Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Toimintasankarit => Aiheen aloitti: Storm - 25.02.2005, klo 08:49:41Otsikko: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Storm - 25.02.2005, klo 08:49:41
Tässä on ollut parissa foorumissa juttua kuolleista herättämisestä ja ihmiset eivät ole oikeen pitäneet asiasta.
Jenkkilehtiä selatessa netissä, huomaa helposti, että ketä hahmoja on tulossa takaisin.
Mutta onko siinä järkeä herättää kuolleista hahmoja, jotka on kuolleet?
Itse olen hieman ärtynyt, että kaksi hahmoa, joiden olisi saanut pysyä kuoleena, herätettiin...

ps. Mistä löytyy se hemmetin spoiler tagi? Vai onko sitä enää?

Uusin nimen. -Veli


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 25.02.2005, klo 13:14:27
 ja teksti tuohon tagien väliin.

Mutta useimmathan sankarit herätetään henkiin. Ja jos ei herätetä niin kehitetään uusi samanniminen sankari. Se on vähän pakkokin jos ei halua että joku muu firma herättää sankarin eloon.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 25.02.2005, klo 13:44:50
ja teksti tuohon tagien väliin.

Tarkoitat tietenkin:

Koodia:
[color=White][/color]

Mutta useimmathan sankarit herätetään henkiin. Ja jos ei herätetä niin kehitetään uusi samanniminen sankari.

Mutta kaikki hahmot eivät ole sankareita. Usein tapetaan sivuhenkilöitä, koska se on helppo tapa lisätä dramaattisuutta, ja myöhemmin todetaan, että lukijat itse asiassa pitivät siitä sivuhenkilöstä enemmän elävänä. Storm varmaan kuitenkin tarkoitti sankareita, ja toisen niistä osaankin arvata. Katsotaan, kuka se toinen on, kunhan Storm oppii tuon "spoileritägin" käytön.

Se on vähän pakkokin jos ei halua että joku muu firma herättää sankarin eloon.

Tekijänoikeuslainsäädännön suoraviivaistuttua jonkin verran sitten 1940-luvun ei tuosta tarvitse olla huolissaan, paitsi siis jos kyse on pelkästään nimellisestä henkiinherättämisestä. Tavaramerkkiasiat kun taitavat olla hieman hankalampia. Supersankareiden nimet eivät ihan teoskynnystä ylitä, ja jos nimeä ei käytetä aktiivisesti markkinoinnissa eikä sitä puolusteta tarmokkaasti, niin käsittääkseni tavaramerkin voi todellakin menettää.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 25.02.2005, klo 14:02:22
Oho, outo katoamistapaus.

Don Markstein hokee vähän väliä artikkeissaan ettei DC anna onnettomimmankaan hahmon hiipua.Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Storm - 26.02.2005, klo 23:29:07
Nämä spoilerit saattaa olla yllätys tai sitten ei...
Mutta pitäisi saada ne lehdet vain käsiin...

Spoiler:
Ashtoning X-Men lehdessä Kolossi on tullut takaisin. Kun taas myöhemmin Uncanny X-Menissä Betsy päätti herätä eloon, vaikka miekka lavisti tämän kehon.
Myös Musta Tom on edelleen elossa. Tosin en tiedä, kuoliko tämä edes yhdessä välissä.

Täytyy sanoa, että onneksi ovat antaneet sentään vielä Illyana Rasputinin ja Toukan olla kuoleena...


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Veli Loponen - 27.02.2005, klo 00:09:20
Mun mielestä toi oli aika päivänselvä asia, että tuo toinen hahmo palaa. Sama juttu oli Hulkin kanssa (se on kai kuollut jo parikin kertaa) ja tietenkin Teräsmiehen kohdalla. Jean Greykin palasi, vaikka ei sitten oikeasti ollutkaan kuollut, teki vaan Bobby Ewingit. Tavallaan.
Kattokaa vaan niin kohta jo Haukansilmäkin taas kirmailee Kostajien kanssa.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: J.Salo - 27.02.2005, klo 14:53:21
En viitti käyttää tageja ku topicissa lukee aika selvästi mistä aiheesta topicissa on spoilereita.

Astonishingista en ole kovin pahastunut. Wheidon (kirjoitusasu?) teki todella hienon työn jutun kanssa. Kittyn ilme... Ja se kuvitus.. se väritys! Mäki olin ihan "WTF? Mitä se elos tekee?" ku luin spoilereita aikoinaan. Mutta kun tarinan luin ni vauvau.

Lähinnä potuttaa että hepun kuolema oli selkeästi finalistinen silloin kuin tämä kuoli... kuulemma kokonainen numero oli varattu vain hautajaisia varten.

Lissun uudestisyntymä on toinen juttu. Luin juuri viime torstaina Claremontin uudemmat numerot aina viime lokakuusta tähän päivään. Surkeaa. Tarina kertoo että Lissun piti aikoinaan syntyä uudestaan jo pari numeroa myöhemmin Xtremessä, mutta Marvelilla oli "kuollut on kuollut" linja menossa...mainitsiko joku asian juuri näillä foorumeilla? Vai oliko se joku toinen foorumi? Anyway, ne jotka eivät sitä postia lukeneet niin tulipaha recapattua. Noniin, siis, Claremont on näitä vanhan polven kirjoittajia, joille hahmon "kuolema" on vain tilaisuus uudistaa sitä. Siinä missä DC:llä hahmon uusi ilme tehdään meikillä (Flashin vaimo) tai uudella vaatetuksella (Wonder Girl)... tai filosofisella keskustelulla (Batmanin monet inkarnaatiot), Claremont diggaa kuolema-temppua. Oli jätkälle varmaan aika isku kun "tää ei sit synny takaisin" tuli johtoportaasta. Lisäksi tämä paluu henkiin ei ollut edes kovin hyvin tehty. Kukaan ei tuntunut olevan kovinkaanpaljoa shokissa, tai miettivän asiaa enempää.
Nyt kun Claremontista puhutaan, niin haluan mainita toisen huonosti otetun esittelyn esille. Nimittäin X-23, joka on Loganin klooni ilman Y-geeniä. Claremont tai värittäjä ei tunnu kumpikaan tajuavan mitä "kontinuumi" tarkoittaa. Tytöllä pyörii oma "Origin" tarina. Olisi kiva jos Claremont olisi jaksanut vaivautua sen lukemaan. Tai jos värittäjälle olisi kerrottu että "jos Painajainen toteaa hämmästellen X-23:n ja Loganin silmien samanlaisuutta, olisi ehkä hauskaa jos silmät olisivat samanväriset - Loganilla oli siniset, X-23:lla vihreät (tai jotain, oma värisokeus tulee tässä vähän tielle)". Hiuksetkin olivat eriväriset. Ja kun X-23:lla ei omassa sarjassaan ollut adamantiumluurankoa, ainoastaan kynnet (tyttöhän on kasvavassa iässä), niin kenties Claremontin ei olisi kannattanut pistää lehteensä viittauksia tytön luurankoon?
Juuh, ja fanboymentaliteetti täysillä. Isompana ongelmana pidän myös sitä, että Claremont pitää omat tarinansa jossain oudossa tyhjiössä. Kun Painajainen omassa lehdessään heilastelee jonkun sairaanhoitajan kanssa, niin miksi hän iskee kiviä Rachelin kanssa X-menissä? Twotimer? Toisaalta on ihan hauskaa kuinka saippuaooppera etenee taas X-lehdissä. Kuka pettää ja ketä ja kenen kanssa? Ketkä menevät yhteen?
Ja Jean Grey ei ole tullut takaisin. PHOENIX on taas kuvioissa, Jean ei. Saa nyt nähdä miten homma päättyy, tosin.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 27.02.2005, klo 16:26:28
Jaa taas uusi Wolverine-tyttö? M2-versumissa oli "Wild Thing", Rina Logan, Wolverinen ja Elektran tytär. Isukki haki tyttöä prätkällä koulusta ja äiskä loistoautolla. Kaverit olivat kateellisia. Eipä tuo lehti tainnut kestää kuin muutaman numeron.

Ja sitten oli What the? -lehden Wolverina, joka esiintyi useammankin kerran. SIlloin se oli vitsi, ei siis enää.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Veli Loponen - 27.02.2005, klo 16:30:13
Mitä mitä? Siis Jean Grey ei tullut takaisin? Mitä se meinaa? Onko Jean taas kuollut vai mitä? Onko sitä aikaisempaa Greyn paluuta siis kirjoitettu ulos jatkumosta vai mitä häh?
En siis tiedä Jeanin kohtalosta kummemmin, kun en ole Ryhmä-X:ää lueskellut kymmeneen vuoteen ja Jeanin paluulla viittasin Marvelin numeroon 12/89, jossa typsy tuotiin takaisin meren pohjasta ja paljastettiin, että Feeniks ei ollutkaan Jean.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: J.Salo - 27.02.2005, klo 20:01:27
Tässä voisi jopa käyttää niitä colortageja, Seuraava siis Welzulle;
Morrisonin kaksi viimeistä arkkia (joista toinen taisi olla Planet X) ovat nyt kyseessä. Magneto lähettää Loganin ja Jean Greyn aurinkoon. Logan selviää, Jean ei (noh, on juttu vähän monimutkaisempi, ja sisältää kaikkea hassua koskien feenixin luonnetta). Seuraavassa arkissa Jean syntyy uudestaan 100+ vuotta tulevaisuudessa, ja muuttaa historiaa niin että Kyklooppi ja Emma Frost pistävät hynttyyt yhteen. Ja tässä ollaan nyt.
Feenixiä ollaan nyt herättämässä kahdella eri rintamalla; The End, joka tuntuu lähtevän asetelmasta että "tästä päivästä lähtien X-Menien elämä on melko seesteistä, ja seuraavat 15 vuotta kokoonpano pysyy samana". Siinä Feenix (ja Jean Grey) jälleen syntyvät uudestaan. Kuka olisi arvannut?
Toinen on nyt pyörivä Phoenix minisarja, (jossa on uskomaton kuvitus, siis hieno siis) jossa ilmeisesti skrullit jostain ihmeen syystä herättävät Feenixin kuolleista, ilmeisesti tappaakseen tämän uudestaan. Koska homma oli ennenaikainen, Feenixillä ei ole kuin murto-osa voimistaan, eikä mitään tietoisuutta. Jean Grey makaa vielä haudassaan, ja veikkaan että makaa viellä minin loppumisen jälkeenkin.

Jeanin hautakivessä lukee muuten "Here rests Jean Grey, till she is reborn". Tai jotain vastaavaa. Eivät usko X-menitkään hänen nykyisen tilansa pysyvyyteen. Kysymys on lähinnä siitä kuinka kauan hän pysyy haudassa ja miten hän palaa.

Whedonhan huijasi faniyhteisöä sillä, että pisti Cassadayn piirtämään pari sivua jossa Kyklooppi katsoo taivaalla palavaa Feenixiä, ja sitten sivut joutuivat "vahingossa" niiden neljän sivun joukkoon, jotka laitettiin nettiin teaseriksi. Ehtivät olla siellä vain pari tuntia ennenkuin ne vedettiin pois... tietenkin siinä vaiheessa ne olivat useiden fanien kovalevyllä, ja aineksena kymmenissä foorumikeskusteluissa.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Storm - 28.02.2005, klo 09:46:42
Tässä Phoenix Endsong, ainakin yhdessä kuvassa Emma Frost hieman puhui jotain Jeanista ja Scottin mielessä myös Jean vieraili, että saa nähdä koska hän tulee oikeen takaisin.

Minusta Kolossin olisi pitänyt pysyä kuoleena, koska hänethän polttohaudattiin ja Kitty vei tuhkat sinne Venäjälle.
Lissun kuolema oli sellainen, että olisi saanut pysyä kuoleena. Kun miekka menee rintakehän läpi... Siitä ei selviäisi helpolla.

Mutta eräs ihminen vastasi näin Kolossin heräämiseen:

Lainaus
Peter’s body was acquired by a representative of an alien race who goes by the name of Ord. This race fears mutantkind and it’s potential for galactic destruction and strikes a bargain with government officials. The deal, Ord and his race will not invade Earth if he is allowed to create a “cure” for the X-gene. Ord resurrects Peter’s body and uses it for test. The X-men investigate this “cure” and Kitty finds Colossus in a cell deep inside the facility.

Kukahan tulee herämään sitten seuraavaksi henkiin? Sitä saamme vain arvuutella.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: J.Salo - 28.02.2005, klo 10:14:18
Mä olen lukenu Endsongin niin pitkälle kuin se on ilmestynyt. Tietenkin puhutaan Jeanista kun puhutaan Feenixistä. Hän on se "usual suspect".
Silläkin uhalla että Claremont taas mokaa, niin en voi uskoa että he pyörittävät The End sarjaa joka on muka kronologiassa alkamishetkellään, mutta ei enää sillä hetkellä kun sarja loppuu. The Endin yksi kantavista ideoista on se, että se on muka "totta". Että näin tämä homma päättyy. Ja sarjassa Emma ja Scott ovat naimissa ja heillä on lapsia.
Mikäli Endsong päättyy Jeanin uudelleensyntymään, on The Endin lähtöasetelma väärä. Tahtoisin uskoa että he odottavat ainakin pari vuotta ennenkuin Jean palaa takaisin, ja The End ei ole enää kronologiassa.
Sitä paitsi Emma Frostin ja Scottin suhde on vielä kultasuoni. Siitä saa revittyä ihan hirveästi juonentynkää. Kyllä sitä ensin vähän louhitaan ennenku Jean palaa, uskon.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Veli Loponen - 28.02.2005, klo 11:02:29
Minusta Kolossin olisi pitänyt pysyä kuoleena, koska hänethän polttohaudattiin ja Kitty vei tuhkat sinne Venäjälle.
Lissun kuolema oli sellainen, että olisi saanut pysyä kuoleena. Kun miekka menee rintakehän läpi... Siitä ei selviäisi helpolla.
Pikku juttuja. Hulk lensi ilmaan gammapommin säestyksellä ja Elektra sai maistaa omaa teräänsä Napakympin kädestä. Ja molemmat heiluvat edelleen iloisina.
Ei se paljoa sarjakuvissa merkkaa, että joku poltetaan tai räjäytetään ilmaan.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: J.Salo - 28.02.2005, klo 11:43:10
Pikku juttuja. Hulk lensi ilmaan gammapommin säestyksellä ja Elektra sai maistaa omaa teräänsä Napakympin kädestä. Ja molemmat heiluvat edelleen iloisina.
Ei se paljoa sarjakuvissa merkkaa, että joku poltetaan tai räjäytetään ilmaan.
Jos Welzu viittaa nyt siihen Mega Marvelin vikaan numeroon, missä julkaistiin Hulkin omaa lehteä, niin Hulk valitsi tappelupaikan siksi, että siinä vieressä oli atomipommia varten rakennettu bunkkeri. Duck and Cover siis.
Jos taas puhutaan siitä ekasta kerrasta kun hän pamahti, niin eikös hän joutunut Jareillan maailmaan sekuntteja ennenku pommi meni buum?
Tietenkin molemmat voidaan laskea "kuolemiksi", mutta eise kuitenkaan ollu mitään "Minä näin ruumiin".


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Veli Loponen - 28.02.2005, klo 11:48:25
Viittasin ekaan tapahtumaan. Siitä on niin kauan kun olen tuon lukenut ja kun siitä välistä jätettiin julkaisematta juttuja ennen Keownin Hulkia, joten saattaa olla, että olen tuollaisen tiedon jo unohtanut. Mua onkin jo pidemmän aikaa mietityttänyt, että miten Hulk palasi takaisin. Pitää varmaan lukea noi Marvelit uudelleen... Tota Mega Marvelia en ole tainnut edes lukea. Ellei se ole se, missä Hulk tappelee Thorin kanssa...


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Storm - 28.02.2005, klo 11:58:18
Jotenkin niistä lehdistä menee se maaginen taika, jos ei anneta hahmojen olla kunnolla kuoleina. Illyanan, Tuoukan, Kohtalon jne. Muiden hahmojen pitäminen ikuisessa kuolemassa pitää hahmon hyvänä.
Kuten X-Mies kuoli pelastaessa maapallon.

Tosin on vain ajan kysymys, koska niille tulee kloonit, jotka sitten ovat ihansamanlaisia, mutta Marvelissa samoja voimia ei voi enää välttää ollenkaan. Sillä mutantteja on jo aika paljon.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 28.02.2005, klo 14:13:11
Hulk joutui kuolleen rakkaansa Jarellan maailmaan pommin räjähtäessä. Asia johtui Torla-velhon tekemistä taioista. Asiaa ei heti seuraavassa numerossa aikoinaan paljastettu vaan siihen meni 6-8 numeroa.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: J.Salo - 28.02.2005, klo 15:53:44
Juuh, eka oli se "oikeussalissa vatvotaan tapahtumia ja itketään Banneria". Sitte normaali lehti jatko tarinoilla joissa Joe Fixit elelee rauhassa neljättä kuukautta Vegasissa kun yhtäkkiä Banner yrittää taas pinnalle. Sitten kahdeksan numeroa tämän jälkeen, juuri (ennen/jälkeen) Bannerin ilmaantumisen, Joe Fixit (aka Hulk) muistelee miten selvisi hengissä ja miksi Bannerilta meni niin kauan tulla esiin. Se ilme oli kyllä hyvä kun Banner tajusi että aikaa oli mennyt niin paljon. *Järkyttynyt ilme * "This.. this cant be todays newspaper!" "Of course it isint." "Huoh.. thats good.. for a moment there..." "Thats from last saturday." *Vielä järkyttyneempi*

Mutta siis sarjassa "ei julkaistu Suomessa."

Ja juuh, se oli se lehti missä tappeli Thorin kanssa. Lehti loppu siihe ku atomipommi meni BOOM. Ja sen jälkeen hypättiin Suomessa jotain 150 numeroa eteenpäin.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: bgt - 01.03.2005, klo 18:00:01
Kukakohan Marvelin hahmoista johtaa henkilökohtaista kuolemistilastoa?

Tämän tilaston kasaamista toki hankaloittaa mm. Hämähäkkimiehen kloonien kuolemien ja Jean Grey / Feenix / Madelyn Pryor -kolmikon luokittelu erillisiksi entiteeteiksi, vaiko yhdeksi ja samaksi...  ::)


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 01.03.2005, klo 18:34:07
Kukakohan Marvelin hahmoista johtaa henkilökohtaista kuolemistilastoa?

Veikkaisin GLA:n Mr. Immortalia: http://www.angelfire.com/ny2/GreatLakeAvengers/mridie.html


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Storm - 02.03.2005, klo 08:30:21
Wow! :o
Ja tyyppi on viellä elossa? Marvelilla täytyy jossain piilossa olla jokin herättäjä mutantti/sankari, joka herättelee noita hahmoja henkiin.
Alkaa olla jo hieman pelottavaa.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 02.03.2005, klo 09:07:47
GLA on nykyisin The Lightning Rods.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 02.03.2005, klo 09:23:31
Ja tyyppi on viellä elossa?

Hänen supervoimansa on palata henkiin.

GLA on nykyisin The Lightning Rods.

They're baa-ack... (http://www.comicbookresources.com/news/preview.php?image=solicits/marvel042005/big/GLAVEN001_COV_logo.jpg)Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Storm - 02.03.2005, klo 13:38:43
Kiva tietää...

Löysin tässä viimein sivuston, jossa olisi Lissun takaisin tuleminen. Niille, jotka haluavat itse lukea kyseisen lehden kokonaan.
Uncanny X-Men #455 (http://milehighcomics.com/firstlook/marvel/uncxmen455/)
Itse halusin saada käsiin Phoenix Endsongin kokonaan, mutta sitä joutuu odottelemaan kesään asti, ennen kuin pääsen käymään siellä Helsingin suunnassa vain ja ainoastaan sarjakuva ostoksilla.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: J.Salo - 02.03.2005, klo 19:19:33
Stormille; odota kokoelmaa. Sarja ei ole niin hyvä, että sitä kannattaa ostaa osissa. Plus, kuten sanottu, voi olla että tämän merkitys "kokonaisuuden" kannalta voi olla hyvinkin vähäinen.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Storm - 04.03.2005, klo 09:19:38
[off-topic]Odotan ihan mielelläni niitä albummeja, mutta välillä kun niitä albummeja ei saa mistään... Ja pitäisi lähteä helsinkiin asti ostamaan niitä.
Onneksi Suomalaisessa myydään niitä, mutta huonona puolena on se, että ei voi selata albummia, onko se hyvä ostos...[/off-topic]


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: J.Salo - 04.03.2005, klo 09:30:23
En tiedä missä päin asut, mutta Helsingissä (sitten jos ja kun sinä sinne menet) on parikin kauppaa jotka myyvät ainoastaan (no, melkein) TPB'itä vain.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Storm - 04.03.2005, klo 10:08:35
Sellainen pikkukylä kuin Siikajoki ja lähin iso kaupunki on Oulu, joten en pääse kuin kerran vuodessa Helsingissä käymään.
Joten rahat menee Good Fellowsille ja fennicalle.
Ne liikkeet ainakin ihan tiedän.

Olisiko tietoa kennelläkään, että onko Ashtoning X-Men albummi tullut, jossa Kolossi tuli takaisin?


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Veli Loponen - 04.03.2005, klo 10:52:40
Sekä Good Fellowsista että Fennicasta voi tilata myös postitse. Good Fellowsin sivustolta www.goodfellows.fi voit käydä katselemassa tarjontaa (mm. löytyykö tuo Ashtoning X-men albumi).
Tilaukset tulee postiennakolla, joten mitään pankkikorttiakaan et tarvitse. Sitten vain postista hakemaan. Ainut miinus on se, että tavaraa pitää tilata vähintään 50 euron edestä. Mutta eihän siinä ole kuin 2-3 albumia.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Tatu Junni - 04.03.2005, klo 21:29:34
Tänään ostin GF:sta Asstonic X-menin ensimmäisen kokooman. Hintaa oli 17,50 euroa. Ihan kelvollinen ostos. X-maailman taso ei romahtanut ihan kokonaan Morrisonin poistuttua takavasemmalle...


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 04.03.2005, klo 22:29:52
Just noin sanoin toisaalla. Morrisoning X-Menin jälkeen Astonishing X-Men. Ja julkaisulla on toivoa.

(kyllä, kirjoitin tahallani noing)


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: J.Salo - 04.03.2005, klo 23:40:25
Ja viime kuun paras uutinenhan oli se, että Whedon (Astonishingin käsikirjoittaja) on allekirjoittanut sopimuksen toisesta vuodesta! Yay! Luin Newsaramasta. Se topic olikin hauska, varsinkin kun yksi tyyppi vinetti että "miksi ihmeessä, Whedon on huono, mä haluan Claremontin!" Ei Claremontissa mitään vikaa, mutta hän taitaa käsikirjoittaa jo kahta tai kolmea X-lehteä...

Astonishing on kenties paikoittain jopa parempi kuin New X-Men. Cassadayn kuvitus ja värittäjä (kuka hän sitten onkaan) tekevät mielestäni parempaa jälkeä kuin Morrisonin vakiotiimi. Vaikka tarinat ja kirjoitustapa ovatkin aika erilaisia.

Kuitenkin Wolverinen "I really like beer" ja "Reed, can we be evil?' 'Maybe after dinner." Heitot saavat minut vieläkin nauramaan, ja olen lukenut tuon yhden numeron varmaan kymmenen kertaa. Ja se keskustelu Hawailla istuen.. :P
Huonoin juttu ajassa Morrisonin jälkeen ovat kenties nuo puvut. Mä tykkäsin niistä "moottoripyöräjenginahkoista".


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: jussi mäkinen - 04.03.2005, klo 23:41:43
Jos maailmaan pitää saada uusi X-lehti, niin sehän voisi olla the Dead X-Men. Ei tarvitsisi keksiä turhia selityksiä kuolleiden hahmojen henkiin heräämisille. Samoin tein Avengersissa silloin tällöin esiintynyt Legion of the Unliving voisi saada oman lehtensä, niin monta muutakin tapettua hahmoa saataisiin hyötykäyttöön.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 04.03.2005, klo 23:47:51
Äsch, puolet Legion of the Unlivingistä on ollut elossa jo kauan taas. Juttu noissa on että mikä olisi hauskin tapa herättää ne henkiin.

Whatiffejäkään ei enää ilmesty, sinne sai aina heittää ehdotuksia seuraavista juonista. Omat ehdotukseni julkaistiin jossain vol 2:n numerossa 32 tai jotain. Osa niistä tehtiinkin.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Petteri Oja - 05.03.2005, klo 00:57:21
Mitä ehdotit?


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 05.03.2005, klo 09:36:22
What if Wolverine had Married Mariko julkaistiin ihan sillä nimellä mitä ehdotin. Ehdotukseni ovat sen What ifin lukijapalstalla missä on Phoenixin vaihtoehtotarinan alkuosa. En nyt muista oliko se numero 32, voi olla. Ihan minun omalla nimelläni, en asu enää siinä osoitteessa.

Jotakuinkin Stormin ja Kolossinkin tarinat olivat ehdottamillani raiteilla. Olisin vain halunnut lukea Stormin jumalattaruuden ajasta enemmän. John Byrne tietenkin käsitteli asiaa


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Storm - 14.03.2005, klo 13:56:25
Tuli mieleen, että onko Maverick jo hypännyt eloon? Kun Sappe veti tämän sydämmen irti silloin joskus Ryhmä-X lehdessä 3/2003? (en muista numeroa, vaikka luin sen)
Jossakin kuulin, että Maverick on ennenkin herätetty eloon ja nytkin tullaan.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Snake - 27.04.2005, klo 01:08:15
Joo sama meininki muuten on Hämiksessäkin esim: Vihreä Menninkäinen palasi vaikka kiituri lävisti hänen sydämmensä tosin Menninkäinen palasi hieman selväjärkisempänä kuin ennen ja samassa numerossa Menninkäinen räjäytettiin ja sekään ei ukkoa pysäyttänyt vain jatkoi hämiksen piinamista.
Mustekala kuoli kun hämiksen klooni Kaine tappoi tämän myöhemmin Mustaa Tarantulaa palveleva Tosi uskovais ninja klaani herättää tämän.

Mutta edelleen päätäni vaivaa kuka tämä uusi Mysteerio on?...


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 27.04.2005, klo 07:18:44
Uusi Mysterio on Daniel Berkhart joka esitti Mysteriota jo silloin kun alkuperäistä Mysteriota pidettiin edellisen kerran kuolleena. Esiintyi vuoden 1996 Hämis-Spessussa, ensimmäisen kloonisaagan yhteydessä. Henkilöllisyys paljastui sivuilla 35-36.

Nyt henkilöllisyys paljastettiin vuoden 2001 minisarjassa The Mysterio Manifesto joka jätettiin Suomessa julkaisematta.

Ei varmaan spoilausta koska suomalainen Hämis julkaisee jo vuoden 2004 tarinoita...


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: q-mies - 28.04.2005, klo 14:25:12
Onko olemassa X-menin jäsentä joka EI ole kuollut kertaakaan?


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: bgt - 28.04.2005, klo 19:19:06
Onko olemassa X-menin jäsentä joka EI ole kuollut kertaakaan?

Peto?

"Ryhmä-X:n jäsen" on myös häilyvä käsite, kun väkeä tulee ja menee....

Enpä muista, onko Aurinkotulikaan kuollut missään vaiheessa? Olivatkos Varjokissa ja Painajainen Ryhmä-X:ssä, vaiko Excaliburissa silloin, kun Ryhmä-X kerran taas kuoli ja muutti Australiaan? Monikon klooneista erinäisiä lie kuollut, mutta koko olemus ei varmaan vielä kertaakaan...

Jean Greykään ei taida olla virallisesti kuollut koskaan. Käsittääkseni nykyinen virallinen totuus on, että hän jäi koomaan merenpohjaan parantumaan avaruuskapselissa sillä aikaa, kun Feenix esiintyi hänenä, lopulta kuollakseen.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Snake - 28.04.2005, klo 19:59:11
ja eipä unohdeta Onslaughtia joka tuhoutumisensa jälkeen esintyi rinnakais ulottuvuudessa hulkin kanssa samassa gammasäiliössä megamarvel 6,98 ja sanoi: Tuntekaa voimani kosketus ja samassa katosi siis onko Onslaught elossa tuolla rinnakkais ulottuvuudessa???


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 28.04.2005, klo 20:44:20
Jaa-a. Eipä ole Onslaughtia ainakaan vielä tuon jälkeen näkynyt kuin takaumissa.

Eikä siinä oikein olisi järkeäkään tuoda häntä takaisin. Jenkkilehdissä vihjailtiin jo vuosi etukäteen ja useaan kertaan että tämmöinen supersuperpahis on tulossa. Suomessa ei lainkaan. Suuri osa koko hahmon mahdollisesta jännitteestä jäi meillä tajuamatta.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: q-mies - 29.04.2005, klo 12:08:16
Ei sitä jännitettä paljon ollut mistä paitsi jäätiin..  ;) Suurin osa vihjeistä oli sitäpaitsi ristiriidassa lopputuloksen kanssa kun eivät itsekään tienneet mikä Onslaught loppujen lopuksi on.

Joo, itseasiassa alkuperäiset Äksät ovat tainneet säästyä tiloista pyyhinnältä. Enkeliä ei Jenkeissä pidetty oikeasti kuolleena järin pitkään (taisi esiintyä jo seuraavassa X-factorissa "kuolemansa" jälkeen). Jean on eri olomuodoissaan kuollut lukemattomia kertoja mutta "alkuperäiskappale" on tainnut aina selvitä. Kyklooppiakaan ei ole saatu kunnolla hengiltä vaikka miehen rintaan on asennettu pommi jonka Wolverine repi kynsillä pois ja vaikka ruumiiin valtasi Tuhon henki tai jotain.. Petoon on pumpattu enemmän kemikaaleja kuin keskivertojokeen sellutehtaan kupeessa mutta kovin tuo jaksaa vaan pomppia.. Jäämiehelle ei ole tainnut kummempia sattuakaan, mitä nyt Emma riivasi hänen kehonsa. (Jälleen yksi hyvä lisäsyy ottaa Emma Ryhmä-X:ään. Mielestäni typerin ja epäuskottavin päätös ikinä koskaan koko x-versumissa. Tai ainakin Top10:ssä.)

Varjokissa ja Painajainen tosiaan olivat Excaliburissa mutta kun on ko. sarja lukematta niin kuolivatko he siinä sarjassa? Luulisi että 125 lehdessä ehtii joku heittää veivinsä kun tiimi on vain viisi-"miehinen"..


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 29.04.2005, klo 13:59:46
Capt. Britain kuoli Excaliburissa mutta heräsi henkiin. Samoin Kittyn ex-poikaystävä Pete Wisdom, tosin myöhemmin X-Forcessa.

Hassua muuten, että Excaliburissa Kolossia sanottiin Piotriksi, mutta heti kun Excalibur loppui ja Kolossi, Kitty ja Kurt palasivat Xavierin hoiviin, alettiin Piotria taas kutsumaan Peteriksi.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Kokuma - 30.04.2005, klo 01:00:55
Tämä nyt ei mitenkään varsinaisesti aiheeseen kuulu, mutta;

Mitä Painajaiselle/Nightcrawlerille kuuluu Marvelin universumissa nykyisin? Onko sinihipiäinen kiikkupeikko vielä elävien kirjoissa vai kenties kuollut? Ja missä ryhmittymässä hän vaikuttaa nykyisin? Edelleen Excaliburissa?


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Veli Loponen - 30.04.2005, klo 01:02:51
Luultavasti elää, koska sillä on oma lehtikin. Tosin juuri nyt se jäi tauolle, mutta palaa myöhemmin tänä vuonna ilmeisesti uudella ykkösnumerolla, vaikka virallisesti lehteä ei lopetettukaan.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: J.Salo - 30.04.2005, klo 12:01:15
Kuuluu muistaakseni Claremontin ja Davisin tekemään Uncanny X-Men tiimiin Stormin, Loganin, Rachelin ja Piispan kanssa. Oletettavasti tulevaisuudessa tiimiin liittyy myös X-23, joten meillä onkin KAKSI Logania ja sitten vielä SPOILER ALERT! Tajunta.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Lurker - 13.05.2005, klo 13:49:00
Linkissä hyvin perusteltua pohdintaa supersankareiden henkiinherättämisestä.

The Fallout! Bringing Up the Dead...
http://www.paperbackreader.com/columns/thefallout/050205_thefallout.htm

Paperback reader on muutenkin hyvä sivusto, jos seuraa jenkkisarjakuvaa.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: lasse - 30.06.2005, klo 13:33:13
Vihreä Menninkäinen palasi vaikka kiituri lävisti hänen sydämmensä tosin Menninkäinen palasi hieman selväjärkisempänä kuin ennen ja samassa numerossa Menninkäinen räjäytettiin ja sekään ei ukkoa pysäyttänyt vain jatkoi hämiksen piinamista.

Mulle on jäänyt vähän epäselväksi, miten Menninkäinen palasi. Missä numerossa se taphtui(alkuperäinen-ja Suomi-julkaisu). Olisin tosi kiitollinen vastauksesta!


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 30.06.2005, klo 14:01:24
Mulle on jäänyt vähän epäselväksi, miten Menninkäinen palasi. Missä numerossa se taphtui(alkuperäinen-ja Suomi-julkaisu).

Peter Parker, Spiderman #75; Hämähäkkimies 8/98. Lyhyt versio: Hän parani.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Veli Loponen - 12.07.2005, klo 10:34:39
Jee. Nyt se on tapahtunut. Haukansilmä on palannut (http://www.newsarama.com/forums/showthread.php?s=e03edb400ffccd5cd4ebd2661ea9c406&threadid=37917)!
Itse asiassa Bendis sanoo jopa näin
"I know no one believed me at the time but, as I said when we first started on Avengers, Hawkeye is one of my all-time favorite characters," Brian Bendis said. "As soon as he died, we started cooking a way to bring him back and I could not wait for this day. He's back, he's got a fist full of arrows and he is not happy."

Ja vaikka paluu tapahtuukin House of M:n merkeissä, niin paluu on kai lopullinen.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 12.07.2005, klo 13:06:16
Loponen kun on lukenut uutta Doom Patrolia niin osaatko sanoa miten Rita Farr heräsi henkiin? JLA-tradessa ei ainakaan selitetty muuta kuin että "se ei ollut pysyvää".

Muija oli 36 vuotta kuolleena ja sitten heräsi henkiin. Taitaa olla alan ennätys.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: q-mies - 12.07.2005, klo 13:09:24
Muija oli 36 vuotta kuolleena ja sitten heräsi henkiin. Taitaa olla alan ennätys.

Eiks Bucky ollu kans melko pitkään hengiltä?


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 12.07.2005, klo 13:10:18
Onko Bucky herätetty henkiin?


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: q-mies - 12.07.2005, klo 13:14:39
Onko Bucky herätetty henkiin?

Muistelisin niin mutta voin ihan hyvin muistaa väärin, en ole Kapua pahemmin seurannut.  :-\


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Veli Loponen - 12.07.2005, klo 13:15:28
Mitään selityksiä tälle nykyiselle inkarnaatiolle (Doom Patrol kokonaisuudessaan) ei ole vielä annettu. DC:n keskustelupalstalla on arvailtu, että kyseessä on vaihtoehtotodellisuuden Doom Patrol tai peräti DC universumissa pyörivä Doom Patrol tv-sarja. Joidenkin mielestä Byrne on saanut vapaat kädet jatkumon kanssa, koska DC pistää kuitenkin ensi vuonna jatkumon uusiksi.
Numerossa 13 (jonka tussasi Terry Austin) Robottimies lähtee Aikahyppy tyyliselle aikamatkalle menneisyyteensä ja tietenkin jokin menee vinoon. Tämä "aikakone", jonka Niles oli kehitellyt toimi niin, että se lähettää ihmisen tajunnan menneisyyteen, mutta vain henkilön omaan kehoon. Omaa ikää pidemmälle ei siis voi matkustaa. Mutta #13 päättyi tilanteeseen missä Robottimies löytää itsensä saarelta, jossa Rita Farr on verkoon takertuneena, Negatiivinen mies on radioaktiivisen hiekan peitossa (molemmilla on DP:n alkuperäinen puku) ja Robottimies on ainoa, joka voi pelastaa heidät. Eikös alkuperäinen DP kuollut juuri tällaisissa olosuhteissa?
Mahdollisesti tämä tarina siis valottaa vähän menneisyyttä ja mistä on kyse. Byrnehän on kuitenkin viitannut siihen, että jotain omituista on kaiken takana jo alusta asti mm. pistämällä eri tyypit sanomaan, että eikös Ritalla ollut ennen lyhyet hiukset (johon hän aina vastaa, että hänellä on aina ollut pitkät hiukset) ja yleensä kaikki luulee Ritan ja Nilesin kuolleen jo aikapäiviä sitten.

Mutta mitä tulee tuohon 36 vuoteen, niin sehän ajoittuu pre-Crisis aikaan eikä Rita kai ole post-Crisis universumissa tätä ennen esiintynytkään.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 12.07.2005, klo 13:23:03
q-mies: No minä olen seurannut eikä ole Buckyä näkynyt. Ultimatesia ei lasketa.

Veli: Alkuperäinen DP kuoli 1968 tosiaan vihollistensa Brotherhood of Evilin tappamana kun he suojelivat saarella 14 ihmistä. Rita oli tosiaan verkkoon sotkeutuneena. On tuohon viitattu post-crisis-tarinoissakin.

1977 ilmeni että Robotman ei kuollutkaan vaan pahasti vaurioitunut robotti ajautui rantaan ja Metal Menit rakentanut Doc Magnus teki uuden robotin.

1981 Teen Titansissa Robotman ja Titaanit menivät etsimään kadonnutta Steve Daytonia (Ritan mies ja DP:n liittolainen Mento) ja kostamaan Chiefin, Ritan ja Negative Manin kuolema.

1987 alkoi Doom Patrol v.2 jonka ekassa numerossa Robotman löytää Ritan ruumiin. Ja tämä on jo post-crisis. Alkupään numeroissa löytyvät Chief ja Negative Mankin elävänä.

Rita Farrin alkuperäinen koodinimi Elasti-Girl näköjään on jäänyt pois käytöstä ja senhän on ominut Incredibles-leffan Ihmeperheen äiti.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Veli Loponen - 12.07.2005, klo 15:25:36
Ei kyllä Byrne sitä Elasti-girliä käyttää vieläkin harvakseltaan. Tuon vol kakkosen Byrne on selittänyt "pois" sillä, että se myöhemmin meni Vertigolle, joka ei ole enää virallista DC universumia.
Mutta eipä tuo Ritan kohtalo ole ainoa jatkumo"bugi" tässä volyymissä, mutta saapi nähä, että miten homma ratkeaa.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 12.07.2005, klo 18:13:02
Just. Ja Byrne teki crossoverinkin oman Supermaninsa ja Doom Patrol vol. 2:n kanssa aikoinaan.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: J.Salo - 12.07.2005, klo 18:26:57
Onhan Sandmankin osa DC:n kronologiaa, johon viitataan, mm. yhtenä syynä uusimman Green Arrow sarjan arkin motiivina (kokosivun piirros Morpheuksesta vankina ja kaikki). Luulen että Byrnellä on viimeinkin polttanut näppinsä omaan etevyyteensä.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 12.07.2005, klo 18:42:29
Ja Sandman jr. on esiintynyt JLA:ssa.

Byrne on sanonut joskus että Marvel-universumi on mennyt hänelle mahdottomaksi seurata, joten ei tee enää Marvelille kaanoniin kuuluvia sarjoja. On kuitenkin tehnyt sen jälkeenkin.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Veli Loponen - 12.07.2005, klo 19:55:47
Onhan Sandmankin osa DC:n kronologiaa
Siis tämä Neil Gaimanin Sandman? Eikös DC:llä ole toinenkin Sandman, joka on näitä kultaisen ajan sankareita?

Lainaus
Luulen että Byrnellä on viimeinkin polttanut näppinsä omaan etevyyteensä.
Tai sitten DC:n jatkumoa on höllätty viime vuosina. Vertaa vaikkapa Teräsmiehen syntytarina. Samaan aikaan viitataan Byrnen reboottiin ja Birthrightiin.
Byrne on kuitenkin useaan otteeseen sanonut, että DC:n toimistoissa Vertigo sarjoja ei pidetä pääuniversumin sarjoina ja siitä nimitys Vertigone.

Byrne on sanonut joskus että Marvel-universumi on mennyt hänelle mahdottomaksi seurata, joten ei tee enää Marvelille kaanoniin kuuluvia sarjoja.
Omituinen lausunto kun ottaa huomioon sen, että Byrne ei edes seuraa muuta kuin niitä sarjoja, jotka liittyvät suoraan hänen omiin sarjoihinsa. Ootko varma, että et muista väärin?


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: J.Salo - 12.07.2005, klo 20:05:55
Wesley Dodds (jolla siis oli se kaasunaamari) oli sisällään pala Morpheuksen sielua. Tämän ansiosta hän näki enneunia, ja sai kiksejä siitä että otti sankarinimekseen nimenomaan Sandman. Tämän oppipoika oli Golden Boy, joka sai supervoimat ja alkoi kutsumaan itseään Sandiksi (koska kykeni muuttumaan hiekaksi). Johtaa JSA:ta.

Morpheus on osa DC:n kronologiaa. Esimerkkejä on useita, kuten esim. Teris ja Batman seuraamassa Morpheuksen kohtaloa The Wakessa. Vastakkaisia esimerkkejä on vähemmän, mutta esim. Sandman - Mystery Theater (Wesley Dodds ratkaisee pulmia, ja tapaa muita Golden Age sankareita ennenkuin he käyttävät pukuja) ja Green Arrow'n lehdissä on näkyillyt.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 12.07.2005, klo 22:29:45

Omituinen lausunto kun ottaa huomioon sen, että Byrne ei edes seuraa muuta kuin niitä sarjoja, jotka liittyvät suoraan hänen omiin sarjoihinsa. Ootko varma, että et muista väärin?

Tuo taisi olla Next Menin lukijanpalstalta, eli siitä on kauan. Vähän aikaisemmin Byrne vielä yritti seurata kaikkia, ja kaikkihan ne toisiinsa kuitenkin jollain lailla liittyvät.

Tämän oppipoika oli Golden Boy, joka sai supervoimat ja alkoi kutsumaan itseään Sandiksi (koska kykeni muuttumaan hiekaksi). Johtaa JSA:ta.


Kun Joe Simon ja Jack Kirby ottivat Golden Age Sandmanin (yleisesti käytetään tuota nimeä, ettei sekoitettaisi Morpheukseen, vrt. GA Flash) tehtäväkseen, he ensitöikseen muuttivat Wesleyn Kapteeni Amerikaksi jolle sitten piti kehitellä vielä Buckykin eli Sandy, the Golden Boy.

Golden Boy ei siis ollut nimi vaan pelkkä lisämääre, vrt. Robin, the Boy Wonder.

Tämmöisinä keltavioleteissa asuissa he sitten seikkailivat aikansa kunnes koko sarja lopetettiin. Alkuperäinen kaasunaamari-look kesti verrattain lyhyen ajan ja on siis voimissaan Sandman Mystery Theatressa joka tapahtuu 40-luvulla.

Kun 60-luvulla kehitettiin Maa-2 ja palautettiin JSA-sankarit seikkailemaan niin Wesley Doddsilla oli alkuperäinen kaasunaamarilookinsa, eikä Sandystä mainittu mitään.

70-luvulla sitten JLA:n numerossa 113 paljastettiin että juuri siksi Sandman oli palannut alkuperäiseen lookiin koska Sandystä oli tullut hiekkahirviö ja se oli Wesin vika. Sandyn hän sulki, mielenkiiintoista kyllä, vuosikausiksi samantapaiseen läpinäkyvään säiliöön missä Morpheustakin pidettiin. Hiekkavoimansa hän pystyi sitten hallitsemaan vasta paljon myöhemmin, mm. muuttumaan ihmiseksi.

Sand-nimeen hän sitten vaihtoi myöhemmin. Sandyhän olisi isolle miehelle aivan homo nimi.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Storm - 13.07.2005, klo 18:36:14
Joku tuolla kyseli, kuka myöskään X-Miehistä ei ole kuollut, niin Jäämies ja Polaris eivät ole tietääkseni kuolleet.
Vaikka Jäämies räjäytettiin palasiksi, tosin tämä oli edelleen elossa, vaikka pää oli jäljellä.


Ja spoileria:

Tosin uusimmassa RX:ssä tullaa näkemään kahden hahmon kuolemat tai sitten sitä seuraavassa ja he ovat: Jean ja Magneto.
Tietääkseni yhdessä tarinassa Logan taitaa "kuolla" tai loukkaantuu. En ihan saa selkoa, että mitä siinä tapahtuu ja myös Peto kuolee.

Jean taitaa olla jo muuten hengissä X-Men lehdissä vai onko se vielä siellä haudassa? En ole ehtinyt paremmin seurata noita sivustoja, joissa on niistä tiedot.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: J.Salo - 13.07.2005, klo 18:44:28
Jean yhä kuollut.

SPOILER! Magneto ei kyllä pysynyt jenkkilehdissä kuolleena edes viittä kuukautta, ennenkuin palasi. Peto oli "melkein" kuollut, mutta ei kuollut. Tämä siis jos viittaat Xtremeen. Petohan siis loukkaantuu, ja hänet palautetaan instituuttiin. Tämä näytettiin Morrisonin ekassa numerossa, ilmestynyt aikoja sitten. Parannuskeino on syy uuteen ulkomuotoon.

Logan on "melkein" kuollut kaikenaikaa. Se on osa hahmon viehätystä. Wolverine-lehdessähän pyörii nyt aftermath tarinakokonaisuudesta jossa SPOILER [color]Wolverine tapettiin, Käsi herätti henkiin ja aivopesi tappamaan muita sankareita henkiinherätettäviksi ja aivopestäviksi[/color] Viittaat ehkä tähän?


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Tatu Junni - 13.07.2005, klo 18:56:16
Oletan, että Storm viittaa nyt Morrisonin kauden loppuosan tarinaan, jossa Jean ja Logan rallattelevat palavalla M-murikalla kohti aurinkoa. Vai...? Suomalaisäxiä en ole enää pariin vuoteen seurannut, joten voin olla hakoteilläkin.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Storm - 13.07.2005, klo 19:08:15
Baka me.

Spoileria, tosin turhaa, kun otsikossa on spoiler vaara...

Itse asiassa, eräänlaisessa vaihtoehto tulevaisuudessa (kulunut 120 vuotta) Peto todelllakin kuolee, kun tämä sekoaa ja muutuu muistaakseni Sublimeksi (tai vastaavaksi).
Ja Logan myös makasi henkiviereissä siinä tarinassa.
Albummin nimeä en muista ollenkaan.

En tosin tiedä tuleeko tämä tarina ollenkaan suomeen, mutta kaikki alkaa siitä, kun Scottin piti jokin päätös tehdä ja Frost siinä kyttää vieressä.
Kun Scott kieltäytyi, niinä sitten mennään päin helvettiä ja Jean tulee siellä henkiin! Tosin hän näyttää epäilyttävästi Madenyletä.
Eli siinä kerrotaan, kuinka Peto saa vallan ja tavataan muutamia uusia hahmoja ja jopa Cassandra nova on siinä ihan elossa.

Mutta kuinkas ollakkaan, tätä ei tapahdu, koska Jean pyytää Scottia elämään ja Scott sanoo "kyllä" Emman vastaukselle, jolloin kaksikko suutelee toisiaan ja tämä vaihto ehto tulevaisuus katoaa.
Eli jotenkin Jean muutti tulevaisuuden kulun, mitä nyt ymmärsin siellä loppu puolella, mutta englanti ei ole paras kieleni tai aineeni.

Ihmetyttää vain, että kuinka Magnus tuli eloon. Selityksiä?


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Tatu Junni - 13.07.2005, klo 19:17:26
Morrison & Silvestri: New X-Men: Here comes tomorrow (TPB). Kokoaa yksiin Morrisonin New X-Men-taipaleen vikat numerot, ja on tosiaan what if-henkinen stoori, jos oikein muistan. Nanna tarina, joten ihme jos ei suomenneta.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: J.Salo - 13.07.2005, klo 20:16:17
Siis. Here Comes Tomorrow. Sisältää MUCHO SPOILER! Ja tarina varmasti käännetään suomeksi, joten tämä mielessä pysyen..

Jean siis kuolee Planeetta X:n lopussa, kuitenkin siten että on selvää että Phoenix nousee jälleen. Hypätään vähän eteenpäin. Scott ja Emma seisovat Jeanin haudalla, ja Emma kysyy Scottilta, että nyt kun Xavier on poissa (muutti Genoshaan), niin ottaako tämä Instituutin johdettavakseen yhdessä Emman kanssa; Emma itse omaa niin huonon maineen että jos hän yksin johtaa Instituuttia, niin kukaan ei pysy mukana. Kysymys sisältää myös pyynnön iskeä hynttyyt yhteen.

Fast Forward 120 vuotta; maailma on paskana. Jean syntyy uudestaan kuten Planeetta X:ssä selvisi. Hän näkee että maailman nykytila voidaan jäljittää Scottin uskollisuuteen Jeania kohtaa silloin aikoinaan, niinpä hän antaa Scottille "luvan" jäädä Emman luokse (Scottilla on tunne että Jean olisi ok asian suhteen). Koska Scott ja Emma johtavat instituuttia, tulevaisuus muuttuu eikä Peto muutu Sublimen isäntäkehoksi eikä maailma muutu paskaksi.

The End.

Ja sitten tulee erinäisiä Austen-numeroita, jotka pistivät koko homman paskaksi. Magneto ei ollut kuollut vaan EMÄSPOILER KOVA! se oli joku muu. Magneto itse ehdottaa että hänen sekundäärinen mutaationsa on nousta kuolleista. Kaikki tämä selviää Excalibur-lehdessä, joka esitti enemmän kysymyksiä kuin ehti vastata. Toivottavasti joku vaivautuu niin tekemään joko ÄMMÄN TALOSSA tai heti sen jälkeen.Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: q-mies - 13.07.2005, klo 20:28:32
 :D Toi kuulostaa niin koomiselta että voi itku pitkästä surusta..! :D

Mutta jos suomennetaan niin kai ne pitää käydä sitten divarista pois keräämässä, joskus..


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Veli Loponen - 13.07.2005, klo 21:10:15
Noi Morrisonin lennokkaat juonet sopii jotenkuten Oikeuden Puolustajiin, jossa niillä voi verrata DC:n silver age tarinoihin, mutta Ryhmä-X:n kohdalla kuulostaa kyllä aika naurettavalta.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: J.Salo - 13.07.2005, klo 21:53:13
Morrisonillahan tuli riitoja Marvelin johdon kanssa, ja niinpä hän kutisti juoksuaan. Planet X:ää piti seurata viellä useita numeroita, varmaan ainakin 12. Kutisti sitten neljään ja lähti kävelemään. Teki lopusta aika hätäisesti kyhätyn.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Tatu Junni - 13.07.2005, klo 21:58:24
Onko tullut vastaan mitään tietoa siitä millaista materiaalia Morrison oli juoninut noihin 12 (tms) numeroon?


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 14.08.2005, klo 18:15:50
Hänen supervoimansa on palata henkiin.

They're baa-ack... (http://www.comicbookresources.com/news/preview.php?image=solicits/marvel042005/big/GLAVEN001_COV_logo.jpg)Luin nyt tuon minisarjan. Todella piristävää että välillä tulee hauskojakin supersankarisarjoja.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)


Mitään selityksiä tälle nykyiselle inkarnaatiolle (Doom Patrol kokonaisuudessaan) ei ole vielä annettu. DC:n keskustelupalstalla on arvailtu, että kyseessä on vaihtoehtotodellisuuden Doom Patrol tai peräti DC universumissa pyörivä Doom Patrol tv-sarja.

Luin Doom Patrol vol. 3:n (Byrnen nykyinen on vol. 4) joka on jatkoa Vertigon DP:lle vaikkei olekaan Vertigoa. Ainoa ennestään tuttu jäsen on Robotman, neljä muuta on tähän tarkoitukseen kehitettyjä. Tuossa on mukana paljon juttua DCU:ssa pyörivästä tv-sarjasta, siinä on alkuperäinen DP ja alkuperäisen näköisenä. Byrnen versiossa nuo eivät näytä alkuperäisiltä.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Snake - 23.08.2005, klo 18:49:53
Joo koskas Sebastian Shaw on herännyt henkiin eikö hänen poikansa Shinobi Shaw tappanut hänet??


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 23.08.2005, klo 21:27:38
Ei tappanut koska ei kuollut. Ei siihen muistaakseni muuta selitystä annettu kuin että "selvisi hengissä". Kuten monelle muullekin.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Snake - 04.09.2005, klo 00:52:41
Kuoliko Tuho X-Men 6.02 vai jäikö hän nuolemaan haavojansa.
(On tosi harmi kun Tuho kuoli hän mielinkiintoisin ryhmä x pahis.)


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: J.Salo - 04.09.2005, klo 01:18:31
Minusta Tuho oli aina yksi niistä pahiksista jotka eivät olleet yhtään kivoja. About täysin mahdoton voittaa. Sankarilla on juuri ja juuri mahdollisuus päästä tasapeliin. Olen aina pitänyt tätä vihollisluokkaa tylsänä; minulla ei ole mitään sitä vastaan että sankari rökitetään toistuvasti ja pahis voittaa, mutta minusta on sporttista jos hyviksellä on edes MAHIS siihen. Esim. Magneton kroppa oli aina suht heikko, joten jos pääsi tarpeeksi lähelle niin voitto on aika varma, lisäksi hänen kanssaan pystyi järkeilemään.. mutta Tuho? Immuuni telepatialle, törkeän vahva, muodonmuuttaja, pystyy regeneroimaan kaiken damagen mitä pystyt heittämään jne. Eikä argumentointi toiminut.

Mutta kuitenkin. Tiedä selvisikö tämä edelliestä viestistä kysytystä onnettomuudesta. Tällä ei kuitenkaan ole enää mitään väliä, koska Ämmän Talossa hän on hengissä, ainakin kuukausi takaperin julkaistun "kuka kukin on" lehdykän mukaan. Hallitsee Magneton suostumuksella Egyptiä. Tosin lehdykässä oli joitain continity-erroreita, ja virheitä jotka johtuvat selkeästi siitä että joku intern teki lehden, ja ketään ei suuremmin kiinnostanut jos virheitä sattui. X-merkkejä näkyi ihmisten vaatteissa, Pedon ulkonäkö heittelehti, ihmisten nimiä oli kirjoitettu väärin (esim Rogue ja Painajainen, toisen sukunimi Darkholme ja toisen Darkhome), jos muistan ulkomuistista...

Mutta kuitenkin. Tuho on hengissä. Koska Haukansilmäkin on. Ja todennäköisesti pari muutakin hahmoa, joiden pitäisi olla kuollut, mutta jotka eivät tod. näk. ole enää kuolleita kun Ämmän Talo on ohi.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: q-mies - 04.09.2005, klo 19:42:22
Tällä ei kuitenkaan ole enää mitään väliä, koska Ämmän Talossa hän on hengissä,

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Petteri Oja - 04.09.2005, klo 20:12:05
Tuho on varmaan Mail-Manin huonoimpia suomennoksia: Apocalypse = Tuho. Plääh. Ei olis hyvä Ilmestyskirjakaan, niinkuin M-M selitteli, mutta jotain muuta olisi silti saanut keksiä kuin Tuho.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Veli Loponen - 04.09.2005, klo 20:16:04
Tietenkin olisi voinut pitäytyä alkuperäisessä käännöksessä eli Ilmestys (apocalypse tai lähinnä kreikaksi apokalypsis tarkoittaa nimenomaan ilmestystä tai ilmoitusta). Tietenkin sen olisi voinut kääntää myös englannin mukaan Maailmanlopuksi. Kirja siinä lopussa on ihan turha lisäys.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: q-mies - 04.09.2005, klo 20:29:57
Kun asiaa ajattelee niin vaihtoehtoja oli joko Tuho tai jättää Apocalypse'ksi.. Samoin kuin hänen poikansa kohdalla, Holocaust ei olisi toiminut sen paremmin Holokaustina kuin Polttomurhanakaan.. (T-Ö-K-E-R-Ö!)


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Petteri Oja - 05.09.2005, klo 11:31:42
Apocalypse olis ollut ihan hyvä. Samoin Holocaust. Eikös se ollut Suomessa Polttomurha? Enpä ikinä miettinytkään mistä se oli käännetty.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 05.09.2005, klo 16:13:46
Apocalypse olis ollut ihan hyvä. Samoin Holocaust. Eikös se ollut Suomessa Polttomurha? Enpä ikinä miettinytkään mistä se oli käännetty.

Taisi olla niissä pätkissä missä esiintyi. Tuohon Tuhon Aikaan liittyen niin eikös Polttomurha kuollut ed. aukeamalla (siis Suomessa) ja seuraavalla oli sitten hengissä taas?


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: q-mies - 06.09.2005, klo 10:53:56
Taisi olla niissä pätkissä missä esiintyi. Tuohon Tuhon Aikaan liittyen niin eikös Polttomurha kuollut ed. aukeamalla (siis Suomessa) ja seuraavalla oli sitten hengissä taas?

Ei kuollut vaan siirtyi "normaali"-x-ulottuvuuteen, samoin kuin Nate Grey. Mitäs meni puukottamaan M'kraan kristallilla.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Anonyymi Jaarittelija - 06.09.2005, klo 13:56:34
Ei kuollut vaan siirtyi "normaali"-x-ulottuvuuteen, samoin kuin Nate Grey.

Nuori kollegamme taisi sittenkin muistella Suomessa aikaisemmin samana vuonna esitettyä Sapelihampaan ja Polttomurhan välistä kamppailua, uskaltaisin joka tapauksessa veikata näin...
Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: q-mies - 06.09.2005, klo 14:34:03
Nuori kollegamme taisi sittenkin muistella Suomessa aikaisemmin samana vuonna esitettyä Sapelihampaan ja Polttomurhan välistä kamppailua, uskaltaisin joka tapauksessa veikata näin...

No sitten.. kas siinä välissä oli toistakymmentä sivua joille Suomessa kävi *nips*


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 06.09.2005, klo 16:40:51
No sitten.. kas siinä välissä oli toistakymmentä sivua joille Suomessa kävi *nips*

Tiedän että tuli "nips" Suomessa, siksi kysyinkin ja haluan myös vastauksen että mites hää sitten olikin hengissä taasen? Tuho käytti mahtiaan vai?


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Storm - 06.09.2005, klo 19:19:47
Öööh... Missä välissä Tuho on ehtinyt tulla takaisin?
En tiedä olenko jäljessä, mutta tietääkseni hän on edelleen kuollut.

Marvelilla taitaa olla nyt kova kiire pitää uudet hahmot hengissä, kun Rogue & Remy suhden on taas hakoteillä.
Ja ongelmia tulee lisää, kun uusia pahiksia yritetään kehittää, ettei ne kuole kovin heti. Tosin miten se Vargas homma on? Kuoliko tyyppi X-Tremessä vai miten tälle kävi?


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 06.09.2005, klo 20:24:01
Öööh... Missä välissä Tuho on ehtinyt tulla takaisin?
En tiedä olenko jäljessä, mutta tietääkseni hän on edelleen kuollut.

Normaaliversumissa on kaiketi kuollut mutta alternativeissa on elossa.

Vargasista ei muuta tietoa kuin mitä täällä julkaistu.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: q-mies - 06.09.2005, klo 22:07:21
Tiedän että tuli "nips" Suomessa, siksi kysyinkin ja haluan myös vastauksen että mites hää sitten olikin hengissä taasen? Tuho käytti mahtiaan vai?

...lunttaa.. Oletan nyt että kyse on lehdestä Astonishing X-Men vol.1 #4. Alkaa sivun kokoisella kuvassa jossa Blink huutaa "HOLOCAUST!" Tästä eteenpäin julkaistu Suomessa pari sivua, päättyen kuvaan jossa Polttomurha uppoaa vihreään mönjään. Seuraa neljäntoista sivun NIPS. Ekojen 7 sivun aikana aikana tehtaasta jauhetaan pöllönpaskaa, vangit vapautetaan ja näytetään kuinka Magneto on Tuhon vankina. Tämän jälkeen Polttis-setä kävelee ulos tankista (tankin läpi) ja käy tässä vaiheessa yhteen keräytyneiden Hämmentävien X-miesten kimppuun, kuitaten vahingoittumattomuutensa yleisellä ylemmyydellä. Loput 6 sivua on mättöä, ja Polttomurhan karkuun teleporttaamisen me näimme Suomessakin (päämäärää ei tosin kerrottu).

Öööh... Missä välissä Tuho on ehtinyt tulla takaisin? En tiedä olenko jäljessä, mutta tietääkseni hän on edelleen kuollut.

Tuho on edelleen vainaa, ainakaan MCP ei listaa yhtään esiintymistä Search for Cyclops sarjan jälkeen.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 06.09.2005, klo 22:16:59
Ekojen 7 sivun aikana aikana tehtaasta jauhetaan pöllönpaskaa, vangit vapautetaan ja näytetään kuinka Magneto on Tuhon vankina. Tämän jälkeen Polttis-setä kävelee ulos tankista (tankin läpi) ja käy tässä vaiheessa yhteen keräytyneiden Hämmentävien X-miesten kimppuun, kuitaten vahingoittumattomuutensa yleisellä ylemmyydellä.

Kiitos.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: JackOf<3's - 07.09.2005, klo 13:46:23
Eivätkös Marvel sedät aikanaan vannoneet pyhän valan, ettei Blinkkiä tuoda takaisin? Mut Exilesissä näyttäis olevan... :o


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: q-mies - 07.09.2005, klo 13:56:26
Eivätkös Marvel sedät aikanaan vannoneet pyhän valan, ettei Blinkkiä tuoda takaisin? Mut Exilesissä näyttäis olevan... :o

Pyhät valat on halpoja, ja kumottavissa milloin tahansa jos jollain on "visio" tai vaihtoehtoisesti "because you demanded it". Exiles'iä en omista mut eiks tää Exiles-Blink ollut Age of Apocalypse-pakolainen eikä se Falanksiliito-X-overissa "kuollut" versio?


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: JackOf<3's - 07.09.2005, klo 14:07:47
Käsittääkseni Blinksu heitti veivinsä myös Tuhon Aika-setissä. :|


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Anonyymi Jaarittelija - 07.09.2005, klo 14:45:47
Exiles'iä en omista mut eiks tää Exiles-Blink ollut Age of Apocalypse-pakolainen eikä se Falanksiliito-X-overissa "kuollut" versio?

Näin meikäläinenkin on asian ymmärtänyt, vaikka Blinkin poppoon loikkimiset vaihtoehtoisesta Marvel-universumista toiseen ovat ainakin toistaiseksi jääneet väliin...
Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Anonyymi Jaarittelija - 07.09.2005, klo 14:52:00
Wikipedia kertoo tässäkin tapauksessa totuuden, toivottavasti...

Tiivis tietopaketti Blink-nimisestä Marvel-sankarittaresta (http://en.wikipedia.org/wiki/Blink_%28comics%29)

Hurraa! Olimme kuin olimmekin täysin oikeassa!
Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: JackOf<3's - 07.09.2005, klo 14:57:13
Wikipedia on kyl loistava laitos!


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 07.09.2005, klo 16:07:36
Wikipedia on kyl loistava laitos!

On sillä sitä mitä sieltä ei löydä niin sitä ei tarvita.

Kukaan hahmo ei pysy kuolleena sillä aina voidaan kehittää joku toinen versumi jossa hän onkin elossa.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: kalmakoura - 13.09.2005, klo 10:18:00
minun mielestäni yksi mielenkiintoisimella tavalla "henkiin" palautettu hahmo on foolkiller antisankari monen nykyisen marvelin antisankari hahmon esi kuva tuolta löyttyy tietoa foolkillerin vaiheista http://en.wikipedia.org/wiki/Foolkiller
Foolkiller:
e pluribus unum
Actions have consequences.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 13.09.2005, klo 14:50:52
minun mielestäni yksi mielenkiintoisimella tavalla "henkiin" palautettu hahmo on foolkiller antisankari monen nykyisen marvelin antisankari hahmon esi kuva tuolta löyttyy tietoa foolkillerin vaiheista http://en.wikipedia.org/wiki/Foolkiller
Foolkiller:
e pluribus unum
Actions have consequences.


Näyttäisi olevan sekoitus Zorroa, Kapu Amerikkaa ja Tuomaria. Uusi tuttavuus minulle sillä en ainakaan ole häntä aikaisemmin nähnyt (tai voipi olla että on jossain Hämiksessä seikkaillut).


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 13.09.2005, klo 17:09:44
Moukantappaja esiintyi suomalaisessa Hämiksessä 80-luvun alussa, oikein hyvä tarina. Eivät muut esiintymiset ole minua vakuuttaneet. Ei muissa esiintymisissä ollut edes sama tyyppi. Paitsi Puolustajia vastassa.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 17.11.2005, klo 14:56:23
Muistelisin niin mutta voin ihan hyvin muistaa väärin, en ole Kapua pahemmin seurannut.  :-\

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)

House of M:ssä Buckyn kerrottiin kuolleen 70-luvulla.

Tuho on varmaan Mail-Manin huonoimpia suomennoksia: Apocalypse = Tuho. Plääh. Ei olis hyvä Ilmestyskirjakaan, niinkuin M-M selitteli, mutta jotain muuta olisi silti saanut keksiä kuin Tuho.

Hölmömpi käännös oli Crossbones = Kallo. Siis Crossbones tehtiin Punakallon kakkosmieheksi. Siis Red Skull & Crossbones kuulostaa hyvältä.

Mutta suomeksi: Punakallo & Kallo. Juuei.

Mutta Mail-Manin puolustukseksi se, ettei Punakallo esiintynyt tuossa tarinassa jossa Crossbones ainoan kerran suomeksi vieraili.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Rami Rautkorpi - 17.11.2005, klo 18:16:47
Mutta Mail-Manin puolustukseksi se, ettei Punakallo esiintynyt tuossa tarinassa jossa Crossbones ainoan kerran suomeksi vieraili.

Ei millään pahalla Mail-Mania kohtaan, mutta kyllä Punakallo siinä esiintyi. "Kallo ja Punakallo" -- mutta sehän on vähän niin kuin "Nuija ja Tosinuija".

Ja itse aihetta sekä Joen spoileria sivuten:
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 17.11.2005, klo 20:43:46
Punakallo oli pomo, joten sanotaan "Punakallo ja Kallo".

Ja spoilerista:
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 10.12.2005, klo 16:28:52
Mitään selityksiä tälle nykyiselle inkarnaatiolle (Doom Patrol kokonaisuudessaan) ei ole vielä annettu.

Nyt aloin lukemaan Byrnen DP:tä. Ja olihan jo ekassa numerossa Byrnen selvitys missä mennään. Eli Doom Patrolille on tehty samoin kuin Ihmenaiselle ja Haukkamiehelle. Aloitettu puhtaalta pöydältä. Eli Doom Patrolia EI ole esiintynyt DC-universumissa tätä ennen. Ensiesiintyminen Claremont/Byrnen JLA:ssa kaksi vuotta sitten.

Ja näkyy Byrnesteri tuoneen toisen Salamankin mukaan...

(http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=dlattach;topic=2390.0;id=1768)

Sitä ei selitetty, mutta Wallyhan on supernopea...


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: Veli Loponen - 10.12.2005, klo 16:49:55
Ja näkyy Byrnesteri tuoneen toisen Salamankin mukaan...
Sitä ei selitetty, mutta Wallyhan on supernopea...
Niin, siitähän on kyse. Sekä JLA:ssa että näissä Doom Patrolin jaksoissa Byrne piirsi Salaman samaan ruutuun monta kertaa kuvatakseen Salaman vauhtia. JLA:ssa tuota samaa tilannetta kuvaavassa ruudussa Salama on peräti kolmena:
(http://www.artofjohnbyrne.com/jla99pencils/images/JLA99.06.jpg)


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 10.12.2005, klo 18:01:05
Tuota mites DP jas JLA liittyy marveliin? Onkos Marvel ostanut DC:n vai?


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Veli Loponen - 10.12.2005, klo 18:06:26
Tuota mites DP jas JLA liittyy marveliin? Onkos Marvel ostanut DC:n vai?
Ei mitenkään (paitsi, että huhun mukaan Stan Lee kehitteli Ihmeneloset JLA kopioksi). Muutin otsikkoa nyt niin, että se sisältää DC:kin. Outoa, että siellä yleensä on tommonen rajaus, kun kuolleista herättämisiä on tapahtunut DC:n puolellakin (Teräsmies, Ihmenainen, Donna Troy jne.).


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 10.12.2005, klo 20:05:22
Ei mitenkään (paitsi, että huhun mukaan Stan Lee kehitteli Ihmeneloset JLA kopioksi). Muutin otsikkoa nyt niin, että se sisältää DC:kin. Outoa, että siellä yleensä on tommonen rajaus, kun kuolleista herättämisiä on tapahtunut DC:n puolellakin (Teräsmies, Ihmenainen, Donna Troy jne.).

No kun Suomi on aika Marvel-maa niin ........... Joen vika kun ei heti muuttanut (ei pahalla). Onhan Suomessa toki DC:täkin aika paljon julkaistu aikojen saatossa.

Muistini mukaan kysyin jossain ketjussa että kummalla on enemmän "heräämisiä" ja se ketju saattoi olla tämä (en ala etsimään sitä).


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 10.12.2005, klo 20:55:44
No kun Suomi on aika Marvel-maa niin ........... Joen vika kun ei heti muuttanut (ei pahalla). Onhan Suomessa toki DC:täkin aika paljon julkaistu aikojen saatossa.

Muistini mukaan kysyin jossain ketjussa että kummalla on enemmän "heräämisiä" ja se ketju saattoi olla tämä (en ala etsimään sitä).

Molemmilla on PALJON ylösnousemuksia. Ei kai niitä hullukaan laske kummalla on enemmän. Ja niissäkin voi tulla tulkinnoissa epäselvyyksiä:
"Paranin"
"Se oli kaksoisolentoni/robotti/rinnakkaismaailman versioni"
"Minut retconnattiin"


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Veli Loponen - 10.12.2005, klo 22:58:58
Niin. Eihän Teräsmieskään lopulta ollut oikeasti kuollut. Kummallakaan kertaa (vai onko niitä ollut enemmän kuin se Byrnen tekemä, mikä nähtiin Suomessakin ja sitten se suuri tarinakokonaisuus?).


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 10.12.2005, klo 23:05:41
Dead Again oli aika hyvä tarinakokonaisuus. Se Teriksen ryöstetty ruumis löytyy, Emil Hamilton tutkii sen ja toteaa että ruumis on aidon Teräsmiehen...

Pitkätukkainen Teris sekosi niin täysin että aloin epäillä että onkohan tuo sittenkään oikea, vaikka olin tuota lukiessani jo lukenut myöhempiäkin tarinoita.

Teris kävi sitten kaikki vihollisensa yksitellen läpi ja vasta viimeiseksi osui oikeaan:
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)

Olisi pitänyt julkaista tradena. Kymmenkunta numeroa muistaakseni meni.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Veli Loponen - 10.12.2005, klo 23:09:17
Dead Again oli aika hyvä tarinakokonaisuus. Se Teriksen ryöstetty ruumis löytyy, Emil Hamilton tutkii sen ja toteaa että ruumis on aidon Teräsmiehen...
"Se ryöstetty"? Mikä ryöstetty? Tarkoitatko sitä, mikä haudattiin Funeralissa? Sitähän ei ryöstetty, vaan siirrettiin Yksinäisyyden linnakkeeseen. Vaikka eihän se eka kerta olisi, kun sarjakuvissa otetaan käyttöön kikka kolmonen: "kaikki mitä luulit tietäväsi onkin ollut valhetta".


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 10.12.2005, klo 23:12:42
No kadonnut sitten. Duunarit löysivät ruumiin sieltä hautapaikasta josta se oli välillä kadonnut.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Veli Loponen - 10.12.2005, klo 23:16:21
No kadonnut sitten.
Ei ei, kun miten se sitten selitettiin, kun Return of Supermanissa kuitenkin kerrottiin, että Teris vain siirrettiin sieltä hautapaikasta Yksinäisyyden linnakkeeseen ja sieltä se sitten kömpi siinä kryptonilaisessa sotahaarniskassa Metropolisiin. Lukijan siis pitäisi koko ajan tietää, että hautapaikasta löydetty ruumis ei voi olla Teräsmiehen. Äh, no pitäis varmaan lukea se tarina...Harmi tosiaan, kun sitä ei ole kokoomana.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 10.12.2005, klo 23:31:03
Return of Supermanin lukemisesta on jo vähän pidempi aika, muisti pätkii. Ainakin World without a Superman päättyy siihen kun Lois ja oliko se Perry huomaavat että Teriksen ruumis on poissa.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Veli Loponen - 10.12.2005, klo 23:43:31
Ainakin World without a Superman päättyy siihen kun Lois ja oliko se Perry huomaavat että Teriksen ruumis on poissa.
Lois ja sitten se Metropolisin poliisi.
Returnissa selviää, että  Eradicator heräsi ja kävi hakemassa Teriksen ruumiin pois haudasta. Samalla se imi itseensä materiaa haudan kivestä (sen vähenemistä ihmetellään). Yksinäisyyden linnakkeessa Teris sijoitetaan sitten matriksiin, joka antaa Eradicatorille voimia ja parantaa Teristä. Lopulta Teris virkoaa ja murtautuu ulos matriksista ja hyppää taistelupukuun ja kävelee Metropolikseen.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 10.12.2005, klo 23:47:16
Dead Againissa Teris taisi ensimmäiseksi epäillä Eradicatoria syylliseksi jupakkaan. Eradicator oli silloin Outsidersin jäsen joten nekin nähtiin mukana.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Veli Loponen - 11.12.2005, klo 00:04:50
Just. Nyt kun selailin tota Returnsia, niin sitä Teriksen siirtämistä Yksinäisyyden linnakkeeseen ei kuvata mitenkään ja siihen viitataankin vain nopeasti, kun Eradicator juttelee Linnakkeen robottien kanssa. Eli kyllähän tossa vähän semmosta pelivaraa on tommoselle juonelle. Tuossa Returnissa muutenkin Eradicatorilla tuntuu olevan paha identiteettikriisi päällä.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Lind JR. - 12.12.2005, klo 21:30:00
en tykkää alkuunkaan tästä marvelin kuolleista herättämisestä. kuollut on kuollut. siinä kun ei ollut mitään järkeä että mustis herätettiin henkeen spider-manissa. tai no, oli siinä nyt järkeä. vähän. enää puuttuisi että stacey herätettäisiin henkiin ja ben
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)
  :P (molemmat) nousisi kuolleista.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 12.12.2005, klo 21:38:12
Kaikki ne herätetään joskus henkiin. Ellei muuten niin toinen tyyppi ottaa ainakin nimen itselleen.

Wizardista luin juuri että uusi Blue Beetle on tulossa...


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Veli Loponen - 12.12.2005, klo 21:54:22
Wizardista luin juuri että uusi Blue Beetle on tulossa...
Mutta Kvaakissa (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?topic=5078.msg81669#msg81669) luit sen ensiksi, vai joko ehdit unohtaa?

Kyseessä ei siis tosiaan ole henkiinherääminen, vaan uusi heppu löytää sen kuoriaisen,  ja rupeaa Siniseksi Kuoriaiseksi. Samalla tehdään retcon, niin että sekä alkuperäinen ga-Kuoriainen, että Charltonin/DC:n Kuoriainen ovat molemmat olleet olemassa ja kaikki seikkailut koettu. Ja koko hoito liittyy tietenkin myös käynnissä olevaan Crisikseen ja sen jälkeen tulevaan 52:een.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 12.12.2005, klo 21:59:29
Mutta juuri luin Wizardista, en minä sanonut että mistä luin ensiksi.

Oli vanha Beetle Dan Garrett ollut DC:n vanhankin jatkumon mukaan olemassa. Tosin ei sitä usein mainittu, mutta mainittiin kumminkin ainakin kerran. Vai kumottiinko tuo Zero Hourissa tai jotain?

Charltonin lehdissä Garrett tuli takaisinkin ja alkoi vaatia manttelia takaisin Ted Kordilta. Mutta kyseessä oli huijari. Siinä oli muutenkin esillä koko ajan että Kord on jo toinen BB.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Veli Loponen - 12.12.2005, klo 22:02:28
Oli vanha Beetle Dan Garrett ollut DC:n vanhankin jatkumon mukaan olemassa. Tosin ei sitä usein mainittu, mutta mainittiin kumminkin ainakin kerran.
No tota en tiennytkään. Giffenin haastattelusta Newsaramalla sain vain sen käsityksen, että alkuperäinen Kuoriainen ei kuulu jatkumoon. Tai sitten siinä haluttiin vain rauhoittaa faneja, että kyse ei ole mikään puhtaalta pöydältä aloittaminen, kuten esim. Doom Patrol (ehkä DC otti siitä opikseen).


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: J.Salo - 12.12.2005, klo 22:03:56
Olihan vanhoissa Kapteeni Atomeissakin viittauksia alkuperäiseen Koppakuoriaiseen - Atomi väitti tehneensä tämän kanssa yhteystyötä saadakseen äskettäin kuolleen Koppiksen luottamuksen itselleen.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 12.12.2005, klo 22:08:05
Vai tarkoittiko Giffen sitä että ihan alkuperäinen Dan Garrett tuodaan jatkumoon. Kun Mustanaamion näköinen Blue Beetle aloitti seikkailunsa 40-luvulla Dan Garrett oli poliisi. Blue Beetlen originia ei selitetty mitenkään.

Sitten vuonna 1964 Charlton aloitti Garrettin seikkailut uudestaan ja nyt hän oli arkeologi joka löysi kuoriaisen. Ei mitään viittauksia edelliseen versioon.

1966 Charlton toi kehiin Ted Kordin joka peri Garrettin kuoriaisen. 60-luvulla kumpikaan versio ei kauaa kestänyt. 40-luvun versio seikkaili läpi 40-luvun.

Taisi olla muuten vielä Giffenin kirjoittama se juttu jonka muistan. Justice League matkusteli ajassa ja näkivät omassa ajassaan kuolleen Barry Allenin. Kapteeni Atomi kielsi Wally Westiä ryntäämään Barryn luokse. Beetle pohti tietävänsä miltä Wallystä tuntuu, että jos hän itse näkisi Danin.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Veli Loponen - 12.12.2005, klo 22:14:01
Giffen puhui golden age Kuoriaisesta, joten luulisin, että se tosiaan tarkoitti sitä alkuperäistä. Vaan eihän sitä koskaan tiedä.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 06.12.2006, klo 15:42:49
Uudessa Blue Beetlessä ei ole ainakaan vielä esiintynyt Dan Garrettia, mutta uusi BB sai voimansa samasta lähteestä kuin Dan Garrettkin, egyptiläisestä skarabista (onkse jotain suomeksi).

Skarabi oli mukana myös Beetlen 80-luvun lehdessä jolloin Garrett heräsi henkiin tilapäisesti ja matsasi Beetleä vastaan.

Suomessa tunnetuin Kuoriainen Ted Kord ei saanut supervoimia skarabista. Ei hänellä mitään voimia edes ollut.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Darzee - 06.12.2006, klo 16:12:47
Uudessa Blue Beetlessä ei ole ainakaan vielä esiintynyt Dan Garrettia, mutta uusi BB sai voimansa samasta lähteestä kuin Dan Garrettkin, egyptiläisestä skarabista (onkse jotain suomeksi).

Scarab on yleisnimitys lehtisarvisille kovakuoriaisille (heimo Scarabaeidae). Sana voi viitata myös egyptiläisten palvomaa heimon edustajaa pyhääpillerinpyörittäjää esittävään koruun, jollaisesta Dan Garrett käsittääkseni voimansa sai.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 06.12.2006, klo 16:27:45
Kyllä, koru se oli. Skidinä näinkin televisiossa kuoriaisia jotka pyörittivät lantakikkareita. Se oli minusta silloin suunnattoman hauskaa. Ja kun niitä sanottiin pyhiksi pillerinpyörittäjiksi nin sitten repesin.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Storm - 10.12.2006, klo 14:57:30
No X-Men lehdissä Pohjantähti kuoli ja nyt on taas elossa. Tämä ei pysynyt niin kauaa kuoleena kuin muut X-Miehet. Tosin puhuvat, että Jean tulee takaisin, mutta nyt puhutaan ettei tule.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 10.12.2006, klo 23:24:06
Kukas niin puhuu? Phoenix: Warsongin jälkeen tullee ilmeisesti joskus ensi kesänä minisarja jossa Jean palaa. Mutta vaiteliaita ovat.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: JV - 11.12.2006, klo 10:08:15
Kukas niin puhuu? Phoenix: Warsongin jälkeen tullee ilmeisesti joskus ensi kesänä minisarja jossa Jean palaa. Mutta vaiteliaita ovat.

Noissa Phoenix-minisarjoissa on vähän se ongelma, että ne on vuorattu omaan itseensä, ja Endsongissakin huolella lopussa neutraloitiin kaikki tarinan tapahtumat. Eli kaanoniin sillä ei ole auktoriteettia kirjoittaa. Ja siksi ei oikein ole mielenkiintoa.

Kyllähän sen tietää, että jos Jean tulee takaisin, se tapahtuu X-kirjojen suuressa maga-crossoverissa, eikä jossain pienen levikin minisarjassa.

Mutta onko sillä mitään väliä, kun ei G. Morrisonin jälkeen hahmoon kuitenkaan saada "eloa". Keskittyisivät mieluummin Rachel Summersin hahmon karisman palauttamiseen!


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Storm - 11.12.2006, klo 17:19:01
Ach... Eikö kukaan todellakaan enää pysy kuoleena?!
Ihme, kun Myrskylintu ja Illyana on X-Miehistä jätetty rauhaan. Myös Kohtalo on saanut pysyä haudassaan...


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Rac - 11.12.2006, klo 19:30:29
Ach... Eikö kukaan todellakaan enää pysy kuoleena?!

Enää. Eihän ne koskaan ole pysyneetkään.  ;)


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 11.12.2006, klo 19:45:23
Toiset kuolevat mutta otetaan toinen tyyppi tilalle. Myrskylinnun pikkuveli tuli ensimmäisen tilalle. Limbon valtiattarena on taas Amanda Sefton.

Kohtaloa ei ole tuotu takaisin, mutta Marvelilla on kaksikin muuta Destinyä, jolla ei ole mitään tekemistä Irene Adlerin kanssa.

Ja viisi pistettä sille joka tietää mistä on peräisin nimi Irene Adler.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Curtvile - 11.12.2006, klo 20:01:00

Kohtaloa ei ole tuotu takaisin, mutta Marvelilla on kaksikin muuta Destinyä, jolla ei ole mitään tekemistä Irene Adlerin kanssa.

Ja viisi pistettä sille joka tietää mistä on peräisin nimi Irene Adler.

niin no kuka on kohtalo, kuka kohtalokas ja kuka se ainoa veroiseni nainen.
Sitä paitsi pisteitä pitäisi olla baker streetin osoitetta varten tuplamäärä.

Sopii teemaan, hänkin tuli kuolleista sen vesiputousepisodin jälkeen.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 11.12.2006, klo 20:26:15
Googletit kumminkin niin et saa kuin viisi pistettä: .....

Eikä Baker Streetillä ole noin isoa numeroa osoitteena.

Olikin näköjään niin ettei Conan Doylen aikana ollut niin isoja numeroita:
http://www.parkkinen.org/holmes_museo.htmlOtsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Petteri Oja - 11.12.2006, klo 20:35:31
Jos Curtvile googletti vastauksen niin uskoni ihmiseen on menetetty. Nyt kyllä vähän jännittää.

Mutta lähes yleissivistystähän tuo oli. Vain lähes koska muistin itse vasta kun kuulin vastauksen, heh heh.

Miten niin Baker Streetillä ei ole niin isoja numeroita?


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 11.12.2006, klo 20:40:36
Olen mä ollut Baker Streetillä, mutta ei viitsitty lähteä etsimään. Yksi meistä oli tietävinään ettei siellä edes ole noin isoja numeroita.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: J.Salo - 11.12.2006, klo 21:33:38
Yllä mainitun linkin mukaan ei ollut noin isoja lukuja Doylen aikaan, mutta 30-luvulla Baker Streettiä jatkettiin Upper Baker Streetille, jolloin jonkun hammaslääkärin asunto sai osoitteen Baker Street 221b. Se on sittemmin purettu ja paikalla on joku huvila, osoite Baker Street 215-223 tjs.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Curtvile - 11.12.2006, klo 22:01:38
Jos Curtvile googletti vastauksen niin uskoni ihmiseen on menetetty. Nyt kyllä vähän jännittää.

Luovu osasta uskoa. en ollut aivan varma piti poimia Conan Doyle hyllystä etten jäleen kerran sotke freudilaisittain Konradia ja Ireneä keskenään.
Kansleria ei mainittu Kuningas pulassa tarinassa.

Onkos ketjussa mainittu Resurrection man muutaman vuoden takaa. Itsellä ei ole kuin pari hassua numeroa, mutta siinä on kerrankin käytetty klisettä kunnolla.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Storm - 13.12.2006, klo 17:54:41
Toiset kuolevat mutta otetaan toinen tyyppi tilalle. Myrskylinnun pikkuveli tuli ensimmäisen tilalle. Limbon valtiattarena on taas Amanda Sefton.

Kohtaloa ei ole tuotu takaisin, mutta Marvelilla on kaksikin muuta Destinyä, jolla ei ole mitään tekemistä Irene Adlerin kanssa.

Ja viisi pistettä sille joka tietää mistä on peräisin nimi Irene Adler.

Sefton ei pahemmin edes kiinnosta... Tosin tämähän on ollut muutekin pitkään mukana lehdissä.

Ketkä ne kaksi muuta kohtaloa oikein sitten ovat. Luin tuota New X-Men Academy X tarinoita, niin hälyyttävästi kannessa näkyy Illyanan näköinen tyttö, joka ei tosin omista Illyanan voimia.

Mutta tuossa kyseisessä albummissa, mikä on, niin ainoastaan oli tehty patsaat Illyanalle ja Myrskylinnulle, myös Pohjantähdelle tehtiin, mutta liekö pian tuhotaan, kun tämäkin on elossa...


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 13.12.2006, klo 19:25:50
Marvelin kaksi muuta Kohtaloa ovat

- Paul Destine, Namorin vanha vihollinen
- DC:n Kohtalon tapaan kohtalon kosminen henkilöitymä, joka näyttää nuorelta valkotukkaiselta tytöltä.

On muuten viimeksimainittukin Illyanan näköinen. Mutta ei ole Illyanaa Academy X:ssä.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Storm - 13.12.2006, klo 19:29:12


On muuten viimeksimainittukin Illyanan näköinen. Mutta ei ole Illyanaa Academy X:ssä.

Jep. Nimi oli joku Laurie, pysty kontroloimaan jotain tunteita.
Mutta minua tuossa albummissahan näkyy kuinka lyhyessä ajassa Logan tappoi Pohjantähden... Pari sivua, niin tämä on jo kuollut.

Näköjään alkavat siirtää titteleitä ja voimia tuleville X-Genejä saavalle mutantille tai muita... Näköjään mielikuvitus on kadonnut Marvelissa.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 13.12.2006, klo 19:41:18
Laurie Collins vaikuttaa feromoneihin, eli saa ympärillään olevat ihmiset pitämään hänestä. Aluksi ei pystynyt hallitsemaan feronomeja, mutta oppi sen Xavierin koulussa.

Ja Hämähäkkinaisella on nykyisin samanlaiset kyvyt. Näyttää siltä että noiden voimien esilletuloa ei suomeksi näytetä, joten voinee paljastaa.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Storm - 13.12.2006, klo 20:56:30
Laurie Collins vaikuttaa feromoneihin, eli saa ympärillään olevat ihmiset pitämään hänestä. Aluksi ei pystynyt hallitsemaan feronomeja, mutta oppi sen Xavierin koulussa.

Ja Hämähäkkinaisella on nykyisin samanlaiset kyvyt. Näyttää siltä että noiden voimien esilletuloa ei suomeksi näytetä, joten voinee paljastaa.

Kiitos. Minulla on hieman huono englanti pää, noiden aisoiden kanssa.
Suomessahan ei kaikkia edes paljasteta ja vähemmän noita paljastuksia vaan tulee olemaan...


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 28.12.2006, klo 23:09:40
Haukansilmäkin heräsi sitten henkiin. Ei vielä kerrottu miten.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Storm - 29.12.2006, klo 18:04:57
Niin... Haukansilmähän tuli takaisin. Unohdin melkein koko herran, mutta en ole oiken ollut perillä ennen House of M tapahtumaa... Tosin ketä muita kostajia siinä muuten kuoli?


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 29.12.2006, klo 19:26:13
HoM:ssä se kuoli uudestaan, mutta 616:ssa se tuli takaisin New Avengers # 26:ssa.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Storm - 06.01.2007, klo 15:27:07
Tuli tänään luettua vanhoaj hämähäkkimiehiä ja siinä olevia Salatut Sodat tarinaa, niin Hämis 8-9/88 numerossahan Salatut Sotien kaikki sankarit kuolivat? Vai voiko sitä oikein laskea kuolemiseksi?

Ja myös tuli mieleen, että voiko Jeania laskea kuoleeksi, kun Feeniksi otti tämän paikan siellä avaruus aluksessa ja tämähän suojasi Jeanin sillä kotelolla. (En muista nuermoira.)
Minusta Jean on vasta yhden kerran kuollut...


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Rac - 06.01.2007, klo 18:03:40
Ja myös tuli mieleen, että voiko Jeania laskea kuoleeksi, kun Feeniksi otti tämän paikan siellä avaruus aluksessa ja tämähän suojasi Jeanin sillä kotelolla. (En muista nuermoira.)
Minusta Jean on vasta yhden kerran kuollut...

...jonka jälkeen Feenix Voiman teettämä kopio Jeanista kuoli, ja oikea Jean tuli takaisin ja liittyi Tekijä-X:ään. Ja nyt vastikään kuoli oikeasti. Eli siis joo, yhden kerran "kuollut".


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 06.01.2007, klo 21:17:34
...jonka jälkeen Feenix Voiman teettämä kopio Jeanista kuoli, ja oikea Jean tuli takaisin ja liittyi Tekijä-X:ään. Ja nyt vastikään kuoli oikeasti. Eli siis joo, yhden kerran "kuollut".

Juu ja kohta on taasen hengissä (vuos pari). Lasketaankos Proffan muuntuminen niljahirviöksi ja aivojen siirto klooniin kuolemaksi vai ei?


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Storm - 06.01.2007, klo 22:21:50
Juu ja kohta on taasen hengissä (vuos pari). Lasketaankos Proffan muuntuminen niljahirviöksi ja aivojen siirto klooniin kuolemaksi vai ei?

Hyvä kysymys... Jossain vanhassa Uncanny X-Men lehdessä Xavierhan teeskenteli kuolemansa. Ainoastaan Jean tiesi tämän olevan elossa, mutta ei saanut ollenkaan kertoa siitä muille X-Miehille.

Kukahan pitää muuten Marvelin kuolleista palannutta listaa?


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: J.Salo - 06.01.2007, klo 22:59:25
Wikipedia: Comic-book death: Marvel Comics (http://en.wikipedia.org/wiki/Comic_book_death#Marvel_Comics)


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 06.01.2007, klo 23:03:53
Hyvä kysymys... Jossain vanhassa Uncanny X-Men lehdessä Xavierhan teeskenteli kuolemansa. Ainoastaan Jean tiesi tämän olevan elossa, mutta ei saanut ollenkaan kertoa siitä muille X-Miehille.

Kukahan pitää muuten Marvelin kuolleista palannutta listaa?

se on nähty myös suomeksi (ellei lehdessä niin sitten marvel sagassa) ja siinä muodonmuuttaja jolla ei ollut paljoa aikaa jäljellä esiintyi proffana (proffa lainasi voimia hänelle) sillä aikaa kun proffa tutki niitä jotain avaruusvalloittajia jotka alkup. ryhmä-x sitten pysäytti.

myös storm ns. kuoli silloin kun r-x tappeli niljoja vastaan r-x spessu 1/91(?).

koko r-x ja madelyne pryor/summers kuoli kun tappelivat kaaosta vastaan.

kyllä siitä kirjaa pidetään että kuka on kuollut jotta saadaan näitä henkiinheräämistarinoita tehtyä ja hahmo palautettua taas jatkumoon esim. feenix, teris jne (lista on pitempi kuin nälkävuosi).

kenelläs on muuten kuolleisuus- ja henkiinheräämis-ennätys tällä hetkellä hallussa?


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: J.Salo - 06.01.2007, klo 23:20:46
Kuten yllä olevasta linkistä näkee, kiertopalkintoa pitelee ilmeisesti Magneto.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Storm - 07.01.2007, klo 20:06:19

myös storm ns. kuoli silloin kun r-x tappeli niljoja vastaan r-x spessu 1/91(?).

koko r-x ja madelyne pryor/summers kuoli kun tappelivat kaaosta vastaan.

kenelläs on muuten kuolleisuus- ja henkiinheräämis-ennätys tällä hetkellä hallussa?

Jos tuo kuolema kaaosta vastaan ja Stormin kuolema siinä niljiksiä vastaan, niin mielestäni Storm on kuollut ainakin 2 kertaa ja Kolossi olisi sen 3 kertaa... Jos lasketaan tuo kaaos homma ja salatut sodat, niin sitten Kolossi ja Magneto olisivat tasaväkisiä?
Siis minu arvuuteluni... Varmaan pitää alkaa lukeen uudestaan nuo Ryhmikset.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 10.01.2007, klo 03:28:42
Kuten yllä olevasta linkistä näkee, kiertopalkintoa pitelee ilmeisesti Magneto.

näemmä pitää, oiskohan muutama feenix jäänyt merkkaamatta. itseäni vähän kummastutti että tuho (apocalypse) on kuollut vain kahdesti vaikka herrahan ollaan vähän väliä herättämässä henkiin. tuossa listassa ei ole vissin pääversumin ulkopuolisia laskettu mukaan (mm. tuhon aika) ollenkaan.

dc:llä näemmä ei helposti kuolla sillä teris on johdossa 2:lla kuolemalla.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Veli Loponen - 10.01.2007, klo 10:58:02
dc:llä näemmä ei helposti kuolla sillä teris on johdossa 2:lla kuolemalla.
Eihän sillä ainakaan tuolla listalla ole merkitty kuin yksi kuolema. Sen sijaan Metamorpholla, Chefillä Doom Patrolista ja Lex Luthorilla on kaksi kuolemaa takanaan.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 10.01.2007, klo 12:01:29
Oli Teriksellä yksi kuolema 60-luvullakin mutta se oli konnien huijausta. Jos sitä tarkoitettiin.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Veli Loponen - 10.01.2007, klo 12:04:53
Oli Teriksellä yksi kuolema 60-luvullakin mutta se oli konnien huijausta. Jos sitä tarkoitettiin.
Tuskin tarkoitettiin, sillä "kuolihan" Teris myös Byrnen Teriksissäkin, kun Silver Banshee teki ensiesiintymisensä.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Hordakki - 12.01.2007, klo 22:03:50
itseäni vähän kummastutti että tuho (apocalypse) on kuollut vain kahdesti vaikka herrahan ollaan vähän väliä herättämässä henkiin. tuossa listassa ei ole vissin pääversumin ulkopuolisia laskettu mukaan (mm. tuhon aika) ollenkaan.

Tuhohan "kuoli" ekan kerran vanhan Tekijä-X:n vimpassa numerossa. Ainaki se puuttuu tuolta.

Ja lukuusia tohtori Doomin kuolemia.
Doom ei kuole koskaan!

Ainut Teräsmiehen kuolema, jonka oon lukenu joskus lapsukaasena on se Alan Mooren "kuvitteellinen" tarina.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 13.01.2007, klo 17:31:56
Eihän Teriksellä ainakaan tuolla listalla ole merkitty kuin yksi kuolema.

Juu lukivirhe.  Silti DC:llä ei kuolla näemmä paljoa, sankarit ja roistot pistetään vissiin pakastimeen kun niitä ei enää tarvita ja sitten sulatetaan kun taasen tarvitaan (ja selitetään että sankari oli toisessa ulottuvuudessa vankina tjsp ja roisto oli maan alla punomassa juonia tjsp). Ehkä tuo kuoleminen olisi sittenkin parempi kun tuo "pakastaminen" tuntuu lukijan aliarvisoimiselta.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: storm2000 - 18.01.2007, klo 00:02:27
jean greyn henkiin herääminen ei ikinä ole ihme! jotenkin on vaan aina semmonen fiilis että jean grey ei kuole koskaan..


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 20.01.2007, klo 01:48:36
jean greyn henkiin herääminen ei ikinä ole ihme! jotenkin on vaan aina semmonen fiilis että jean grey ei kuole koskaan..


ei voida tappaa lopullisesti koska jeanilla/feenixillä on niin iso osa menneissä taphtumissa (ja myös tulevissa).


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Storm - 21.01.2007, klo 17:49:24
Feeniks syntyy aina uudelleen...

Sain tuossa muutama viikko sit Uncanny X-Men the New Age albummin ja siinä tuli mieleen, että Betsy on kuollut ainakin nyt 3 kertaa.
Tuossa se kuoli ns. hetkeksi, että se oli jo sillä kolmas ainakin.

Tosin onko olltu noille kuolleista herättämisille tarpeeksi hyviä syitä? Tässä Betsyn veli Jamie oli ainakin Betsyn henkiinherättämisen takana... Jeanin kohdalla on helppoa. Hän on Feeniks voiman kanssa melkein yhtenäisiä vähän väliä.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Lönkka - 23.01.2007, klo 16:18:24
Tosin onko olltu noille kuolleista herättämisille tarpeeksi hyviä syitä?
Toki.
Myynntiluvut luultavimmin nousevat kun hahmo tapetaan ja myös silloin kun se, yllätys yllätys, herää jälleen kerran henkiin.

Kuolema, etenkin Marveleissa, on menettänyt totaalisesti merkityksensä  viimeistään 70-luvulla. Sitä ne markkinavoimat teettää.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Storm - 25.01.2007, klo 22:07:46
No niin... Varmaan tässä vosi alkaa arvuutteleen kuka olisi seuraava hahmo joka kuolee ja herää henkiin?

Varmaan käyvät tuon kuolema prosessin jokaisen hahmon kohdalla... Tosin Loganin kohdalla... Se olisi vaikeata, kun fanit jyskyttää Loganin kuoleman jälkeen Marvelin ovea.
Toisaalta olisi mielenkiintoista lukea tarina, missä Logan todellakin heittää henkensä, et kuinka muut selviää. Mutta sitten tulee ihmeen huonoja Wolverine kopioita.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 04.02.2007, klo 23:00:08
No niin... Varmaan tässä vosi alkaa arvuutteleen kuka olisi seuraava hahmo joka kuolee ja herää henkiin?

Varmaan käyvät tuon kuolema prosessin jokaisen hahmon kohdalla... Tosin Loganin kohdalla... Se olisi vaikeata, kun fanit jyskyttää Loganin kuoleman jälkeen Marvelin ovea.
Toisaalta olisi mielenkiintoista lukea tarina, missä Logan todellakin heittää henkensä, et kuinka muut selviää. Mutta sitten tulee ihmeen huonoja Wolverine kopioita.

Wolvie olisi aika hyvä ehdokas mutta tappaminen ei ole mitenkään helppoa (vahti poltti lihat tuhkaksi r-x 10/85) ja mystikko aukaisi kaulavaltimon (robotin mutta silti) jossain r-x:n numerossa ja thanoskin taisi pistää wolvien manan majoille (en muista tekikö kulan gath saman jutun) joten tappamiseen vaaditaan joku kosminen roisto. sehän on selvää että x-23 ottaa wolvien paikan koska on tämän tytär ja sitten 1-muutaman vuoden päästä wolvie tulee takaisin "täysissä ruumiin ja sielun voimissa" jonkun kosmisen sattuman takia.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 05.02.2007, klo 00:20:05
Paradise X:ssä nähtiin että Wolvie toipui siitä lihojen polttamisestakin.

Tuomari ajoi Wolvien päälle kerran katujyrällä ja kanukki parani siitäkin. Aikaisemmin samassa tarinassa Wolvien naama oli poltettu pois liekinheittimellä.

Tuoreimmissa What ifeissä oli juttu kun Wolverine sekosi ja Kitty joutui tappamaan hänet liu'uttamalla kätensä Wolvien aivoihin ja aineellistumaan. Kitty menetti kätensä. Ei selvinnyt auttoiko paranemisvoima vaan juttu päättyi siihen.


Otsikko: Re: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 05.02.2007, klo 02:21:34
Paradise X:ssä nähtiin että Wolvie toipui siitä lihojen polttamisestakin.

Tuomari ajoi Wolvien päälle kerran katujyrällä ja kanukki parani siitäkin. Aikaisemmin samassa tarinassa Wolvien naama oli poltettu pois liekinheittimellä.

Tuoreimmissa What ifeissä oli juttu kun Wolverine sekosi ja Kitty joutui tappamaan hänet liu'uttamalla kätensä Wolvien aivoihin ja aineellistumaan. Kitty menetti kätensä. Ei selvinnyt auttoiko paranemisvoima vaan juttu päättyi siihen.

no selvishän sapelihammaskin kun enkeli leikkasi sen kahtia jossain jenkkilehdessä metallisiivillään (ei tietoa muuta kuin enkelin muistelot seuraavassa numerossa) joten vaikea tässä on mistään hämmästyä enää paitsi kuolleena pysymisestä.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 26.12.2008, klo 20:23:45
Nicholas "Nick" Fury on kaikista helpoin herättää henkiin sillä aina kun hän taas palaa henkiin voidaan sanoa että se kuollut Fury oli Hydran/tai muun vastaavan kopio hänestä esim. LMD.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 26.12.2008, klo 22:23:40
Ai niin. Kerran Hulk löi Wolverinea niin lättyyn että lensi New Yorkista Kanadaan asti.

Hauskintahan siinä oli että Logan otti väärän junan kun piti mennä takaisin.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 04.01.2009, klo 23:40:43
Dazzler oli syytettyjen penkillä Klawin taposta mutta kun Klawia on vaikea mieltää eläväksi olennoksi joten kuoleminen/henkiinherääminen taitaa menettää merkityksensä Klawin kohdalla.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 22.04.2010, klo 23:44:16
DC:n Blackest Night herätti odotetusti monia DC:n kuolleita hahmoja henkiin. Ei kuiteskaan kaikkia keitä odotettiin.

Yllättävin oli
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 24.04.2010, klo 21:02:36
DC:n Blackest Night herätti odotetusti monia DC:n kuolleita hahmoja henkiin. Ei kuiteskaan kaikkia keitä odotettiin.

BN käsitteli muutenkin kuolemaa monella tavoin kiinnostavasti.
Pakko kuitenkin myöntää että sankareiden reaktio nähdessään henkiinheränneet, oli hiukan epäuskottava, kun juuri BN:n alussa keskusteltiin siitä kuinka kuoleminen ja henkiinherääminen ovat kuin vitsaus DC Universumissa.

Itse pidin siitä että...
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)

Yllättävin oli
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 24.04.2010, klo 23:26:48
Haukkamies ja Haukkatyttö syntyvät aina myöhemmin uudestaan kun kuolevat. Viimeksi James Robinsonin (myöhemmin Geoff Johnsin) JSA-lehden alkutaipaleella kerrottiin että Haukkatytön sukulainen Kendra Saunders olisi ottanut Haukkatytön siivet ja varusteet käyttöönsä.

Myöhemmin selvisi, että Kendra olisi kuollut huumeisiin ja Haukkatytön sielu olisi vallannut Kendran ruumiin. Kumminkin Kendran tajunta oli dominoiva, ja Shieran sielu pääsi vain välillä esiin ja vain osittain. Nyt Haukkatyttö on siis täysin Shiera, ulkonäköä myöten.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Haukkamies

Olen tuon wikisivun itse kirjoittanut, mutta Haukkatyttöä siinä ei pahemmin käsitellä.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 05.04.2011, klo 21:28:14
Nyt kun Kapu Marvel on herätetty henkiin niin kukas pääversumeiden supersankareista/rosmoista on nyt pisimpään ollut kuolleiden kirjoissa?


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 05.04.2011, klo 21:33:32
Varmaan joku tuntemattomampi.

40-luvun hahmo Red Bee tapettiin pois All-Star Squadronissa 80-luvulla, mutta lehti tapahtui 40-luvulla niin siinä olisi yksi vertailukohta. Kuolleena kohta 70 vuotta.

Red Bee esiintyi James Robinsonin Starmanissa, jossa Jack käväisi morjenstamassa kuolleita sankareita.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 29.12.2011, klo 09:09:27
Maapallon Vartijoiden (Global Guardians) jäsen Pieni Merenneito (Little Mermaid) kuoli Justice League # 30:ssa, mutta oli yllättäen mukana # 50:ssa. Aikaisempi tapaus kuitattiin lyhyesti että "se oli paha kaksoseni".

Kuitenkin Merenneito oli vuotta myöhemmin mukana kuolleiden Vartijoiden muistomerkissä (Justice League Quarterly # 17).


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 30.01.2013, klo 21:20:50
Clint "Goliath/Hawkeye/jne" Bartonin kuolema on lyhyin tai ainakin yksi lyhyimmistä sillä hänen piti olla kuollut Kree vs Skrullit-sodassa mutta olikin elossa kun seuraava numero ilmestyi (Marvel-ajassa oli kuolleena päivän tai pari).


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 30.01.2013, klo 21:53:58
Muistaakseni Clint "katosi" eli ei häntä ehditty edes pitää kuolleena.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Veli Loponen - 30.01.2013, klo 22:08:53
Ei oo lyhin. Moni on kuollut lehden alkupuolella ja ollut taas elossa lehden lopussa.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 31.01.2013, klo 13:12:55
Mutta mikä noista on ruutumäärällisesti lyhyin? Siinä olisikin varmaan hieno nippelitieto...


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Veli Loponen - 31.01.2013, klo 15:14:58
Esimerkiksi moni 50 ja 60 -lukujen Action Comics ja Superman -tarina oli vain noin 10 sivua, joten puhutaan vain muutamista sivuista (=18-40 ruutua). Olettaisin, että mukaan ei lasketa hahmoja, joiden kykyihin tai olemukseen kuuluu herätä kuolleista. Esimerkiksi Byrnen OMAC-minisarja alkaa kohtauksella, jossa OMAC räjähtää kappaleiksi ja kuolee ja on heti seuraavassa ruudussa taas täysillä tappelemassa.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 31.01.2013, klo 21:00:58
Muistaakseni Clint "katosi" eli ei häntä ehditty edes pitää kuolleena.

Koska Rick Jones ei teleportannut Goljattia muiden Kostajien mukana Ylimmän Tajunnan kammioon niin häntä pidettiin kuolleena ja pysyi "kuolleena" kunnes seuraava numero ilmestyi.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 04.02.2013, klo 20:33:32
Eipä Janet Pym saati sitten Simon Williams eli alkup. Wasp ja Wonder Man viettäneet kauan aikaa kuolleiden kirjoissa.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 04.02.2013, klo 21:07:26
Missä ja miten Wasp heräsi henkiin?


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 04.02.2013, klo 23:24:35
Missä ja miten Wasp heräsi henkiin?

Ei se ollut kuollut vaan joutunut mikroversumiin. Siellä se odotti että pojat tulisivat hänet pelastamaan.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 05.02.2013, klo 20:42:08
Ei se ollut kuollut vaan joutunut mikroversumiin. Siellä se odotti että pojat tulisivat hänet pelastamaan.

Eli retconnattiin että ei kuollutkaan vaan kutistui mikroversumiin.

Marvelin kuolleiden kirja alkaa käydä kyllä tyhjäksi tätä menoa.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 05.02.2013, klo 20:56:17
Ei sille mikroversumissa tullut edes mieleen että häntä pidetään kuolleena.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 23.02.2013, klo 21:22:59
Ulvojakin on herätetty henkiin (oli jo jonkun tulevan X-lehden kannessakin) eli kuolleiden kirja on taas käynyt ohkaisemmaksi.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 23.02.2013, klo 22:12:52
Onko jossain lista hahmoista jotka Marvelilla ja DC:llä ovat tällä hetkellä kuolleet?


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 24.02.2013, klo 20:25:42
Onko jossain lista hahmoista jotka Marvelilla ja DC:llä ovat tällä hetkellä kuolleet?

Wikissä (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_deceased_American_comic_book_characters) on yksi mutta se on päivittämätön ja Marvelin/DCn Wikioissa on myös yksi (http://dc.wikia.com/wiki/Category:Deceased_Characters?display=page&sort=mostvisited ja http://marvel.com/universe/Category:Deceased) mutta siinä on mukana kaikki eri versumit (eli on mallia sekava) ja ei-supersankarit on myös listattu.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 24.02.2013, klo 20:43:20
Marvelin syksyn eventti liittyy taas kuolleisiin. Teaserissa lukee vain Marvel of the Dead. Kesän eventistä Age of Ultronista ei ole siitäkään vielä mitään hajua. Kaipa Ultron valloittaa maailman ja tappaa kaikki.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 24.02.2013, klo 20:50:50
Marvelin syksyn eventti liittyy taas kuolleisiin. Teaserissa lukee vain Marvel of the Dead. Kesän eventistä Age of Ultronista ei ole siitäkään vielä mitään hajua. Kaipa Ultron valloittaa maailman ja tappaa kaikki.

Age of Ultronin teaser-kansi on ainakin hieno (toki kullanvärinen Ultron on erikoinen sillä tietääkseni adamantium on yksi väristä ja miksi robotti hienoilisi ja maalaisi itsensä kultaiseksi) ja siinä ilmeisesti Hawkeye on pelastamassa päivää.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 25.02.2013, klo 00:10:52
Marvelin syksyn eventti liittyy taas kuolleisiin. Teaserissa lukee vain Marvel of the Dead. Kesän eventistä Age of Ultronista ei ole siitäkään vielä mitään hajua. Kaipa Ultron valloittaa maailman ja tappaa kaikki.

Niin no, Ultron eventistä on viittauksia jo edellisen Kostajien volumen ekassa tarinassa. Eli tarinaa on pohjustettu jo jonkun verran. Bendis on lupaillut yllättävää loppua. Joten nyt voi vapaasti päätellä.

Okei, onkos Marvelilla ja DC:llä sitten listaa hahmoista jotka eivät ole vielä kuolleet kertaakaan? Ovatko Ares ja Bullseye yhä kuolleita? Jos eivät, niin he ovat Brother Voodoon, Madame Webin, Nightcrawlerin, Professor X:n, Rhinon, Ben Reillyn, Sentryn ja Spider-Manin ohella ainoita vähääkään merkittäviä hahmoja joita herättää henkiin.

kuka muuten kuoli 2012 syksyn Batmanissä, siinä Jokeri tarinassa, josta kohistiin?


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 25.02.2013, klo 09:11:46

kuka muuten kuoli 2012 syksyn Batmanissä, siinä Jokeri tarinassa, josta kohistiin?

Kyllä se päättyi vasta tänä vuonna.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 25.02.2013, klo 20:32:35
Ares on kaiketi kuollut, Chaos Warin jälkeen meni takaisin alamaailmaan eli pompsahtanee takaisin tarvittaessa. Napakymppiä ei ole nähty Shadowlandin jälkeen eli pitäisi olla kuolleiden kirjoissa.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: VesaK - 26.02.2013, klo 11:34:38
http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288543435764.html?pos=ok-nln

No niin jupii! Kuka koiranleuka ehtii täyttämään demifiin tjsp. keskutelupalstat kommenteilla: "Eiii mä niin rakastin sitä ja Frontsie Olli on maailman ekax paras biisi!!!"


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: tolppis - 26.02.2013, klo 11:53:23
http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288543435764.html?pos=ok-nln

No niin jupii! Kuka koiranleuka ehtii täyttämään demifiin tjsp. keskutelupalstat kommenteilla: "Eiii mä niin rakastin sitä ja Frontsie Olli on maailman ekax paras biisi!!!"

Tuli vaan miäleen notta: Batmanin Robin = yksi maailman vaarallisimmista ammateista?  :laugh:

En ole nyt oikein seurannut viime aikoina Battiksen sheikkailuja, toki joskus lukenut kun kirjaston (kiitos loistavien PK-seudun engl.kiel. sarjakuvakokoelmien) hyllystä kätöseen osunut, myös noita Dick Graysonin & Damianin sheikkailuja.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 26.02.2013, klo 12:28:26
Batman & Robin -lehti ei lopu, joten uusi Robin tulee siihen lehteen. Tai joku vanhoista palaa Robiniksi. Veikkauksia pystyyn.

Itse veikkaan että Alfredista tulee uusi Robin.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: VesaK - 26.02.2013, klo 12:45:50
Itse veikkaan että Alfredista tulee uusi Robin.

Mikä ettei Harriet-tädistä?


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Darzee - 26.02.2013, klo 13:22:51
Batman & Robin -lehti ei lopu, joten uusi Robin tulee siihen lehteen. Tai joku vanhoista palaa Robiniksi. Veikkauksia pystyyn.

Olisiko taas tyttö-Robinin aika? Cassandra Cain?


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 26.02.2013, klo 13:47:06
Minä en nyt aivan ymmärrä, että miksi helävetiss Damien Wayne, joka on paras Robin aikoihin, pitää mennä tappamaan...jotta heräisi myöhemmin taas henkiin. Ja sitäpaitsi mitä Morrisonin päässä liikkuu? Entäs hänen tulevaisuuden visionsa, jossa Damien on Batman? Nyt kyllä lahoo taas kaikki kasaan. Morrisonin tapettua Batmaninkin meni kaikki jo ihan sekaisin, kun DC ei siihen suostunut, vaan Morrison patistettiin herättämään se henkiin. Nämä tappamiset on yksinkertaisesti sulaa typeryyttä.

Eikä minua kiinnosta tippaakaan kuka on seuraava Robin. Ellei se ole joku todella kiinnostava. DC:n on oikeastaan mahdotonta tuoda kehiin yhtään Damien Waynen tavoin kiinnostavaa hahmoa, koska kaikki muut ovat jo tähän asti olleet paperinohuita hahmoja. Paitsi Jason Todd, joka pilattiin kun hänestä tuli taas hyvis.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 26.02.2013, klo 21:14:51
Jo toisen kerran viikon sisällä sarjakuva pääsee uutisiin, kumma juttu.

Takaisin aiheeseen: Uutisjutun mukaan Robin kuolee Batman Incissä ja se taitaa olla omaa versumiansa (lehteä lukeneet tietävät paremmin, Wiki tai Wikia ei sen kummemmin valaise asiaa) ja uutisessa mukana olevassa kuvassa on Nightwing ja Komisario Gordon.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 26.02.2013, klo 21:37:17
Kaikki New 52-lehdet ovat samaa versumia.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 27.02.2013, klo 21:07:24
Kaikki New 52-lehdet ovat samaa versumia.

No sitten Inc on samaa versumia, jos Battiksen poika kuolee niin sillä on vaikutus aika moneen lehteen ja käsittääkseni moni Battis-lehtien tarinoista joissa nyk. Robin on mukana on vaiheessa ja nyk. Robin esiintyi Worlds Finestissakin (josta ei ole tietoa mihin ajankohtaan sijoittuu). Koska isoisä on sattumalta henkilö joka heräilee kuolleista aina välillä niin eiköhän Damienkin kohta herätetä henkiin (jos Damien on se joka kuolee).


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 28.02.2013, klo 11:48:49
No sitten Inc on samaa versumia, jos Battiksen poika kuolee niin sillä on vaikutus aika moneen lehteen ja käsittääkseni moni Battis-lehtien tarinoista joissa nyk. Robin on mukana on vaiheessa ja nyk. Robin esiintyi Worlds Finestissakin (josta ei ole tietoa mihin ajankohtaan sijoittuu). Koska isoisä on sattumalta henkilö joka heräilee kuolleista aina välillä niin eiköhän Damienkin kohta herätetä henkiin (jos Damien on se joka kuolee).

Artikkelissa sanotaan selkeästi, että Damien kuolee.
Tuskin sillä on oikeastaan mitään vaikutusta, koska eihän Damieniä näy kuin parissa lehdessä. Kuvioihin tulee todennäköisesti uusi Robin, ei sen kummempaa.
Eikös Worlds Finest sjoitu eri jatkumoon? Tai siis eri universumiin?


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 28.02.2013, klo 15:02:26
Ei. Hahmot tulevat Maa-2:lta, mutta lehti tapahtuu normiversumissa.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Darth Mika - 28.02.2013, klo 15:28:21
Mut työnnettiin tänne. Eihän tää otsikko mitenkään sovi aiheeseen. Täällähän synnytään uudestaan. Ihan harhaanjohtava otsikko.
Pitäisi olla myös kohta, jossa kerrotaan vain sarjakuvahahojen kuolemista...yritin etsiä tuolla nimellä, mutta ei löytynyt mitään. Kuolleista herättäminen ei käynyt mielessänikään. Sarjakuvat on niin iso aihealue ja varsinkin kuolema, että se vaatisi oman alueen ja kuolleista herättäminen omansa. Sen verran paljon noita kuolemia ja heräämisiä tapahtuu sarjakuvamaailmassa. Nyt kaikki on työnnetty tähän samaan kohtaa. Ei tavallinen lukija löydä niiitä täältä.
Kyllä minä nyt mieleni pahoitin!!!
Ja täähän on vain toimintasankareihin keskittyvä...mites yleisesti kaikista sarjakuvahahmoista...eikö ne kuole tai herää henkiin ollenkaan.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 28.02.2013, klo 17:34:27
Eihän muissa kuin toimintasankareissa ole tämmöisiä uutisia.
Eivätkä nekään ole uutisen arvoinen asia, kun hahmot aina heräävät henkiin, tai tilalle tulee uusi, niin kuin Robinin tapauksessa.
Sitäpaitsi tämä ei ole mitenkään harhaanjohtava nimi, kun koko pointtihan näissä kuolemisissa on se että ne herätetään aina henkiin. Eihän siinä ole muuta uutista kuin se, että milloin tämä tapahtuu.
Ja juuri sen takia että näitä tapahtuu niin paljon, että näiden merkitys katoaa uutisena kokonaan.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 28.02.2013, klo 17:35:24
Kaikki ne heräävät henkiin, siksi otsikko on tämä. Saat perustaa muut-osioon kuolemaketjun sarjakuvahahmoista, mutta pidetään toimintasankareiden kuolemat tässä ketjussa.

Näin kerran unta että Disney tappoi Seitsemän kääpiötä pois sarjakuvista ja siitä nousi kohu.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Darth Mika - 28.02.2013, klo 18:05:47
Jaa no olkoon sitten. Olen jossain nähnyt ei-virallisen-Disney-sarjakuvan, jossa Aku Ankka kuolee.
Mutta eikös jossain Aku Ankan sarjakuvassa Aku matkannut tulevaisuuteen, jolloin Roope oli kuollut ja Akusta oli tullut vähän Roopen kaltainen kitupiikki. Muistanko väärin? Taisi olla Aku ankan taskukirja!

Muuten olen joskus kuullut tällaisen huhun, että itse Walt Disney odottais jossain gyropaketissa pakastettuna, että se herätettäisiin joskus tulevaisuudessa henkiin. Ei taida onnistua.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Darzee - 28.02.2013, klo 19:45:38
Mutta eikös jossain Aku Ankan sarjakuvassa Aku matkannut tulevaisuuteen, jolloin Roope oli kuollut ja Akusta oli tullut vähän Roopen kaltainen kitupiikki. Muistanko väärin? Taisi olla Aku ankan taskukirja!

Taskarissa 14 ("Perhonen sentään") tarinassa "Aku Ankka vuonna 2001". Jukka Laine on kirjoittanut tästä taskukirjasta hyvän kolumnin (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1406) tänne Kvaakiin, jos haluat virkistää muistiasi. Akusta oli tullut täsmälleen Roopen näköinen.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 28.02.2013, klo 20:12:36
Tuore artikkeli supersankarikuolemista:
http://robot6.comicbookresources.com/2013/02/the-slow-death-of-superhero-deaths/


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Darth Mika - 28.02.2013, klo 20:14:41
Taskarissa 14 ("Perhonen sentään") tarinassa "Aku Ankka vuonna 2001". Jukka Laine on kirjoittanut tästä taskukirjasta hyvän kolumnin (http://www.kvaak.fi/naytajuttu.php?articleID=1406) tänne Kvaakiin, jos haluat virkistää muistiasi. Akusta oli tullut täsmälleen Roopen näköinen.
Toi se varmaan oli! Annoin kaikki taskukirjani broidille aikanaan ja se siirsi koko köntän viime vuonna böndelle. Täytyy siellä käydä kattoo toi kyseinen taskukirja. Muuten toi Perhonen sentään  on yksi parhaita Aku Ankan taskukirjoja.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Darth Mika - 28.02.2013, klo 20:19:19
Tuore artikkeli supersankarikuolemista:
http://robot6.comicbookresources.com/2013/02/the-slow-death-of-superhero-deaths/
Hyyiiiiiii!!! Kauheen näköinen toi Robin. Ihan kuin sille olis kasvanut vesipää ja revitty jalat pois. Kauheen lyhyt vai oliko tää se 10-vuotias.
Toi sarjakuva on ainakin mennyt ihan perseeleen, jos Robin on tommonen.
Taidankin kattoo Batman & Robin (1997) laserdiscin ja nauttia aikuisesta Robinista.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 28.02.2013, klo 20:27:46
Damienin kuolema oli ainákin siinä suhteessa normaali että kuoli ns. saappaat jalassa.

LSHssa kuoli Sun Boy ja Ravagerssissa on yks jos toinenkin kuoleman kielissä joten DC pikkasen harventaa joukkoa.

Hyyiiiiiii!!! Kauheen näköinen toi Robin. Ihan kuin sille olis kasvanut vesipää ja revitty jalat pois. Kauheen lyhyt vai oliko tää se 10-vuotias.

Jostain kumman syystä Damienille piirretään iso pää, iästä ei sen tarkempaa tietoa mutta siinä 10 vuoden nurkilla ja hiukan lyhyempi kuin ed. Robin eli nyk. Red Robin.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Riffe - 28.02.2013, klo 20:31:00
Onko jossain päin nettiä kuvaa, tai mieluiten kokonaista sivua mistä näkisi Damianin kuolema? Ei pikaisella googletuksella löytynyt kun itse etsin.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 28.02.2013, klo 20:41:33
Onko jossain päin nettiä kuvaa, tai mieluiten kokonaista sivua mistä näkisi Damianin kuolema? Ei pikaisella googletuksella löytynyt kun itse etsin.

Tuskin vielä mutta kyllä sitten kun eri foorumeilla aletaan puida asiaa.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Darth Mika - 28.02.2013, klo 20:45:00
Eiköhän toi netistä löydy koko sarjakuva. Tulevat yleensä jo samana päivänä tonne.
Parempi tietysti on, että ostaa itse sarjakuvalehden, niin saa sen ihan omakseen. Noi bittisarjakuvat on vähän niin ja näin, eikä ainakaan laillisia.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 28.02.2013, klo 21:37:38
Tuore artikkeli supersankarikuolemista:
http://robot6.comicbookresources.com/2013/02/the-slow-death-of-superhero-deaths/

Joo, tämän minä linkkasinkin jo Facebookkiin. Hyvä artikkeli.

Hyyiiiiiii!!! Kauheen näköinen toi Robin. Ihan kuin sille olis kasvanut vesipää ja revitty jalat pois. Kauheen lyhyt vai oliko tää se 10-vuotias.
Toi sarjakuva on ainakin mennyt ihan perseeleen, jos Robin on tommonen.
Taidankin kattoo Batman & Robin (1997) laserdiscin ja nauttia aikuisesta Robinista.

NAUTTIA!??!?!?!?!? Miten kukaan täysjärkinen voi NAUTTIA Batman & Robin elokuvasta?!?!?!?! Onko tämä provo??!?!?!

Siis...mitä' vittua!??!!?!

Oletko tosissasi?!?!?

Batman & Robinin Robin on kamalin versio Robinista, ja minun edes tarvitse perustella miksi. Damien on sen sijaan kauttaaikojen paras Robin, ja hänen kuolemansa on surullisempi tapaus kuin Schumacherin ura!

Helvetti! Yritätkö saada minulle ja kaikille Kvaakkilaisille sydärin?!?

Damienin kuolema oli ainákin siinä suhteessa normaali että kuoli ns. saappaat jalassa.

Normaali?! Voisin luetella kymmeniä tapauksia jotka poikkeavat tästä normaalista.
Normaalisti sankari on kyllä kuollut aina jotenkin typerästi.
Näistä pahin on Ultimate Waspin kuolema Ultimatumissa.
Hyi helvetti. Oksettaa vieläkin.

http://www.comicsalliance.com/2011/04/14/superhero-deaths/


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 28.02.2013, klo 21:44:33
Riddle koittaa kiroilla vähemmän.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Darth Mika - 28.02.2013, klo 21:56:54
Riddle koittaa kiroilla vähemmän.
Mutta mähän suorastaan rakastan tätä vuoden 1997 Batman & Robinia. Nää kaikki 4 leffaa on aivan suuremmoisia. Varsinkin, kun viime aikoina olen saanut nauttia tästä Batman-keskustelusta. No ei vaiskaan, mutta jos nyt ihan oikeasti puhutaan, niin Batman Returnsia kyllä voin katsella aina silloin tällöin.
Itse pidän kyllä eniten siitä 60-luvun Batman TV-sarjasta ja muutamasta sen kauden leffasta. Tulee lapsuus mieleen.

Hei juuri vähän aikaa sitten kerrottiin, että kiroileminen on terveellistä. Ainakin myytinmurtajien mukaan se helpottaa tuskaa. Antaa Riddlen kiroilla vaan...oppiipahan nuorisokin uusia sanoja.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: veronmaksaja - 28.02.2013, klo 22:01:39

Batman & Robinin Robin on kamalin versio Robinista, ja minun edes tarvitse perustella miksi.

Tarviipas perustella. Ei julistaminen ole mitään keskustelua.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 28.02.2013, klo 22:02:47
Joo, koitetaan olla kiroilematta...huh huh.
Mutta kyllä Darth Mika aika pahan pisti.
Kaikesta saa toki tykätä, mutta kaikkea ei kannata kertoa yleisellä foorumilla.
Ainakaan tuolla tavoin. Tässähän pumppu pettää.  :D

Tarviipas perustella. Ei julistaminen ole mitään keskustelua.

Onko pakko? Ihan oikeasti? Puhumme nyt kuitenkin elokuvasta jota Kiinalaiset käyttää rikollisten rankaisemiseen!  :D

Okei, okei. Perustellaan sitten.

Mutta kerron samalla vähän Batman & Robin vihailmiön taustoja.
Kun Batmanistä siis alettiin vihdoin tekemään vakavasti otettavia elokuvia, kaikki olivat innoissaan. 60-luvun Batman ei ruokkinut sitä nälkää, joka ihmisillä oli tuohon yön synkkään ritariin. Elokuvat onnistuivat. Peräti 2 kertaa. Ne ruokkivat vielä tänäkin päivänä Batmanin nälkäisiä ihmisiä tavalla, johon edes Nolan ei ole pystynyt. Mutta sitten tuo visionääri, Tim Burton, potkittiin pois koko Batman elokuvien ohjaajan pallilta, koska hänen viimeisin Batmaninsä, Batman Returns oli muka liian väkivaltainen ja haitallinen lapsille. Uudeksi ohjaajaksi valittiin Joel Schumacher, joka muistetaan niinkin hienosta elokuvasta kuin The Lost Boys. Burton pistettiin tuottamaan seuraava elokuva, Batman Forever. Batman Forever esitteli meille Robinin. Ensimmäistä kertaa vielä hahmona, joka voisi näyttää edes jotenkin uskottavalta Batmanin rinnalla. Mutta jo Batman Foreverissä mentiin pahasti metsään. Jim Carreyn laittaminen Arvuuttajan rooliin ei ollut paras mahdollinen ratkaisu, mutta itse elokuvaa voi pitää kuitenkin jokseenkin siedettävänä. Ja se ei ole aiheuttanut niin suurta mylläkkää kuin viimeinen elokuva, eli Batman & Robin.

Jo Batman Foreverissä nähtiin vilaus Robin hahmon huonoista puolista.
Suurin ongelma tuossa Robinissa on, että se ei ole yhtään samaistuttava, vaan pikemminkin täysi idiootti. Ja juuri samaistumisen kohde Robin on myös sarjakuvissa ollut nuorisolle. Batman & Robinissa Robin kapinoi isähahmoansa, Batmaniä, vastaan, ja vaatii tältä asioita, joita ei voi edes itse toteuttaa: Eli luottamusta. Robin syöksyy suin päin vaaroihin kuuntelematta ollenkaan viisaampaansa, eli Batmaniä. Lopulta hän päätyy jopa melkein pettämään isähahmonsa, ja hänet, joka on häntä aina tukenut. Lisäksi hän valittaa jostakin jokaikisessä kohtauksessa jossa hän on. Ja tälläiseen hahmoon pitäisi angstisen nuorison samaistua ja ottaa esimerkkiä? Ei todellakaan. Batman & Robin vesittää koko Robinin hahmon ja kaiken mitä siinä on hyvää:

Robin on sarjakuvissa urhea, rehellinen, aito, uskollinen ja aina hyvä samaistumisen kohde nuorisolle, silloinkin kun heillä on moraalisia pulmia tai kaipaavat hyvää esimerkkiä. Otetaan esimerkki. Eräässä Batman and Robin lehden numerossa oli tilanne jossa Robin, Damien, oppi, että se että minkälainen tausta sinulla on, ei ole tärkeä, vaan se mitä päätät olla, ja jota olet, määrää kuka olet. Teot määrävät kuka sinä olet, ei se että onko äitisi ja isoisäsi paha ninjapäällikkö joka haluaa tappaa maailmasta suurimman osan sen ihmisistä. Tässäkin ehkä hieman abstraktissa opetuksessa piilee totuuden siemen, mistä nuoriso voi ottaa oppia. Taustat eivät tosiaankaan määrää kuka olet, vaan tekosi. Juuri tämä on yksi syy miksi pidän Damienistä Robinina. Hänellä on synkkä tausta, mutta hän itse on päättänyt olla hyvä. Ja nyt, hyvät kansalaiset, Damien näytti nämä tekonsa. Hän kuoli saappaat jalassa muiden puolesta. Se jos jokin on hyvää tarinan kerrontaa, vaikken minä ajatuksena pidäkään sarjakuvahahmon kuolemasta.

Olen puhunut.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Darth Mika - 28.02.2013, klo 22:23:09
Joo, koitetaan olla kiroilematta...huh huh.
Mutta kyllä Darth Mika aika pahan pisti.
Kaikesta saa toki tykätä, mutta kaikkea ei kannata kertoa yleisellä foorumilla.
Ainakaan tuolla tavoin. Tässähän pumppu pettää.  :D
Ettei vain ole niin, että Riddlekin salaisesti pitää näistä 90-luvun Batmaneista.
Olen itse tainnut käydä  kattomassa noi Bristolissa ensi-illassa.
No ei viitsi kiusata enempää. Oikeastaan piti sanoa tossa alkuperäisessä viestissä, että nautin Robinin ulkonäöstä enemmän tuossa 1997-leffaversiossa, kuin tommosesta nykyajan vesipää-kääpiöstä. Eli nautintoni on ihan kosmeettinen, ei siis elokuvan sisällöllinen. Voisi myös nyky-Batmanille kertoa, että lapsityövoiman käyttö on kiellettyä länsimaissa. Niin jos tuo kääpiö-Robin on tosiaan vain 10-vuotias. Eikös sen ikäiset pitäisi olla koulussa eikä hillumassa kevlarissa pitkin pimeitä katuja.
Nyt saamme taas lukea Riddlen kirouksia. Olen tänään näköjään Jokerimaisella tuulella.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Curtvile - 28.02.2013, klo 22:37:51
Robinin ulkonäöstä enemmän tuossa 1997-leffaversiossa, kuin tommosesta nykyajan vesipää-kääpiöstä. Eli nautintoni on ihan kosmeettinen, ei siis elokuvan sisällöllinen. Voisi myös nyky-Batmanille kertoa, että lapsityövoiman käyttö on kiellettyä länsimaissa. Niin jos tuo kääpiö-Robin on tosiaan vain 10-vuotias. Eikös sen ikäiset pitäisi olla koulussa eikä hillumassa kevlarissa pitkin pimeitä katuja.
Nyt saamme taas lukea Riddlen kirouksia. Olen tänään näköjään Jokerimaisella tuulella.

Emme hetkeen: 80-luvun lopun ja 90-luvun alun Batmaneissa oli sisällöllisesti paljonkin pielessä mutta ne sentään olivat yritys palauttaa hahmo siihen mitä se on 60-luvun Adam West roskasta.
Joskin ne viimeisimmät osat Schumacher-Goldsmanit olivat katsojien älykkyyttä aliarvioivia höttätapauksia, juoni oli korvauutu neonvaloilla ja väreillä ja yhäkin "sarjakuvaa paranneltiin" samoin kuin Burtonin pätkissä ollut Jokeri jne mikä ei tietenkään toiminut.
Tuli aikoinaan nähtyä ihan elävissä kuvissa ja tuttavapiiri sai kestää tuntejä jatkuvat vauhkoamiset siitä mikä oli pielessä.

Logiikkasi ontuu paitsi sarjakuvan historiallisessa kontekstissa siis siinä miksi näitä junioriapureita niihin kirjoitetaan, yksi on tarinallinen syy toinen myynnillinen(samaistuskohdemyytti) ja kolmas graafinen(lapsisidekick entisestään korostaa varsinaisen sankari mittakaavaa isommaksi) niin myös sarjakuvan sisällä:
se 10-vuotias on Batmanin poika, äitinsä on Talia Al-Ghul, kansainvälinen mystiikkaa haraastaja terrositirikollispäällikkö. Isoisänsä on Ra's Al-Ghul, useampaan kertaan kuollut ja jälleensyntynyt ekologinen terroristi joka johtaa salamurhaajamystikkojen veljeskuntaa.
Lapsella on ollut syntymästään saaka taistelijakoulustus ollakseen "perintönsä", molemmilta puolin arvoinen.

Damian Wayne on itsestäkin ollut mielenkiintoisin ja monisyisin Robin eikä vain verenperimänsä takia vaan koska enemmän kuin poikkeuksellisen vinoutunut perhetausta näkyy myös tämän ajatuksissa ja toiminnassa.

Tästä tosin voimme keskustella Batmanin omissa  säikeissä. Niitäkin on.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Darth Mika - 28.02.2013, klo 23:09:55
En voi vain itselleni mitään. Pidän noista hauskoista 60-luvun Batmaneista. Kyllä nää nyky-batmanitkin on ihan katottavia. En ole tutustunut siihen sarjakuvaan niin hirveesti ja nykyisiä en ole lukenut yhtäkään. Mutta kun näin ton kuvan nykyisestä Robinista niin se näytti ihan kamalalta. Paljon on muuttunut niistä ajoista kun luin batmaneja...15 vuotta sitten vai onko enemmänkin. Sattui vain uutinen Robinin kuolemasta silmiini ja päätin mainita asiasta. Eniten minua on kuvottanut yksi toinen kuolema...


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 01.03.2013, klo 05:45:24
Ettei vain ole niin, että Riddlekin salaisesti pitää näistä 90-luvun Batmaneista.
Olen itse tainnut käydä  kattomassa noi Bristolissa ensi-illassa.
No ei viitsi kiusata enempää. Oikeastaan piti sanoa tossa alkuperäisessä viestissä, että nautin Robinin ulkonäöstä enemmän tuossa 1997-leffaversiossa, kuin tommosesta nykyajan vesipää-kääpiöstä. Eli nautintoni on ihan kosmeettinen, ei siis elokuvan sisällöllinen.

Pidän Batman Returnsistä koska se ymmärtää Batmanin ajatuksen parhaiten, eikä yritä tehdä siitä thrilleriä niin kuin Nolan.

Kosmeettinen...siis...pidätkö sinä batassejä ja batnipplesejä jotenkin...en edes uskalla sanoa lasten kuullen.

Emme hetkeen: 80-luvun lopun ja 90-luvun alun Batmaneissa oli sisällöllisesti paljonkin pielessä mutta ne sentään olivat yritys palauttaa hahmo siihen mitä se on 60-luvun Adam West roskasta.

Ei, ne eivät olleet yritys. Tai ainakaan Batman Returns ei ollut yritys. Se oli onnistuminen. Niin monella tasolla ettet pysty edes käsittämään sitä.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Darth Mika - 01.03.2013, klo 07:03:02
Kosmeettinen...siis...pidätkö sinä batassejä ja batnipplesejä jotenkin...en edes uskalla sanoa lasten kuullen.
Hitto kun kaikki otetaan niin kirjaimellisesti.
Toi lapsi-Robin näyttää omituiselta, hirveeltä, huonosti piirretyltä. Tietysti tuo on sarjakuva ja ei pitäisi verrata sitä tuohon elokuvaan. Mutta elokuvassa Robin näyttää katu-uskottavammalta. Olkoot sitten tuo ipana-Robin kuinka hirveä tappokone tai minkä sukulainen tahansa. Vanhaan hyvään aikaan en muista, että 10-vuotiaista oltaisiin tehty supersankareita, jotka mättävät konnia turpaan. Olen ehkä vähän vanhanaikainen, mutta tuon ikäiset kyllä kuuluis kouluun, eikä tapplemaan henkensä edestä. Tuohan on kylläkin piirtäjien ja käsiksen tekijöiden syy, kun ovat tommoisia piirtäneet.
Toi 60-luvun Batman on semmoinen, jota aina yhdessä kateltiin mun broidin kanssa. Taisi tulla kolmoskanavalta. En ole niin vanha, että olisin nähnyt ton TV-sarjan 60-luvulla. Naurettiin broidin kanssa aivan naurettaville konnille. Siis olihan se b-luokkaa mutta jotenkin niin järettömällä tavalla, että siitä ei osannut kuin pitää. Ehkä mulla on huono maku ja tossa hieman nostalgian nostaa päätään. En kyllä ole nähnyt vähään aikaan.
Aikanaan mm. Ritari Ässä oli kova juttu, kun olin ala-asteella. Katoin uusintoina noi jokunen aika sitten ja huomasin, että nehän oli aivan hirveitä. Sama voi myös käydä myös Batman Tv-sarjan kohdalla.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 01.03.2013, klo 08:08:01
MAD # 382, 1999


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Darzee - 01.03.2013, klo 12:10:40
Näin kerran unta että Disney tappoi Seitsemän kääpiötä pois sarjakuvista ja siitä nousi kohu.

Lumikin paha äitipuolikin on palannut piinaamaan tätä ja kääpiöitä. Tämä paljastui Scarpan kynäilemässä tarinassa, joka nähtiin meilläkin Roope-sedässä 12/1989.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 01.03.2013, klo 20:20:07
Aika moni sankari/roisto on heittänyt veivinsä yhteenotossa eli siinä suhteessa oli normaalikuolema.

Nyt sitten odotetaan tuleeko Battis Incciin (ja muihin Battiksiin myöhemmin) uusi Robin vai herätetäänkö Damian jotenkin henkiin.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 01.03.2013, klo 20:22:11
Veikkaan taas:

Ensin Batman ja vanhat robinit surevat vuoden. Sitten tulee uusi, joka osoittautuu konnaksi ja Damien tulee ja ottaa hengiltä sen konnarobinin.Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 02.03.2013, klo 20:58:37
Magnetokin on julistettu kuolleeksi muutamaan otteeseen mutta vielä ei ole yksikään kerta ollut lopullinen.

Spot on taasen urakoinut kunnolla kuolleista heräämisissä ottaen huomioon hän ei ole mikään a-luokan superroisto.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 29.04.2013, klo 20:17:15
Robin taitaa olla kohtuuharvinainen hahmo sillä taitaa jokainen/lähes jokainen joka on asua kantanut on jossain vaiheessa kolkutellut kuoleman portteja ja moni on jopa kuollutkin.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 30.04.2013, klo 00:18:42
Joo, mutta tähän asti parhaimmat kuolemat ovat Jason Todd ja Damien Wayne. Damienin kuolema on ehkä jopa kaikkien aikojen paras kuolema.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 30.04.2013, klo 20:24:54
Joo, mutta tähän asti parhaimmat kuolemat ovat Jason Todd ja Damien Wayne. Damienin kuolema on ehkä jopa kaikkien aikojen paras kuolema.

Ja ensin mainitun kohdalla on epäilys sössimisestä (joka toki korjattiin kun tämä palasi henkiin).


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Riffe - 01.05.2013, klo 11:00:21
Ja ensin mainitun kohdalla on epäilys sössimisestä (joka toki korjattiin kun tämä palasi henkiin).
Sössimisestä? Lukijathan saivat päättää Jasonin kohtalosta itse, ja yleisön ehdoilla se toteutettiinkin.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: JariM - 01.05.2013, klo 13:27:16
Sössimisestä? Lukijathan saivat päättää Jasonin kohtalosta itse, ja yleisön ehdoilla se toteutettiinkin.

Wikipedian mukaan Jasonin kuoleminen sai 5343 ja eloon jääminen 5271 ääntä.
Silloinen Batman editori Dennis O'Neil on vihjannut Newsaraman haastattelussa, että joku "yksi tyyppi" olisi ohjelmoinut tietokoneensa soittamaan kuolema-ääniä kahdeksan tunnin ajaksi. Mikäli totta, tämä "yksi tyyppi" olisi kaiketi vastuussa yli 200:sta äänestä.

Lähde (eng):
http://en.wikipedia.org/wiki/Batman:_A_Death_in_the_Family


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Riffe - 01.05.2013, klo 14:26:53
Wikipedian mukaan Jasonin kuoleminen sai 5343 ja eloon jääminen 5271 ääntä.
Silloinen Batman editori Dennis O'Neil on vihjannut Newsaraman haastattelussa, että joku "yksi tyyppi" olisi ohjelmoinut tietokoneensa soittamaan kuolema-ääniä kahdeksan tunnin ajaksi. Mikäli totta, tämä "yksi tyyppi" olisi kaiketi vastuussa yli 200:sta äänestä.

Lähde (eng):
http://en.wikipedia.org/wiki/Batman:_A_Death_in_the_Family
Jopas, tuota seikkaa en tiennytkään. Mikäli asia pitää paikkansa, niin taisi tämä "yksi tyyppi" tosissaan vihata Robinia. :P


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Curtvile - 01.05.2013, klo 14:40:59
Jopas, tuota seikkaa en tiennytkään. Mikäli asia pitää paikkansa, niin taisi tämä "yksi tyyppi" tosissaan vihata Robinia. :P

Jason Todd Robinia tarkemmin ottaen.

Supersankarigenren sukulaisuus mytologioihin, eritoten judeokristillisyyttä edeltäviin polyteistisiin pantheoneihin, on iso syy miksi näissä kuoleminen on enemmän jojoefekti.
Näitä Orfeus/Ahti Saarelainen tarinoita siis piisaa.

Robinilla tuo kuuluu ns. toimenkuvaan.
 
Vastahan peliin liityvässä Injustice:Gods among us sarjakuvassa oli Dick Graysonin vuoro saada koko yleisö laulamaan Queenia:
We will, we will...ROCK you.

Kyllä, akrobaatitkin kaatuvat.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Korro - 01.05.2013, klo 15:46:40
Jean Grey on vaihteeksi taas elossa? Kävin Marvelin sivuilla ja huomasin julkaisuissa sellaisia nimiä mitä en tunnistanut. Sivistys kärsinyt kun en enään lue näiden tyyppistä tuotantoa. Age of Ultron on ainoastaan Htichin takia vaikuttanut mielenkiintoiselta.

Wolverinesta Riddle kirjoittelikin jo, minusta (ymmärtämäni) mutkien kautta kaikki tuollaiset elossa/kuollut jne jne kuuluisi Kauniisiin ja rohkeisiin.

..Toisaalta onhan osa juonista vain pienellä viilauksella ihmissuhde kiemuroissaan kopioita draamasarjoista.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 01.05.2013, klo 21:01:22
Jean Grey on vaihteeksi taas elossa?

On (ainakin) All New X-menissä jossa on wanha ryhmä (ja jossain vaiheessa tuo ryhmä oli nykyajassakin) eli pre-Giant Size X-Men #! (oikeastaan 60-luvun alun ryhmä kun kaikilla oli sama univormu).


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 10.07.2013, klo 20:02:54
Flashina oleminen on ilmeisesti terveydelle vaarallista kun jokainen/lähes jokainen on kuollut jossain vaiheessa ja sitten herätetty henkiin.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 20.10.2013, klo 20:35:52
Ei se ollut kuollut vaan joutunut mikroversumiin. Siellä se odotti että pojat tulisivat hänet pelastamaan.

Paitsi että Hercules tapasi mm. tämän ns. manalan porteilla joten Wasp oli kuollut (Inc. Herc. #129).


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 20.10.2013, klo 21:55:22
Siinä numerossa kuoli muitakin jotka ovat elossa.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Lurker - 21.10.2013, klo 08:43:20
Siinä numerossa kuoli muitakin jotka ovat elossa.

Lause, jossa on järkeä vain supersankareiden maailmassa.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Doctor Phantomizer - 21.10.2013, klo 17:45:37
Lause, jossa on järkeä vain supersankareiden maailmassa.

Totta. Ensin pitää olla kuollut, että voi olla elossa. Eikun siis...
Oikeassa maailmassa ei kuole kukaan? Eikun siis...


Selventäisitkö?


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 21.10.2013, klo 20:43:28
Siinä numerossa kuoli muitakin jotka ovat elossa.

Eli Ms Pymin tapaus voidaan pistää normaaliin vasen käsi ei tiedä mitä oikea on tehnyt eli retconnia.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 27.01.2014, klo 18:14:02
Hulkin vihreäihoinen tyttöystävä, K'ain kuningatar Jarella kuoli suomalaisessakin julkaisussa, nyt Len Wein kertoo uusimmassa Back Issue -lehdessä (# 70) että hänen tarkoituksensa oli että Jarella ei ollutkaan kuollut vaan siirtynyt metamorfoositilaan ja piti nousta kuolleista kehittyneempänä olentona, vähän kuten perhosentoukka koteloituu ja kuoriutuu perhosena. Kaikki k'ailaiset kuulemma tekivät niin.

Wein siirtyi toisiin tehtäviin ja Jarella jäi kuolleeksi.

Chaos Warissa 30+ vuotta myöhemmin Jarella ja jotkut muut Hulkin historian kuolleet heräsivät hetkeksi eloon, mutta kuolleita he taas ovat.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 23.02.2014, klo 21:46:13
Eipä ollut Selene kauaa manan majoilla kun nyt herätettiin henkiin ja Maddie Pryoriakin ollaan tuomassa takaisin joka ei myöskään ollut paljoa kauemmin kuolleena. Eri asia miten Maddie herätetään henkiin kun ruumista ei tietääkseni ole olemassa.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 27.04.2014, klo 21:47:35
Seuraava Marvelin A-luokan sankari joka kuolee kun Hämiskin jo heräsi henkiin, on
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)
, jolle annetaan kolme kuukautta elinaikaa. Soololehden saa kuoleman ajaksi itselleen
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)
.

Lisätietoja (http://popwatch.ew.com/2014/04/25/death-wolverine-marvel-exclusive/)


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 28.04.2014, klo 20:02:06
Seuraava Marvelin A-luokan sankari joka kuolee kun Hämiskin jo heräsi henkiin, on
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)
, jolle annetaan kolme kuukautta elinaikaa. Soololehden saa kuoleman ajaksi itselleen
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)
.

Lisätietoja (http://popwatch.ew.com/2014/04/25/death-wolverine-marvel-exclusive/)

Itseasiassa tuo sivusto on väärässä sillä voima hävisi jo pari kuukautta sitten. Tuskin kumminkaan kauaa on kuolleena vaan palaa entistä ehompana takaisin.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 09.05.2014, klo 20:17:56
Jos tulevia Syntiin liittyviä kansikuvia on uskominen niin Black Bolt on hengissä.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 29.08.2014, klo 22:37:11
Nicholas "Nick" Fury on kaikista helpoin herättää henkiin sillä aina kun hän taas palaa henkiin voidaan sanoa että se kuollut Fury oli Hydran/tai muun vastaavan kopio hänestä esim. LMD.

Dum Dum Dugan on kuollut. Ja jo noin 50 vuotta sitten Marvelin mukaan. Hahmo on ollut koko ajan LMD, paitsi Sgt. Fury & Howling Commandosissa joka sijoittuu Toiseen maailmansotaan.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 30.08.2014, klo 20:34:31
Dum Dum Dugan on kuollut. Ja jo noin 50 vuotta sitten Marvelin mukaan. Hahmo on ollut koko ajan LMD, paitsi Sgt. Fury & Howling Commandosissa joka sijoittuu Toiseen maailmansotaan.

Juu ja Fury Sr tai Dum Dum eivät koskaan ole olleet lääkärintarkistuksissa viimeisten 50 vuoden aikana tai saaneet lääkärinhoitoa tarvitsevia vammoja ja ja ja jne.


Nyt voisi aloittaa veikkauksen että milloin Doc Ock palautetaan henkiin sillä tuskin tämä jää unholaan sillä kyseessä on sentään yksi Hämiksen vaarallisimmista ja vanhimmista vihulaisista.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 30.08.2014, klo 20:56:20
Dum Dumin tapaus vihjaa että sodanaikaiset sankarit ovat jo liian vanhoja, ja pitää keksiä siistit poismenot. Onkos muita Howlereita nähty aikoihin? Happy Sam Sawyer kuoli jo 80-luvulla ja se nähtiin suomeksikin.

Veikkaan että Mustekala tulee takaisin Parkerin ruumiissa, ja niitä on taas kaksi Hämistä.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 31.08.2014, klo 21:14:50
Dum Dumin tapaus vihjaa että sodanaikaiset sankarit ovat jo liian vanhoja, ja pitää keksiä siistit poismenot. Onkos muita Howlereita nähty aikoihin? Happy Sam Sawyer kuoli jo 80-luvulla ja se nähtiin suomeksikin.

3 Dum Dumin ja Fury Srn lisäksi on elossa ja niistä Isadore Cohen on esiintynyt Twelve: Spearheadissa (ei tietoa miten tuo sovittuu muuhun marvelsumiin) ja sitä ennen Dark Reign New Nationissa, Jim Moritaa ei ole nähty sitten 1960-luvun ja Fred Jones sai vain yhden esiintymisen. 3 kuoli Secret Warriorssissa ( #19), 1 kuoli Secret Avengers #3ssa ja loput kuolleet sitten ryhmän omassa lehdessä.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 31.08.2014, klo 21:34:25
En tiedä, keitä nuo Fred Jones ja Jim Morita ovat.

Täältä voit tarkastaa Howling Commandosin jäsenet:
http://en.wikipedia.org/wiki/Howling_Commandos


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 07.10.2014, klo 22:21:23
Robert "Reb" Ralston kuoli Secret Avengersissa.
Gabe Jones ja Eric Koenig kuolivat Secret Warriorsissa.
Ja vanhasta Nick Furystähän tuli Watcher Original Sinissä.

Dino Manelli ja Izzy Cohen ovat elossa, mutta ei ole tietoa nykykunnosta.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 08.10.2014, klo 20:44:37
En tiedä, keitä nuo Fred Jones ja Jim Morita ovat.

En minäkään kun en ole Ulvojia lukenut.

http://marvel.wikia.com/Jim_Morita_%28Earth-616%29

http://marvel.wikia.com/Fred_Jones_%28Earth-616%29


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 08.10.2014, klo 21:58:45
Ulvojissa on nähty kaikennäköisiä vierailijoita. Yksi oli rasisti joka ei hyväksynyt Gabe Jonesia eikä Izzy Cohenia. Yritti kaveerata Reb Ralstonin kanssa, mutta ei tätä hotsittanut rasistin kanssa hengailu.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 20.10.2014, klo 22:52:16
Veikkaan taas:

Ensin Batman ja vanhat robinit surevat vuoden. Sitten tulee uusi, joka osoittautuu konnaksi ja Damien tulee ja ottaa hengiltä sen konnarobinin.Surivat puolitoista vuotta. Damien ei ole nyt vain kuolleista herännyt mutta myös haavoittumaton.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 21.10.2014, klo 20:35:37
Wolverine on kuollut, kauan eläköön ........... Heroes Reborn Wolverine?

Sinällään Wolverine Killable ja x Months To Die ja Death of Wolverine olivat kehnohkoja ja Wolvien loppu (ja lehmätkin lentää) olisi voinut olla reippaasti parempi. Killable oli noista kolmesta Road To Deathista paras.

Hyvä esimerkki siitä miten Marvel-lehdet eivät ole ajallisesti synkassa on se että Amazing Xissä Wolvie on elossa ja Kapu on yhä Steve Rogers ja Thor on Thor jolla on munat.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 08.11.2014, klo 19:58:00
Jos Weapon X-lehdessä on ihka oikea Wolvie niin ei tämä kauaa ollut kuolleena.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 31.12.2015, klo 20:19:01
Struckerin sisarukset (Fenris) on herätetty henkiin koska isäpappa (jonka pitäisi oleman kuollut) on tehnyt jonkunlaisen sopimuksen jonkun kanssa.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 17.01.2016, klo 20:20:24
Proffa X on vissiin herätetty henkiin kun tämä vilahti Extraordinary Xissä.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 17.01.2016, klo 20:26:16
En ole noita vielä lukenut, mutta professoria ei ole herätetty henkiin.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 18.01.2016, klo 20:44:31
En ole noita vielä lukenut, mutta professoria ei ole herätetty henkiin.

No ilmetty kaksoisolento oli yleisössä Stormin puheen aikana lopussa. Saattoi olla toki ns. haamu.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 12.02.2016, klo 17:22:10
Marvel-Universumissa Rolling Stonesin Keith Richards on ollut kuollut vuodesta 1981. Tilalla on ollut LMD.

(Deadpool # 24, 2014)


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 12.02.2016, klo 21:00:25
Marvel-Universumissa Rolling Stonesin Keith Richards on ollut kuollut vuodesta 1981. Tilalla on ollut LMD.

(Deadpool # 24, 2014)

No Nick Fury oli LMDnä ~60 vuotta joten ...........


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 12.02.2016, klo 21:16:14
No Nick Fury oli LMDnä ~60 vuotta joten ...........

Ei ollut. Dum Dum Dugan oli 50 vuotta, tai pari vuotta vähemmän.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 13.02.2016, klo 20:06:27
Ei ollut. Dum Dum Dugan oli 50 vuotta, tai pari vuotta vähemmän.

No ei Fury kovin paljoa tuosta jää.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 13.02.2016, klo 21:26:00
Nick Fury -LMD esiintyi ensi kerran Defenders # 46:ssa (1977) ja tuhoutui Secret Avengers # 33:ssa (2012). Käytti myös nimeä Max Fury.

Mutta ei se korvannut Nick Furya kuten Dum Dumin tapauksessa.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 18.03.2016, klo 20:22:38
Doc Ocin mieli on robotissa ja Wolvie on ilmeisesti herätetty henkiin (esiintyi SHIELDissä).


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 13.04.2016, klo 22:19:03
Nykyisessä S.H.I.E.L.D. -lehdessä Dum Dum Dugan selviää tukalista tilanteista ampumalla itsensä ja herää päämajassa henkiin seuraavana valmiina olevassa LMD-ruumiissa.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 14.04.2016, klo 11:03:40
Namor palaa Civil War II:n yhteydessä. Vaikka pää irtos.

http://www.newsarama.com/28835-squadron-supreme-9-introduces-a-cosmic-level-female-villain-kicks-off-namor-s-return.html


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 17.04.2016, klo 19:07:11
DC:n Rebirth-myllerryksen ensimmäisessä osassa DC Universe: Rebirth kuolee yksi hahmo ja kolme kuollutta palaa elävien kirjoihin.

Ted Kordin kuolleista nouseminen on jo vahvistettu, mutta ei ole tietoa onko yksi näistä Ted.

http://www.comicbookresources.com/article/dc-universe-rebirth-one-shot-feature-one-death-least-three-returns

Rebirthin on kerrottu kestävän kaksi vuotta. Alkaakohan uusi versumi silloin? Action Comicsin tuhannennen numeron pitäisi ilmestyä samaan aikaan ja Teräsmies täyttää 80.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 17.04.2016, klo 19:28:53
Wolverine SHIELDissä ei ollut Wolvie vaan Phil Coulson.

Ted Kord piipahti JL 3000ssa (merkitty pre-Flashpoint versioksi wikiassa).


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 14.02.2017, klo 21:19:18
On spekuloitu kuka on useimmiten kuollut ja herätetty henkiin. Magneto taisi saada eniten kannatusta.

Mutta Ben Reilly meni kyllä reippaasti ohi. Kuoli 27 kertaa ja kloonattiin aina uudelleen. Ilmeisesti huomenna ilmestyvässä Clone Conspiracyssä Ben 27 kuolee, ja oman lehtensä saa Ben 28 tai jotain.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 15.02.2017, klo 19:46:40
On spekuloitu kuka on useimmiten kuollut ja herätetty henkiin. Magneto taisi saada eniten kannatusta.

Maggiksen ruumista ei ole koskaan näytetty vaikka tämä on "jätetty" kuolleeksi (esim. AvX 1960-luvulla) kunnes on taas kaivettu esiin naftaliinista.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 15.02.2017, klo 20:53:55
Moukantappaja tappaisi Mangeton jos pystyisi.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 05.04.2017, klo 20:22:49
Amanda Waller ei sitten kauaa pysynyt manan majoilla jos edes kuolikaan.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 08.04.2017, klo 15:51:39
Sehän oli väärä Waller, mutta niin on nykyinenkin.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 08.04.2017, klo 19:50:18
Sehän oli väärä Waller, mutta niin on nykyinenkin.

No on kai kun 52ssa oli timmissä kunnossa kun rebirthissä on taasen tuhdissa kunnossa (samassa kuin ennen Flashpointtia).

Power Girlkin (tämä ei-Kryptonilainen) oli näennäisesti kuollut mutta eipäs ollutkaan (koon muuttaminen kun parantaa vammat), WWtä taasen ammuttiin ja ilmeisesti kuoli tai ainakin haavoittui vakavasti mutta tuskin kovin pitkäksi aikaa.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 08.04.2017, klo 19:58:55
Nykyinen Power Girl on tummaihoinen, minnihiirikampaus eikä tissejä ollenkaan.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 09.04.2017, klo 20:02:42
Nykyinen Power Girl on tummaihoinen, minnihiirikampaus eikä tissejä ollenkaan.

Häntä juuri tarkoitin ja tissit vai ei taasen riippuu piirtäjästä, esim. Marvelin Capu Marvel on välillä kuin lauta.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 25.12.2017, klo 20:16:05
Käsi (ne ninjat) sitten meni ja herättivät Mariko Yashidan henkiin. No ehtihän Wolvien rakastettu olla kuolleena neljännesvuossadan.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 13.03.2018, klo 19:21:31
Hulk (Banner), Wolverine (se eka), Black Widow (Romanoff), jne eivät sitten kauaa pysyneet mananmajoilla kun kaikki ovat palanneet elävien kirjoihin viime aikoina.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Veli Loponen - 26.04.2018, klo 18:08:43
DC:llä sattui tulemaan taas ihan kelpo alennusmyynti Comixologylla, joten ostin DeMatteiksen ja Giffenin Justice League 3000 -sarjan kaksi kokoelmaa ja 3001-sarjan ekan kokoelman. Näähän käsittelee tätä henkiinheräämistä, kun vuonna 3000 nerosisarukset regeneroivat muinaisista solunäytteistä 21. vuosisadan sankareita. Ongelmana vain se, että prosessi ei toimi kunnolla, joten sankareiden solunäytteet joudutaan istuttamaan "vapaaehtoisiin", jotka sitten samalla kuolevat. Lisäksi regeneroituneet sankarit kärsivät pahoista muistinmenetyksistä eikä voimatkaan toimi kunnolla.
Mutta kaiken kaikkiaan sarja tuntuu erinomaiselta ainakin vielä tässä vaiheessa (3000-sarjan kakkoskokoelma). Ryhmädynamiikka toimii (tai ei toimi) sankarit on ihanasti vajaita ja Giffen & DeMatteiksen haha-Oikeuden Puolustajat -teema saa älyvapaata ja menevää jatkoa ilman perus-DC universumin jatkumon kahleita.
Tää on hyvä esimerkki siitä, että ainakin jotkut tekijät ja toimittajat osasivat hyödyntää DC:n 52-uudistuksen mahdollisuuksia irrottautumalla perusasetelmista. Tässä esimerkiksi Teräsmies on hahmona paljon paremmin onnistunut kuin 52:en perusteris (onneksi pre-Flashpoint Teräsmies on nyt kuitenkin taas puikoissa).


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 13.07.2018, klo 20:36:44
Eipä saanut Sean "Banshee" Cassidykään nauttia ikuista hautarauhaa vaan tuli herätetyksi henkiin eli Mar-Vell (ja tämän sisko) ovat yhä ne harvat isommat hahmot jotka ovat kuolleita.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 25.07.2018, klo 19:40:49
Oma veikkaukseni on että vanhempi Cyclops herää henkiin parin vuoden sisällä.

Satanan 15 vuoden olo kuolleena tuntuu nykypäivänä pitkältä ajalta kun moni sankari/rosmo on vuoden pari kuolleena jos edes sitäkään.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 01.01.2019, klo 19:22:29
Benjamin Grimmin eli Möykyn Petunia-täti (nähty täällä kun Byrnen Nelkkuja nähtiin) on jotenkin herännyt henkiin että pystyi osallistumaan sukulaispoikansa häihin sen jälkeen kun otti ja kuoli kymmenkunta vuotta sitten. Aikalailla oli kyllä vanhentunut Byrnen ajoista (enemmän kuin mitä reaaliajassa on aikaa kulunut).

Kait Marvel tuon kuoleman ja henkiinheräämisen jotenkin selittää oikeinpäin.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 01.01.2019, klo 22:55:42
Marquis of Deathin voima on luoda illuusioita. Eikös Susan Stormkin "tapettu" tuossa?


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 03.01.2019, klo 00:43:04
Marquis of Deathin voima on luoda illuusioita. Eikös Susan Stormkin "tapettu" tuossa?

Ei vaan #568ssa Marquis teki Susan Richardsista toimintakyvyttömän ja Möykylle näytti Petunia-tädin (kutsuttiin Pennyksi) tappamisen, liuta eri variaatioita Nelkuista lehdessä vilahti. Ei täti Petunia ollut edes #568ssa paljoa vanhempi (ehkä 10 vuotta) kuin Byrnen aikaan ja nyt sitten on mukamas yli 60-vuotias harmaahapsi.

Kait Marvel tuon (kuoleman ja reippaan ikääntymisen) jotenkin selittää tai sitten ei.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: Jukka Laine - 03.01.2019, klo 15:30:32
Minusta kuolema oli illuusio. Vanhenemista ihmettelin enemmän.

Tai sitten kuolema oli oikea ja vanha Petunia on illuusio.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 03.01.2019, klo 19:31:08
Tai sitten Markiisin tarina on unohdettu ja pyyhitty pois historiasta.

Jos Marvel jotain selittää niin varmaan vakiovastaus että ei ollut oikea Petunia vaan illuusio/alterversen Petunia/tjsp ja iästä voivat sanoa että aikainen harmaantuminen tjsp.


Otsikko: Vs: Kuolleista herättäminen (Marvel/DC) *spoiler*
Kirjoitti: X-men - 20.05.2019, klo 19:19:44
Aika mukavaan tahtiin Marvel on herättänyt kohtuuäskettäin kuolleita hahmoja herättänyt henkiin ja viimeisimpänä Thanos ei ollut kuolleena kuin muutaman kuukauden (Marvel-ajassa viikon).