Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvantekijöiden keskustelut => Julkaisu, markkinointi, tekijänoikeudet ja palkkiot => Aiheen aloitti: Juha Kouvalainen - 25.09.2003, klo 16:43:37Otsikko: Albumisarjakuvan suunnittelu ja toteuttaminen?
Kirjoitti: Juha Kouvalainen - 25.09.2003, klo 16:43:37
Heipä hei vaan kaikille!

Sivullekirjoittaneen seuraava sarjakuva-alan kiinnostus alkaisi vähitellen kohdistua jonkinlaisen täyspitkän albumin, ehkäpä nelivärisen sarjakuvanovellin toteuttamiseen.

Nytpä kaipaisinkin neuvoja, miten hommaan kannattaisi lähivuosina pitkäjänteisesti alkaa, jotta työ voisi joskus jopa mahdollisesti tulla ihan oikean kustantamon julkaisemaksi ja kirjakaupan hyllyilekin? Mikä on siis tilanne kotimaisten kustantajien innostuksessa julkaista kotimaisilta täysin tuntemattomilta tekijöiltä mitään albumintapaistakaan? Huono tietenkin, mutta kuinka huono? (Toivottavasti ei kuitenkaan ihan syndikaattitasoa... ;D)

Joka tapauksessa, miten hommaan siis kannattaisi lähteä? Pitäisikö kustantajia lähestyä jo siinä vaiheessa kun pelkkä käsikirjoitus on valmiina ja ehkä muutamia luonnoksia sivuista? Vai muutamalla valmiilla sivulla? Vaiko koko homma pakettiin ja sitten joku julkaisee sen tai ei?

Miten aihevalinta? Julkaistaanko kotimaista fantasiaa suomessa lainkaan? Lähinnä kiinnostaisi kehitellä jotain Jeff Smithin tai Regis Loiselin tyyppistä tarina- ja kuvakerrontaa (ei siis mitään fotorealistista ainakaan hahmojen suhteen). Vai pitäisikö sarjan perustua väkisin johonkin kotimaasta kumpuavaan, jotta se myy ja tulisi täten julkaistuksi? Löytyykö suomesta asiaan vihkiytyneitä käsikirjoittajia, joilla olisi innostusta lähteä riskialttiiseen projektiin?

Miten paljon nelivärisyys nostaa julkaisukynnystä itsessään ja lisää kustannuksia? Omakustanteena ei kyllä mitään nelivärialbumia järkihintaan julkaista ainakaan...

Keitä kustantajia kannattaisi lähestyä, muuten?

Vinkkejä, vihjeitä ja kokemuksia alan konkareilta ja muutenkin asioista tietäviltä otetaan vastaan.


Otsikko: Re:Albumisarjakuvan suunnittelu ja toteuttaminen?
Kirjoitti: Wilpuri - 25.09.2003, klo 18:00:47
Itse painin saman ongelman parissa, joten en voi auttaa. Itse tartuin vain kynään ja väänsin luonnoksen ensimmäisestä sivusta..... ei välttämättä paras tapa, mutta ei se tekemättä synny.


Otsikko: Re:Albumisarjakuvan suunnittelu ja toteuttaminen?
Kirjoitti: Hege - 25.09.2003, klo 21:05:44
Silloin joskus kun Like järjesti sarjakuva-albumin etsinnän, niin eikös sinne pitänyt olla ainakin puolet kutakuinkin valmista tavaraa, että syntyisi jonkinlainen kuva lopputuloksesta, ja koko käsis sitten siinä kyljessä kiinni.


Otsikko: Re:Albumisarjakuvan suunnittelu ja toteuttaminen?
Kirjoitti: Holle - 25.09.2003, klo 22:08:17
Itselläkin olisi tarkoitus seuraavan kokoelman jälkeen väsätä sarjakuvanovelli(!) Turhaapa niitä ideoita kustantajalle esittelee ,vaatii vielä piru muutoksia. piirtää vaikka ruudun  päivässä vuoden ajan niin ehtii muutakin harrastaa. 40-50 mustavalkosivua ja värikannet. Asioin täällä  http://www.pilotkustannus.com/ (http://www.pilotkustannus.com/) ,ei varsinainen sarjakuvakustantaja, mutta olen ollut kohteluun erittäin tyytyväinen.
Holle


Otsikko: Re:Albumisarjakuvan suunnittelu ja toteuttaminen?
Kirjoitti: Wilpuri - 26.09.2003, klo 08:49:49
Eikö sellainenkin ole kuin Jalava ja käsittääkseni myös Good Fellows on kustantanut joitakin sarjakuvia...