Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Eurooppalaiset sarjakuvat => Aiheen aloitti: Curtvile - 10.06.2017, klo 19:34:45Otsikko: Siegfried
Kirjoitti: Curtvile - 10.06.2017, klo 19:34:45
Siegfried
Alex Alice
(https://68.media.tumblr.com/4b11f0b0dbf45886a5167bcf03d0803e/tumblr_orca82nmGn1qj34j2o1_1280.jpg)

Nimi lupasi paljon koska Wagnerin Nibelungenlied lukeutuu suosikkeihini kaikessa tragedisessa mahtipontisuudessaan.
Ennakkona nähty kansi näytti oletettavasti nimihahmon synkän pateettisen uhmakkaana.
Eilen tämä tuli napattua kantoon viikonloppuluettavaksi muun nipun ohella.

Eikä vain ylittänyt odotuksia vaan teki sen komeasti.
Zoom Teufelin muut julkaisut Saalistajien Klubi uutuus sekä Sinitakkien ja varsinkin Pikku Pikon uudet tulemiset kalpenivat osaltani vertailussa.

Norjalais-teutoniset myytit /oopperansa tunteville tarina on tuttu hurmeenkarhea pitkitetty murhenäytelmä.
Alex Alicen käsissä tarina puhalletaan henkiin arvoisellaan tavalla.
Kuvitus on asiaan kuuluvan jylhää
(https://68.media.tumblr.com/3de3b32370ec6c79cf031936bab9a71a/tumblr_inline_orca6fCsz21qhg45e_540.jpg)

Siegfried, orpo, jumalten kieltäjä, lohikäärmeensurma, sankari jossa on myös tarinan roiston vikaa on hienosti koottu.
Siegfriedissa on sirointa BDta minimaalisin mangavivahtein, hyppysellisellinen Mowglia sekä Tex Willerin ja Bonellin sankarien tylyä nihilististä julmuutta.
Mime tarjoaa katkeransävyisiä huumorin pilkahduksia tarinaan.

Hienosti sarjakuva toimii sekä sanoitta kuin tekstiä vyöryttäen, mutta pitäen maltin ja rytmin ja säilyttäen (ainakin näin aluksi) tarinan kaikenikäisille sopivana, lapsi kautta nuori lukee pitkähampaiden seuraamisen aivan eri tavoin seikkailun lomassa kuin aikuinen joka kyllä huomaa seksuaaliset subtekstitkin.

Ainoa josta voisin enemmän urputtaa on formaatti mutta kun paketti on näin hyvin kasassa, en jaksa enempää murista kovista kansistakaan. Taitto ja Anssi Rauhalan käännös kun nekin pelittävät hienosti.

Mikäli synkemmät tarinat ja viikinkien mytologiat maistuvat, eli jos makusi on "MacBeth on kivaa kevyttä viihdettä", Siegfried on valintasi.

(https://68.media.tumblr.com/5c44d92ff93f8087107514235589d6d6/tumblr_inline_orca72fu5S1qhg45e_540.jpg)

Pikku Piko lienee se jolla Zoom Teufel kerää isoimman tilin, kultivoituneempi väki ja tulevat sarjakuvapolvet muistelevat kun lukivat tämän ensimmäistä kertaa.

Erinomainen kustannusvalinta ja tämä sarja tulee luettua.
Tulkoon Gotterdämmerung! Jumalten hämärä odottaa ja katkera loppu....


Otsikko: Vs: Siegfried
Kirjoitti: amasofi - 11.06.2017, klo 18:07:58
Oli kyllä hieno luku- ja katseluelämys. Ostin perjantaina ja tänään luin läpi. Erityisesti nuo pelkät visuaalisen kerronnan jaksot ja tasot olivat suorastaan huumaavia ... harvoin tapahtuu niin, että yhteen aukemaan jättäytyy / haluaa jättäytyä niin pitkäksi ajaksi.


Otsikko: Vs: Siegfried
Kirjoitti: Janne - 12.06.2017, klo 18:38:38
Tuo Curtvilen teksti olisi ansainnut olla ihan oikea arvostelu. Asiantnteva kirjoitus, joka herätti mielenkiinnon ainakin lukea, ellei jopa ostaa, kyseinen opus.


Otsikko: Vs: Siegfried
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 12.06.2017, klo 21:16:09
Tämä Siegfried on todella kova juttu! Taide on häikäisevää, ja sankarin tarina on asiaan kuuluvan suuri ja mukaansatempaava. Tarinan jokunen yksityiskohta vain jäi vielä ensilukemisella vähän epäselväksi.

Curtvilen jo mainitsemien yhtäläisyyksien lisäksi albumista tulee myös mieleen Taru sormusten herrasta, mikä toki ei ole yllättävää kun tiedämme Tolkienin inspiroijat. Sarjakuva puree varmasti high fantasyn harrastajiin. Täytyypä tutkailla, perustuuko sarjiksen juoni enemmän Wagneriin vai germaanien perinteeseen.

(Edittiä: Typo.)


Otsikko: Vs: Siegfried
Kirjoitti: Toni - 24.06.2017, klo 15:06:33
Just kirjoitin seuraavan Tähtivaeltajan arvosteluun, että Zoom Teufel on vihdoin osunut timanttisuoneen. Siegfried pelittää jylhästi ja vaikuttavasti ja sarjis toimii hienosti sekä vahvalta kerronnaltaan että komealta piirrokseltaan.

Näin hyvää eurosarjakuvaa on todellakin ilo lukea!


Otsikko: Vs: Siegfried
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 25.06.2017, klo 13:46:52
On todellakin harvinaisen komea kirja - kannattaa tsekata. Olen tutkaillut netistä, että juoni pohjautuu huomattavasti enemmän Wagnerin oopperoihin kuin germaanien mytologiaan ja kansantarustoon. Täysin yksi yhteen se ei mene Wagnerinkaan kanssa.


Otsikko: Vs: Siegfried
Kirjoitti: dunkha - 26.06.2017, klo 16:38:50
Eivät ole sarjakuvat antaneet vastaavanlaisia viboja pitkään aikaan mitä Siegfreid teki. Suurin kunnia tästä kuuluu piirrosjäljelle, joka pystyy välittämään tarinan eeppisyyden ja dramaattisuuden niin hyvin, että kuvia katsellessa voi lähes tuntea kylmänväreet selkänahassaan. Tehtävä ei ole varmasti ollut helppo, sillä tarina on hyvin eeppinen ja nojaa vahvasti tapahtumien ja tilanteiden dramaattisuuteen. Jos tuota tapahtumien vaatimaa tunteiden välitystä ei oltaisi pystytty välittämään niin hyvin kuin on tehty, olisi tarinakin varmasti jäänyt melko vaisuksi. Onneksi tässä kuitenkin on onnistuttu ja vielä näin hyvin. Vielä hassuna pointtina mainittakoon, että kirjan kansikuvaan ei kannata kiinnittää liikaa huomiota, sillä ainakin omasta mielestäni, se on piirrosjäljeltään kirjan vaatimattomin kuva.

Onneksi tämä kirja tuli hankittua. Olen aina pitänyt Eurooppalaisesta sarjakuvasta ja odotan innolla mitä uutta Zoom Teufel tulee julkaisemaan jatkossa. Toivottavasti julkaisee vielä paljon kirjoja.


Otsikko: Vs: Siegfried
Kirjoitti: Toni - 26.06.2017, klo 17:13:59
Vielä hassuna pointtina mainittakoon, että kirjan kansikuvaan ei kannata kiinnittää liikaa huomiota, sillä ainakin omasta mielestäni, se on piirrosjäljeltään kirjan vaatimattomin kuva.

Tästä olen täysin samaa mieltä. Kehnonpuoleinen kansikuva ei tosiaan onnistu mitenkään vihjaamaan, miten laadukasta kamaa se sisäänsä sulkee. Kaupassa jäisi helposti itseltä hyllyyn, jos mentäisiin ihan vain kannen perusteella. Toivottavasti ei vaikuta muihin potentiaalisiin ostajiin yhtä pahoin, sillä silloin he menettäisivät mahtavan lukukokemuksen.

Ja samaa mieltä toki myös noista ylistyksistä! Tällaista lisää kehiin!


Otsikko: Vs: Siegfried
Kirjoitti: Lurker - 26.06.2017, klo 18:17:22
Youtube-traileri löytyy. (https://www.youtube.com/watch?v=yDoJMwjs0I8)

Eisner Award-winning publisher Archaia Entertainment is proud to announce the online premiere of the English language trailer for their upcoming release of Alex Alice's SIEGFRIED, the first volume in an epic trilogy of graphic novels inspired by the Richard Wagner operatic cycle, "The Ring of the Nibelung".


Otsikko: Vs: Siegfried
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 26.06.2017, klo 20:36:43
Hienoa analyysiä dunkhalla. Taiteilija Alice onnistuu kuvaamaan tunteita pelkin kuvin, ilman selittävää tekstiä.

Tuon trailerin alussa mainitaan Alicen piirtämä toinen sarja, Kolmas testamentti (https://www.amazon.com/Third-Testament-Book-I/dp/178276089X). Sekin vaikuttaisi kiinnostavalta suomennettavaksi: keskiaikaa ja esoteerisia arvoituksia.


Otsikko: Vs: Siegfried
Kirjoitti: Reijo - 15.07.2017, klo 22:51:56
Etusivulla arvio.

Peloton Siegfried (http://www.kvaak.fi/index.php?articleID=2437)Otsikko: Vs: Siegfried
Kirjoitti: MarXus - 27.07.2017, klo 18:49:48
Siegfrid on kai kokonaan suomenkielinen? Selailin tätä tänään pikasesti kirjastossa ja osa loppupään sivuista näytti olevan jollain muulla kielellä, ehkä tanskaksi.


Otsikko: Vs: Siegfried
Kirjoitti: Lurker - 27.07.2017, klo 18:51:26
Siegfrid on kai kokonaan suomenkielinen? Selailin tätä tänään pikasesti kirjastossa ja osa loppupään sivuista näytti olevan jollain muulla kielellä, ehkä tanskaksi.

Nyt on yhteispainatuksessa tapahtunut virhe. Ihan suomea se on, ellei sitten taikuudella ole sormensa pelissä.


Otsikko: Vs: Siegfried
Kirjoitti: Petteri Oja - 28.07.2017, klo 00:13:43
Siegfrid on kai kokonaan suomenkielinen? Selailin tätä tänään pikasesti kirjastossa ja osa loppupään sivuista näytti olevan jollain muulla kielellä, ehkä tanskaksi.

Tyypillinen yhteispainatusmoka. Kannattaa informoida henkilökuntaa että osaavat tilata ehjän kappaleen tilalle.


Otsikko: Vs: Siegfried
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 31.10.2017, klo 22:51:53
Siegfried 2 ostettu ja vilkaistu. Taide jatkaa yhtä häikäisevällä tasolla kuin ykkösosa! Valitettavasti en ehdi ihan lähiaikoina lukea alpparia.


Otsikko: Vs: Siegfried
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 20.11.2017, klo 20:49:52
Sarjan toinen osa Valkyyria on arvosteltu (http://www.kvaak.fi/index.php?articleID=2485) Kvaakiin. Kerta kaikkiaan erinomainen sarjakuva!

En kirjoittanut tätä arvosteluuni, mutta kaksi etukannen ulkoasuseikkaa häiritsee minua ihan pikkuisen näissä kahdessa albumissa. Ensimmäisellä osalla ei ollut mitään alaotsikkoa, siis sellaista kuin nyt on "Valkyyria". Ja "Siegfried"-logoteksti on nyt erilainen kuin ensimmäisessä osassa: piste on poistettu. Nuo jutut tuovat vähän epäyhtenäisyyttä kansiin. Taitavat kyllä olla kansainvälisiä ratkaisuja.


Otsikko: Vs: Siegfried
Kirjoitti: smaxx - 20.11.2017, klo 23:14:33
Ostin ja luin Sigfridit I ja II putkeen. Kaikkien kehujen arvoista, nyt vaan odotetaan seuraavaa osaa innolla. Aivan loistavaa eurosarjista.


Otsikko: Vs: Siegfried
Kirjoitti: Mambrinon kypäri - 21.11.2017, klo 07:21:27
Tykkään valtavasti tästä Nibelung-tulkinnasta (erinomainen taide lisäksi auttaa asiaa); olen ostanut osat yksi ja kaksi ja jatkoa odotetaan innolla.


Otsikko: Vs: Siegfried
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 21.11.2017, klo 21:37:57
Tykkään valtavasti tästä Nibelung-tulkinnasta (erinomainen taide lisäksi auttaa asiaa)

Moni kohtaus on kuin suoraan hienosta elokuvasta. Nimenomaan tämä on oopperasarjan tulkinta eikä orjallinen sovitus: henkilöitä on yhdistelty toisiin ja tapahtumia on hivenen muutettu. Oopperassa esim. Siegfried varttuu karhujen parissa, mutta Alicen sarjakuvassa susien. Oopperassa sormuksen kirous estää jumalia kukistamasta lohikäärmettä, mutta sarjakuvassa Odinin laki. Jne. Jotkin jutut on otettu myyteistä eikä oopperoista.

Osa tarinasta muuten kuulostaa aika Hobitilta: kääpiöiden loistavat salit, kääpiöiden maanpakolaisuus, lohikäärmeen vartioima aarre, kullan turmeleva vaikutus, pitkä matka lohikäärmeen luo, jättiläiset…


Otsikko: Vs: Siegfried
Kirjoitti: Crying Blue Rain - 22.11.2017, klo 09:27:08
Eihän Tolkien tarinoitaan tyhjästä tempaissut, vaan ammensi paljon ideoita pohjoisen Euroopan myyteistä.

Täytyy perehtyä tähän sarjakuvaan!


Otsikko: Vs: Siegfried
Kirjoitti: Mambrinon kypäri - 22.11.2017, klo 19:58:20
Moni kohtaus on kuin suoraan hienosta elokuvasta. Nimenomaan tämä on oopperasarjan tulkinta eikä orjallinen sovitus: henkilöitä on yhdistelty toisiin ja tapahtumia on hivenen muutettu. Oopperassa esim. Siegfried varttuu karhujen parissa, mutta Alicen sarjakuvassa susien. Oopperassa sormuksen kirous estää jumalia kukistamasta lohikäärmettä, mutta sarjakuvassa Odinin laki. Jne. Jotkin jutut on otettu myyteistä eikä oopperoista.

Osa tarinasta muuten kuulostaa aika Hobitilta: kääpiöiden loistavat salit, kääpiöiden maanpakolaisuus, lohikäärmeen vartioima aarre, kullan turmeleva vaikutus, pitkä matka lohikäärmeen luo, jättiläiset…

Joo, tämä on ehkä tärkein puoli josta pidän: Tolkien toki ammensi aineksia Hobittia ja Sormusten herraa varten samasta myyttisestä kuvastosta kuin Wagner ja Alice, mutta mikäli oikein olen ymmärtänyt (laitan tämmöiset varoituksen koska Nibelungeja, Wagneria tai Wagenria edeltänyttä mytologiaa en ollut ennen tätä tutkinut muuten kuin pintapuolisesti) Alicen versiossa tolkienistunut versiointi ikään tekee ympyrän ja kantautuu kaikuna takaisin alkujuurilleen.


Otsikko: Vs: Siegfried
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 25.11.2017, klo 21:48:55
Hmm, yritän piirtää sanoistasi kaavion. Tarkoitatko ”alkujuurilla”, jonne ympyrä sulkeutuu, Tolkienia vai Pohjois-Euroopan myyttejä?

Itse tiedän Wagnerin sormusoopperoista ja sen taustoista hyvin vähän. Googletin vain hieman niistä enkuksi ja saksaksi tutustuessani tähän sarjakuvaan. No, valkyyriat/valkyyrit ja mahtisormuksen kyllä tiesin Wagnerilta ennestään.


Otsikko: Vs: Siegfried
Kirjoitti: Mambrinon kypäri - 25.11.2017, klo 22:37:58
Hmm, yritän piirtää sanoistasi kaavion. Tarkoitatko ”alkujuurilla”, jonne ympyrä sulkeutuu, Tolkienia vai Pohjois-Euroopan myyttejä?

Itse tiedän Wagnerin sormusoopperoista ja sen taustoista hyvin vähän. Googletin vain hieman niistä enkuksi ja saksaksi tutustuessani tähän sarjakuvaan. No, valkyyriat/valkyyrit ja mahtisormuksen kyllä tiesin Wagnerilta ennestään.

Yritin ehkä olla turhan runollinen. Ajatus oli että Tolkien kirjoitti myyttien pohjalta tarinan mahtisormuksesta ja lohikäärmeistä, ja samoista lähteistä kirjoitti Wagner oopperoita. Alicen tarina on periaatteessa Wagner/myytti-versiointi, mutta minusta vaikuttaa siltä että se tapa miten nibelungit ja lohikäärme (ja Mime) esitetään nimenomaan tässä tarinassa on ottanut vaikutteita Tolkienin lohikäärmevuoresta ja muusta Tolkienin jälkeisestä fantasiakuvastosta eikä pelkästään suoraan viikinkimyyteistä ja Wagnerista. Ei versioida suoraan Tolkienia (nibelungi on nibelungi eikä kääpiö), mutta asetelma on hieman tunnistettavampi Tolkieninsa lukeneille kuin vaihtoehtoisessa maailmassa jossa Tolkienia ei olisi ollut?

Saattaa olla että tämä tulkinta ei ole perusteltu ja on virhetulkinta, joka johtuu siitä että tunnen Tolkienin paremmin kuin saagat.

Itse en ole myöskään jaksanut opiskella kokonaisuutena Wagneria (ainoa Wagnerin ooppera jonka olen jaksanut kuunnella kokonaan enkä vain valikoituja pätkiä on Lentävä hollantilainen); käsitykseni näistä asioista perustuu siihen mitä olen osmoosin kautta oppinut ja mitä itsekin olen Wikipediasta tutkinut.


Otsikko: Vs: Siegfried
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 26.11.2017, klo 09:58:58
Ok. Piirrän vaikutuksista kaavion. Tolkienin vaikutus on minustakin selvästi nähtävissä Alicen sarjakuvassa. Kyllä, esimerkiksi nibelungien salit, lohikäärme, mahtavat vuoret ja gandalfmainen Odin ovat kuin Tolkien-kuvastoa. Samoin pitkä matka lohikäärmeen saattaa olla Tolkienilta, Siegfried-oopperassa matka on suhteellisen lyhyt.


Otsikko: Vs: Siegfried
Kirjoitti: Crying Blue Rain - 27.11.2017, klo 12:32:31
Kiintoisaa pohdiskelua, vaikka itse sarjakuvaa en ole vielä lukenutkaan. Mytologiat, kansallisromantiikan ajan taide ja modernin fantasiakirjallisuuden kuvasto muodostavat nykyisin melkoisen ristisiitoksen.

Gandalfmainen Odin on sikäli hauska juttu, että Tolkienin Gandalfin hahmo tiettävästi perustuu pitkälti Odiniin, joka esiintyy usein lierihattuisen vaeltajan hahmossa.

(Lohikäärmeentappaja-taruhan ei tarkalleen ottaen ole pelkästään viikinkimyytti, vaan laajemmalle levinnyttä varhaiskeskiaikaista perinnettä, joka synnytti saksankielisellä alueella Nibelungenlied-eepoksen ja Skandinaviassa Eddaan sisältyvän Sigurd-epiikan. )  


Otsikko: Vs: Siegfried
Kirjoitti: STD - 12.01.2018, klo 22:12:40
Eka osa luettu.

Vaikuttavia kuvia. Paikoitellen kylmät väreet hiipivät pitkin selkärankaa. Joskus taas oli vaikea heti tajuta että mitäs tässä nyt tapahtuu.  Asiat selkiintyivät kuitenkin pienellä lisätuijotuksella.

Komeista yksittäisistä (isoista) kuvista huolimatta kuvailisin kuitenkin piirtäjän tyyliä jotenkin vaisuksi. Mutta mukana on tosiaan erittäin komeaakin kuvakerrontaa. Kyllä tän kerran lukee ihan mielellään, mutta ei enempää.

Tarina ei ole minulle entuudestaan millään tavoin tuttu. Vaikka tulihan tää Niebelungin taru joskus Mustanaamiossakin jatkiksena, mut mitään en siitä muista.

Jos Koipeliinipalkintoa ajatellaan, Maggy Garrisson on omalla listallani kärjessä tähän mennessä luetuista.

Edit:
Lukulistalla vielä Bois-Mauryn tornit ja Loistava lainsuojaton.


Otsikko: Vs: Siegfried
Kirjoitti: STD - 20.01.2018, klo 23:25:57
Toinenkin osa luettu.
Ei oo mua varten tehty nää Siegfridit. Jotta tästä sarjakuvatarinasta vois nauttia, pitäis olla enemmän selvillä alkuperäiseepoksesta.Otsikko: Vs: Siegfried
Kirjoitti: smaxx - 30.04.2018, klo 22:11:54
Kolmas ja vika osakin on ny tullu ja luettu. En ymmärtäny... Oli kai niin hienoa ettei tällanen tavallinen tallaaja saanu tosta paljoa muuta irti kuin paikoin upeat kuvat. Puuttu samaistuttavat hahmot.


Otsikko: Vs: Siegfried
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 01.05.2018, klo 16:18:38
Kolmas ja vika osakin on ny tullu ja luettu. En ymmärtäny... Oli kai niin hienoa ettei tällanen tavallinen tallaaja saanu tosta paljoa muuta irti kuin paikoin upeat kuvat. Puuttu samaistuttavat hahmot.

Luin tämän juuri. Hieno, mutta kieltämättä hieman sekava teos. Pitää lukea toisen kerran hahmottaakseen kaiken.

Haluatko kertoa mitä asioita et ymmärtänyt? Voimme (me kaikki täällä) spoilereissa keskustella epäselvyyksistä. Albumien suomentaja Anssikin on kvaakkaaja.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)


Otsikko: Vs: Siegfried
Kirjoitti: smaxx - 02.05.2018, klo 20:06:31
Täytyy lukea toi nyt kokonaisuutena uudestaan (en löytäny ykkös ja kakkos osaa - liilaa kamaa, tai saattaa olla landella). Nyt kun luin kolmasosan, niin enää muistanut tai ymmärtänyt mikä itse kutakin ajoi. Kuka se valkyyria olikaan, kuka se lammella oleva (valkyyria sekin ??)  oli, mit se Siegfrid nyt oikein tavoittelikaan ja miksi, mikä Odinin pointti tässä oli, jne. Ehkä tuli vaan lukaistua toi väsyneenä ja tavallistakin tyhmempänä, mutta mikään ei vaan merkannut mitään. Kuten sanottu, jahka löydän ne ekat osat, pitää lukea kerralla koko saaga, ja katsoa onko siellä se pointti kuitenkin. Mahtavaa kuvitusta kyllä, ja eka osasta etenkin jäi hyvä odottava fiilis. Nyt näin hajallaan luettuna ei sitten käteen paljon jäänyt, mutta palaan asiaan toisen ja kunnollisen luen an jälkeen. Sitä odotellessa voi lukea uutta Blueberry integraalia, sen ymmärtää paksupäisempikin...


Otsikko: Vs: Siegfried
Kirjoitti: Toni - 06.06.2018, klo 21:31:05
Olipa hiton hieno ja täysillä päräyttävä tämän Siegfried-sarjan kolmas osa. Aivan huikeaa niin tarinallisesti, kerronnallisesti kuin visuaalisestikin. Iski ihan kybällä!

Näin eeppistä fantasiatarusarjakuvaa ei voi lukea kuin ilokseen.

Eikä kyllä ollut pienintäkään ongelmaa pysyä tarinassa kärryillä tai ymmärtää lukemaansa.


Otsikko: Vs: Siegfried
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 06.06.2018, klo 23:44:15
On kyllä erittäin hyvä osa tämä viimeinenkin! Jotkin myyteistä otetut yksityiskohdat kuten Odinin sokea silmä ovat minulle yhä epäselviä, mutta itse juoni on minulle nyt selkeä.

Pieni miinus:
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)


Otsikko: Vs: Siegfried
Kirjoitti: Mambrinon kypäri - 16.06.2018, klo 15:05:06
Huomasin etten ole vielä kirjoittanut kolmososasta tänne mitään.

Pidin lopetuksesta ja tarina on nyt kokonaisuus, mutta ehkä mulla odotukset olivat päässeet nousemaan liiaksi sillä ei se ollut ihan yhtä päräyttävä kuin olisin toivonut.

On kyllä erittäin hyvä osa tämä viimeinenkin! Jotkin myyteistä otetut yksityiskohdat kuten Odinin sokea silmä ovat minulle yhä epäselviä, mutta itse juoni on minulle nyt selkeä.

Pieni miinus:
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi piilotetun sisällön)


Otsikko: Vs: Siegfried
Kirjoitti: Petteri Oja - 10.08.2018, klo 17:41:10
Tänään Suomen Kuvalehdessä Siegfried 1-3 arviossa.