Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvantekijöiden keskustelut => Luonnokset, tekovaiheet ja suunnittelu => Aiheen aloitti: Tuipal - 02.04.2017, klo 09:49:16Otsikko: Huhtikuun haaste, kommentit
Kirjoitti: Tuipal - 02.04.2017, klo 09:49:16
Aiheena oli Suomesta jotain, tänne kommentit työt toisaalle.


Otsikko: Vs: Huhtikuun haaste, kommentit
Kirjoitti: Tuipal - 01.05.2017, klo 09:05:15
Hiljaista oli, taitaa olla sukupuuttoon kuoleva alue tämä "Kuukauden haaste". Johtuneeko se sitten ilmastonmuutoksesta, Trumpista vai suomalaisista heteromiehistä?

Aihe antoi mahdollisuuden tarkastella kriittisesti mitä tahansa Suomeen tai suomalaisuuteen liittyvää asiaa. Lopputulos oli aika vaisu, mutta kiitos silti niille, jotka osallistuivat

Kummankin osallistujan kuvat olivat O.K. Vergilin työ vastasi aihetta ja oli selkeä, mutta siinä ei ollut mitään yllätyksellistä. Sunsiron työ oli Sunsiroa hyvässä ja pahassa, kuvat ovat hyviä, mutta tarina ontuu eikä sitä lukemalla kovin paljoa  Suomesta saatikka suomalaisuudesta selviä, joten ratkaisu oli helppo.

Voittaja on Vergil

Mahtaako Sunsiro piirtää taustat valokuvien pohjalta? Tuli vain jotenkin mieleen, kun kuvia katselin.


Otsikko: Vs: Huhtikuun haaste, kommentit
Kirjoitti: Shunichiro - 01.05.2017, klo 09:42:22
Jos se ei siis vielä tullut selväksi, niin sarjakuvani viesti oli lyhyesti, että suomalaiset ihmiset ovat sitä, mitä ovat, mutta ainakin luonto on kaunista täällä (miehen kommentit oikeasti kuultuja/nähtyjä ulkomaalaiselle). En tahtonut alleviivata sitä. Pidempää (parempaa?) sarjakuvaa en jaksanut flunssan takia tehdä.

Tähän sarjakuvaan on todellakin piirretty taustat valokuvien pohjalta, eikä minkä tahansa valokuvien, vaan ihan tätä työtä varten otettujen. Veljeni napsi kuvat kuvakäsikirjoitukseni perusteella haluamistani paikoista ja kulmista. Eli kyllä näihin vaivaa nähdään.

Ja vähän toisesta työstä: Vergilin sarjis on kivasti piirretty. Tuntuu kuitenkin vähän siltä, että tekijällä olisi ollut lisää Suomi-ihmetyksiä iskuryhmälleen, mutta hän on halunnut pitää sarjakuvan tiukasti yhdeksässä ruudussa, eikä antanut osaa kaksi.

- Jukka


Otsikko: Vs: Huhtikuun haaste, kommentit
Kirjoitti: Vergil - 01.05.2017, klo 16:49:20
Kiitos.

Ja minultakin sananen toisesta haastetyöstä: Shunichirolta taas kauniita piirroksia ja tarinankin ymmärsin, varsinkin kun luki edellisen osan. Sitä vartenhan se linkki kaiketi olikin.

Mitä tulee haastetyöhoni: itse asiassa suunnitelin sivua 2, jossa aavepartiolaiset tutustuvat suomalaisuuteen joukkoliikenteessä, mutta tulin siihen lopputulokseen, että se vaatii liikaa monimutkaisten taustojen piirtämistä...

- V