Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Netti- ja mobiilisarjakuvat => Aiheen aloitti: Mikael Mäkinen - 09.03.2019, klo 00:01:12Otsikko: Sotakirjaston blogi
Kirjoitti: Mikael Mäkinen - 09.03.2019, klo 00:01:12
Nyt kun Sotakirjaston kolmas inkarnaatio* on pystyssä, ja on tarkoitus tehdä enemmän arvostelujen ja haastattelujen tyyppisiä juttuja, niin tein asialle oikein varta vasten ketjun.

Ensimmäiset haastattelut ovat jo ulkona, ja ne voi käydä lukemassa täältä:
Hannu Kesola ja Salem 2232 (http://www.sotakirjasto.net/haastattelut/hannu-kesola-ja-salem-2232/)
Aapo Kukko ennen ja nyt (http://www.sotakirjasto.net/haastattelut/aapo-kukko-vuonna-2019/)

*Tämä on virallisesti sotakirjaston kolmas suuri päivitys.

Sotakirjaston ensimmäinen versio, pidemmältä nimeltään MKKEntertainmentin Sotakirjasto julkaisi neljä albumia (U-255 – Sukellus pohjoisessa trilogia ja Parabellum) ja myi muutamaa yksittäistä toisen kustantajan teosta.

Toinen versio oli kaupalliselle alustalle tehty nettikauppa, joka nieli suurinpiirtein kaiken mitä tuottikin. Sinne olikin sitten listattuna sarjakuvaa laidasta laitaan ja vähän päälle. Lopulta kaupan lisenssimaksut olivat vain yksinkertaisesti liian korkeat. Nämä sivut katosivat internetin syvyyksiin noin vuosi sitten ja siitä tähän saakka ollaan oltu ilman nettisivuja.

Alkuvuodesta päätin sitten herättää vanhan kunnon Sotakirjaston feeniksin unestaan, valelemalla kaiken päälle kunnolla napalmia, bensiiniä ja konerasvaa. Eli suomeksi sanottuna kirjoitin itselleni melkein kymmenen a4:sta täyteen tekstiä. Siellä oli sekaisin suuruudenhulluja suunnitelmia, käytännöllisiä ratkaisuja, yksi sarjakuvakäsikirjoituksen alku, paljon huonoja puujalkavitsejä ja palava halu tehdä jotain.

Uudet nettisivut on nyt saatu sellaiseen kuntoon, että niitä kehtaa esitelläkin. Suurista suunnitelmista mainittakoon myös youtube-kanavan ja instagram-tilin perustaminen. Tarkoitus olisi saada haastatteluja, arvosteluja, kilpailuja ja kaikkea muuta hauskaa.


Otsikko: Vs: Sotakirjaston blogi
Kirjoitti: STD - 09.03.2019, klo 07:54:34
Youtubessa oleva Mantsuria-arvostelu toimi oikein hyvin. Suurennettuja sarjakuvaruutuja on kiva katsella näytöltä, samalla kun kuuntelee puhetta.
Kyllä näitä kattelis enemmänkin.


Otsikko: Vs: Sotakirjaston blogi
Kirjoitti: Mikael Mäkinen - 09.03.2019, klo 12:30:15
Youtubessa oleva Mantsuria-arvostelu toimi oikein hyvin. Suurennettuja sarjakuvaruutuja on kiva katsella näytöltä, samalla kun kuuntelee puhetta.
Kyllä näitä kattelis enemmänkin.

Kiitokset! Lisää video-arvosteluja on tulossa, kunhan saan niitä valmiiksi.

Ja kaikille teille muille, jotka haluavat palavasti tietää mistä puhumme:
Mantšuria – Mannerheimin tulikaste arvostelu (https://youtu.be/RSb_PpFwAN8)


Otsikko: Vs: Sotakirjaston blogi
Kirjoitti: Mikael Mäkinen - 29.03.2019, klo 21:15:49
Toinen arvosteluvideo on ilmestynyt! Arvostelun aiheena tällä kertaa Esa Niskasen ja Veli-Matti Uralin Taivalkoskelta ilmataisteluihin! (https://www.youtube.com/watch?v=F7ykHjH0Trw)

Menkää, katsokaa ja mieluusti myös tilatkaa kanava!


Otsikko: Vs: Sotakirjaston blogi
Kirjoitti: Mikael Mäkinen - 10.04.2019, klo 11:11:10
Vesa Vitikaisen video-muotoinen haastattelu ilmestyi muutama päivä sitten. (https://www.youtube.com/watch?v=bKP0CPaojfg)

Tarkoitus olisi tehdä miehestä tämän lisäksi myös ihan tekstimuotoinen haastattelu, joten olisiko täällä jollain jotain kysymystä jonka palavasti haluaisi Vesalta kysyä? Jos löytyy, niin pistä kysymystä tähän tai yksityisviestillä mulle, niin katsotaan saadaanko vastaustakin aikaiseksi!


Otsikko: Vs: Sotakirjaston blogi
Kirjoitti: Mikael Mäkinen - 17.04.2019, klo 09:15:17
Viime perjantain ilmestyi uusin arvostelu, tällä kertaa aiheena oli Vesa Vitikaisen kirjoittama ja Tuomas Koivurinteen kuvittama Hokki - Jatkosodan viimeinen kaukopartio. (https://www.youtube.com/watch?v=RUoI_I2_Gdg)

Näitä videoita on nyt ilmestynyt muutaman viikon ajan perjantaisin, ja tälläkin viikolla pitäisi perjantaina ilmestyä, mutta ihan vielä en uskalla luvata että joka perjantai. Mutta toivossa on hyvä elää!

Jos täällä muuten on joku, joka näistä videoista pitää, mutta ei ole vielä tilannut Sotakirjaston kanavaa, niin tilatkaa ihmeessä! Se meinaan auttaa meitä eteenpäin enemmän kuin luulisi!


Otsikko: Vs: Sotakirjaston blogi
Kirjoitti: Mikael Mäkinen - 21.04.2019, klo 13:56:25
Sunnuntaiseen tapaan linkitän tänne perjantaiseen tapaan ilmestyneen Sotakirjaston videon! Arvostelun aiheena on tällä kertaa  Marko Tiaisen Verinen saari. (https://youtu.be/7bDU7bAeusc)

Ja jos olette sitä mieltä, että minun ääneni on ihana ja sitä kuulisi mielellään lisääkin, niin tilatkaa Sotakirjaston youtube-kanava ja peukuttakaa videoita!


Otsikko: Vs: Sotakirjaston blogi
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 22.04.2019, klo 11:04:18
Ääni on kyllä ihana. Oikeastaan nyt (kaikkien säätöjen jälkeen) melkein parasta. Uusinta en vielä ehtinyt katsoa, mutta Hokki oli miellyttävä just "selostuksen" ansiosta. Hieman turhan paljon ehkä hyppelehdit aiheen ulkopuolelle, käsikirjoittajan uraan esim. mutta muuten hyvä, sarjakuva-aiheinen, pätkä.


Otsikko: Vs: Sotakirjaston blogi
Kirjoitti: Mikael Mäkinen - 28.04.2019, klo 15:30:41
Jälleen sunnuntai, joten viime perjantain video olkaat hyvät!

Pekka Lehtosaari ja Hannu Lukkarinen - Raatteen tie (https://youtu.be/YAKhMW9wu_M)

Muistakaa tilata, peukuttaa ja kommentoida!

Hieman turhan paljon ehkä hyppelehdit aiheen ulkopuolelle, käsikirjoittajan uraan esim. mutta muuten hyvä, sarjakuva-aiheinen, pätkä.

Itse kyllä tykkään näistä taustoittavista tiedoista, toivottavasti eivät ole liikaa häirinneet.


Otsikko: Vs: Sotakirjaston blogi
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 28.04.2019, klo 17:03:20
Joo, ei siinä muuten mitää, mutta kun videosi ovat lyhyessä ajassa niin kauhean informatiivisia, niin ei niistä jää kuitenkaan kovin paljon mieleen. Että tekijäesittelyt voisivat olla vaikka erikseen, kuhan perustelin vielä... Tai voihan sitä kattoo useammankin kerran.  :)


Otsikko: Vs: Sotakirjaston blogi
Kirjoitti: Mikael Mäkinen - 05.05.2019, klo 15:45:20
Tai voihan sitä kattoo useammankin kerran.  :)

Voi ei, paljastit juuri suurimman salaisuuteni katselukertojen saamiseen!

Mutta, sunnuntaiseen tapaan perjantain video, olkaatten hyvät!

Aapo Kukko - Riekaleita (https://youtu.be/RPbABuF3-E0)

Tilatkaa, peukuttakaa, kommentoikaa ja mitä näitä nyt on, niin saadaan kunnolla yleisöä!


Otsikko: Vs: Sotakirjaston blogi
Kirjoitti: Mikael Mäkinen - 12.05.2019, klo 19:53:17
Hyvää äitienpäivää! Tavalliseen tapaan perjantain video! Tällä kertaa pääsin haastattelemaan Tuomas Koivurinnettä Putka Tattoo & Piercingiin. Tuomashan on ollut mukana mm. sarjakuvissa Hokki - Jatkosodan viimeinen kaukopartio, Isku Porkkalaan, Tarinoita Muinaisesta Pohjolasta ja Kevyt Metalli!

Katso Tuomaksen haastattelu tästä! (https://youtu.be/6lQluFSvkgY)


Otsikko: Vs: Sotakirjaston blogi
Kirjoitti: Mikael Mäkinen - 19.05.2019, klo 15:27:44
Lauri Törni on taas ollut otsikoissa, niin onhan se ihan loogista että Sotakirjasto arvostelee parin vuoden takaisen Vitikaisen, Tuppuraisen ja Lintulan Lauri Törni kokooman!

Perjantain video siis, olkaat hyvät! (https://youtu.be/a7c44_fw8JQ)


Otsikko: Vs: Sotakirjaston blogi
Kirjoitti: Mikael Mäkinen - 29.05.2019, klo 14:16:05
Perjantain ohi mentiin niin kuin normaalistikin, mutta nyt on jäänyt jo sunnuntaikin välistä... Joka tapauksessa viime perjantain video! Tällä kertaa ei ole sarjakuvaa, mutta tämä oli silti vuoden 2017 Sotakirjaston myydyin tuote.

Kunnian päivät - Talvisota lapsille väritettävin kuvin. (https://www.youtube.com/watch?v=vOxPgfAxCg4)


Otsikko: Vs: Sotakirjaston blogi
Kirjoitti: Mikael Mäkinen - 02.06.2019, klo 21:15:53
Perjantain videossa Reima Mäkisen haastattelu! Mene, tykkää, jaa, kommentoi ja katso se sitten vielä seitsemän kertaa.

Reima Mäkisen haastattelu. (https://youtu.be/0P8iuAud_AM)


Otsikko: Vs: Sotakirjaston blogi
Kirjoitti: Mikael Mäkinen - 25.08.2019, klo 20:45:10
(http://www.sotakirjasto.net/wp-content/uploads/2019/08/sieltajostakinkansi.jpg)

Loppuvuosi 1944. Eino, nuori sotaveteraani, on vihdoin kotiutettu ja palaa kotiseudulleen. Vaikka aseet ovat saattaneet vaieta, sota ei jätä rauhaan.

Sieltä jostakin on taiteilija Tuomas Koivurinteen toinen jatkosotaan sijoittuva sarjakuva-albumi. Ensimmäinen oli Vesa Vitikaisen kanssa yhteistyössä tehty Hokki – Jatkosodan viimeinen kaukopartio. Tuomas on ollut myös mukana Isku Porkkalaan-albumissa, sekä sarjakuvissa Kevyt metalli ja Tarinoita muinaisesta pohjolasta.

64 sivuinen albumi julkaistaan Helsingin sarjakuvafestareilla.

(Jos haluat ennakkotilata albumin, niin sehän onnistuu tästä!) (http://www.sotakirjasto.net/product/sielta-jostakin/)