Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Eurooppalaiset sarjakuvat => Aiheen aloitti: jura - 24.09.2017, klo 10:50:14Otsikko: Balkans arena
Kirjoitti: jura - 24.09.2017, klo 10:50:14
Jugoslavian hajoamissodista ja niiden seurauksista on ilmestynyt kiinnostavia kirjoja ja elokuvia, mutta minä en ole kauheasti löytänyt aiheesta sarjakuvia. Joe Kubertin Faksi Sarajevosta saatiin suomeksi vuonna 2014, mutta itse en Kubertin tyylistä innostu - tarina toki on koskettava. Hermannin Sarajevo tango on synkkyydessään omaa luokkaansa ja piirrosjälki upeaa, mutta olen joutunut tavaamaan sitä ruotsiksi.

Vuonna 2015 jenkkilän Humanoids julkaisi englanniksi Philippe Thiraultin ja Jorge Miguelin Balkans arenan. Vaikka tapahtumat ovat pääasiassa kiinni tässä päivässä, tarinan rankkuudessa se ei häviä edeltäjilleen. Tarina lähtee liikkeelle Bosnian sodasta ja sen raakuuksista. Varsinainen juttu punoutuu kuitenkin siihen, että Bosnian sodan veteraani palaa vanhaan kotimaahansa ja saa huomata, ettei maa ole päässyt irti väkivaltaisesta menneisyydestään. Vaikka en Jorge Miguelin piirrostyylistä hirveästi pidä, tarina tempaa mukaansa.

Onkohan Jugoslavian hajoamissodista ilmestynyt muita sarjakuvia suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi?


Otsikko: Vs: Balkans arena
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 30.09.2017, klo 14:02:50
Joe Saccon The Fixer ("Fiksaaja")  lienee tällainen teos. Se sijoittuu Balkanin sodan jälkeiseen aikaan ja löytyy englanniksi ja ruotsiksi. En ole lukenut sitä.


Otsikko: Vs: Balkans arena
Kirjoitti: tmielone - 01.10.2017, klo 20:18:29
Sacco on tehnyt myös Safe Area Goražde (https://en.wikipedia.org/wiki/Safe_Area_Gora%C5%BEde)-sarjakuvan, joka oli minusta ihan lukemisen arvoinen.


Otsikko: Vs: Balkans arena
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 13.10.2017, klo 17:52:22
U-puolella Aleksandar Zograf muistaakseni kommentoi arkea sodan keskellä. Ubu, Noitarumpu tai Suuri Kurpitsa -lehti tai joku julkaisi näitä suomeksikin. Suomessa vieraili festareilla vähän vuosituhannen vaihteen jälkeen Helena Klakocar, (http://www.helenaklakocar.com/granovells.html) joka käsitteli myös muistaakseni alueen kriisiä henkilökohtaisesta näkökulmasta. EI siis sotasarjakuvana.