Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Toimintasankarit => Aiheen aloitti: Hill Street - 21.08.2018, klo 20:21:32Otsikko: Rosi Kämpe / Spider-Gwen
Kirjoitti: Hill Street - 21.08.2018, klo 20:21:32
Menneiden aikojen Hämähäkkimies-fanina osui päivän Hesarista silmiin artikkeli tästä Alppilan Marvel-piirtäjästä. Itselleni tuntui saman mittakaavan yllätykseltä kuin aikoinaan Murtosaari alkoi yks kaks puskista piirtämään Ankkoja Disneylle, joten siitä heti Kvaakiin katselemaan lisätietoa tästä Rosista, mutta en löydä täältä aiheesta mitään. Avasin ketjun - saa yhdistää jos keskustelua aiheesta on jo jossain toisaalla. Tai siirtää vaikka jossain vaiheessa kotimaisten tekijöiden ketjuun - laitoin nyt aluksi tänne toimintasankareihin, kun Spider-Gwenistä tässä vaiheessa kyse. Repertuaari arvatenkin laajenee.

Hesarin artikkeli päivän lehdessä taitaa aueta ilman digilukuoikeuksiakin. Ja Yleltä löytyy myös pari viikkoa vanha artikkeli aiheesta. Lokakuussa ilmestyvästä sarjakuvasta en löytänyt näytteitä, mutta ei sen niin väliä, pointtina tässä on ennemminkin se, että kyllä tuollaiselle onnistumiselle kannattaa jo hattua nostaa! Paljon pienemmilläkin meriiteillä maailmalla "menestyneitä" suomalaisia nostellaan nykyään jalustoille.

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005797376.html

https://yle.fi/uutiset/3-10341434


Otsikko: Vs: Rosi Kämpe / Spider-Gwen
Kirjoitti: STD - 21.08.2018, klo 20:45:09
Youtubessa on Rosi Kämpe yhtenä panelisteista Sarjakuvatelevisiossa. Paneeli kuvattu viime keväänä.


Otsikko: Vs: Rosi Kämpe / Spider-Gwen
Kirjoitti: Curtvile - 21.08.2018, klo 20:47:18
Aiheesta oli jo tovi sitten Spider-Man Hämähäkkimies ketjussa:
http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,5039.msg494633.html#msg494633

mutta toki ansaitsee oman ketjunsa ihan syystäkin.

Ihan puutarhakasveista ei Rosi Kämpe tule kuitenkaan, Imagen Genius- sarjakuvan jatko-osa Genius: Cartel tuli tässä taannoin Kämpen piirroksella joten hyvissä käsissä SpiderGwen on.

Ei kukaan kotoa tule hakemaan ja tämä on oikein ilahduttava näyttö aiheesta. Sellainen iloinen sarjakuvauutinen


Otsikko: Vs: Rosi Kämpe / Spider-Gwen
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 23.08.2018, klo 10:53:07
Youtubessa on Rosi Kämpe yhtenä panelisteista Sarjakuvatelevisiossa. Paneeli kuvattu viime keväänä.
Kyseinen videohan löytyy täältä. (https://www.youtube.com/watch?v=eX3GOO318LI)
Olemme myös jo jokin aika sitten sopineet Rosin kanssa uudesta haastattelusta "festarien aikaan". Hitaita ovat SarjakuvaTV:n kiireet, joten Yle ja Hs ehtivät ensin. :)

Mutta nyt olisi siis Kvaakilaisilla hyvä tilaisuus kertoa meille, mitä Rosilta pitäisi kysyä? Toimittajien Marveltietämys ei ole aivan parasta A-luokkaa, joten sikälikin asiantuntevat kyssärit olisivat tervetulleita.
 :police:


Otsikko: Vs: Rosi Kämpe / Spider-Gwen
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 23.08.2018, klo 13:32:05
Toivottavasti myös Sarjainfoon tulee haastattelu.

Timo


Otsikko: Vs: Rosi Kämpe / Spider-Gwen
Kirjoitti: Jukka Laine - 23.08.2018, klo 14:15:27
Rosi ei saa varmaan paljastaa mitä Gwenille tapahtuu. Olen ymmärtänyt että Spider-Geddon-eventissä suurin osa (kaikki?) rinnakkaismaailmojen hämiksistä heittää vitoset tai muuttuu perusteellisesti. Selviää tämän vuoden aikana.


Otsikko: Vs: Rosi Kämpe / Spider-Gwen
Kirjoitti: oikoj - 25.08.2018, klo 09:33:18
Ylehän ehti ensin     https://yle.fi/uutiset/3-10341434 (https://yle.fi/uutiset/3-10341434)


Otsikko: Vs: Rosi Kämpe / Spider-Gwen
Kirjoitti: Hill Street - 03.09.2018, klo 18:58:34
Tänään oli aamukahviylläri Yleltä aamu-TV:ssä; Rosi pyörähti vieraana ja oli oikein hyvä haastattelu suorassa lähetyksessä. Kun ei riitä omakaan tietämys nykymittapuulla kiinnostaviin Marvel-kysymyksiin (itsellenikin GS kuoli jo) ja enemmän kiinnostaakin nimenomaan kuulla isolle talolle työskentelemisen prosesseista. Isolle talolle käsikirjoitettua sarjakuvaa piirtäviä suomalaisia kun ei taida kovin montaa olla kertomaan. Itselläni ei tule (ummikkona) ketään mieleen ja siksi tämä koko Marvel-piirtäjä -juttu säväytti alunperinkin. Haastattelussa sivuttiin vähän kaikkia itseäni mietityttämiä asioita; työnjaot piirtäminen/tussaus/väritys/tekstaus, työnjako käsikirjoittajan kanssa ja katselmointiprosessi. Hesarissa kun kerrottiin vain että on piirtäjä, mutta ei edes että onko myös tussaaja. Aikoinaan Marvel-tussaaja saattoi olla yhtä kova (tai kovempikin) stara kuin piirtäjä. Mutta joo, piste Ylelle vierasvalinnasta. En tiedä löytyykö aamutelkkareita Areenasta - usein olen juttuja etsinyt ja aina tuloksetta.

Anyway. Mahtoi olla kuuma kesä saada juuri *tämän* vuoden kesänä siisti sisätyö +deadlinet ;)
(tarkoitan kun kaupat myytiin tyhjiksi tuulettimista jne)

Ja Sarjainfo-haastattelulle peukutus.


Otsikko: Vs: Rosi Kämpe / Spider-Gwen
Kirjoitti: Curtvile - 03.09.2018, klo 19:17:36
Tänään oli aamukahviylläri Yleltä aamu-TV:ssä; Rosi pyörähti vieraana ja oli oikein hyvä haastattelu suorassa lähetyksessä. ..... Haastattelussa sivuttiin vähän kaikkia itseäni mietityttämiä asioita; työnjaot piirtäminen/tussaus/väritys/tekstaus, työnjako käsikirjoittajan kanssa ja katselmointiprosessi. Hesarissa kun kerrottiin vain että on piirtäjä, mutta ei edes että onko myös tussaaja. Aikoinaan Marvel-tussaaja saattoi olla yhtä kova (tai kovempikin) stara kuin piirtäjä. Mutta joo, piste Ylelle vierasvalinnasta. En tiedä löytyykö aamutelkkareita Areenasta - usein olen juttuja etsinyt ja aina tuloksetta.

meille "Oletko työmaallahuimenna jo kuudelta?" ihmisille nämä menevät usein ohi mutta
muillekin missanneille YLE areenan syövereistä Vieraana sarjakuvataiteiljija Rosi Kämpe (https://areena.yle.fi/1-50007106)


Otsikko: Vs: Rosi Kämpe / Spider-Gwen
Kirjoitti: STD - 03.09.2018, klo 20:52:45
meille "Oletko työmaallahuimenna jo kuudelta?" ihmisille nämä menevät usein ohi mutta
muillekin missanneille YLE areenan syövereistä Vieraana sarjakuvataiteiljija Rosi Kämpe (https://areena.yle.fi/1-50007106)
SarjakuvaTV työstää KAHTA Kämpen haastattelua, jotka teimme festareiden kyljessä. Mutta muut, oikean elämän kiireet saattavat hiukan lykätä  juttujen saattamista katsottaviksi asti. Olkaatten kärsivällisiä.

(aika jännä juttu, että en pystynyt tabletillani painamaan "vastaa" -painiketta, mutta "vastaa lainaten" toimi kuten aina ennenkin.)


Otsikko: Vs: Rosi Kämpe / Spider-Gwen
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 03.09.2018, klo 22:55:20
Tosi hyvä oli Ylen juttu minun mielestäni. Voi vain kadehtia tuota oikeiden toimittajien jäätävää rutiinia tempoa juttuja läpi ihan mistä aiheesta vain!
Kun ei riitä omakaan tietämys nykymittapuulla kiinnostaviin Marvel-kysymyksiin (itsellenikin GS kuoli jo) ja enemmän... Itselläni ei tule (ummikkona) ketään mieleen ja siksi tämä koko Marvel-piirtäjä -juttu säväytti alunperinkin. Haastattelussa sivuttiin vähän kaikkia itseäni mietityttämiä asioita; työnjaot piirtäminen/tussaus/väritys/tekstaus, työnjako käsikirjoittajan kanssa ja katselmointiprosessi.
Ja hyvin meni myös SarjakuvaTV:n osalta. (Ellei nyt enää onnistuta jotenkin filuja tuhoamaan).  Rosikin sai lämmitellä hieman esiintymistä meidän kameroiden ristitulessa ennen tuota Ylen jutskaa. Raakamatskua saatiin noin 50minuutin luokkaa. Itse kokeilin piruuttaan tehdä englanniksi, eli hetki varmaan menee kun sen tekstittää suomeksi. Kaipa siinä jotain asiaakin tuli. Lähinnä kuitenkin human interest-osastoa Rosista, sekä yritystä hahmottaa tätä koko Marvel-hässäkkää. Kiitos vielä Suomen Hämiksen toimittajalle, Ramille, joka antoi arvokasta taustatietoa aiheesta. Eli se mun pätkä vois olla just sellaisille jotka ovat tällä vuosituhannella pudonneet Marvel kelkasta, mutta joita asia nyt muuten kiinnostaa. Aika vähän muutenki meillä on ns. taviksille suunnattua matskua.
kiinnostaakin nimenomaan kuulla isolle talolle työskentelemisen prosesseista. Isolle talolle käsikirjoitettua sarjakuvaa piirtäviä suomalaisia kun ei taida kovin montaa olla kertomaan.
Tertsi keskittyy omassa pätkässään juuri tuohon. Toivottavasti saisi joskus sen leikattua.  :)

Yksi festareilla purkitettu video muuten jo pihalla! Ihan muusta aiheesta kylläkin, eli esittelyssä Kevyt Metalli -lehti  (https://youtu.be/1W4ygfLxNag) :police:

Ja Sarjainfo-haastattelulle peukutus.
Päätoimittaja kertoi että tulossa on, mutta hieman myöhemmin. Kunhan nyt se sarjakin ensin ilmestyy, niin sitten on varmaan enemmän kerrottavaakin.  :)


Otsikko: Vs: Rosi Kämpe / Spider-Gwen
Kirjoitti: STD - 04.09.2018, klo 11:42:22
Ylen haastattelu oli oikein asiallinen. Joitakin samoja teemoja sivuttiin kuin Sarjakuvateeveenkin haastatteluissa, mutta onneksi jäljelle jäi muutamia aiheita, joista voimme sanoa, että "vain Sarjakuvateeveessä".

 Ehkä jonain iltana ensi viikolla pääsen leikkaamaan Rosi Kämpe -videota.


Otsikko: Vs: Rosi Kämpe / Spider-Gwen
Kirjoitti: Jukka Laine - 05.09.2018, klo 19:56:15
On tämä mediatapahtuma...

Kun suomalainen risupartainen pönäkkä mies alkoi tekemään Suomen suosituinta sarjakuvaa, ei valtamedia lotkauttanut korviaankaan.

Mutta kun suomalainen nätti tyttö tekee supersankarin spinoffia, jota edes kaikki sarjakuvaharrastajat eivät tunne, niin kaikki ovat lääpällään.


Otsikko: Vs: Rosi Kämpe / Spider-Gwen
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 05.09.2018, klo 20:49:38
On tämä mediatapahtuma...

sarjakuvaharrastajat eivät tunne, niin kaikki ovat lääpällään.
On tämä (tuo) postaus.  :)

Itsekin mietin tuota kyllä. Mediahuomiohan sarjakuva-asiossa liittyy yleensä rahaan. Marvel on elokuvien ansiosta nyt niin valtavirtaa kuin voi olla. Ne lastenelokuvathan kerää eniten katsojia ympäri maailman. Eikös siitä ole jo 20 v. tai jotain kun se "risuparta" aloitti? Siihen aikaan Marvelille tekeminen olisi ollut monellakin tapaa aika hassua, kun koko pulju keikkui konkurssin partaalla.  :)

Ja uskokaa tai älkää. Jäsen T on puhunut Rosin haastattelemisesta SkTV:lle jo suurin piirtein siitä asti kun hänet napattiin videolle Tampere Kupliissa 1 1/2 v. sitten. Vasta nyt saatiin aikaiseksi.

Rosin kutsuminen nätiksi tytöksi on sitä paitsi melko alentavaa. Moista kielenkäyttöä, tytöttelyä, pojittelua ja sedittelyä kannattaisi minusta hieman varoa nykyään. Ei ole kieli (ja maailma) kuin ennen.
Voisi tietenkin keskustella siitä mitä vaikutusta piirtäjän sukupuolella on, mutta taitaa mennä liian korkealentoiseksi tälle foorumille. Onhan meillä jo tuo sinänsä "edustava" Naiskauneutta -ketju. (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,7387.0.html)

Se mitä Rosi tekee on todella kunnioitettavaa. Sarjakuvantekijän ammatti on jo fyysisesti sen verran kova duuni (60h keskittynyttä istumista viikossa) että siihen ei kovin moni pysty. Oli sitten sukupuoli mitä vaan. Fysiikan lisäksi pitää olla vielä helkatisti taitoa ja näkemystä. Itse en moisesta urasta ole haaveillut murkkuiän jälkeen, mutta sen verran olen kokeillut, että tiedän mistä puhun. Paremmin ymmärtäisin, jos kritisoisit sitä, miten paljon jaksetaan kohkata vähemmillä eväillä liikkeellä olevista tekijöistä.  :)

Sitäkin tulin viikonloppuna miettineeksi, että kyllä netti todellakin on (kaiken pahan ohella) tehnyt mahdolliseksi sen, että yhä useampi voi tehdä sarjakuvia ammatikseen. Ei tarvitse enää näinä aikoina hieman säälien hymistellä, jos joku nuori haaveilee sarjakuvapiirtäjän ammatista. Polkuja löytyy ihan eri tavalla kuin ennen, eikä duunia tarvitse edes hävetä enää.  :)


Otsikko: Vs: Rosi Kämpe / Spider-Gwen
Kirjoitti: Jukka Laine - 05.09.2018, klo 22:45:00
Risuparralla ja tytöllä tarkoitin lähinnä miten media suhtautuu suomalaisiin sarjakuvantekijöihin. Mutta on minut ennenkin ymmärretty väärin, ja väärinymmärtäminen on nykyään maan tapa.


Otsikko: Vs: Rosi Kämpe / Spider-Gwen
Kirjoitti: Curtvile - 05.09.2018, klo 23:21:29
menemättä väärinymmärtämisiin niin vertauksessasi oli juurikin ne syyt miksi media menee sekaisin:
Suomen suosituimman sarjakuvan lukijakunta on kuitenkin tippa meressä ja SpiderGwen ei varsinaisesti ole se tuntemattomin hahmo.

Suurin osa fanikunnasta ei vaan ole kiinnostunut mm. kvaakin tai sarjainfon piireistä mutta mitenkään pieni tai mitätön se ei ole.
Nyt sillä on toki se "torille" väki myös ja taasen comicsgate-henkiset tyypit olisivat vaahtosuisia vaikka piirtäjällä olisi parta johon mahtuu moottorisaha piiloon.

Mediailmiö on tuttu, Rosi Kämpe kun on kiinnitetty piirtäjä Marvelilla. Kyllä Marveliila on ollut konkurssi useampaan kertaan käsillä mutta on selvinnyt siitä ja on yhä yksi suurimpia kustantamoja alalla.
Se mikä on samaa mm. musiikin kanssa on se miten sähkökitaraa vinguttavat pitkätukkahampuusit ovat surullinen merkki kunnes ovat Wackenin pääesiintyjiä tai myyvät Wembleyn loppuun ovatkin koko kansan kultamussukoita.

Itsestä tämä on yksi monista positiivisista merkeistä että skenesta on tulossa oikea skene: käärmettä ei pakoteta piippuun laisin vaan jokainen saa valita polkunsa ja saa tsemppaustakin eikä maitojuna-*****iluja.

Taikasana on Marvel. Tyhjästä ei ole tultu vaan alla on mm. Imagen Genius: Cartel minisarja.
Siitäkin olisi jo voinut tehdä jutun mutta jos Suomessa keskivertona sanoo Image luullaan että puhuu lehdestä muttei sarjakuvakustantamosta

Minusta se ei ole keneltäkään pois että omilla ansioillaan on päästy jo pitkälle.Otsikko: Vs: Rosi Kämpe / Spider-Gwen
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 05.09.2018, klo 23:35:18
Risuparralla ja tytöllä tarkoitin lähinnä miten media suhtautuu suomalaisiin sarjakuvantekijöihin. Mutta on minut ennenkin ymmärretty väärin, ja väärinymmärtäminen on nykyään maan tapa.
Johtuu kyllä ihan siitä, että itse en ole havainnut tuollaista suhtautumista mediassa.  :) Asiat voi tietenkin lukea monella tavalla, mutta hyvä että selvisi. Tiedotusvälineiden juttujen vääristely sekä väittäminen valeuutisiksi on nykyään ilmeisesti suurinta kansanhuvia sekin.

Niin ja vielä Rosi-ilmiöstä puhuen. Suurimmat mediatalot tuntuvat aika järjestelmällisesti kopioivan juttujen aiheet toisiltaan. Päivän parin viipeellä. Miksei siis tätä viihde/kulttuuriuutista? Pidetään vaan tää, mieluummin, kuin se "sarjakuvalla ei menekään niin hyvin" -stoori, joka oli saatu väännettyä edellisen näyttävästi Hesarissa poseeranneen naisoletetun haastattelusta.

Rosin jutussa on sekin positiivista, että koska salassapitosyistä ei voida pajattaa pelkästä Spider Gwenistä, on pakko puhua mm. sarjakuvanpiirtämisestä ammattina. Ei ihan jokapäiväistä kauraa mediassa!  ;D


Otsikko: Vs: Rosi Kämpe / Spider-Gwen
Kirjoitti: STD - 06.09.2018, klo 06:31:53


Taikasana on Marvel.
Muusta valtamediasta en tiedä, mutta ainakin Sarjakuvateeveen kohdalla Marvel oli se taikasana. Tosin kyllä meille olisi riittänyt pienemmillekin toimijoille ammatikseen piirtävä suomalainen.
Tyttö vastaan partasuu -asialla ei ollut mitään merkitystä.

Asia, jolla kylläkin oli merkitystä, oli se, että Tampere Kupliin paneelikeskustelussa Rosi Kämpe vaikutti asiansa selkeästi esittävältä tyypiltä eli potentiaaliselta "hyvältä haastateltavalta".


Otsikko: Vs: Rosi Kämpe / Spider-Gwen
Kirjoitti: outonaapuri - 06.09.2018, klo 09:38:53
Ketä tässä tarkoitetaan risuparralla ja suositulla sarjakuvalla? Ei nyt leikkaa.


Otsikko: Vs: Rosi Kämpe / Spider-Gwen
Kirjoitti: Darzee - 06.09.2018, klo 10:20:06
Ketä tässä tarkoitetaan risuparralla ja suositulla sarjakuvalla? Ei nyt leikkaa.

Kari Korhosta ja Aku Ankkaa.


Otsikko: Vs: Rosi Kämpe / Spider-Gwen
Kirjoitti: Hill Street - 06.09.2018, klo 13:40:30
Kun suomalainen risupartainen pönäkkä mies alkoi

En yritä ymmärtää väärin, tulee tukeakin kun luet loppuun, mutta ei muuten ollut partaa!

Eikä ollut pönäkkä. Ei ollut myöskään internettiä, tai vaikka ehkä olikin, niin selainta ei oltu vielä keksitty. Ja ainakaan sisältöä ei ollut massoille. alt.binaries.pictures yk. Ei ollut aamu-tv:tä eikä viidakkorumpua (lue:kvaak) joka saisi nopeasti mediapeiton näyttämään isolta - jota se ei nytkään oikeasti edes ole. Ei ollut sarjakuvan arvostuksen aikakaudella kasvaneita toimittajia. Sen sijaan oli vielä tiukka jako sarjakuviin ja aikuisten sarjakuviin.

Mutta yhtä iso juttu sekin tapauksena oli ja jos sama tapahtuisi nyt, niin risuparralla tai ilman, väitän että uutena juttuna noteerattaisiin varmasti tätä nykyä vähintään samassa mittakaavassa.

Mutta, sarkasmiosuus (lue: I get your point koska lupasin että en yritä ymmärtää väärin):
Vastahan tässä oli kaikki tuutit, iltapäivälehdet suorine nettilähetyksineen, seiskat ja mainostilat kadunvarsia myöten täynnä, kun viitatun, nyttemmin risupartaisen miehen piirtämä, suosikkilehden numero 32 ilmestyi...

...jjjos ymmärrät mitä tarkoitan ;)


Otsikko: Vs: Rosi Kämpe / Spider-Gwen
Kirjoitti: STD - 19.10.2018, klo 11:06:18
Pannaas tää tännekin, jotta Rosi-fanit löytävät videon vaikka vuosienkin päästä.

Rosi Kämpe juttelee (https://youtu.be/HknpQ59jxPk) mm. uransa käynnistymisvaiheista ja työskentelystään ulkomaisille toimeksiantajille.

Ja enemmän Spider-Gweniin keskittyvä haastattelu löytyy täältä (https://youtu.be/XiRvxNwzNXQ).Otsikko: Vs: Rosi Kämpe / Spider-Gwen
Kirjoitti: Jukka Laine - 25.10.2018, klo 21:50:37
Ensimmäinen numero luettu. Voittaa aikaisemman piirtäjän kirkkaasti. Ulkomaan lukijatkin tykkäävät.

Mutta Gwenille kävi köpelösti Spider-Geddon # 2:ssa. Tosin ruumista ei nähty, joten kyllä se vielä jostain ilmestyy ehjin nahoin.


Otsikko: Vs: Rosi Kämpe / Spider-Gwen
Kirjoitti: Petteri Oja - 13.08.2019, klo 17:03:33
Rosi Kämpe vierailee Turun Sarjakuvakaupalla Helsingissä signeeraamassa Taiteiden yö -torstaina 15.8. klo 20-21.

Saatavilla Spider-Gwen -alpparia ja taitaa hyllystä Kämpen vanhempaa Genius-sarjaakin (Image) joku kappale löytyä.

Tervetuloa! Porthaninkatu 9, Helsinki.

https://www.facebook.com/events/359125041426342/