Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Netti- ja mobiilisarjakuvat => Aiheen aloitti: vesa saarinen - 04.08.2015, klo 15:29:38Otsikko: Bängbäng! - kirjoituksia sarjakuvasta
Kirjoitti: vesa saarinen - 04.08.2015, klo 15:29:38
Morjes;

olen naputellut ajatuksiani sarjakuvasta jo vuositolkulla. Häärännyt Turun Sarjakuvakerhossa, Sarjisfestarien taustajoukoissa, Sarjainfon päätoimittajana ja, taannoin, Aku Ankka -lehdessäkin. Siksi kai oli jo korkea aika avata blogi sarjakuvasta.

Luvassa esittelyjä, arvioita, ajatuksia, ehkä haastattelujakin ja yllätyksiä. Vakavasti mutta ei vakavissaan - sekä toisin päin. Keskityn suomenkieliseen ja/tai suomalaislähtöiseen sarjakuvaan, mutta en lupaa olla tekemättä ekskursioita toisiinkin suuntiin.

Blogin nimi on länkkäriperinteellisen Bängbäng! ja se sijaitsee osoitteessa http://vesasaarinen.fi/bangbang. Tervemenoa tutustumaan!

Facebookistakin löytää samaa sorttia olevan sivun: https://www.facebook.com/bangbangsarjakuva?fref=ts - tykkäystölväys siis sinne!


Otsikko: Vs: Bängbäng! - kirjoituksia sarjakuvasta
Kirjoitti: vesa saarinen - 04.08.2015, klo 15:30:58
Blogissa:

ESITTELY: Roope Eronen: Advanced Offices & Humans

Helsinkiläisen Roope Erosen (s. 1982) Advanced Offices & Humans –albumin idea on kerrassaan hupsu. Tai kuten takakansi sen kertoo: ”Kopiohuoneita, videotykkejä, energiajuomia ja kiihkeää kilpailua! Astu ihmisten ihmeelliseen maailmaan Offices & Humans –toimistoroolipelin ja sen kaksipäisen pelinjohtajan opastamana.”

Siis että mitä. Albumillinen roolipelitarinointia, jossa luolalohikäärmeet heittävät kymmentahoista noppaa toimistonörttien arjesta? Sekoitus Dilbert-henkistä toimistosarjakuvaa ja roolipelihuumoria?

Näin just. Toimii! Lue koko esittely os http://vesasaarinen.fi/bangbang/roope-eronen-advanced-offices-humans/


Otsikko: Vs: Bängbäng! - kirjoituksia sarjakuvasta
Kirjoitti: vesa saarinen - 05.08.2015, klo 09:32:21
Tänään esittelyvuorossa onkin uudempaa angloamerikkalaista valtavirtasarjakuvaa. Tätä ne jenkkinuoret lukevat.

ESITTELY: Brian K. Vaughan, Fiona Staples: Saga - ensimmäinen kirja

"Tätä se on, se uusi yhdysvaltalainen valtavirtasarjakuva. Saga 1 oli vuoden 2013 myydyin yhdysvaltalainen sarjakuvaromaani. Albumi on pokannut useampia palkintoja sekä saanut huomiota myös sarjakuvapiirien ulkopuolella. Hypeä lienee lisännyt se, että käsikirjoittaja Brian K. Vaughanilla on vyöllään Lostin ja Under the Domen kaltaisia televisiohittejä.

Liken suomeksi julkaisema Saga – ensimmäinen kirja on elokuvamainen seikkailusarjakuva, joka on sekoitus supersankariscifiä, tissejä, popkulttuuriviittauksia, politiikkaa, perhedraamaa, sukkelaa sanailua sekä leffa-actionia. Ei ihme, että kauppa on Amerikassa käynyt."

Joo. Että en ihan innostunut. Lue esittelyä ja ajatuksia osoitteesta http://vesasaarinen.fi/bangbang/40/


Otsikko: Vs: Bängbäng! - kirjoituksia sarjakuvasta
Kirjoitti: vesa saarinen - 06.08.2015, klo 10:08:31
Tänään kurkistetaan Wolf Kankareen sarjakuva-albumiin "Kettujumala palelee".

"Helsinkiläisen Wolf Kankareen (s. 1990) toinen pitkä albumi Kettujumala palelee on kertomus vieraudesta ja yksinäisyydestä. Siitä, minkälaista on olla ulkopuolinen omassa elämässään. Siitä, mitä on olla yksin kaikkien keskellä."

"Kettujumala palelee kertoo ulkopuolisuudesta ja vieraudesta tavalla, joka ei ole suomalaiselle valtavirtasarjakuvalle aivan tavallista. Albumi on parhaimmillaan silloin kun se on rohkeimmillaan niin visuaalisesti kuin kerronnallisesti. Sitä rohkeutta toivottavasti Kankareelta löytyy jatkossa yhä enemmän, kuten myös intoa myös uusien teemojen ja tyylien kokeiluun."

Mitä muuta tuumin Wolf Kankareen kakkosalbumista? Tsektsek klikklik: http://vesasaarinen.fi/bangbang/wolf-kankare-kettujumala-palelee/

Ja FB:ssä voi & kannattaa & on mahdollista & on järkevää & on viisautta & on kivaa seurata myös: https://www.facebook.com/bangbangsarjakuva


Otsikko: Vs: Bängbäng! - kirjoituksia sarjakuvasta
Kirjoitti: vesa saarinen - 10.08.2015, klo 12:21:45
Bängbäng-sarjisblogissa kehutaan Neil Gaimanin Sandman-klassikkosarjan ekan osan uutta suomennosta. Se, nimittäin, on eri jees!

"Sandman. Yksi kovimmista ysärisarjakuvista. Tai oikeastaan yksi kovimmista sarjakuvista, piste. Likimain kaikki mahdolliset palkinnot kahminut Sandman saa viimeinkin arvoisensa suomenkielisen kohtelun: RW Kustannuksen tuore suomennos on mainio.

ESITTELY: Sandman Deluxe, kirja yksi: Yösävelmiä ja alkusoittoja (RW Kustannus 2015).

"RW Kustannus on tehnyt kultturiteon ja julkaissut suomenkielisen kokoelman kahdeksasta ensimmäisestä Sandman-lehdestä. Sandman Deluxe 1: Yösävelmiä ja alkusoittoja on kovakantinen, yli 250-sivuinen namupaketti, joka pitää sisällään hienosti uudelleenväritetyt tarinat sekä mielenkiintoista oheismateriaalia, kuten hahmoluonnoksia sekä Gaimanin tarinahahmotelmia."

"Kuten Gaiman albumin oheisteksteissä kirjoittaa, ensialbumissa Sandman etsii sarjakuvana itseään, ja esimerkiksi flirttailee DC:n supersankarikaartin kanssa tavalla, jota ei myöhemmin nähdä. Ensimmäisessä tarinakaaressa okkultistien vangitsema Sandman tavoittelee vapauttaan. Albumin jälkipuoliskolla jälleenrakennetaan unien valtakuntaa. Kokonaisuuden kruunaa upea Sisareni siipien havina -epilogi."

Sama sarjakuvasisältö siis kuin englanninkielisessä Preludes and Nocturnes -alpparissa, mutta hyvänä suomennoksena.

Hyvä paketti joka kannattaa hankkia - jos vielä jostakin ykkösosaa löytää. On, nimittäin, aika lailla jo loppuunmyyty."

Koko esittelyyn kliksutiklaks: http://vesasaarinen.fi/bangbang/neil-gaiman-et-al-sandman-deluxe-kirja-yksi-yosavelmia-ja-alkusoittoja/


Otsikko: Vs: Bängbäng! - kirjoituksia sarjakuvasta
Kirjoitti: vesa saarinen - 11.08.2015, klo 15:21:00
Bängbäng-sarjissivustolla tänään Piristä.

Sori, ei amfetamiinista vaan Ville Piristä.

"PÄRRÄRÄJÄHDYS!

Nyt kun huomiosi on kiinnitetty, niin: sattuisivatko ruotsinlaivalta löytyvät paskakikkareet ja lällättävät jalkkisläskit kiinnostamaan? No kyllä!

ESITTELY: Ville Pirinen: Yhesti yhes kaheksannes paikas. (Suuri Kurpitsa, 2015.)

"Tekijänsä Ville Pirisen makuinen yhesti yhes paikas -albumisarja on kirinyt kahdeksanteen osaansa. Eikä syyttä, sillä vuonna 2009 alkaneen pikkualbumisarjan peruskonsepti toimii yhä. Albumisarjanhan idea on, että Pirinen sovittaa sarjakuvaksi kumminkaimoille tapahtuneita sattumuksia, eli tosina kerrottuja urbaanilegendoja.

Albumisarjassa kerrotut urbaanilegendat ovat sekoitus huumoria, seksiä, kuolemaa, kummia tyyppejä, kakkajuttuja, viinaa, urheilua ja arjen outoilua. Niiden kertomiseen Pirisen räkäinen, mustavalkoinen piirrostyyli sekä jutusteleva tarinointitapa sopivat. Tarinat aasinsiltoineen tavoittavat juuri sen nousuhumalaisen tunnelman, jossa urbaanilegendoja kerrotaan. Tiiviiden albumien rakenne tukee tunnelmaa."

Lukaiseklikaise mainion albumisarjan kasiosan esittelypäräytys kokonaisuudessaan osoitteesta http://vesasaarinen.fi/bangbang/esittely-ville-pirinen-yhesti-yhes-kaheksannes-paikas/

Tykkää näistä(kin) turautuksista FB:ssä, osoitteessa, https://www.facebook.com/bangbangsarjakuva?fref=ts


Otsikko: Vs: Bängbäng! - kirjoituksia sarjakuvasta
Kirjoitti: vesa saarinen - 12.08.2015, klo 09:45:49
Räps!

Reetta Laitinen: Kanelianaisen paluu.
(Omakustanne, 2009.)


Bängbäng-sarjisblogissa paitsi esitellään tuoretta sarjakuvaa, myös hämmästellään kotikirjahyllyni sarjisarkistoa. Arkistosta-sarjassa uudelleenluen isompia ja pienempiä julkaisuja mennävuosilta ja ihmettelen niitä lempeästi, uusin silmäprillein.

Sarjan avaa huippuhenkilön, Reetta Laitisen omakustanne Kanelianaisen paluu (2009). Se on vähän nostalginen ja vähän herttainen. Ja siinä on, söpösti, sisällysluettelokin.

Näin sen näin:

"Kanelianaisen paluun uudelleenlukeminen on vähän nostalgista siksi, että vuonna 2009 julkaistu omakustanne sisältää kokoelman Laitisen sarjakuvia vuosilta 2006-2009. Lähes kaikki albumin sarjakuvat on julkaistu noina vuosina Laitisen mainiossa sarjakuvablogissa, ja ne sisältävät kivaa ajankuvaa kohta kymmenen vuoden takaa. On Pussikaljaromaanin lukemista. On ”kiellettyjen sanojen” listaamista. On Esa Saarisen näköisen juopon kanssa juttelemista.

Nostalgista Kanelianaisen paluun lukeminen on myös siksi, että näin jälkikäteen luettuna Laitisen omakustanne kronikoi paitsi sitä lyhyttä elämänvaihetta opiskelun päättymisen ja työelämän alkamisen käännekohdassa, myös siihen ajanjaksoon liittyviä ajatuksia, tuttuja tunteita. Niihin voi nostalgikko samaistua."

Lukaisepa koko teksti os http://vesasaarinen.fi/bangbang/reetta-laitinen-kanelianaisen-paluu/

...ja seuraa Bängbäng-puuhaa myös FB:ssä: http://www.facebook.com/bangbangsarjakuva


Otsikko: Vs: Bängbäng! - kirjoituksia sarjakuvasta
Kirjoitti: vesa saarinen - 17.08.2015, klo 09:17:07
Pienlehtipinosta löytyy kaikenlaista! Kuten esimerkiksi Outi Pukarisen suloinen nimimonsteri "Raspberry-Red Rubber Boots and Other Things that Make Me Happy, Volume 1".

Albumi on juuri sellainen pienlehti, johon sarjistapahtumissa helposti tartun. Pikaselattaessa ilmava. Kauniiksi taitettu. Väreiltään ja muilta perusratkaisuiltaan sen näköinen albumi, että sen ulkoasua on pohdittu muutamankin tovin verran.

Ja ehkä söpöintä: muuten mustavalkoisena painetun albumin kanteen on keploteltu vadelmanpunaiset kumisaappaat leikkaa-liimaa -käsityönä.

Eräänä Helsingin sarjakuvafestivaalit - Helsinki Comics Festival -teemana on tänä vuonna pienlehdet. Niinpä Bängbäng!-blogissakin julkaistaan erilaista pienlehtiasiaa sarjisfestareita ennen ja niiden tiimoilta. Että!

Vaan siitä Pukarisen albumista lisää os http://vesasaarinen.fi/bangbang/outi-pukarinen-raspberry-red-rubber-boots-and-other-things-that-make-me-happy-volume-1/

Muista myös http://www.facebook.com/bangbangsarjakuva  :-*


Otsikko: Vs: Bängbäng! - kirjoituksia sarjakuvasta
Kirjoitti: vesa saarinen - 20.08.2015, klo 10:16:13
Kirjoitin avoimen kirjeen Toivon kirjasta sarjakuvataiteilija Tommi Musturille. Koska teos, totta vie, on sen arvoinen.

"Hei, Tommi! Kirjoitan sinulle kertoakseni, että Toivon kirja -kokoelma on eräs kauneimmista tänä vuonna lukemistani sarjakuvista.

Alkujaanhan Toivon kirja oli viisiosainen albumisarja. Liken tänä vuonna julkaisema sarjakuvateos kokoaa tuo nuo viisi albumia yhteen. Upeasti kokoaakin; yksiin kansiin sidottuna Toivon elämä ja teot avautuvat uudella tavalla.

Toivon kirja on kertomus, ehkä mielenkuva, tavallisen Toivon sekä puolisonsa elämästä. Se on sarjakuva vanhenevan pariskunnan elelystä, mutta laajemmin myös inhimillisyydestä, lämmöstä, hiljaisuudesta, unista ja haaveista."

Lue koko kirje sekä pieni esittely Toivon kirjasta osoitteesta http://vesasaarinen.fi/bangbang/avoin-kirje-toivon-kirjasta-sarjakuvataiteilija-tommi-musturille/

Ja seuraa tätä touhua FB:stä: http://www.facebook.com/bangbangsarjakuva


Otsikko: Vs: Bängbäng! - kirjoituksia sarjakuvasta
Kirjoitti: vesa saarinen - 24.08.2015, klo 13:22:28
Helsingin sarjakuvafestivaalit - Helsinki Comics Festival tulee tulevana viikonloppuna. Pääräjähdys!

Sarjisfestarien aikana julkaistaan täräyttävä läjä sarjakuvauutuuksia. Itsehän kuolaodottelen monia, tässä vähän isompien pajojen tulevista julkaisuista eräänmallinen top-viisi.

Näitä viittä uutuutta (okei, monta muutakin) suosittelen siis jokaiselle ihmiselle ympäri maailman:

http://vesasaarinen.fi/bangbang/sarjisfestarit-naita-viitta-sarjisuutuutta-kuolaodotan/


Otsikko: Vs: Bängbäng! - kirjoituksia sarjakuvasta
Kirjoitti: vesa saarinen - 28.08.2015, klo 10:31:42
Tänään pärskähtää Helsingin 30. Sarjakuvafestivaalit! Nähtävää ja koettavaa on vaikka kuinka, tässä omat viisi tärppiäni sarjisfestareilla selviytymiseen:

http://vesasaarinen.fi/bangbang/sarjisfestarit-viisi-menovinkkia/

On näyttelyä, puheohjelmaa, pienlehtipuffausta - kaikkea sitä mukavaa mikä sarjisfestareilla on ihan parhautta!

Seuraahan Bängbäng-sarjisblogia myös naamaskussa, http://www.facebook.com/bangbangsarjakuva


Otsikko: Vs: Bängbäng! - kirjoituksia sarjakuvasta
Kirjoitti: vesa saarinen - 09.09.2015, klo 17:46:57
Neil Gaiman et al: Sandman Deluxe 2: Nukkekoti

Katohan sie!

Neil Gaimanin nerousklassikko Sandmanin suomennosurakka on edennyt toiseen osaansa. Nukkekoti on sekin komea kokoelma, ja ihan angloamerikkalaisen sarjakuvan yleissivistystä kannesta kanteen.

Luehan koko esittely os http://vesasaarinen.fi/bangbang/sandman-deluxe-2-nukkekoti/

P.S. Ai mikäkö on Korinttilaisen ja kumppaniensa motellitapaaminen suomennoksessa? No sarjistapaaminen tietenkin.

Naamakirjassa siis http://www.facebook.com/bangbangsarjakuva


Otsikko: Vs: Bängbäng! - kirjoituksia sarjakuvasta
Kirjoitti: vesa saarinen - 11.09.2015, klo 11:10:29
Kansalainen Cowboy Henk
Huuda Huuda, 2014


Suomen ja/tai maailman kansalainen! Harkitsetko peniksenpidennysleikkausta? Oletko ostamassa tekoviiksiä? Onko aamuvaivanasi kestoseisokki?

Hätä ja huoli pois! Herr Seelen ja Kamagurkan sarjisklassikko Cowboy Henk tarjoaa oppia ja elämänohjetta joka aikuiselle, erityisesti lihaksikkaille supersankariuroille.

Huuda Huudan julkaisema värikäs Kansalainen Cowboy Henk kokoaa tärkeimpiä ohjia koviin komioihin kansiin.

Tästä täällä: http://vesasaarinen.fi/bangbang/harkitsetko-peniksenpidennysleikkausta-lue-ensin-cowboy-henkin-neuvot/

Muista myös http://www.facebook.com/bangbangsarjakuva


Otsikko: Vs: Bängbäng! - kirjoituksia sarjakuvasta
Kirjoitti: vesa saarinen - 15.09.2015, klo 13:19:56
Bängbäng-esittelyssä:

Kersantti Napalm - Best of 1996-2005

Ajatelkaas, jos suomalaiset supersankarit lyöttäytyisivät yhteen. Meno olisi erilaista kuin Ryhmä X:n supermallikoulussa.

Onneksi sekalaista seurakuntaa johtamaan saataisiin jykeväleukainen kivikasvo, Kersantti Napalm, ylpeästi Suomen amerikkalaisin supersankari.

Kersantti Napalm - Best of 96-05 -albumi kokoaa yksiin kansiin räjähtäviä napalmitarinoita taustoituksineen. Eihän tämä sitä vakavinta viittadraamaa ole, vaan turbomenoa, jossa kyytiä saavat niin avaruusalienit kuin zombitkin.

Vaikka albumissa on epätasaisuutensa, on kersantti kyllä natsansa ansainnut!

Täältä: http://vesasaarinen.fi/bangbang/tarvittava-maara-voimakeinoja-vihollisten-elotonta-voimaa-vastaan/

Muistaklik: http://www.facebook.com/bangbangsarjakuva


Otsikko: Vs: Bängbäng! - kirjoituksia sarjakuvasta
Kirjoitti: vesa saarinen - 23.09.2015, klo 10:29:34
Viivi Rintanen: Mielisairaalan kesätyttö
Suuri Kurpitsa, 2015

Yhtään kiertelemättä: Viivi Rintasen Mielisairaalan kesätyttö on pysäyttävä ja rohkea, surullinen ja kaunis sarjakuva-albumi. Se on eräs mielenkiintoisimmista tänä vuonna lukemistani albumeista. Ja se on paras lukemani kotimainen sarjakuvaesikoinen pieneen hetkeen.

Omaelämäkerrallinen Mielisairaalan kesätyttö kertoo perfektionistisen Vilman kokemuksista mielisairaalan kesäsiivoajana. Sitä syvemmin albumi kertoo Vilmasta itsestään; täydellisyyden tavoittelusta ja syömishäiriöstä. Itsetunnosta ja omakuvasta. Siitä, miten ohut voi raja ”terveen” ja ”sairaan” välillä olla.

Koko esittely ja pohdinta albumista, joka lienee vuoden 2015 kovin kotimainen esikoisalbumi: http://vesasaarinen.fi/bangbang/tassa-on-vuoden-paras-esikoisalbumi/

Muistapa myös http://www.facebook.com/bangbangsarjakuva


Otsikko: Vs: Bängbäng! - kirjoituksia sarjakuvasta
Kirjoitti: vesa saarinen - 20.10.2015, klo 10:48:14
Syyslomareissut on reissuiltu - taas paukkuu!

Mika Lietzén: Kaksi ja puoli novellia
Asema 2015

"On se taitava sarjakuvataiteilija, tuo Mika Lietzén. Melankolisten sarjakuvanovellien kertojana Lietzén on Suomen kärkeä, eivätkä Lietzénin humaanit kertomukset häviä lajityypin angloamerikkalaisille mestareillekaan.

Tekijän taidoista on oiva osoitus Helsingin Sarjakuvafestivaaleilla julkaistu Kaksi ja puoli novellia. Kuudenkymmenenkuuden kappaleen minipainoksena julkaistu albumi sisältää nimensä mukaisesti ”kaksi ja puoli viimeistelemätöntä ja aiemmin julkaisematonta novellia”, joissa ”viimeistelemättömyys” kuvailee enemmän tekijän vaatimattomuutta (tai: vaativuutta omia töitään kohtaan) kuin novellien laatua. Vaikka toki tarinoiden kynänjälki on hieman karumpaa."

Esittelyä pukkaa: http://vesasaarinen.fi/bangbang/melankolinen-makupala/

Ja muistakaamme FB:ssä: http://www.facebook.com/bangbangsarjakuva


Otsikko: Vs: Bängbäng! - kirjoituksia sarjakuvasta
Kirjoitti: vesa saarinen - 26.10.2015, klo 14:27:03
Antti Ollikainen: Flu 2: Jäätävä lentsu

"Ätsii & pärsk!

Antti Ollikaisen pingviiniaivastusseikkailusarjakuva Flu 2: Jäätävä lentsu on piirroselokuvamaista, vauhdikasta ja söpöäkin seikkailusarjakuvaa.

Pieni mutta rohkea lintu etsii aarretta Etelämantereelta. Touhu ei ole helppoa, sillä aarteenmetsästysseikkailua uhkaavat niin pingviinit kuin muinaiset monsterit. Sekä jäätävä aivastusflunssa.

Suunnilleen niin yksinkertainen on Antti Ollikaisen Flu Two: Jäätävä lentsu –albumin tarina. Yksinkertaisen peruskonseptin ei pidä kuitenkaan antaa hämätä, sillä Ollikainen on onnistunut tekemään vetoavan, suloisenkin seikkailukertomuksen."

Koko esittely osoitteessa http://vesasaarinen.fi/bangbang/parsk-mika-pingulentsu/

Muista myös naamakirjaillen http://www.facebook.com/bangbangsarjakuva


Otsikko: Vs: Bängbäng! - kirjoituksia sarjakuvasta
Kirjoitti: vesa saarinen - 03.11.2015, klo 10:16:43
Pentti Otsamo: Nipa Kettu & Joe Kaniini - valitut hiukopalat
Suuri Kurpitsa 2015.

"Ilta-Sanomien kuukauden kotimaisena strippisarjakuvana vuonna 1990 debytoinut Nipa Kettu & Joe Kaniini on ehtinyt komeaan 25 vuoden ikään. Pentti Otsamon piirtämä ja käsikirjoittama sarjakuva on viime vuosina ilahduttanut muun muassa sekä Metallityöväen liiton Ahjo-lehden sekä Multiprint – hetkessä –lehden lukijoita. Näistä stripeistä Otsamo on koonnut Valittuihin hiukopaloihin parhaita.

Nipa Kettu ja Joe Kaniini ovat ystävyksiä, mutta myös eläimiä. Niinpä Nipa tuon tuostakin, pienen filosofeerauksen lomassa, yrittää ahmaista Joe Kaniinin ateriakseen. Välillä ihmetellään yhdessä maailman menoa ja otetaan lempeästi kantaa ajankohtaisuuksiin. Välillä sanaillaan sukkelasti."

Räts! Koko esittely os http://vesasaarinen.fi/bangbang/mainettaan-lempeampaa/

Muistaos http://www.facebook.com/bangbangsarjakuva


Otsikko: Vs: Bängbäng! - kirjoituksia sarjakuvasta
Kirjoitti: vesa saarinen - 11.11.2015, klo 13:40:12
Turussa järjestetään kymmenes Necrocomicon-sarjakuvapäivä ensi lauantaina, 14. marraskuuta 2015.

Eiköhän, kuulkaa, ole paras jos vaan jäätte kotiin möllöttämään, ettekä osallistu Necrocomiconiin sitten ensinkään.

Lisäperusteita? http://vesasaarinen.fi/bangbang/viisi-syyta-valttaa-turun-necrocomicon-sarjakuvatapahtumaa-kaikin-kaytettavissa-olevin-keinoin/


Otsikko: Vs: Bängbäng! - kirjoituksia sarjakuvasta
Kirjoitti: Hellabok - 02.12.2015, klo 18:37:24
Terve,
Kiitos blogistasi. Kiva löytää paikka, jossa seurataan suomalaista sarjakuvaa. Olen samaa mieltä siitä, että Tommi Musturin Toivon Kirja on varsin hyvä.

Arvosteletko nettisarjakuvia? Minä työstän Kirkkonummi sarjakuvaa www.hellabok.com (http://www.hellabok.com), jonka yritän saada painoon ensi vuonna kun 60 sivua on kasassa. Jos sinulla on aikaa, voisitko tsekata?


Otsikko: Vs: Bängbäng! - kirjoituksia sarjakuvasta
Kirjoitti: vesa saarinen - 07.12.2015, klo 13:48:25
Terve,
Kiitos blogistasi. Kiva löytää paikka, jossa seurataan suomalaista sarjakuvaa. Olen samaa mieltä siitä, että Tommi Musturin Toivon Kirja on varsin hyvä.

Arvosteletko nettisarjakuvia? Minä työstän Kirkkonummi sarjakuvaa www.hellabok.com (http://www.hellabok.com), jonka yritän saada painoon ensi vuonna kun 60 sivua on kasassa. Jos sinulla on aikaa, voisitko tsekata?

Kiitos kiitoksista! Ja kyllähän mielelläni sarjakuvia tsekkailen, kirjoittelen ja promoilen. Voipi lähettää vaikka meiliä os vesa.saarinen@iki.fi, niin kertoilen osoitetta johon mahdollisia painotuotteita voi halutessaan lähettää. :)


Otsikko: Vs: Bängbäng! - kirjoituksia sarjakuvasta
Kirjoitti: vesa saarinen - 07.12.2015, klo 13:49:50
Ryps!

Ferri/Conrad: Asterix ja Caesarin papyrus
Egmont, 2015


"Perusidealtaan raikas Asterix ja Caesarin papyrus on paras Asterix-albumi pitkään aikaan. Albumi ei yllä Goscinnyn mestariteosten tasolle, mutta varsinkin albumin alkupuoli on mukavaa seikkailusarjakuvaa, joka osoittaa, että Asterixilla on muutakin kuin menneisyytensä."

Uusimmasta Asterixista lisää tekstiä tuolla: http://vesasaarinen.fi/bangbang/asterix-ja-julian-assange/

Miksipä ei myös naamakirjaten: http://www.facebook.com/bangbangsarjakuva


Otsikko: Vs: Bängbäng! - kirjoituksia sarjakuvasta
Kirjoitti: vesa saarinen - 09.12.2015, klo 11:32:54
Iä!

Dead Genesis Split Series #2: Marko Latva-Nikkola/Ville Vuorenmaa onpi nyt Bängbäng-esittelyssä, os http://vesasaarinen.fi/bangbang/rare-kvlt-obscure-kielletty-useimmissa-todellisuuksissa/

Dead Genesis -sarjan toisessa split-albumissa Marko Latva-Nikkola tarjoaa kosmisia kauhuja ja Ville Vuorenmaa annoksen eksistentialistista ahistusta. Mikä ettei!


Otsikko: Vs: Bängbäng! - kirjoituksia sarjakuvasta
Kirjoitti: vesa saarinen - 14.12.2015, klo 17:15:27
Kulttikauhukalkkunaklassikkosarjakuvaka maa 70-luvulta: Vampirella-kirjasto #1 nyt Bängbäng-pohdinnassa. Kyllähän mä tällaiselle lämpiän!

Kliksu: http://vesasaarinen.fi/bangbang/kuvitettuja-tarinoita-jotka-viehattavat-ja-vaivaavat-mielta/

FB: http://www.facebook.com/bangbangsarjakuva

"Warrenin kauhusarjikset ovat nauttineet kulttisuosiota nykypäiviin saakka. Siksi on ainoastaan oikein, että Egmont on tykittänyt suomenkielisille sarjakuvamarkkinoille paitsi komeita Shokki-kokoelmia, nyt myös Vampirella-kirjaston ensimmäisen osan –  suomennoksen kaksitoistaosaisen Vampirella Archives -kokoelmasarjan ensiosasta. Se sisältää seitsemän ensimmäistä Vampirella-lehteä alkuperäiskoossaan, komeine kansikuvineen kaikkineen.

Takavuosien kauhusarjakuvien ystäville Vampirella-sarjakuvien ensinumeroissa on paljon tuttua. Lehdet koostuvat lyhyistä, kevyistä kauhunovelleista värähdytyttävine loppuyllätyksineen. Vampirellan rooli ensimmäisissä lehdissä on emännöidä ja esitellä novellit lukijoille – sekä miellyttää kohdeyleisönsä, nuorten mieslukijoiden silmää."


Otsikko: Vs: Bängbäng! - kirjoituksia sarjakuvasta
Kirjoitti: vesa saarinen - 05.01.2016, klo 10:50:03
Räjähtävää vuotta 2016! Pamaus!

Vuoden ekassa esittelyssä koskettava sarjakuvaromaani: espnjalaisen Paco Rocan "Ryppyjä" (WSOY 2010). Albumi on koskettava kuvaus vanhuudesta sekä Alzheimerin taudista ja sen etenemisestä:

http://vesasaarinen.fi/bangbang/pilvi-ei-katoa-se-muuttuu-sateeksi/

Että lukemaan!

Muista myös FB: http://www.facebook.com/bangbangsarjakuva


Otsikko: Vs: Bängbäng! - kirjoituksia sarjakuvasta
Kirjoitti: vesa saarinen - 26.01.2016, klo 10:28:08
Pistin ja poikin Egmontin julkaiseman Thor Mahtava -kokoelma-alpparin.

"Stan Leen käsikirjoitukset ovat yksinkertaista rymistelyä, mutta Jack Kirbyn piirrostyö on kertakaikkisen taitavaa. Voi vain ihailla, miten osaavasti Kirby maalaa kuvissaan ihmeen tuntua, suurta mittakaavaa, pullisteluakin. Joka sivu tuntuu tarkkaan harkitulta kokonaisuudelta, ja monet yksittäiset sarjakuvaruudut ovat taideteoksia sinänsä. Kertakaikkisen komeaa silmäkarkkia.

Moitteeton on myös Egmontin albumijulkaisu. Mail-Manin suomennos on priimaa, ja albumia taustoittava esipuhe auttaa ummikkoakin pääsemään jyvälle. Kokoelmaan on myös valittu oikeansorttinen pätkä Thor-sarjakuvan historiasta: 13 lehden mittainen esittelee Thorin hahmon syntytarinan ja antaa makupaloja niin pienemmistä kuin suuremmista tarinakaarista."

Koko txt: http://vesasaarinen.fi/bangbang/iso-mies-iso-vasara/


Otsikko: Vs: Bängbäng! - kirjoituksia sarjakuvasta
Kirjoitti: vesa saarinen - 29.04.2016, klo 12:08:15
Pari tuoretta eurosarjakuvaa arviossa Bängbäng-sarjisblogissa!

Lucky Luke: Status Squaw
http://vesasaarinen.fi/bangbang/lannennappula-ratsastaa-jalleen/

Lucky Luke esinuorisolaisena. Sivun mittaiset vitsisarjat ovat taiten piirrettyjä, mutta kaipaavat ripauksen tai parikin lisää anarkiaa.


Piko ja Fantasio: Marsupilamin raivo
http://vesasaarinen.fi/bangbang/komeat-kuoret-kylma-sydan/

Yoannin ja Vehlmannin tuoreessa Piko ja Fantasio -seikkailussa on komeaa kynäilyä ja visuaalisesti viehättävää sarjakuvakerrontaa. Harmi, että nostalgialla kyllästetty seikkailu jättää sisällöltään kylmäksi.


Otsikko: Vs: Bängbäng! - kirjoituksia sarjakuvasta
Kirjoitti: vesa saarinen - 25.05.2016, klo 10:22:30
Räkä-ärjähdys! Bängbäng-sarjisblogissa Charlie Christensenin mainio Aarne Ankka: Kansankodin pesänjakajat.

Viime vuoden tärkein käännössarjakuva. Ärähdys vapaan Euroopan puolesta, äärioikeiston nousua vastaan.

Esittely täällä: http://vesasaarinen.fi/bangbang/rakaista-arjyntaa-aaripaasta/