Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvamarkkinat => Haetaan ja tarjotaan ammattitaitoa => Aiheen aloitti: mattbite - 08.10.2017, klo 18:19:26Otsikko: Kirjoittaja etsii piirtäjää sarjakuvaprojektille
Kirjoitti: mattbite - 08.10.2017, klo 18:19:26
Etsin piirtäjää pitkään muhineelle sarjakuvakäsikirjoitukselleni. Sarjakuvan tarina ja ympäristö sijoittuvat lähitulevaisuuteen (noin kahdenkymmenen vuoden päähän) kyberpunkahtavaan lokakuiseen kaupunkiin, jossa neonvalot kiiltelevät ja ihmisillä on laseissaan koodia viliseviä näyttöjä, you know... Täysin häpeilemättömästi siis kumarretaan William  Gibsonin kirjojen, Blade Runnerin tai Deus Ex -pelisarjan kaltaisten maailmojen suuntaan.

Tarina on juonenkuljetukseltaan ja tempolta film noir -tyylistä, agenttileffa-meininkiä. Kerronta on siis hidasta, tunnelmoivaa ja pohdiskelevaa, joskin toimintaakin toki löytyy paikka paikoin. Tarinan päähenkilö on eräänlainen tiedustelumies/agentti, jonka työnkuvaan kuuluukin pysyä kaulukset ylhäällä varjoissa, ja ratkoa ongelmat ennemminkin terävällä päällään… Cyberpunk-elementtien ohella jutussa on mukana hieman Alan Mooren kaltaista, okkultistista hömpötystä ja muinaisia salaseuroja, mutta yleisesti ottaen mitenkään uniikista ja uraauurtavasta tarinasta ei ole kyse. Paremminkin eräänlaisesta kunnianosoituksesta kaikille ihailemilleni kirjoittajille ja artisteille!

Olen tosiaan miettinyt tätä tarinaa jo useamman vuoden, kaikessa rauhassa hahmoja, ympäristöjä ja dialoginpätkiä päässäni kehitellen. Myös visuaalinen ilme on jokseenkin kirkkaana mielessäni: sarjiksen tyyli olisi suht realistinen, mutta aavistuksen suttuinen ja kenties akvarellimainen; paljon kontrastia urbaanin betonisen synkkyyden ja kirkkaiden valojen välillä. Kaupunki ja myös sen rakennukset tulisivat näyttelemään merkittävää asemaa ja tätä miettien olen kuvaillut kameralla mielestäni mielenkiintoisia rakennuksia ja tapahtumapaikkoja.

Olen kehittänyt tätä ideaa luonnollisesti puhtaasti harrastelijapohjalta, ja samalla suunnitelmalla jatkaisin myös graafikon kanssa. Juttu voisi siis muhia ja kehittyä edelleen rauhassa yhteistyön kautta ja yksityiskohdat voisivat hioutua huippuunsa. Mutta jos siitä tulee kova, niin mikä ettei myös etsisi kustantajaa.  ;) Kustantaja on kuitenkin tyystin sekundaarinen tavoite! Pääpointti on luoda jotain uutta ja kiinnostavaa.

Laita viestiä jos tällainen proggis kiinnostelisi!