Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Kotimaiset sarjakuvat ja tekijät => Aiheen aloitti: mikko jylhä - 04.09.2017, klo 19:26:24Otsikko: Pien väkeä
Kirjoitti: mikko jylhä - 04.09.2017, klo 19:26:24
Julkaisin uuden albumin. 'Pien väkeä'.

Aiemmin kulkenut työnimellä 'Isäni oli sankari', -joka sittemmin paljastui Joni Skiftesvikin romaanin nimenä jo olevan käytössä. Gallerian puolella näytesivua. http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=gallery;su=user;cat=643;u=331 (http://www.kvaak.fi/keskustelu/index.php?action=gallery;su=user;cat=643;u=331)

Ensimmäiset myynnit tapahtui Helsingin festareilla (2017), joten olisi hauska kuulla teoksen lukeneiden kommentteja, kunhan joku ehtii.


Otsikko: Vs: Pien väkeä
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 07.09.2017, klo 00:21:29
Oli kaikin puolin tasapainoinen ja huloella laadittu albumi. Liian vähän tämmöistä meillä julkaistaan. Hyvin siitä tunnistaa tekijänsä. Viehtymys hahmojen fysiikkaan ja tietynlaiseen kielenkäyttöön on hyvinkin tuttua jo vaikkapa Strong Girlistä.

Hahmosuunnittelu huolella tehty ja värien avulla hienoa fantasiamaailmaa sekä ihan suomalaista luontoa luotuna. Kuvakuljetusta ja tunnelmointia oli paljon, ja tekstin lukemista sen vuoksi vähän vähemmän. Tarina jäi omaan makuuni pikkuisen kevyeksi, vaikka lukisi rivien välistäkin ja miettisi sitä takakannen evästämänä. Tosin, onhan tässä enemmän pureskelemista kuin vaikkapa palkitussa Pikku-Närhessä. Eniten pidin hyvishahmoista, ne olivat hyvin sympaattisia. Pahis jäi sitten niitä laimeammaksi ja yksiulotteisemmaksi. Ai, juu ne naamarit pahiksen seinällä oli tosi pähee yksityiskohta!

Digipainatuskin näytti oikeastaan aika hyvältä, toisin kuin joissain muissa sarjiksissa paperin ja painojäljen kiiltely ei häirinnyt yhtään.

Jos tätä jotenkin pitäisi luonnehtia tai kuvailla niin Pien väkeä oli vähän niinku semmoinen Martti Sirolan Apassien ja Jeff Smithin Luupäiden ristisiitos. Suosittelen.


Otsikko: Vs: Pien väkeä
Kirjoitti: VesaK - 07.09.2017, klo 12:21:50
Pidin tästä myös, varsinkin hahmojen ja kuvien vuoksi. Pari sivua tuntui ensilukemalta hieman tarpeettomalta "paisuttelulta", olivat varmaan yleiskuviksi tarkoitettuja mutta ei niistä saanut oikein selkoa.

Julkaisukoko on mielestäni oikea, tässä saa olla isompi koska kuvilla kuljetus eli tunnelmointi on tärkeämpää kuin varsinainen tarinankerronta. Tekstiversio Pien väestä olisi ehkä vain parin sivun mittainen.


Otsikko: Vs: Pien väkeä
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 07.09.2017, klo 23:36:42
Tuossa aiemmin sanoin jotakin siihen suuntaan että pääpahis jätti hieman kylmäksi, mutta apupahis olikin sitten sitä v-mäisempi. Harvoin mikään hahmo aiheutta samanlaista vastenmielisyyttä ja antipatian tunnetta kuin tämä Paskanärhi.


Otsikko: Vs: Pien väkeä
Kirjoitti: mikko jylhä - 05.10.2017, klo 11:48:51
saatavissa nyt myös Adlibriksestä ja Turun sarjakuvakaupasta.

https://www.sarjakuvakauppa.fi/pien-vakea.html (https://www.sarjakuvakauppa.fi/pien-vakea.html)

https://www.adlibris.com/fi/haku?filter=publisher%3APokuto (https://www.adlibris.com/fi/haku?filter=publisher%3APokuto)