Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Aku Ankka ja kumppanit => Aiheen aloitti: Timo Ronkainen - 19.07.2017, klo 01:31:55Otsikko: DuckTales-lehti
Kirjoitti: Timo Ronkainen - 19.07.2017, klo 01:31:55
Previewiä tarjolla (http://www.cbr.com/ducktales-0/). Piirrostyyli periaatteessa oikein hyvää, mutta mutta... vai mitäs pidätte?
Siis pitkästä aikaa USA:ssa tuotettua ankkasarjakuvaa(?). Vaikka piirtäjien nimet kyllä viittaavat Italian suuntaan... hmm... Campinoti on tuttu taskareista. Ja löytyipä Floriokin näemmä Inducksista. Italialaisiapa hyvinkin.

TimoEDIT: Pelkistetty otsikkoa /Lurker 11.10.2017


Otsikko: Vs: IDW:n DuckTales -lehti
Kirjoitti: Jukka Laine - 19.07.2017, klo 08:36:59
Tämmöistä modernimpaa ilmaisua nyt kokeillaan. Vieläkään ei ole tullut Tony Stark vs. Roope-setä -tyylisiä julkaisuja, vaikka Disney omistaa Marvelit.

Kilpaileva yhtiö on kyllä yhdistänyt supersantereitaan sekä WB- että HB-hahmojen kanssa.


Otsikko: Vs: IDW:n DuckTales -lehti
Kirjoitti: taikisfani - 19.07.2017, klo 20:40:00
Toi piirrostyylihän on selvästi yksyhteen tänä vuonna julkaistavan uuden Ankronnikka-animaatiosarjan tyylin kanssa. Sitä odotellessa...


Otsikko: Vs: IDW:n DuckTales -lehti
Kirjoitti: Darzee - 19.07.2017, klo 22:28:17
Vieläkään ei ole tullut Tony Stark vs. Roope-setä -tyylisiä julkaisuja, vaikka Disney omistaa Marvelit.

Kilpaileva yhtiö on kyllä yhdistänyt supersantereitaan sekä WB- että HB-hahmojen kanssa.

Disney Store -ketju on kyllä myynyt Mikki-nukkeja Hämiksen ja Rautamiehen asuissa, mutta sarjakuvissa ei ole vielä näkynyt. Mukaelmia on tietysti paljon.

Ankronikka-sarjiksen piirrosjälki on notkeaa, replikointi ja rytmitys tuovat mieleen sarjakuvasovituksen tv-sarjan jaksosta, vaikka ilmeisesti kyse on alkuperäisistä tarinoista. En oikein tiedä, pidänkö tästä tv-sarjamaisuudesta vai en. Se lienee kuitenkin otettava annettuna, tv-sarjan puffihan tämä sarja on.


Otsikko: Vs: IDW:n DuckTales -lehti
Kirjoitti: Darzee - 06.08.2017, klo 21:21:08
Toi piirrostyylihän on selvästi yksyhteen tänä vuonna julkaistavan uuden Ankronnikka-animaatiosarjan tyylin kanssa. Sitä odotellessa...

Tyylit ovat tosiaan yhtenevät. 1980-1990 -lukujen Ankronikka-sarjakuvissa ei noin tiukasti noudateta alkuperäisen animaatiosarjan ilmettä. Ellei sarjan "omia" hahmoja, kuten Tepaa tai Heimo Huimaa ole mukana, ei yksittäistä Aku Ankka -lehdessä julkaistua Ankronikka-sarjakuvaa välttämättä aina tunnista Ankronikaksi kuin alkuvinjetistä. Roopen takki tosin taidetaan värittää siniseksi tavanomaisen punaisen asemesta ja Kulta-Into piirretään yleensä sarjan omalla sapluunalla, vaikka voisin melkein vannoa lukeneeni sellaisenkin Ankronikka-jutun, jossa Piin ulkoasu on Barksin mallin mukainen.


Otsikko: Vs: IDW:n DuckTales -lehti
Kirjoitti: Kääk13 - 13.09.2017, klo 20:49:19
voisin melkein vannoa lukeneeni sellaisenkin Ankronikka-jutun, jossa Piin ulkoasu on Barksin mallin mukainen.
Aku Ankoissa 29-30/1995 sellainen tuli vastaan.
Tarinassa Griswolk (https://inducks.org/story.php?c=D+93569&search=griswolk).

Karhukoplakin esiintyi useimmiten Ankronikoissa TV-sarjasta tuttuun tyyliin, mutta esim. William Van Horn taisi piirtää koplan aina Barksin tyylille uskolliseen muotoon.

Joissain harvoissa Ankronikka sarjakuvissa Akukin on mukana, mutta niihin hahmolle ei ole piirretty TV-sarjasta tuttua merimiespukua, vaan sarjakuvista tuttu musta nuttu ja sininen päähine.


Otsikko: Vs: IDW:n DuckTales -lehti
Kirjoitti: Lurker - 11.10.2017, klo 18:14:07
Alkaa nyt sitten ilmestyä Suomessakin, kun Roope-sedästä aika jätti.


Roope-setä-lehdestä tuttuja suosikkisarjoja, kuten Heshukka ja Hessu reportterina, voi lukea myös upouudesta DuckTales-lehdestä. Hurja uutuuslehti sisältää tv:stä tutun animaatiosarjan pohjalta tehtyjen seikkailujen lisäksi huikean kattauksen uusia, ennen julkaisemattomia sarjakuvatarinoita.

DuckTales-lehden ensimmäinen numero ilmestyy 28.12.2017. Lehden voi tilata 1.11.2017 alkaen.


Otsikko: Vs: DuckTales-lehti
Kirjoitti: Dennis - 11.10.2017, klo 22:55:07
Ducktales on enemmän nuoremmalle väelle....kait?

IDW on tätä enkuksi tänä vuonna aloitellut, ehkä Sanomienkin matsku tulee sitten pääosin noista ja sitten noita muita mitä oli Ropsussa?


Otsikko: Vs: DuckTales-lehti
Kirjoitti: tsn81 - 12.10.2017, klo 15:29:03
Tuossa näkyy tulevien numeroiden kansia: http://disney.wikia.com/wiki/DuckTales_(IDW) (http://disney.wikia.com/wiki/DuckTales_(IDW))

Tuleekohan Suomeen vaihtoehtoisia kansia?

Parissa kuvassa on kysymysmerkin takana "mysteerihahmo".

Se on
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)


Otsikko: Vs: DuckTales-lehti
Kirjoitti: Darth Mika - 12.10.2017, klo 15:51:50
Ainoa juttu mikä tässä uudessa sarjakuvassa kiinnostaisi olisi, että vihdoinkin vuosien väännön jälkeen Disney kertoisi, että miksi veljenpojat tulivat oikeesti Akun luo asumaan, miksi jäivät pitkäksi aikaa sinne.

Mitä tapahtui Akun siskolle ja hänen miehelleen. Niin ja  kuka on veljenpoikien isä ja sen historia.

Tähän viimeinkin haluisin selvyyden ja epäilen, että moni muukin.

Toivottavasti Ankkojen naamat eivät pysyvästi jää tommoisiksi ja palataan takaisin ankkojen oikeeseen muotoon, carlbaksmaiseen muotoon.
Inhoon veljenpoikien nyky-lookia. Onko ne syöneet kulmikkaita kananmunia aamiaiseksi liian usein...£$€$##¤%&%.


Otsikko: Vs: DuckTales-lehti
Kirjoitti: Antti Peltola - 12.10.2017, klo 20:48:16
Tietääkö joku, mitä formaattia Ropsun "korvaava" DuckTales on? Onkohan se pokkarikokoa?

100 sivua kerran kuukaudessa. Leveys sama kuin Aku Ankassa, korkeus sentin matalampi. Vastaa siis nykyistä Sarjainfoa.


Otsikko: Vs: DuckTales-lehti
Kirjoitti: Darzee - 12.10.2017, klo 21:06:56
Vähän tulee mieleen 1990-luvun alun Ankronikka-albumisarja (https://inducks.org/compmag.php?image=on&country=fi&title1=Ankronikka&entrycodeh3=) noin formaatin puolesta. Toivottavasti itse tarinat ovat kuitenkin vähän inspiroituneempia.


Otsikko: Vs: DuckTales-lehti
Kirjoitti: PeisosKronnonen - 19.10.2017, klo 13:52:18
Melkoista kuraa nuo näytteet. Taitaa olla Stihlillä pölkkyyn veistetty.


Otsikko: Vs: DuckTales-lehti
Kirjoitti: Darzee - 20.10.2017, klo 11:05:14
Melkoista kuraa nuo näytteet. Taitaa olla Stihlillä pölkkyyn veistetty.

Vanhat Ankronikka-sarjat eivät tosiaan aina yllä muistettavimman Disney-tuotannon joukkoon, mutta muutamia kelvollisempiakin joukkoon mahtuu. Lähinnä eurooppalaistuotantoa (mutta myös muutamia Paul Murryn Mikkejä) sisältäneeseen Walt Disneyn klassikot (https://inducks.org/compmag.php?image=on&country=fi&title1=walt+disneyn+klassikot&entrycodeh3=) -albumisarjaan kuuluu muun muassa kohtuullinen pidempi Ankronikka-seikkailu "Karhunhampaan aarre".

1990-luvun alun pidempiä, Disneyn oman kustantamon amerikkalaisia Ankronikka-tarinoita voisi periaatteessa tasonsa puolesta harkita julkaistavaksi. Niiden jonkinasteinen jatkuvajuonisuus oli ilmeisesti aikoinaan uutta rapakontakaisille Disney-sarjakuvien ystäville, mutta italialaistuotantoon tottuneille tämä tietysti ei ole uutta. Käsikirjoittajana häärii supersankarisarjakuvien parissa ansioitunut Marv Wolfman. Mutta tuskin niitä nähdään, koska niiden visuaalinen ilme ja alkuasetelma ovat vanhan animaation mukaisia, mikä loisi tarpeetonta sekaannusta.

Disneyn DuckTales -lehden lakattua ilmestymästä vuonna 1991 lyhyempiä Ankronikka-tarinoita ilmestyi Disney Adventures -lehdessä vielä parin vuoden ajan. Niissä ei aina tavoitella täydellistä uskollisuutta piirrossarjan lookille ja joissakin tapauksissa ne tunnistaa Ankronikaksi vain DuckTales -logosta nimiösivulla. Niitä voisi tämän puolesta kaivaa esille uuteenkin lehteen.


Otsikko: Vs: DuckTales-lehti
Kirjoitti: Gothicus - 20.10.2017, klo 13:24:55
Previewiä tarjolla (http://www.cbr.com/ducktales-0/). Piirrostyyli periaatteessa oikein hyvää, mutta mutta... vai mitäs pidätte?
Ei valitettavasti näytä kovin hyvältä. Liian on kulmikasta jälkeä ankkojen osalta. Taustat ovat puolestaan valjut ja yksityiskohdiltaan köyhät. Lisäksi statistit näyttävät aivan Hanna & Barbera -animaatioiden hahmoille tai vaihtoehtoisesti Ren & Stimpy -tyylisille ilmeilijöille. Ei tämä nähdyn perusteella kunnioita Disney-perinnettä millään tavalla, joten ei jatkoon...


Otsikko: Vs: DuckTales-lehti
Kirjoitti: Kääk13 - 20.10.2017, klo 15:07:52
Onhan tuo nyt ollut tiedossa, että sarjakuva mukailee uuden animaatiosarjan tyyliä hyvinkin uskolllisesti. Irrallisena tuo tuntuisikin pelkästään turhalta tyylikikkailulta, mutta tässä tapauksessa ajaa mielestäni asiansa todella hyvin.

Ihan varovainen veikkaus vain, mutta luulenpa, että suomalainen DuckTales-lehti tulee sisältämään yhden tai kaksi tarinaa tuota uutta DuckTalesia, per lehti. Mahdollisesti sarjan verran vanhaa Ankronikkaa (ihan vain koska DuckTales) ja sitten näitä italialaisia tarinasarjoja ja ennen julkaisemattomia tarinoita, mitä niin kovin mainostetaan. Varmaan artikkeleilla höystettynä.

Mahdollisuus ihan kelpo lehteen. Kunhan ei lähdetä liikaa kikkailemaan, vaan pidetään homma selkeänä.