Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvamarkkinat => Tapahtumat, näyttelyt ja koulutus => Aiheen aloitti: Karri Laitinen - 15.05.2005, klo 18:09:29Otsikko: Kymenlaakson Opiston kuvittamisen ja sarjakuvan linja
Kirjoitti: Karri Laitinen - 15.05.2005, klo 18:09:29
Kymenlaakson opistossa (Anjalankoskella, Kouvolan ja Kotkan välissä) alkoi syksyllä 2004 sarjakuvan ja kuvittamisen linja. Vaikka linja on kokovuotinen, voi syksyn ja kevään opiskella erikseen. Syksy painottuu perusopintoihin ja kevät syventäviin  opintoihin. Linjalle saa opinto- ja asumistuen ja koululla on oma asuntola.

Haku tapahtuu koulun nettisivuilta tulostettavalla hakulomakkeella. Haku 12.8. asti, mutta kesken vuodenkin voi hakea mukaan.

Kymenlaakson opiston sarjakuvan ja kuvittamisen linja (sarjakuvan osuus)
Peruslinja, syksy
Syksyn aikana perehdymme sarjakuvan tekemisen perusteisiin: ideointiin, käsikirjoittamiseen, sarjakuvailmaisuun ja piirtämiseen. Kurssin aikana tutustutaan laaja-alaisesti erilaisiin sarjakuviin ja tapoihin kertoa sarjakuvalla. Kurssin päätteeksi tehdään yhteinen sarjakuvajulkaisu ja näyttely.

Syventävä linja
Kevään aikana perehdytään henkilökohtaisen sarjakuvailmaisun kehittämiseen: tyyliin, rikkaaseen hahmogalleriaan, tapahtumaympäristöihin sekä teeman ja toiminnan ilmaisemiseen. Kurssin aikana  jokainen toteuttaa itsenäisen sarjakuvakokonaisuuden, esimerkiksi oman lehden tai valmiin strippisarjan sanomalehtiin tarjottavaksi.

Lisätietoja hakemisesta osoittessa:


Linjan meinkiä voi tsekata blogistamme:
[url]http://sarjakuvakoulu.blogspot.com/url]

Terveisin Karri Laitinen
Kymenlaakson Opiston sarjakuvalinjan vastaava pääopettaja (http://www.kyme.fi/kymefi/index.php/Sarjakuva-ja-kuvittaminen/url)