Kvaak.fi - keskustelu

Sarjakuvanlukijoiden keskustelut => Toimintasankarit => Aiheen aloitti: Lurker - 24.04.2009, klo 12:50:18Otsikko: Darwyn Cooke
Kirjoitti: Lurker - 24.04.2009, klo 12:50:18
Darwyn Cooke on jenkkisarjakuvan kingi! (Paitti että on kanadalainen.)

Kovaotteiset Parker-romaanit kääntyvät sarjakuviksi tähän malliin...
http://www.idwpublishing.com/previews/parker/

Tämä olisi helppo suomentaa, käännettävää on ainakin alkusivuilla hyvin vähän.

Wikepediasta löytyy äijästä pitkä artikkeli:
http://en.wikipedia.org/wiki/Darwyn_Cooke


Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: Dennis - 24.04.2009, klo 13:42:32
Mielenkiintoinen sarjis, Parkereita tuli aikoinaan luettua paljon,  oli ihan kelpo bulk-kamaa, tätä voisi kyllä harkita sarjiksenakin.


Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: Lurker - 24.04.2009, klo 14:42:12
Tuollainen kovaksikeitetty Will Eisner-EC-GoldenAge-retro-tyyli sopii täydellisesti Parkereihin. Ja ei mitään nelivärihempeilyä vaan tylyn kylmää yksiväristä, öh, siis kaksiväristä.


Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: Lönkka - 24.04.2009, klo 23:49:52
Ei Darwyniä kannata harkita vaan ostaa kaikki mitä mies on tehnyt.
Useimmat töistä ovat vielä värivelho Dave Stewartin, ööö, värittämät.

Vielä ei Darwyniltä ole tullut vastaan kuin loistavaa tai erinomaista matskua!
(ja multa pitäisi löytyä kaikki tämän sarjakuvat...)


Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: Lurker - 11.05.2009, klo 15:44:05
The Comics Reporterissa on kahden kyynärän mittainen juttu: A Talk With Darwyn Cooke And Special Guest Ed Brubaker About The Hunter. (http://www.comicsreporter.com/index.php/brubaker_cooke_rough/l) Hyvän kuvituksen kera.

Tästä taitaa tulla vuoden tapaus!


Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: MTT - 11.05.2009, klo 15:53:31

Tää Parker on etukäteen tilattuana suorastaan halpa :-)

http://www.dcbservice.com/search.aspx?search=the%20hunter

-MTT


Otsikko: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: VesaK - 27.07.2009, klo 20:30:42
Richard Starkin eli Donald E. Westlaken Parker-kirjoista, varsinkin niiden tyrmäävistä avauslauseista, on puhuttu kvaakissakin. Parkerit ovat pulp-kirjallisuuden parhaimmistoa ja niiden keskeinen hahmo, etunimetön rosvo Parker yksi jämerimmistä äijistä koskaan. Mikään symppis hän ei ole. Parker tappaa surutta mitättömimmästäkin syystä jokaisen joka erehtyy hänen kulloisenkin suunnitelmansa ja päämääränsä tielle. Ainakin miehet, kauniit naiset lakkaavat hengittämästä Parkerin takia usein ihan puolivahingossa: "En voinut tietää, että hänellä on asma kun laitoin hänelle suukapulan. Turha ja ikävä virhe."

Harmi kyllä Parker-kirjojen suomennokset eivät yleensä yllä Westlaken alkuperäisen tekstin tasolle ja elokuvaversiotkin ovat olleet vähintään erikoisia tai laimeita, varsinkin Mel Gibsonin mieleisekseen sorvaama Payback eli Tilinteko, joka sentään pääsi lähelle.

Mutta nyt Darwyn Cooke on tehnyt kulttuuriteon, ensimmäisen luontevan ja uskollisen sarjakuvamuotoisen sovituksen ensimmäisestä Parker-romaanista. Vuosi on 1962 ja se hehkuu Cooken ko. ajan mainospiirräntää ja mm. Steve Roper -dekkarisarjakuvatyyliä yhdistävissä kuvissa.

"Go to hell", äsähtää Parker ensirepliikikseen ja lähtee etsimään hänet pettäneitä entisiä kumppaneitaan kylmää kostonjanoa säteillen. Ensin maksetaan kalavelat ja sitten kuitataan rahat jotka Parkerin piti ryöstökeikasta saada. Sillä, että rahat ovat nyt "Firman" eli mafian käsissä, ei ole väliä. Ei liioin summalla, nyt on periaatteen mies liikkeellä. "Firma tai Organisaatio tai Mafia, sanokaa itseänne minun puolestani vaikka Punaiseksi ristiksi, oleellista on että minä saan rahani."

Mikäli idea ei tuosta hahmottunut, niin sanotaan että jutussa on hyvin paljon samaa kuin 100 Bulletsissa, mutta huomattavasti vähemmin koukeroin. Parker on agentti Graves, Lono ja ne 100 kutia yhdessä.

Toivottavasti menestystä tulee ja jonakin päivänä Cooke saa koko Parker-teossarjan sovitetuksi.

http://comicsblips.dailyradar.com/story/darwyn_cooke_on_adapting_westlake_s_parker_the_hunter/


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: Curtvile - 28.07.2009, klo 02:06:07
Pakkohan tämä on hankkia ja lukea. Cooke on erittäin OK sarjakuvantekijä mutta Westlaken Parker... no ainoa korjaus minkä keksin VesaK:n aloitukseen
on:
Richard Starkin eli Donald E. Westlaken Parker-kirjoista, varsinkin niiden tyrmäävistä avauslauseista, on puhuttu kvaakissakin. Parkerit ovat pulp-kirjallisuuden parhaimmistoa ja niiden keskeinen hahmo, etunimetön rosvo Parker yksi jämerimmistä äijistä koskaan.

se sympaattisuus olkoon makuasia.Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: VesaK - 28.07.2009, klo 08:32:34
Pakkohan tämä on hankkia ja lukea. Cooke on erittäin OK sarjakuvantekijä mutta Westlaken Parker...

No prob, korjaan puolestasi: Westlaken Parker on nimen ja omaan PULP-kirjallisuuden PARHAUTTA, hahmo on toiminut esikuvana ennen Cookea mm. Frank Millerille. Mickey Spillane on pehmyttä sellua Richard Starkiin verratttuna. Asiasta voidaan kiistellä, mutta minä olen oikeassa. 


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: Mon of Olay - 28.07.2009, klo 09:08:25
Parker tappaa surutta mitättömimmästäkin syystä jokaisen joka erehtyy hänen kulloisenkin suunnitelmansa ja päämääränsä tielle.
No ei nyt sentään, Parkerillahan on koodi, jonka mukaan keikkojen yhteydessä nimenomaan EI saisi nitistää ketään. Ai miksikö? No koska ryöstömurhasta tulee enemmän kakkua kuin pelkästä ryöstöstä. Petollisia rikoskumppaneita ynnä muita hämärämiehiä tosin kaatuu sitäkin enemmän.

kauniit naiset lakkaavat hengittämästä Parkerin takia usein ihan puolivahingossa: "En voinut tietää, että hänellä on asma kun laitoin hänelle suukapulan. Turha ja ikävä virhe."
Usein? Eihän niitä kuollut kuin ensimmäisessä kirjassa ainakaan Parkerin toimesta.

Parker on rautainen alansa ammattilainen, eikä se ala suinkaan ole murhaaminen, vaan aseelliset ryöstöt. Se, että porukkaa tuppaa kuolemaan, johtuu lähes aina jonkun rikostoverin tunaroimisesta tai petoksesta. Kukaan ei ryöstä Parkerin vaivalla ryöstämiä rahoja, jos arvostaa elämäänsä, kele!

Pitäneepä sarjakuvaversioonkin tutustua.   

Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: VesaK - 28.07.2009, klo 09:21:31
Totta kyllä, Parkerin tappava tyyli hieman tasaantuu myöhemmissä kirjoissa - mutta ei hänen ihmissuhteitaan voi missään mielessä kovin tasapainoisiksi sanoa. Menee siinä sivussa niitä lyylejäkin ja muita lähes sivullisia. Aina Parker ei edes ehdi kohdata silmästä silmään uhkaajiaan, nämä tekevät teilauksensa itse.
 
"Pidin Parkerista erityisesti silloin, kun hän jätti kertomatta minulle asioita itsestään", Westlake totesi.

Minä tykkään Cooken piirroksesta, mutta kai JOKU on eri mieltä? Ensimmäisessä kirjassa kun varsinkin naiset on piirretty hyvin samalla muotilla, ovat kuin Playboy-lehden tupakkamainoksista reväistyjä.Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: Lönkka - 28.07.2009, klo 10:06:21
Minä tykkään Cooken piirroksesta, mutta kai JOKU on eri mieltä? Ensimmäisessä kirjassa kun varsinkin naiset on piirretty hyvin samalla muotilla, ovat kuin Playboy-lehden tupakkamainoksista reväistyjä.
Sokea pitäisi olla jotta ei Cookesta tykkäisi!

Osut naulan kantaan tuossa Playboy vertauksessasi. Hieman tavallista enemmän 50/60 -luvun vaihteen retroilun suuntaan on Cooken taidetta tässä viety. Kelmeän vihreä lisäväri vielä korostaa tätä. Saman aikakauden fiilistähän on myös mm. takakannen layoutissa.


Heh, ainoa mikä tuossa alpussa oikeastaan hämäsi oli set että KAIKKI naiset tuntuivat olevan Parkeriin lääpällään. Paha poika syndrooma kaiketi? Jos pysyy samana jatkossakin niin menee koomisuuden puolelle (vrt J Bond)


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: VesaK - 31.07.2009, klo 10:01:54
Kyllä se Parkerin vetovoima hieman karisee sittemmin. Äsken luin uudelleen Parkerin "The Seventh" (1969) eli suomeksi luontevasti "Saalis". Suomentanut Jukka Heiskanen, (mutta ei SE Jukka Heiskanen,) Viihdeviikarit 1984.
Kirjan ainoa varsinainen naishahmo, Parkerin (maksettu) daami saa heti alussa miekan lävitseen. Muutkin helpon tuntuiseen ryöstökeikkaan osallistuneet kumppanit huomaavat ettei ehkä sittenkään olisi kannattanut vielä vihellellä. Sosiaalisena kommentaarina huomio siitä miten teollinen tuotanto on ajanut yksityisyrittäjät lain ulkopuolelle. Vaan peruskuvio toimii, Parker saa kuin saakin lopulta siivunsa keikasta ja poliisit läjän ruumiita ihmeteltävikseen. 
Mukana myös ilmeinen mutta hienovarainen viittaus J-L Godardin Made in USA -elokuvaan. 
Suomentaja ei ole ymmärtänyt mm. Westlaken sarjakuvaheittoa: Kun Parker kohtaa kaksi poliisia, hän nimeää nämä mielessään oitis Muttiksi ja Jeffiksi. "Pekka ja Pätkä" olisi toiminut.


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: Mon of Olay - 31.07.2009, klo 10:09:42
Heh, ainoa mikä tuossa alpussa oikeastaan hämäsi oli set että KAIKKI naiset tuntuivat olevan Parkeriin lääpällään. Paha poika syndrooma kaiketi? Jos pysyy samana jatkossakin niin menee koomisuuden puolelle (vrt J Bond)

Parker muuttuu jossain vaiheessa melko lailla yhden naisen mieheksi. Ei tainnut sen jälkeen edes hirveästi käydä vieraissa, tosin eipä kirjoissa muita naisia sittemmin hirveästi nähtykään.


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: Lurker - 04.08.2009, klo 10:07:23
Tähän se asenne kiteytyy...

Cooke said Westlake likened Parker to a carpenter. “Think of him as a guy who really takes pride in what he does, and he doesn’t make any sort of judgments about what it’s going to take. He’s going to do the job and do it right. And anything that’s in the way of that, he’ll get it out of the way.”
CCI: DARWYN COOKE
http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=22386


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: VesaK - 05.08.2009, klo 00:26:52
Parker on nyt saatu sarjakuvaversiona kohdilleen, mutta Westlaken toinen vakiohahmo, lakoninen arkkikonna Dortmunder välttelee hahmottumistaan oikein. Ranskassa on aloitettu uusi teossarja jossa nuoret, maineensa jo todistaneet tekijät sekä liki veteraanit (kuten Baru) sovittavat kovaksikeitettyjä rikosklassikoita (mm. Jim Thompsonin Hurja yö) sarjakuviksi.
Christopher Lax on tehnyt Westlaken tunnetuimman teoksen, Kuuman kiven. Vaan. Mutta. Kun.
John Dortmunder EI ole Robert Redford, joka jostain syystä esiintyy hänenä Kuuman kiven melko puolivillaisessa elokuvasovituksessa. Mutta ei hän myöskään ole nuoren Clint Eastwoodin näköinen kuten Laxin sarjakuvaversiossa. Mikä siinä on niin vaikeaa hoksata? Dortmunder: Harry Dean Stantonin naama ja piestyn koiran ilme. Muuta ei tarvittaisi. Ei.
Cooken Hunter-sovitukseen verrattuna Laxin Kuuma kivi jää haaleaksi. Sekavan oloinen piirros ja melko rytmitön tarinankuljetus eivät tuota hyvää kokonaisuutta. Westlaken alkuperäisteoksessa on hyvin paljon äkkivääriä käänteitä, ehkä jonkun niistä olisi voinut tiputtaa pois.


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: tolppis - 05.08.2009, klo 11:17:56
Njaahas, minä varmaankin saan sen Cooken teelmän käsiini vasta ensi kuussa kun turkulaiset ryöväsivät rahani, pirulaiset...

Täällä on varmaan jo silloin ihan hiljaista kun olette ehtineet jo turista suut savuten ihan hirveesti.

Minulla aina tuloo Dortmunderista jotenkin Donald Sutherland mieleen. Paitsi että se on vähän turhan vakava näyttelijä Dortiksi. Christian Bale olisi hyvä Parker, se on juuri NIIN vakava hahmo. Hymyileekö Parker edes yhdessäkään kirjassa? Paitsi tekohymyä ehkä jossain ollakseen " (muka) "sosiaalinen". Kaikki Parkerit ja suurin osa Dorteistakin löytyy hyllystä + 9 000 (oikeasti n. 50 nimekettä) muuta lukematonta Westlakea kun keräsin niitä vuositolkulla, sitten se hiipui jotenkin.


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: tolppis - 07.08.2009, klo 14:32:00
Jes!

Ostin sen eilen ja luin ekan osan.

Aloitetaan siitä että yllätyin kun julkaisu olikin kovakantinen ja se selittikin 25 ecun hinnan. Toisekseen yllätyin ulkoasussa muutenkin kirjamaisesta muodosta ja koosta. Tyylikkäät raamit sarjakuvaksi.

Kansi oli upea ja siksi hiukan harmittikin kun oli tuota sinertävänoloista mv-kuvitusta (harmaasävyä? En minä tiedä miksi tuollaista värisävyä kutsutaan...) sisäsivuilla kuitenkin. Ihan jees kun silmä tottui mutta...silti.

Ekat kakskytä sivua oli aika muikeat kaikessa "kuva kertoo kaiken tarvittavan"-tyylikkyydessään. Kävi varmasti Parkeria hahmona ennen tuntemattomillekin selväksi että nyt on kyse TODELLA TYLYSTÄ HEMMOSTA  :laugh:

Sen sijaan vähemmän ilahduttavaa oli se takaumajakso jossa sarjis muuttui jälleen ulkoasunsa mukaiseen suuntaan eli kirjamaiseksi. Sinänsä ehkä ymmärrettävä ratkaisu mutta olisiko tuon sittenkin voinut kertoa enemmän "sarjakuvamaisesti"? Mene ja tiedä.

Jatkan viikonloppuna lukemista ja palailen sitten asiaan.


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: VesaK - 07.08.2009, klo 16:50:38
Sen sijaan vähemmän ilahduttavaa oli se takaumajakso jossa sarjis muuttui jälleen ulkoasunsa mukaiseen suuntaan eli kirjamaiseksi. Sinänsä ehkä ymmärrettävä ratkaisu mutta olisiko tuon sittenkin voinut kertoa enemmän "sarjakuvamaisesti"? Mene ja tiedä.

Oletko lukenut alkuteosta tai sen suomennosta Pankaa Parker lautoihin? Minulla on suomenkielisestä extrakappale jos kiinnostaa... Vertailin Cooken sovitusta ja Starkin tekstiä tuossa, ja hyvinhän ne menee juonellisesti yksiin. Se on siis Westlaken eikä Cooken vika jos vähän lukijaa hyppyytellään.


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: tolppis - 07.08.2009, klo 17:09:34
Olen lukenut (aikoja sitten ja useampaankin kertaan...useampana suomennoksenakin...?).

Tarkoitin sitä siis että...ääh...miten tämän selittäisi. ALKUPERÄIStekstissä ei tietysti mitään vikaa mutta mietin vain olisiko sen saanut kerrottua enemmän KUVIEN kuin tekstin avulla kun kuitenkin kyse sarjakuvasta. Siis Cooke on mielestäni käyttänyt kuvia vain tekstin apuna kun minun mielestäni sarjakuvasovituksessa pitäisi olla toisin päin.

En minä osaa selittää.

Raavin päätäni täällä kun yritän saada jotenkin ajatuksia ulos järjellisessä muodossa mutta taitaa olla turha vaiva. Tietsikka temppuilee, allergia vaivaa, väsyttää ja pitäisi olla jo kaljalla eikä missään kvaakissa  :P

Kamala viikko. Palailen asiaan kunhan olen lukenut koko teoksen ja löytänyt korvasientä muistuttavat elimeni eli aivoni. Graah. Väsyttääää...Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: Lönkka - 07.08.2009, klo 18:45:55
Tarkoitin sitä siis että...ääh...miten tämän selittäisi. ALKUPERÄIStekstissä ei tietysti mitään vikaa mutta mietin vain olisiko sen saanut kerrottua enemmän KUVIEN kuin tekstin avulla kun kuitenkin kyse sarjakuvasta. Siis Cooke on mielestäni käyttänyt kuvia vain tekstin apuna kun minun mielestäni sarjakuvasovituksessa pitäisi olla toisin päin.
En ole lukenut alkuperäisteosta, mutta sarjakuvaa lukiessa ainakaan minulle tuo ei käynyt millään lailla silmään vaan oli kaikin puolin mitä mainiointa sarjakuvaa!


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: Yotsuya - 08.08.2009, klo 13:07:21
Muistaakseni takauma oli kirjassakin heikonta antia ja hiukan epäuskottava. Mon of Olaytä täytyy kompata siinä että hahmo kylmäävyys perustuu nimenomaan siihen että Parker ei ole itsetarkoituksellisen vaan funktionaalisen kylmäverinen. Kirjojen taso lähti ilmesesti nousuun Parker-asteikolla eeppisen (muistaakseni yli 300 sivua) Butcher's Moonin/Teurastajan kuun myötä.

Leffasovituksista onnistunein ja uskollisin on muuten 70-luvun Outfit jossa pääosaa esittää Robert Duval, Payback hyvänä kakkosena. Paybackin ohjaajan versio on aika lailla eri elokuva kuin Gibsonin leikkaus ja osittain myös alkuperäistekstille uskollisempi, molemmissa tosin omat ongelmansa.


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: tolppis - 10.08.2009, klo 12:37:52
Okei, kahlattu läpi kokonaan ja edelleen olen samaa mieltä: se liiallinen tekstillä kertomisen käyttö jäykisti ja hajotti sujuvaa sarjakuvakerrontaa. Okei, olikohan sarjiksessa joku 140 sivua ja nuo liialliset tekstiosiot sisältävät kohdat veivät ehkä jonkun 20 sivua opuksesta eli ei ihan hirveä moka.

Silti...silti...jotain tästä puuttui vai oliko ennekko-odotukseni liian sky high.

Sarjakuva kun ei ole vain kuvitettu kirja minun käsitykseni mukaan ja jos se alkaa missään vaiheessa tuntua lukemisen aikana sellaiselta niin jossain on menty metsään.

Noh, mikäs minä olen teidän asiantuntijoiden kanssa väittelemään...harrastelija...diletantti... :POtsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: Curtvile - 10.08.2009, klo 13:04:46
Ihmisillä on vaan eri maut.
Minusta tuo on ansainnut luvan käyttää Parker-nimeä.
Cooke sai näihin neljään kaavailtuun sarjakuvasovitukseen näet Westlakelta luvan käyttää nimeä Parker.

Elokuvissahan on joko: Walker, Porter, McClain, Stone, macklin mutta ei Parker


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: Yotsuya - 10.08.2009, klo 13:20:11
Minusta tuo on ansainnut luvan käyttää Parker-nimeä.
Cooke sai näihin neljään kaavailtuun sarjakuvasovitukseen näet Westlakelta luvan käyttää nimeä Parker.

Elokuvissahan on joko: Walker, Porter, McClain, Stone, macklin mutta ei Parker

Westlake on sanonut antavansa Parker-nimen käyttöön ainoastaan jos on tarkoitus tehdä kokonainen sarja elokuvia, tai kuten tässä tapauksessa, sarjakuvia. HBO:n TV-sarjaa odotellessa.


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: Curtvile - 10.08.2009, klo 14:00:48
Westlake on sanonut antavansa Parker-nimen käyttöön ainoastaan jos on tarkoitus tehdä kokonainen sarja elokuvia, tai kuten tässä tapauksessa, sarjakuvia. HBO:n TV-sarjaa odotellessa.

aika jännää, itse aina tulkitsin tämän:
Lainaus
...when Westlake was asked why Parker was never called Parker in the movies, he replied that he didn't want them to use the name, unless they were going to make a series from the books.
toisin. en että se olisi sarja, vaan että se olisi sarjan  kirjoista.


Parkerin kaltainen rehellinen rikollinen kun  yleensä vääntyi sitten joksinkin puoli-robin hoodiksi enkä ainakaan koskaan kuullut että Green eagle score sarja olisi valmistunut
tai edes siirtynyt esituotantoon.

Harmi ettei Westlake ehtinyt nähdä kuin Cooken luonnokset eikä valmista albumia.


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: VesaK - 10.08.2009, klo 15:51:50
Elokuvissahan on joko: Walker, Porter, McClain, Stone, macklin mutta ei Parker

Tai Paula (Nelson). Godardilla.


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: Curtvile - 10.08.2009, klo 16:10:33
Tai Paula (Nelson). Godardilla.

ei rekisteröidy tutkallani, otan osaa. Vaikka Parkerista onkin kopioitu.


Arktisellahan on pokkaripuolella Duane Swierczynskin Wheelman eli Keikkakuski jonka Lennon on Parkerin hengenheimolainen. Ei ihan kuten Garry Disherin ammattirikollinen Wyatt, mutta suositeltava kuitenkin.
Arktisen banaanipokkarin kansihan on upea kuin mikä joten ottaen huomioon että Hannu Lukkarinenkin väänsi jo Andrew Vachssia, tuotantoa voi suositella Parker-kirjojen tai -sarjakuvan ystäville, niin ei muuta kuin värväämään hyvää piirtäjää.

Jollei sitten halua soitella IDWn suuntaan ihan Parker sarjiksen suomenoikeuksista...


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: VesaK - 10.08.2009, klo 16:42:38
ei rekisteröidy tutkallani, otan osaa. Vaikka Parkerista onkin kopioitu.

No tuota. Ilmiselvästi et ole nähnyt. Tiedä sitten mahtoiko Westlakekaan ikinä vaivautua Made in USA:a katsomaan, nimenomaan 'vaivautua' on oikea termi. Elokuvan Amerikan-oikeuksien ostaminen ja esityskieltoon laittaminen (40 vuodeksi) vaikuttaa hieman yliammutulta itsesuojelulta.

Toisaalta ko. elokuva herätti kyllä muita ajatuksia, mutta ei todellakaan Parkermaisia fiiliksiä.

West-Stark-lake kuulemma piti "The Jugger" -kirjaa heikoimpana suorituksenaan, koska Parkerista tuli siinä liian "lempeä", matkaahan tämä "auttamaan" pulaan joutunutta ystävää - ts. tarvittaessa tappamaan tämän JOS kamu  mahdollisesti on aikeissa vuotaa Parkerille haitallista tietoa.     


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: Curtvile - 10.08.2009, klo 18:15:59
No tuota. Ilmiselvästi et ole nähnyt. .....

Toisaalta ko. elokuva herätti kyllä muita ajatuksia, mutta ei todellakaan Parkermaisia fiiliksiä.

öh on siitä aikaa mutta nähty on.
Muuten hyvä mutta parker-sovituksena sellainen "pistävä perhonen" Modesty Blaise.
Se että Cooke ei kaunistele tai oikeuta Parkerin toimia vaan esittää asiat kuten ne ovat on ISO plussa.

godardin elokuvassa ei välittynyt Parkerin maailmankuvakaan, mikäli oikein muistan. Parker on rikollinen mutta niin on maailmakin.
eräässä Parkerissa on loistava osuus jossa tehdään selväksi että verot on keikkatuloistakin maksettava jos ei halua luopua vapaudestaan.

Parker ei ole mikään ahne tai verenhimoinen vaan käytännöllinen mies joka tekee rikoksia koska se on ammatti. tarantinon reservoir dogs on parker-pastissi(ja Pelham -1-2-3) mutta enimmäkseen ilman juuri sitä ammatillista näkökulmaa.
Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: VesaK - 11.08.2009, klo 08:27:29
Noh, en nyt ihan tiedä Reservoir Dogsista... onhan noita kovaotteisia äijiä muillakin kuin Starkilla. Kohta tämä menee siihen että sanotaan Jonah Hexin olevan Parker-vaikutteinen.
Sitä hieman epäilen, mutta sain juuri käsiini Jonah Hex-numeron, joka on Cooken sarjakuvittama arktinen tarina. Ei ihan yhtä innoittunutta jälkeä kuin Parker-sovitus, tunnistettavaa tyylikkyyttä kyllä. Kanadan ratsupoliisit epäilevät Hexiä intiaaneille lestiä heittäväksi viinakauppiaaksi ja upottavat tämän avantoon. Tästäkös Hex vain innostuu, kipuaa ylös, marssii puolijäisenä punatakkien majalle ja ampuu nämä läjään.


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: Curtvile - 11.08.2009, klo 15:44:29
Noh, en nyt ihan tiedä Reservoir Dogsista... onhan noita kovaotteisia äijiä muillakin kuin Starkilla. Kohta tämä menee siihen että sanotaan Jonah Hexin olevan Parker-vaikutteinen.

voi sitä epäillä Vesa.
hevosen suusta haastattelukirjasta Quetin tarantino vuodelta 1998, sivu 16:
Lainaus
MC/HN: In the heist genre, Reservoir Dogs is obviously close to John Boorman’s Point Blank because the heist is seen through fragmented editing.

QT: Yeah, Point Blank and other Parker novels by Richard Stark were very influential to this film.Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: tolppis - 11.08.2009, klo 16:06:06
ei rekisteröidy tutkallani, otan osaa. Vaikka Parkerista onkin kopioitu.


Arktisellahan on pokkaripuolella Duane Swierczynskin Wheelman eli Keikkakuski jonka Lennon on Parkerin hengenheimolainen. Ei ihan kuten Garry Disherin ammattirikollinen Wyatt, mutta suositeltava kuitenkin.
Arktisen banaanipokkarin kansihan on upea kuin mikä joten ottaen huomioon että Hannu Lukkarinenkin väänsi jo Andrew Vachssia, tuotantoa voi suositella Parker-kirjojen tai -sarjakuvan ystäville, niin ei muuta kuin värväämään hyvää piirtäjää.

Jollei sitten halua soitella IDWn suuntaan ihan Parker sarjiksen suomenoikeuksista...

Jes! Tykkäsin Keikkakuskista tosi paljon, järjettömän tyly kirja. Harmi vain ettei...niin...lukekaa kirja  :laugh: Sanotaan näin: Keikkakuski tuskin saa jatkoa.

Tuo Disher on ihan outo lintu. Täytyy tsekata.


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: VesaK - 12.08.2009, klo 01:59:22
voi sitä epäillä Vesa.
hevosen suusta haastattelukirjasta Quetin tarantino vuodelta 1998, sivu 16:

Kaikkea voi, mutta varsinkin Tarantinon kohdalla. Pyhä Quentin vetäisee ihan oman talk shown jokaiselle haastattelijalle. Varmasti hän on nähnyt Point Blankin, ja diggailee Lee Marvinia, mutta loppujen lopuksi Point Blankilla ja The Hunter -kirjallakin oli aika vapaa suhde toisiinsa. QT:llä se on aina nipsnaps sieltä ja napsnaps täältä:

 1.IMDB: Two scenes and a plot point were taken from Hong Kong director Ringo Lam's movie Lung fu fong wan (1987), which stars Yun-Fat Chow and Danny Lee. Quentin Tarantino says it is one of his favorite films.

2. IMDB: Karina's, the name of the jewelery store that is robbed, is named after actress Anna Karina, who played Natacha Braun in Alphaville, une étrange aventure de Lemmy Caution (1965). It is an homage to director Jean-Luc Godard, who was married to the actress at the time.


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: Lurker - 12.08.2009, klo 10:37:15
Parker-sarjakuvakirjoja tulee yhteensä ainakin neljä...

The Hunter is the first book in the Parker series written by acclaimed crime novelist Donald Westlake under the pseudonym Richard Stark. Cooke is slate to do another three books for IDW. (http://scoop.diamondgalleries.com/public/default.asp?t=1&m=1&c=34&s=260&ai=85874)

Kirja (loppuun)myy kuin kuuma pannukakku.


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: tolppis - 12.08.2009, klo 11:19:31
Niin ja mainitsen tämän vielä: lievästä pettymyksentunteestani huolimatta kyllä minä NIIN paljon tuosta Cooken versioinnista tykkäsin että ostanen seuraavankin toki - ja onhan se noin niinkuin painotuotteena lähestulkoon taideteos koko kirja! Oletteko vilkaisseet kanspaperin alle? Aika magee sidos ja vaikka aluksi kirjan outoa vaaleanpunaista kantta (siis kansipaperin alla) oudoksuinkin niin on sekin aika cool.


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: MTT - 14.08.2009, klo 08:57:28
Lainaus
Kirja (loppuun)myy kuin kuuma pannukakku.

Ja uusintapainos tulossa heti kahden kuukauden sisään :-)

-MTT


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: tolppis - 24.08.2009, klo 15:56:08
Laitan tämän nyt tänne:

Olen tekemässä suursiivousta kotosalla ja järkkäämässä sarjis/kirjahyllyjäni (meinaan tulla hulluksi koko homman kanssa...) ja löysin kaksi Westlaken/Starkin suomenkielistä Parker-pokkaria (tuplia) ja ajattelin täältä kysyä josko kelpaisi jollekulle? En nyt muista pokkarien tarkkoja stooreja mutta laitan nekin tänne sitten jos joku ilmoittautuu halukkaaksi ottajaksi. No charge siis.

PS: Nyt se Cooken Parkerkin on arvoisellaan paikalla kirjahyllyssä muiden kovakantisten sarjakuvaeditsioonien joukossa. Sehr Cool.


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: Asko AA - 24.08.2009, klo 15:57:29
Olen tekemässä suursiivousta kotosalla ja järkkäämässä sarjis/kirjahyllyjäni (meinaan tulla hulluksi koko homman kanssa...) ja löysin kaksi Westlaken/Starkin suomenkielistä Parker-pokkaria (tuplia) ja ajattelin täältä kysyä josko kelpaisi jollekulle?

Laita nimet tiedoksi.
Mulla ei ole ihan kaikkia.


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: tolppis - 24.08.2009, klo 16:34:16
Oukei, otan net ylös huomiseksi. Niitä on kertynyt tuplia juuri sen vuoksi kun ei millään muistanut aina kirpparilta yms. löytäessä että oliko tätä nyt vai ei jo? Kannet ovat sen verran samantyyliset.

Palailen huomenna asiaan. Bäk tu Kaaos...


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: Asko AA - 24.08.2009, klo 16:38:25
Kaksi tai useampi Parker-käännös on myös merkitty väärälle alkuperäisteokselle.
Varmista vielä täältä, jos maltat:
http://www.miskatonic.org/parker-first-lines.html


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: tolppis - 25.08.2009, klo 10:00:03
Juu, muistelinkin että jonkun pokkarin julk.tiedot heittivät. Tarkistin nämä ja ovat ihan oikein:

Numero 5, Ryöstö (The Handle), 1985.
Numero 7, Takaa-ajettu (The Sour Lemon Score), 1985.

Eivät ole mitään timmikuntoisia mutta hervemmin nyt ovatkaan. Kaikki sivut kuitenkin tallella ja ihan kohtuukuntoisia.


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: Asko AA - 25.08.2009, klo 10:25:10
Numero 5, Ryöstö (The Handle), 1985.
Numero 7, Takaa-ajettu (The Sour Lemon Score), 1985.

Tsekkaan vielä kotona. Juuri tuo Handle saattaa puuttuakin.
Haluatko rahaa vai "oravannahkaa" vaihdossa?


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: tolppis - 25.08.2009, klo 11:20:56
Äeh mää mitään halua. Turhaan lojuneet nuokin kotona. Vielä jäi päälle metrinen keko muita tuplakirjoja kotio. Tuplasarjiksia löytynyt vain muutamia kappaleita, sarjikset muistaa paremmin vaikka kumpiakin on tuhansittain.

Tarkista ja sovitaan sitten toimituksesta. Minähän hengailen aina välillä esmes Hgissä/Espoossa/PK-seudulla.


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: Lurker - 31.08.2009, klo 09:36:37
Paul Gravett on hänkin langennut Parkerin "lumoihin" (http://www.paulgravett.com/index.php/articles/article/darwyn_cooke/).
"Although Cooke’s work has been undoubtedly impressive on established properties like DC’s superheroes in New Frontier, or Will Eisner’s The Spirit, it’s a special pleasure to see Cooke cutting loose here in the noir genre he was born for and on a character and story that clearly mean so much to him."

Analyysi on niin seikkaperäinen ja kattava, että se kannattaa ehkä lukea vasta kun itse on The Hunterin kokenut.


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: Ossi Hiekkala - 11.09.2009, klo 16:00:30
Oli pakko lukea lämpimänä heti kun posti albumin ovelle toimitti. Täytyy sanoa, että tyyli oli niin hallussa kuin suinkin mahdollista. Tulkinta oli loistava ja ehdottomasti napakampi kuin paska suomennos vanhassa pokkarissa, jonka kielikuvat lähinnä herättivät naurua. Komea kirja, johon tulee palattua useasti myöhemminkin.


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: Asko AA - 11.09.2009, klo 17:57:48
... paska suomennos vanhassa pokkarissa, jonka kielikuvat lähinnä herättivät naurua.

Heh, Pankaa Parker lautoihin tulee tuskin olemaan (enää) suomennoksen nimi.

Aivan jumalattoman hyvä sarjakuvaversio tuo Cooken tyylikäs tulkinta!


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: Lurker - 04.01.2010, klo 19:45:45
Heh, Pankaa Parker lautoihin tulee tuskin olemaan (enää) suomennoksen nimi.
Aivan jumalattoman hyvä sarjakuvaversio tuo Cooken tyylikäs tulkinta!

Pannaanko Parkeria tänä vuonna? Siis ei lautoihin vaan suomeksi? Siis sarjakuvana?


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: Jena Baran - 06.10.2010, klo 21:07:13
Uusi albumi Parker: The Outfit (http://www.bookdepository.co.uk/book/9781600107627/Parker-Outfit) saapui eilen. Pidin ensimmäisistä yhdeksästä sivusta ja viimeisistä yhdeksästä sivusta, väliinjäävästä osasta en. Liikaa keikkoja, liian vähän luonnetta, liikaa tekstiä ja kuivia tapahtumia.

Tarinankerronnassa oli onnistuneita kokeiluja, mutta ne olivat ensimmäistä osaa selkeästi heikomman juonen palveluksessa. Cooken piirros on tyylikästä edelleen. Femme fataleja on paljon vähemmän, mikä vaikuttaa tarinan ilmeeseen yllättävän paljon. The Outfit näyttää paljon synkemmältä ja tunkkaisemmalta kuin The Hunter.

Henkilökohtaisen riivauksen sijaan tämä keikka on paljon ulkokohtaisempi ja virkamiesmäisempi. Alussa ja lopussa sentään nähdään lähempää tutun karua Parkeria.

Seuraava albumi ilmestyy 2012, sanotaan teoksen lopussa.


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: tolppis - 07.10.2010, klo 10:42:36
Pahus. Rahan menoa ei VOI taas estää. Pakkohan tuo on hommata vaikken 100 % tyytyväinen ekaan Parker-tulkintaan ollutkaan. Toisaalta, voihan olla niinkin että pidän tästä sitten enemmän.


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: Wladislaw - 07.10.2010, klo 12:40:41
Onneksi hyvä ystäväni Veijo Visa lainaa varmaan tähänkin tarkoitukseen rahaa.


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: Jukka Laine - 19.02.2011, klo 17:01:24
Vertigo Crimen "epäsarjakuvamaisuuteen" pettyneet pitävät varmasti Parkereista. Dekkarien ystävät eivät välttämättä taas osaa lukea Parkeria.

Cooke on muuten nero.


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: Lönkka - 19.02.2011, klo 17:23:23
Cooke on muuten nero.
Eikö vain!


Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: Jukka Laine - 29.03.2011, klo 17:48:42
Parkerille on oma ketjukin ja tässä puhutaan vain Parkereista. Yhdistän.


Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: Curtvile - 15.05.2011, klo 21:50:18
Seuraava albumi ilmestyy 2012, sanotaan teoksen lopussa.

Tämä on totta..
paisti että grilliä käännetään jo loppuvuodesta isommalle liekille...
Richard Stark's Parker: the Martini edition kokoaa kaksi ensimmäistä albumia ja 65 lisäsivua joissa käsittääkseni lyhyt tarinakin jo heinäkuussa.Otsikko: Vs: Stark/Cooke: Parker
Kirjoitti: Lönkka - 16.05.2011, klo 17:02:55
Richard Stark's Parker: the Martini edition kokoaa kaksi ensimmäistä albumia ja 65 lisäsivua joissa käsittääkseni lyhyt tarinakin jo heinäkuussa.
Pitkähköin hampain pitää alppu hankkia kun se on isokokoinen ja siinä on tuo ekstratarinakin -katsotaan tosin kuinka monisivuinen se on...

Noh, duunin kautta ei onneksi käy niin pahasti kukkarolle.


Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: MTT - 17.05.2011, klo 14:17:21

Kirjan koko: 9 x 13 inches and weighs in at 334 pages

Aika hulppeelta kuulostaa  :)


Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: VesaK - 23.07.2012, klo 12:51:51
"The Score" eli "Killtown" (suomeksi nokkelasti nimellä "Kaappaus") vuodelta 1964 on nyt ilmestynyt Cooken versiona. Harmi kyllä tuntuu, ettei kumpikaan tekijä ole ollut parhaimmillaan. Starkia eli Westlakea ovat enemmän kiinnostaneet hahmot kuin itse keikka - joka on tosin huikea idea. Parker värvätään mukaan konnaporukkaan, jonka tavoitteena on putsata kerralla kokonainen kaupunki, syrjäinen kaivospaikkakunta Copper Canyon.
Mitä enemmän kokkeja matkassa sitä paksumpi soppa syntyy, tietenkin. Lamautetaan ensin poliisi ja palokunta, sitten tyhjennetään pankit ja kaivoksen konttori jne.. Kun homma on hyvin suunniteltu, kaikki sujuu mukavasti kunnes...
Kirjassa tuodaan ironisesti esille miten järjestäytynyt rikollisuus tässä muodossaan rinnastuu yksityisyrittämiseen. Parker ja kumppanit lainaavat rahaa "kunniallisilta" sijoittajilta kuten hammaslääkäriltä ja hankkivat sitten työvälineensä, konepistoolit jne..
Koko The Scoren läpi vallitsee vähän hätäinen tunnelma, ja sama toistuu Cooken sarjakuvituksessa. Paljon puhuvia päitä ja luonnosmaisempia kuvia kuin edellisissä Parkereissa. Kokonaisuus muistuttaa enemmän storyboardia kuin sarjakuvaa.   


Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: Curtvile - 23.07.2012, klo 13:05:56
en purematta niele väitettä "kumpikaan tekijä ole ollut parhaimmillaan" vaikka molempien kohdalla krapulamaanantaijälki hitonmoisessa kiireessä ajaa 95% kaikkien muiden ohi.

Scorea ei ole tullut vielä hommattua mutta odotan suuresti.
Siinähän ammattirikollisetkin tietävät että ryöstää ja tappaa voit sydämen kyllyydestä mutta maksa verosi tai valtio kostaa.


Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: VesaK - 23.07.2012, klo 13:55:37
en purematta niele väitettä "kumpikaan tekijä ole ollut parhaimmillaan"

Eikä pidäkään. Mutta väitän silti että parempaa on molemmilta tulossa.

http://violentworldofparker.com/Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: Lönkka - 24.07.2013, klo 16:23:56
Joulukuuksi puuhaillaan Slaygroundia (suom Panssariauto); JOULU!

http://www.icv2.com/articles/news/26299.html

Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: Curtvile - 24.07.2013, klo 17:12:53
Vaikken kiltti lapsi olekaan niin nyt tiedän mitä lahjaksi hankin.


Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: Lönkka - 11.12.2013, klo 20:22:01
Joulukuuksi puuhaillaan Slaygroundia (suom Panssariauto); JOULU!

http://www.icv2.com/articles/news/26299.html
Tänään ilmestynyt Slayground luettu ja hyväksi todettu -on se aika äijä (sekä Parker että Cooke).
Joskaan ei tunnelmaltaan pääse ihan edellisten tasalle.

Mukana samassa teoksessa äärimmäisen tiivistetty Seven.


Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: Jyrki Vainio - 13.05.2016, klo 17:34:06
"Darwyn Cooke saattohoidossa aggressiivisen syövän takia"  >:(  :'(

http://www.newsarama.com/29274-creator-darwyn-cooke-receiving-palliative-care-for-aggressive-cancer.html


Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: VesaK - 13.05.2016, klo 18:51:25
Tulihan se perjantai 13 sieltä.

Onpa paska uutinen. Palliatiivinen hoito ei kuitenkaan ole vielä saattohoitoa, vaan "elämää ylläpitävää". Se SAATTAA kestää pitempäänkin, vaikka onkin merkki siitä ettei mitään varsinaista parannuskeinoa enää ole. Saattohoito on sitten aivan loppumetrien vaihe.


Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: Toni - 13.05.2016, klo 19:33:21
No olipa tosiaan harvinaisen paska uutinen. Kaikkia Cooken tuotoksia on tullut digattua urakalla ja just eilen juteltiin, kuinka Twilight Children on paras uusi Vertigo-sarja vuosikausiin.


Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: Miqz - 13.05.2016, klo 19:51:47
Tulihan se perjantai 13 sieltä.

Onpa paska uutinen. Palliatiivinen hoito ei kuitenkaan ole vielä saattohoitoa, vaan "elämää ylläpitävää". Se SAATTAA kestää pitempäänkin, vaikka onkin merkki siitä ettei mitään varsinaista parannuskeinoa enää ole. Saattohoito on sitten aivan loppumetrien vaihe.

No, faija ollut palliatiivisessa hoidossa syksystä alkaen ja nyt ollaan loppumetreillä, eli ei kannata liikoja odottaa. Tarkoittaa siis tosiaan sitä että varsinaista parannuskeinoa ei ole. Ja agressiivinen syöpä voi viedä todella nopeasti, vrt. Lemmy Kilmister.


Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: Darzee - 13.05.2016, klo 19:56:15
Päivän surullisimpia uutisia. Toivon tietysti Cookelle parasta mahdollista vointia, mutta hienon tekijän ura on näiden uutisten valossa katkeamassa liian aikaisin.


Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 14.05.2016, klo 10:40:13
Nyt leviää netissä jo tieto (http://www.comicbookbin.com/Darwyn_Cooke000.html) että Cooke olisi jo kuollut. Wikipediassa ei lue ainakaan vielä.


Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: Lurker - 14.05.2016, klo 11:18:52
Nyt leviää netissä jo tieto (http://www.comicbookbin.com/Darwyn_Cooke000.html) että Cooke olisi jo kuollut. Wikipediassa ei lue ainakaan vielä.

Jo lukee.
https://en.wikipedia.org/wiki/Darwyn_Cooke

RIP.

(https://pbs.twimg.com/media/CiZRWQdXEAAaUVo.jpg:large)


Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: Veli Loponen - 14.05.2016, klo 12:00:18
Eipä lue enää. Ilmeisesti oli ennen aikainen ilmoitus, ja elää vielä.


Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: VesaK - 14.05.2016, klo 12:36:06
http://tidskriftensekvenser.se/blog/darwyn-cooke-dod

En jaksa uskoa enää muuta.


Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: Lurker - 14.05.2016, klo 19:17:11
http://tidskriftensekvenser.se/blog/darwyn-cooke-dod

En jaksa uskoa enää muuta.

Tuonen mailla on Darwyn.

Omaiset ilmoittivat blogissa:
"We regret to inform you that Darwyn lost his battle with cancer early this morning at 1:30 AM ET. "
http://darwyncooke.blogspot.fi/2016/05/we-regret-to-inform-you-that-darwyn.htmlOtsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: Miqz - 14.05.2016, klo 22:27:56
Oliko Cooken tuotannosta suomennettu muuta kuin Vartijat ennen?


Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: Sampsa Kuukasjärvi - 14.05.2016, klo 22:32:01
Oliko Cooken tuotannosta suomennettu muuta kuin Vartijat ennen?

Minulla ei tule muuta mieleen kuin lyhyt Slam Bradley -tarina DC-spesiaalista. Pulp-pokkariin kai harkittiin hänen tuotantoaan.


Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: Petteri Oja - 15.05.2016, klo 00:07:51
DC-Spesiaalissa (3/06) oli myös lyhkäinen Bat-tarina. Mutta siinä ne taitaa olla.


Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: Jukka Laine - 15.05.2016, klo 07:05:48
New Frontieria pitää suositella kaikille. Suomeksihan se kannattaisi julkaista, on se ajaton, vaikka tapahtuu 50-luvulla.

Darwyn Cookea on hehkutettu Kvaakissa yllättävän paljon, vaikka suomeksi on tullut vain vähän, ja vaatimattomammasta päästä.

Parker myös suomeksi, kiitos.


Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: Jiksi - 16.05.2016, klo 22:09:45
Edesmennyttä Cookea muistellaan netissä. Luin vasta ensimmäisen viidenneksen, taustoituksen, kattavasta haastattelusta (http://www.tcj.com/the-darwyn-cooke-interview-by-markisan-naso/) (The Comics Journal), mutta sen perusteella teksti ei ole lainkaan huonompi tapa muisteluihin.


Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: Anonyymi Jaarittelija - 19.05.2016, klo 15:19:36
Parker myös suomeksi, kiitos.

Cooken Parkeria kehiin! Hopi hopi!

Panellogy 101 - Darwyn Cooke's Parker (https://www.youtube.com/watch?v=meVGcwrol6o)

Egmontin nykyiseltä poppoolta näiden käännöksiä lienee turha odotella... Like ja Rmäki?Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: tertsi - 19.05.2016, klo 20:55:43
Eikös kaikilla ole noi Parkerit jo englanniksi?


Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: Anonyymi Jaarittelija - 19.05.2016, klo 21:08:05
Niinhän nuo taisivat olla myös Sandmanit ja Preacherit aikoinaan, mutta kummasti vaan kauppa käy näinä päivinä...Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: Petteri Oja - 20.05.2016, klo 01:41:29
Niinhän nuo taisivat olla myös Sandmanit ja Preacherit aikoinaan, mutta kummasti vaan kauppa käy näinä päivinä...

Nimenomaan. Sandmanin eka suomenkielinen kirja loppuunmyytiin nopsaan ja toinen painos on tulossa, vaikka Sandmanhan nimenomaan "on kaikilla jo englanniksi, ei sitä kannata kääntää..."

Sandman on silti Suomessa tunnettu, en usko että kovin moni täällä tietää edes kuka Darwyn Cooke on. Like ja Ruokosenmäki lienee mahdollisin kustantaja Parkereille. Toivotaan, toivotaan.


Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: Curtvile - 20.05.2016, klo 01:45:50
Vaikka edesmennyt Darwyn Cooke on nimi jonka pitäisi olla sarjakuvanharrastajille tuttu, ei sitä ole.
Parkerien kohdalla auttaa toki myös Richard Stark/ Donald Westlake eli Parkerin alkuperäinen tekijä.
Yleisö löytyisi määrällisesti enemmän Ruumiinkulttuurin kuin Sarjainfon lukijakunnasta


Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: Jiksi - 06.07.2018, klo 20:01:39
Onhan tämä Parker kova. Ensimmäinen kokoelma kiskoi mukaan.

Toinen kokoelma ei sitten ihan samaan tahtiin kolissut, mutta täytyypä pitää taukoa niin ei tule ähkyä.


Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: Jiksi - 07.07.2018, klo 03:06:37
Täytyy myöntää, että toisessa kokoelmassa taisi lopulta vain nyppiä ajoittainen tekstipainotteisuus. Kolmas ja neljäs kokoelma Parkeria menivät siihen jatkoksi yhdessä hujauksessa.

Olisin lukenut putkeen vielä enemmänkin. Olihan sitä ilmeisesti suunnitteilla, ennen kuin Cookesta aika jätti.

Kustantaja oli lupaillut neljännen julkaisun aikoihin, että viides Parker tulisi 2015.


Otsikko: Vs: Darwyn Cooke
Kirjoitti: Petteri Oja - 07.07.2018, klo 10:12:38
Cooken Parkerin lukeminen aiheuttaa mulla fyysistä mielihyvää. Se on se symmetria...