Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvantekijöiden keskustelut => Luonnokset, tekovaiheet ja suunnittelu => Aiheen aloitti: Vergil - 02.12.2017, klo 13:58:10Otsikko: Joulukuun haaste, kommentit
Kirjoitti: Vergil - 02.12.2017, klo 13:58:10
Joulukuun haasteen kommentit tähän, työt tuonne. (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php/topic,18137.0.html)

- V


Otsikko: Vs: Joulukuun haaste, kommentit
Kirjoitti: Vergil - 01.01.2018, klo 14:39:11
Aika laittaa edellisen vuoden viimeinen haaste pakettiin:

Kuten Shunchiro on täällä jaksanut muistuttaa, jo valmiiksi tehdyillä töilläkin voi ja pitääkin osallistua haasteisiin. Marko Raassinan näppärästi toteutetut stillit suomalaisuudesta täyttävät hyvin haasteen Suomi 100 -ehdot. Oma suosikkini näistä on joulupukkikuvaelma. Kuka tahansa järkevä skidi vapisee, kun tuntematon karvanaama ilmestyy eteiseen mairea hymy naamalla namua tyrkytellen.

Ehdot täyttyvät myös Shunichiron salamurhaajan kolmannessa esiintymisessä (ilmeisesti se kolmas kausi) ja junan linjassa (W5). Jouluista maustetta varmaan se, että tällä kertaa ketään ei murhata (joulukalkkunahan oli jo valmiiksi likvidoitu). Tekijälle ominaiset elementit läsnä, mukaan lukien kauniin rento tussaus.

Vergililtä tyypillinen bees-värinen hömellys. Noiden tyttöjen täytyy kyllä olla aikamoisia tonttuja, kun menevät kunnon ihmisten koteihin puolialastomina. Puhumattakaan siitä, että saavat keuhkokuumeen ja virtsavaivoja toikkaroidessaan ulkona samoissa kankaankaistaleissa. Haasteen ehdon tunkeminen mukaan oli niin väkisin väännetty, että ihan hävettää tekijän puolesta. Ai hitto, se olenkin minä...

Olisihan se pitänyt arvata, että kun antaa moniaiheisen haasteen, niin Tuipal kyllä onnistuu yhdistämään ne kaikki työhönsä. Piponnosto tästä suorituksesta. Muutenkin varsin veikeä pläjäys.

No niin, vuoden viimeisen haasteen voittaja ratkeaa. Kaikki työt (paitsi sen Vergilin) ovat omilla tavoillaan ansiokkaita, mutta voitto lankeaa tällä kertaa Marko Raassinalle. Saadaanpa kiertopalkintokin edes hetkeksi pois meidän vakio-osallistujien käsistä!

- V