Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Kolumnit ja matkaraportit: Black Peider 20 vuotta (16.05.2019 klo 15:25:21)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
20.07.2019, klo 09:11:25

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
475549 viestiä 10555 aihetta kirjoittanut 7412 jäsentä. Uusin jäsen: KalleK
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
  Etusivu | Ohjeet | Haku | Jäsenet |   Galleria |   Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  

Sneak #2
Edellinen kuva | Seuraava kuva
© Kuvan tekijänoikeudet kuuluvat kuvan lisääjälle tai kuvauksessa ilmoitetulle taholle. Kuvan kopiointi tai luvaton käyttö ilman tekijänoikeuksien haltijan lupaa on ehdottomasti kielletty. Julkaisu Kvaakin sarjakuvagalleriassa tapahtuu kuvan
lisääjän hyväksymän julkaisusopimuksen lisensoimana.
0 Jäsenet ja 1 vieras katselee tätä kuvaa.

Kommentteja
Illodiini
Viestejä: 593
20.10.2018, klo 03:06:38              
Et ole vallan lahjaton ja layoutissakin on yritystä, mutta sanon tämän ilkeilemättä (koska alla pilkistää ideaa): Opettele piirtämään. Matki ja harjoittele kiivaasti. Vertaa aikaansaannoksiasi sellaisiin, joita ihailet. Harjoittele lisää. Yritä soveltaa oppimaasi uuteen, älä jää toistamaan aina samaa asentoa tai ilmettä, vaikka juuri ne mielestäsi sujuisivat. Kokeile eri välineitä, aina väriliiduista pensseleihin. Iloitse onnistumisista, ja sitten mieti mitä vikaa kuvassa on. Siinä on aina.
Matki ja kopioi parempiasi tyylistä toiseen kunnes osaat ne unissasikin. Piirrä mallista välillä. Tee sellaista sarjakuvaa jota itse haluaisit lukea.
Tietokone ei ole se väline jolla mestarit syntyvät.
Kyllä se siitä, jos vain kuume on tarpeeksi ankara.
Secos-Bill
Viestejä: 769
20.10.2018, klo 21:24:29              
Tämä on minusta JPH:n piirrosteknisesti heikoin sivu, joten hyvää toivoa parantamisesta on Smiley

Kaiteen ylitys on todella hieno ja liike tavoitettu hyvin, vaikka eri asennoilla ei taida olla ihan samaa aikaa välissä*. Harmi, että muuten hahmot ovat hiukan jäykkiä ja jopa muotopuolia. Ehkä peilikuvan ( tai valoa vasten kääntöpuolelta ) katsominen auttaa huomaamaan missä tarvitaan korjaamista.

Illodiinin mainitsemasta layoutista en oikeastaa osaa sanoa mitään, kun en ole tuollaisen tyylin ystävä ja se on minusta hiukan sekavaa. Varsinkin, jos on paljon pitkiä viivoja taustoissa, kuten tässä. Väritys saattaa auttaa, jos se nyt on suunnitelmissa.

Tekisi myös mieli moittia liian pienistä hahmoista, mutta en oikein voi kun itse sorrun ihan samaan. Isossa luonnoksessa ovat hyviä, mutta sitten printtikoossa...


( *Siis jos ylitys olisi filmillä ja siitä otettaisiin vaikka joka kymmenes ruutu malliksi, niin luulen, että niissä eivät olisi nuo asennot... voin olla ihan väärässä ja ehkä se ei edes olisi hyvä tapa valita oikeat asennot... )
JPH
Viestejä: 59
22.10.2018, klo 19:21:51              
Kiitos kommenteista! Piirtämään tässä opetellaankin, siksihän näitä tänne postaankin jotta saan vinkkejä/vierasta näkökulmaa Wink

Tuossa kaiteen ylittämisessä en tosiaankaan ajatellut oikeaa aikaväliä eri asennoille. Mielenkiintoinen pointti. Tavoitteenani oli näyttää siinä ne asennot "joilla on merkitystä" jotta liikerata tulisi ymmärretyksi.

Nyt kun tätä taas kriittisemmin kattoo niin kyllähän nuo kaksi kävelevää duudsonia aika jäykkiä ovat, ja nelosruudun aurinkolasi-hemmon liike näyttäisi pysähtyneen nelosruudussa. Nelosruudun pieleen mennyt perspektiivi myös häiritsi jo heti sivun valmistuttua, mutta päätin sen kuitenkin jättää noin. Virhe, joo.

Jep, aina pyritään parantamaan. Smiley

Kommentoi kuvaa

HUOM! Ennen kuin kommentoit, lue seuraavaa:
  • Kommentoi vain jos sinulla on oikeaa sanottavaa työstä tai tekijästä. Vältä turhia, sisällöttömiä kommentteja. Arvostele ainoastaan työn alla olevilla tähdillä jos et keksi järkevää kommentoitavaa.
  • Kohdista kommenttisi ainoastaan kuvaan tai tekijään. Muista aiheista keskustellaan foorumilla. Tämä ei ole myöskään chatti!
  • Pysy asiallisuuksissa. Samat keskustelufoorumin säännöt pätevät myös täällä ja ylläpito valvoo kommenttejasi.

  • Kiitokset kommentistasi! Kommenttisi ei kuitenkaan näy julkisesti, ennen kuin ylläpito on tarkistanut ja hyväksynyt sen.