Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Netti- ja mobiilisarjakuvat => Aiheen aloitti: Solja - 08.06.2004, klo 10:58:39Otsikko: Nettinarttu 2 on nyt netissä!
Kirjoitti: Solja - 08.06.2004, klo 10:58:39
Sellaista asiaa mainostaisin, että 90-luvun alussa toiminut
sarjakuvalehti Naarassarjat on herätetty henkiin. Noin kymmenen vuoden ruususen unesta herätetty Naarassarjat muuttuivat Nettinartuksi. Idea on sama kuin ennenkin. Nettinarttujen piirtäjät ovat naisia ja tyttöjä.
Sarjakuvien lisäksi sivuilla on myös animaatiota ja animaatiosarjakuvaa.

Käykää ihmeessä tutustumassa!

http://www.narttu.net/


-Solja-


Otsikko: Re:Nettinarttu on nyt netissä!
Kirjoitti: Leo Loikkanen - 08.06.2004, klo 11:38:10
toi pelottaa mua.....


Otsikko: Re:Nettinarttu on nyt netissä!
Kirjoitti: Wilpuri - 08.06.2004, klo 12:35:46
Siilin ja pultsarin keskustelut olivat välillä aika hauskoja. Mikki Hiiri -jutuista en oikein pääsyt jyvälle.

Kohderyhmälleen varmaan antoisa sivusto. Itse en vielä tuosta materiaalista pysty olemaan kovinkaan tohkeissani.


Otsikko: Re:Nettinarttu on nyt netissä!
Kirjoitti: Rami Selin - 08.06.2004, klo 19:12:57
Ei ole meikäläiselle. Liian outoja.


Otsikko: Re:Nettinarttu on nyt netissä!
Kirjoitti: Hanna - 08.06.2004, klo 20:43:07
Mä kyllä tykkäsin näistä töistä kokonaisuutena, joukossa oli niin hyviä kuin heikompiakin juttuja. Johtuneeko tykkäämiseni sitten siitä, että olen kohderyhmää.. Toisaalta, en ymmärrä miksi naiset piirtäisivät vain naisille, aivan samalla laillahan miehetkin voivat heidän juttujaan diggailla (kuten myös toisinpäin). Nettinarttu onkin käsittääkseni suunnattu molemmille lukijoille, mutta piirtäjät ovat pelkästään naisia.

Mielenkiintoinen idea toi Nettinarttu, nimi vaan on ainakin mun korvaan aika karmea.. Täytynee harkita, josko uskaltaisi lähestyä toimitusta omien sarjisten kanssa.

Näistä ekan numeron jutuista pidin eniten ehkäpä Ina Kalliksen töistä (etenkin riipaisevasta Meidän Annasta) ja Kaisa Lekan Onnesta. Hanna Arvelan denso & siili -stripit eivät jostakin syystä oikein hymyilyttäneet paria juttua enempää, Solja Järvenpään töiden teksteistä puolestaan oli välillä melko hankala saada selvää vaikka jutut aika osuvia olivatkin (ainakin naisnäkökulmasta).

Kiitos lisää tällaista ja paljon!


Otsikko: Nettinarttu 2 nyt netissä!!!
Kirjoitti: Solja - 20.12.2004, klo 13:50:23
Hei kaikki!

Nettinarttu kakkonen on juuri ilmestynyt www.narttu.net.

Nettinarttu Sisältää mm. joulusarjakuvia Anne Muhoselta ja Hannele Richertiniltä!

Joulun tunnelmaa... Pitkä novelli Aminalta!

Mukana myös "Helvetin hyvin menee" -virtuaali paperinukke Solja Järvenpäältä!

Ja paljon paljon muita sarjakuvia..

Tutustu ja ihastu!

-Solja-Otsikko: Re:Nettinarttu 2 nyt netissä!!!
Kirjoitti: Hanna - 20.12.2004, klo 16:22:34
Jep, käykääpä tsekkaamassa :)


Otsikko: Re:Nettinarttu 2 nyt netissä!!!
Kirjoitti: roju - 20.12.2004, klo 17:40:57
Hei Safari löysi vasta täältä: http://www.narttu.net/index.html

muuten meni ekan nron ekalle sivulle. Kyl sieltki pääsi. <-<- oikean alalaidan nuolilla.

Huippuhyviä juttuja! Ja ekstraihana joulunpunainen väri <3<3<3

Edit: outoo, Firefox näytti oikeen. Eli Safari-ongelma. En saanut välillä Pingstateekaan Safarilla auki...  >:(


Otsikko: Re:Nettinarttu 2 nyt netissä!!!
Kirjoitti: Ossi - 21.12.2004, klo 22:37:50
Hei kaikki!

Nettinarttu kakkonen on juuri ilmestynyt www.narttu.net.

Moi

Nettinarttu 2:ssa oli muutama oikeasti hauska juttu, jotka osuivat myös tällaiseen paatuneeseen nörttiin.

Mutta missä tuo virtuaalinen paperinukke on?

- Ossi


Otsikko: Re:Nettinarttu 2 nyt netissä!!!
Kirjoitti: Justus - 21.12.2004, klo 23:11:57
Mutta missä tuo virtuaalinen paperinukke on?

En tiedä mistä on kyse, mutta tässä on yksi:
http://www.paperdollheaven.com/

Siellä on suomalaisiakin hahmoja. Kiva lapsille.


Otsikko: Re:Nettinarttu 2 nyt netissä!!!
Kirjoitti: annem - 22.12.2004, klo 10:36:57
Lainaus

Moi

Nettinarttu 2:ssa oli muutama oikeasti hauska juttu, jotka osuivat myös tällaiseen paatuneeseen nörttiin.

Mutta missä tuo virtuaalinen paperinukke on?

- OssiTerve,

huikean hieno virtuaalinen paperinukke löytyy Soljan osiosta. http://www.narttu.net/nukke.htmlOtsikko: Re:Nettinarttu 2 nyt netissä!!!
Kirjoitti: Solja - 22.12.2004, klo 11:10:36
Lisäys!

Nettinartussa mukana myös Hanna Virolainen ja hänen valtavan hellyyttävät hahmonsa Tytti ja Tatu!

Unohtuivat mainita taittajan (minun) mokan takia. Käykää tsekkaamassa http://www.narttu.net/tt21.html

-Solja-


Otsikko: Re:Nettinarttu 2 nyt netissä!!!
Kirjoitti: roju - 27.12.2004, klo 15:57:33
Uusia juttujakin saa lähettää NettiNarttuun. Uudet tekijät ovat aina tervetulleita!

Sori pojat, että nää jutut on vaan tytöille ja naisille. Teidän pitää itse järkätä omaa kivaa. Ei se ole vaikeaa ;) niinkuin tämä Kvaak osoittaa.

NettiNarttu suunnittelee koulutusta Helsingissä keväällä: tulossa on kerran viikossa kokoontuva kuvankäsittelykurssi ja ehkä myös sarjakuvan opintopiiri, jos kiinnostuneita löytyy. Se toimisi vähän niinkuin kirjoittajapiiri: kokoontuisi n. kerran kuukaudessa ja siellä saisi palautetta sarjakuvaprojektistaan. Välillä saatettaisiin tehdä esim. opastettuja vierailuja näyttelyihin tai kutsua ulkopuolisia luennoitsijoita. Jonkin verran myös luettaisiin sarjakuvia ja keskusteltaisiin luetusta.  

Kesän alussa järjestetään viikon mittainen sarjakuvatyöpaja Villa Salinissa.  Se sopii niin aloittelijoille kuin vasta-alkajille. Majoitusmahdollisuus.  

Lisätietoa kaikesta tästä os. roju-->kaapeli.fi

edit: Siirsin tämän mielestäni parempaan paikkaan. -puro


Otsikko: NettiNarttu 3 internetissä niör juu!
Kirjoitti: roju - 18.05.2005, klo 20:12:03
Narttu kolmosen www.narttu.net on toimittanut Lepakko-albumin piirtäjä Goldi ja siihen ovat piirtäneet Amina (Rakkaat Siskot jatkuu!), Anne Muhonen (Suurta Rakkautta!), Hannele Richert (Tiskaaminen on työnä aliarvostettua!) ja Piia Seppälä (totuus Tukholmanristeilyistä!).
Lisäksi uusia arvosteluja, tekijäesittelyjä, runsaasti linkkejä, tietoa NettiNartun järjestämistä sarjakuvakursseista ja uusi palsta Markkinarako jossa voi myydä ja mainostaa omia pienlehtiään!

Villa Salinissa 13.-17.6. järjestettävästä sarjakuvakurssista kannattaa vielä tiedustella Avoimesta Naisten Korkeakoulusta www.naisunioni.fi/ank.htm . Kuuden päivän kurssin hinta on 180 euroa ja se sisältää yöpymisen. Opettajana toimii Johanna Rojola. Helsingin Lauttasaaressa sijaitsevassa Villa Salinissa on mm. oma uimaranta :)

Pysy ajantasalla, tilaa Nartun newsletter sähköpostiisi. Lähetä sähköposti osoitteeseen narttu (ÄT) narttu.net ja kirjoita otsikkokenttään "Liityn mailing-listalle".

Ja mikä tärkeintä, NettiNarttu etsii aina uusia piirtäjiä ja kirjoittajia! Uusi numero on suunnitteilla syksyksi Helsingin sarjakuvafestivaaleille.


Otsikko: Re: Nettinarttu 2 on nyt netissä!
Kirjoitti: W - 15.10.2005, klo 19:39:24
Syy tämän kirjoittamiseen ovat moninaiset.
En nyt jaksa aloittaa uutta ketjua tämän takia, mutta toivottavasti tästä herää keskustelua enemmänkin.

Elikkäs. Tuossa muutaman viikko sitten selvisi että muuan ystäväni (naispuolinen)
luki aktiivisesti nettinarttua. Hän on muuten täysin ummikko sarjakuvista puhuttaesta, mutta jotain kummallista kautta oli löytänyt nartun sivuille ja oli jäänyt lukemaan.
Tämä syy jäädä lukemaan juuri naisille suunnatun sivuston antimia ei ole kummallista, mutta se on etten ole kuullut tämän kaltaisesta ilmiöstä miehiä koskien.

Eli lukevatko naiset ennakkoluulottomammin naisten tekemää sarjakuvaa, kuin miehet miesten tekemää sarjakuvaa? Ja erityisesti kun puhutaan suomalaisesta sarjakuvasta.
Naispuoliset ystäväni lukevat hyvin mielellää minun sarjakuviani (koska esiintyvät niissä..) ja muutenkin suomalaisten naisten tekemiä sarjakuvia. Miespuolisia ystäviäni saan juuri hikiseen avaamaan hämiksen kannen ja ne "intellektuellit" eivät suostu
koskemaankaan johonkin "sarjakuvaan".
Minä en itse myönnä tekeväni vain naisille sarjakuvaa, mutta pyrin tietoisesti ottamaan sukupuoleen kantaa. Esmes lähes kaikki päähahmoni ovat naisia jne.


Otsikko: Re: Nettinarttu 2 on nyt netissä!
Kirjoitti: Reima Mäkinen - 15.10.2005, klo 22:18:51
Aihetta ei ole tietääkseni tutkittu. Tiedossa on, että nuoret naiset ovat kasvava (suurin?) sarjakuvia kuluttava yksittäinen lukijaryhmä. Tämä on käynyt selväksi mm. kirjakaupoissa, mangan piirissä ja Sarjakuvafestarien 2003 kävijäkyselyssä.

Myös se on tunnistettu ilmiö, että ystävät ja tutut lukevat tuntemiansa tyyppien töitä, vaikkeivat muuta sarjakuvaa harrastaisi.

Nettisarjakuvat ovat luku erikseen. Ne ovat ilmaisia (vrt. sanomalehtisarjat) ja tieto leviää esim. linkkeinä tuttujen kautta.

Jos asiaa haluttaisiin pollata täällä. Kannattaisi aiheelle varmaan perustaa oma rihma. Tai mennä peräti kysymään ihan joltain muulta (kuin tällaiselta aktiivien) foorumilta.

Sitten mutua: Kriittisimpänä/ennakkoluuloisimpana ryhmänä pidän nuoria (esim. 10-20v.) mutta yleensä kysymys on läpi ikäluokkien vain siitä, että ihimiset kokevat että eivät OSAA lukea sarjakuvia. Juuri nämä kotimaiset (tai naisten) sarjakuvat ovat olemukseltaan niin "vaikeita" että tavallinen sanomalehtistripin- tai Akkarinkuluttaja ei niista saa mitään irti eikä jaksa graffan perusteella kiinnostuakaan. Näkemykseni mukaan sarjakuvia, kuten kirjoja tai elokuviakin kulutetaan genren mukaan, eli jengi seuraa sarjakuvassakin lähinnä sitä lajityyppiä (esim. huumori, romantiikka, toiminta) mikä itseä muutenkin kiinnostaa. Harva kokee edelleenkään sarjakuvaa romaanin kaltaiseksi  "yleismediaksi", josta  voisi löytää mielenkiintoisia ja laadukkaita kokemuksia.


Otsikko: Re: Nettinarttu 2 on nyt netissä!
Kirjoitti: W - 20.10.2005, klo 15:20:29
Ei minua niinkään kiinnosta sen enenpää tätä aihetta vatvoa jos vastauksia on tullut vain näin vähän. Oli ollut vain mielenkiintoista lukea enemmän mielipiteitä tästä aiheesta. Ja yksi teeseistänihän oli se että naispuoliset ystäväni lukevat myös mielellään painettuakin SUOMALAISTENnaissarjakuvantekijöiden tekoksia.
Esmes Närhi ja irtoparta ovat olleet hyvin suosittuja.
En tiedä tuosta genre henkisyydestä tämän asian kohdalla. Tekijän sukupuopuoli ei ole näkynyt minun näköpiirissäni valintaperusteissa muiden medioiden kohdalla (kirjat, elokuvat, musiikki jne.)
Mielenkiintoista olisikin ollut tietää miten moni mies tarttuu hanakammin suomalaiseen sarjakuvateokseen jos tekijä on mies?(jos kyseessä nyt ei ole se genre hakuisuus).
En nyt jauha tästä enempää. Ehkä joskus jaksan perustaa tälle aiheelle oman
ketjun, jos aihetta on.


Otsikko: Re:Nettinarttu 2 nyt netissä!!!
Kirjoitti: starakissa3 - 05.02.2006, klo 16:20:12


Terve,

huikean hieno virtuaalinen paperinukke löytyy Soljan osiosta. http://www.narttu.net/nukke.html

kiitos jos haluut paperi nukkei niin googleen hakusana on paperinuket ;D


Otsikko: Re: Nettinarttu 4 on nyt netissä!
Kirjoitti: Solja - 23.03.2006, klo 11:26:57
Mari Ahokoivu on koonnut ja taittanut uuden Nettinarttu nelosen. Upeaa ja hienoa sarjakuvaa tarjolla Mari Ahokoivulta, Hanna Azevedolta, Johanna Rojolalta, Aino Louhelta ja Piia Seppälältä.

Menkää ja ihastukaa!
www.narttu.net

ps. Kiitos tytöt sarjakuvista. Hienoa jälkeä! Ja kiitos etenkin Marille joka toimitti narttu nelosen.


Otsikko: Re: Nettinarttu 4 on nyt netissä!
Kirjoitti: Hanna - 08.04.2006, klo 22:16:09
Menkää ja ihastukaa!
www.narttu.net

Jes! Paras ulkoasu näistä tähän mennessä ilmestyneistä Nettinartuista. Suurin osa jutuistakin oli varsin oivia, etenkin Hannan (valitettavasti ei minun ;) ) hullunhilpeä uintisarjis. Mutta tämän numeron ykköseksi nostaisin kyllä Mari Ahokoivun, josta on kovaa kyytiä kehittymässä yksi uusista piirtäjäsuosikeistani. Kivaa piirrosjälkeä ja hyviä värivalintoja sekä kiinnostavaa kerrontaa - lisää lisää LISÄÄ! Ja kaiken päätteeksi tarina oli _niin_ tosi.

Muuten, Amerikan serkun Lynda Barryn työ ei näkynyt mulle ollenkaan. Onko muilla ollut samoja ongelmia vai onko vika jälleen kerran tässä h*lvetin oikuttelevassa Firefoxissa?

Edit. Ei näkynyt Barryn työ myöskään Explorerilla.


Otsikko: Re: Nettinarttu 2 on nyt netissä!
Kirjoitti: Veli Loponen - 08.04.2006, klo 22:26:08
Minä ajattelin, että se Barryn juttu on jäänyt vain lisäämättä. Ei siis näkynyt minullakaan ja Mozillaa käytän.


Otsikko: Re: Nettinarttu 2 on nyt netissä!
Kirjoitti: mari - 08.04.2006, klo 22:36:16
vau kiitoksia vain kehuista :) -ja tarina muuten ON tosi-

Barryn työ ei valitettavasti ehtinyt mukaan, vaikka ehdin tehdä sille paikan valmiiksi... siis ei näy valitettavasti millään selaimella, itsekkään en ole sitä päässyt näkemään vielä...
pitää pyytää, jospas joku laittaisi ilmoituksen sivuille asiasta, ettei tarvitse sitä ihmetellä...

minuun iski kyllä ehdottomasti eniten juuri tuo hannan uintisarjis... vaikka laadukkaita sarjiksiahan koko numero on täynnä!


Otsikko: Re: Nettinarttu 2 on nyt netissä!
Kirjoitti: Hanna - 09.04.2006, klo 12:09:03
-ja tarina muuten ON tosi-

Niin arvelinkin ;)
Tosielämä se yleensä onkin paras inspiraation lähde. Itsekin olen usein käyttänyt omia arkisia "tapahtumia" (ts. tapahtumattomuutta...) tarinoideni pohjana.

Oletko muuten vielä väsännyt omakustannetta?


Otsikko: Re: Nettinarttu 2 on nyt netissä!
Kirjoitti: mari - 09.04.2006, klo 18:02:11
juu, jotain limingassa tuli tehtyä kopiokoneella, ei mitään suurempaa...
kemin sarjisfestareille olisi tarkoitus tehdä jokin uusi kopiokone-lehti ja kavereiden kanssa ollaan väsäämässä antologiaa jossa olen mukana *vink vink ;) *

mun nettisivuilta löytyy joitain noita vanhoja http://www.ahokoivu.tk --->kauppa ("täällä voi shoppailla")  --->sarjakuvia kaupan
*häikäilemätöntä mainosta*


Otsikko: Re:Nettinarttu on nyt netissä!
Kirjoitti: alabama - 02.05.2006, klo 11:39:13
Ei ole meikäläiselle. Liian outoja.

Vähän sama juttu mulla. Paitsi että Marin töistä ihan pidin kyllä.. :)


Otsikko: Re: Nettinarttu 2 on nyt netissä!
Kirjoitti: mari - 11.08.2006, klo 15:44:18
Päivitin NettiNarttu 4:sen. http://www.narttu.net
Nyt löytyy Lyndankin sarjakuva, anteeksipyynnöt siitä että sen päivittämisessä meni näinkin kauan...
Katsastakaa myös markkinaosio ja arvostelut, uutta tavaraa niissäkin...

Helsingin festareille on tarkoitus ilmestyä sitten seuraava numero!


Otsikko: Nettinarttu 5 nyt netissä!!
Kirjoitti: mari - 20.09.2006, klo 21:25:41
Kaikki ihastelemaan NettiNarttu viitosta
http://www.narttu.net
Lehdessä sarjakuvia Aminalta, Anne Muhoselta, Grezeniltä, Hannele Richertiltä, Mari Ahokoivulta, Virpi salolta, Warda Ahmedilta sekä ihkuilta Kaskisilta.

NettiNarttuja voi muuten nähdä livenä Helsingin sarjakuvafestareilla! Pienlehtitaivaan puolella on myyntipöytä, josta voi ostaa esim. narttu-paitoja sekä -pinssejä ja tietysti sarjakuvaa..


Otsikko: Re: Nettinarttu 5 on nyt netissä!
Kirjoitti: Solja - 01.10.2006, klo 14:23:59
Vihdoinkin kerkisin käydä lukemassa Nettinarttu vitosen, ja ei voi muuta sanoa kuin WAU! Siellä oli edustettuna kaikki mun suosikki piirtäjä tytöt, ja olitte saaneet vielä Kaskisetkin mukaan. Hyvä, hyvä..

Narttu vitosta voisi kuvailla karkkipussiski jossa on apteekkarin salmiakista vaahtokarkkeihin.

Kaikista toimivimmat sarjakuva olivat Reetan, Annen, Hannelen ja Marin, sillä näin netistä luettuna sarjakuvan pitää olla selkeää ja helposti luettavaa. Netissä liikkuminen on niin hektistä että pitkät ja vaikealukuiset sarjakuva voivat kärsiä tästä.

Multa on pariin otteeseen käyty kyselemässä sitä että voisiko Narttuja nähdä printtimuotodossa. Onko muut tuumineet samaa?

Ne jotka eivät vielä uskaltaneet käydä katsomassa NettiNarttua, niin ette taida uskaltaa vieläkään.. Kokeile! www.narttu.net


Otsikko: Re: Nettinarttu 2 on nyt netissä!
Kirjoitti: mari - 01.10.2006, klo 14:39:30
Joo, ongelmana on kun koittaa laittaa sarjakuvia nettiin jotka ei alunperin oo tehty nettiin... Siks mä oon koittanut tehdä aina uuden jutun just varatavasten narttuun.. TOsin toi mun uusin on vähän hailakka, olis pitänyt pysytellä muste/tietokonevärityksessä ehkä kun netistä on kyse... mut no jaa, ihan jeeshän toikin näkyy...
Mutta upeesti meillä on kyllä naispiirtäjiä mukana viitosessa, huippu lehti tuli, kyllä!

palautetta otetaan muuten vastaan myös lehden ulkokuoresta, siis sivuista itsestään (allekirjoittaneen käsialaa...), mielellään kuulisin vaikka ihan privattiviestinäkin, kun oon vielä oppimassa sivujen tekoa... ja sitäpaitsi nettinarttu on uudistumassa kohtapuolin *köh köh saako tästä puhua* joten teknisiä vinkkejä otetaan vastaan...

niin ja olisiko mahdollista muuttaa tän ketjun nimeksi vaikka "NettiNarttu" tms. kun tässä puhutaan kuitenkin kaikista numeroista...?


Otsikko: Re: Nettinarttu 2 on nyt netissä!
Kirjoitti: keijoahlqvist - 01.10.2006, klo 16:29:51
Hieno homma! Mutta muutama teksti on niin pienenä ettei pysty lukemaan (Warda varsinkin mutta muutkin). Mun tietokoneen näyttö on perusputkinäyttöä tarkempi, mutta kai nää on yleistymään päin.
Ehkä jos sivu olis kokonaisena näkyvillä niinku nyt, mutta sitä klikkaamalla pääsis vielä isompaan versioon?


Otsikko: Re: Nettinarttu 5 on nyt netissä!
Kirjoitti: W - 12.12.2006, klo 15:44:12
Nettinarttuun on pikkuhiljaa eksynyt arvosteluja ja artikkelinpoikasia.
Narttublogi on aloittanut vilkkaasti.

www.narttu.net


Otsikko: Re: Nettinarttu 2 on nyt netissä!
Kirjoitti: Jaana S. - 12.12.2006, klo 16:17:44
Hieno juttu, tytöt!