Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Kolumnit ja matkaraportit: Sarjakuvaostoksilla Norjassa (07.12.2019 klo 20:18:02)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
10.07.2020, klo 14:17:11

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
483537 viestiä 10478 aihetta kirjoittanut 3848 jäsentä. Uusin jäsen: juuso
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
  Etusivu | Ohjeet |   Galleria |   Kirjaudu | Rekisteröidy  

Stanyard's Scouts2
Edellinen kuva | Seuraava kuva
© Kuvan tekijänoikeudet kuuluvat kuvan lisääjälle tai kuvauksessa ilmoitetulle taholle. Kuvan kopiointi tai luvaton käyttö ilman tekijänoikeuksien haltijan lupaa on ehdottomasti kielletty. Julkaisu Kvaakin sarjakuvagalleriassa tapahtuu kuvan
lisääjän hyväksymän julkaisusopimuksen lisensoimana.
0 Jäsenet ja 1 vieras katselee tätä kuvaa.

Kommentteja
Reima Mäkinen
Viestejä: 9274
30.01.2020, klo 10:46:40              
MInä en ollenkaan huomannut asioita joita itse kritisoit tuossa. Sen sijaan ihastelin sitä valtavaa työmäärää, jonka olet uhrannut kuvien yksityiskohtiin. MIelessäni kuvittelin että nuo ukot ovat ilotalossa käymässä. Värejähän tuo vielä oikeastaan huutaisi. Erottuisivat hahmotkin paremmin toisistaan, esimerkiksi Crazy ja tuo kiharapää, jonka hieman kömpelön näköinen käsi viidennessä ruudussa on oikeastaan ainoa puute, joka pisti silmääni. Mutta kaiken kaikkiaan tuo on aika huikean näköinen, "eurooppalaisella tyylillä" piirretty länkkärisarjis.
OM
Viestejä: 2265
31.01.2020, klo 13:36:39              
Aivan loistavaa lännensarjakuvaa. Tälläistä jaksaa lukea ja katsella mielellään. Yhdyn Reimaan, että kova työmäärä sinulla kyllä ollut. Ja hienon tarkkaa piirräntää. Tätä lisää toivoo OM.
Ja tsot.,.tsot....älä nyt mollaa itseäsi liikaa. Tietenkin pieni kritiikki on aina paikallaan. Minullakin on tapana mollata itseäni, mutta tuo laittamasi sarjakuva sivu on todella hieno.
Hanmot ovat eläviä ja olet saanut ne näyttämään tunnistettavilta joka ruudussa,  joka on piirtäjille joskus vaikeaa. Piirtämäsi naiset ovat kauniita ja luonnollisia.  Naisten  piirtäminen on muuten hyvin hyvin haastavaa. Samoin hevosten.

Sinulla on persoonallinen tapa käyttää puhekuplia helposti seurattavalla tavalla,  joka saa aikaan sen,  että ruudun tapahtumien lukeminen on helppoa. Lisäksi mielestäni tuollainen puhekuplien sijoittelu tuonne ylös antaa lisää pintaalaa  sarjakuvan hahmoille ja tapahtumien kuvaamiseen.
Ja joo. Yhdyn myös Reimaan siinä, että värit kyllä tähän sopisivat erinomaisesti.  Siitä vaan värittämään jos sinulla vielä voimia kovan puurtamisen jälkeen.
Oletko koskaan muuten käyttänyt värejä? Itse en ole.
Olet lahjakas piirtäjä.  
Tästä tarinasta kun saat sen joskus valmiiksi tulee hieno albumi. Älä laita liikaa sivuja esille, ettei koiko tarinan juoni paljastu liian aikaisin tuleville albumisi lukijoille..... Wink  Vain pieniä makupaloja herättämään suurempaa ruokahalua. Tsemppiä tuleville sarjoille.

Ps. Oletko tehnyt jatkoa sarjalle Rex Ringo tai Lähettiläs tähdistä?  Haluaisin nähdä molemmista sarjoista paremmin päähenkilöiden kasvot.
Viimeksi muokannut: OM 31.01.2020, klo 21:34:49
Secos-Bill
Viestejä: 802
26.02.2020, klo 19:01:01              
Kiitoksia suopeista arvioista :-)
Yksityiskohtia on aika paljon pelkästään sen takia, että en osaa yhtään varjostaa, joten en voi tehdä kuvista täyteläisiä isoilla mustilla alueilla, saati että voisin peittää mitään hankalia kohtia vetäisemällä isoja heittovarjoja. Ja varjotuksiakin huonommin osaan käsitellä värejä, joten tämä ei näe värejä ainakaan minun toimestani.

Ainoat jutut, jotka mielestäni hallitsen kunnolla ovat ilmeet ja suhteellisen yksilölliset kasvot. Naisrooleja tulee olemaan ainakin parisenkymmentä ja jokaisesta tulee sellainen, että on ( toivon mukaan ) tunnistettavissa ihan pelkkien kasvojen perusteella. En ole ikinä ymmärtänyt sitä, että niin monet mestaripiirtäjät eivät saa naisista yksilöllisiä, kun se kerran minultakin onnistuu Huh

Puhekuplien suhteen määrää aika paljon se, että olen päättänyt jo vuosia sitten, että tavuviivoja en käytä vaikka mikä olisi. Hahmotellessa muuttelen kuplien muotoa ja sijaintia, sekä muuttelen sanamuotoja ja -järjestyksiä, joskus kuplaan tulee jotain ihan muuta kuin alkuperäisessä käsikirjoituksessa oli. Neloskuva oli hankala... Mitään puoli ruutua vievää jaaritteluakaan ei sallita.

Näytteitä voinen laittaa aika paljonkin spoilaamatta, sillä tämä on eräänlainen elämänkerta, joka kattaa vuosia, eikä siinä ole yksittäistä juonta, vaan enemmän tai vähemmän erillisiä kohtauksia, joita sitoo yhteen vain päähenkilö ja sivuja taitaa tulla yli 300.
Esimerkiksi tämä 3-sivuinen kohtaus, josta näyte on, ei ollut alkuperäisessä 120 s käsikirjoituksessa. Sivuhahmot häipyvät, uusia tulee, jotkut palaavat, sisäinen logiikka ja muisti kuitenkin ovat johdonmukaisia, eli näitä kohtauksia ei voi laitella ihan mihin järjestykseen vain. Mutta kestää sitten useamman lukukerran kuin dekkarit, joita olen enimmäkseen kirjoitellut. Tehtynä on vasta reilut 40 sivua, joten valmista tuskin tulee pariin vuoteen.

Rex Ringoa on piirretty vain galleriassa oleva pätkä, mutta se on kirjoitettu valmiiksi ja siinä on 30 sivua. Se ei kuitenkaan ole tuollaisessa sanomalehtisarjamuodossa kuin galleriassa oleva näyte.
Lähettiläs Tähdistä on myös valmis, se on 60 sivua pitkä, mutta ei edusta parasta jälkeä, koska on piirretty 2013-14. Galleriassa oleva Smaragdijärven Arvoitus ( 60 s ) myös valmis, tehty 2015-16. Ja noiden välissä 30-sivuinen Roistoista Pahin ( 2014 ), eli hirveästi en ole piirrellyt, kun musiikkipuoli on vienyt leijonanosan ajastani.

Kommentoi kuvaa

HUOM! Ennen kuin kommentoit, lue seuraavaa:
  • Kommentoi vain jos sinulla on oikeaa sanottavaa työstä tai tekijästä. Vältä turhia, sisällöttömiä kommentteja. Arvostele ainoastaan työn alla olevilla tähdillä jos et keksi järkevää kommentoitavaa.
  • Kohdista kommenttisi ainoastaan kuvaan tai tekijään. Muista aiheista keskustellaan foorumilla. Tämä ei ole myöskään chatti!
  • Pysy asiallisuuksissa. Samat keskustelufoorumin säännöt pätevät myös täällä ja ylläpito valvoo kommenttejasi.

  • Kiitokset kommentistasi! Kommenttisi ei kuitenkaan näy julkisesti, ennen kuin ylläpito on tarkistanut ja hyväksynyt sen.