Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
18.07.2018, klo 04:22:27

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
465399 viestiä 10339 aihetta kirjoittanut 7291 jäsentä. Uusin jäsen: juhop
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
  Etusivu | Ohjeet | Haku | Jäsenet |   Galleria |   Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  

34-35
Edellinen kuva | Seuraava kuva
© Kuvan tekijänoikeudet kuuluvat kuvan lisääjälle tai kuvauksessa ilmoitetulle taholle. Kuvan kopiointi tai luvaton käyttö ilman tekijänoikeuksien haltijan lupaa on ehdottomasti kielletty. Julkaisu Kvaakin sarjakuvagalleriassa tapahtuu kuvan
lisääjän hyväksymän julkaisusopimuksen lisensoimana.
0 Jäsenet ja 1 vieras katselee tätä kuvaa.

Kommentteja
Gothicus
Viestejä: 2741
25.07.2011, klo 09:56:09              
Hieno kuva, mutta harmaasävyt ovat kyllä hengettömyydessään ja "tasapaksuisuudessaan" aivan hirveät.
Korro
Viestejä: 1404
25.07.2011, klo 10:09:51              
Hieman liian anime/manga vaikutteinen makuuni.Maku asioista ei voi kiistellä. Persoona puutuu,valitan.
Juuso Laasonen
Viestejä: 96
25.07.2011, klo 12:44:02              
Kiitos kommenteistanne!

Gothicus, komppaan sinua harmaasävyjen suhteen. Homma sattuu olemaan niin, että en osaa tehdä tietokoneella vieläkään kunnollisia harmaasävyjä, siis tällaisia kiinteitä. Mutta ruikuttaminen sikseen- sattuisiko sinulta löytymään neuvoja tai työkaluja sävyjen parantamiseen, eli miltä niiden kuuluisi näyttää? Esimerkkejä, käyttökelpoisia teksuureja yms.? Tämä siksi, koska en tee hirveästi pelkästään sillä tiedolla että sävyt näyttävät hengettömiltä ja tasapaksuilta...

Korro, makuasioista ei tosiaan voi kiistellä. Toisaalta, miksi vaivautua kertomaan minulle asiasta jota ei voi korjata eikä muuttaa muuttamatta sarjiksen jokaista sivua? Yksien mielestä se, että ottaa vaikutteita mangasta omiin töihinsä on täysin persoonatonta, kun taas toiset pitävät siitä. Täysin subjektiivista kritiikkiä siis, ja melko hyödytöntä.
Korro
Viestejä: 1404
25.07.2011, klo 13:24:52              
Hmm,hyödytönhän oli kommenttini.Koska en usko/halua että alat muutamaan mitään tuotannostasi mielipiteeni takia. Pääasiassa omat näkymykset ja ratkaisut ratkaisevat. Siitä kannattaa pitää kiinni.
Memmil
Viestejä: 124
25.07.2011, klo 14:30:31              
Piirroksesi ovat teknisesti ottaen TODELLA makeita, mutta itse jään kaipaamaan oikeaa kynänjälkeä.

Tuollaiset tietokonetuottoiset harmaat liukuvärit on vähän liian teollisen makuisia ja jättävät minut kylmäksi. Katselen mieluummin oikeasti "käsin piirrettyjä" sarjakuvia.

Makuasia. Saattaa vaikuttaa etten muutenkaan tykkää mangahtavasta jäljestä ja piirrustusohjelmilla tuotettavista viivoista. Toki tietokoneella voi värittää ja tehdä harmaasävyjä mutta liukuvärit ovat karmeita.

Annoin neljä tähteä. Viidennen jätin pois liukuvärien vuoksi.
Viimeksi muokannut: Memmil 25.07.2011, klo 14:32:01
Vieraat
25.07.2011, klo 15:19:37              
Haluaisin etualan erottuvan taustasta selvemmin. Etualalle vaikkapa paksumpaa viivaa kuin taustalle.
Heebojen asennot on onnistuneet erinomaisesti.
Juuso Laasonen
Viestejä: 96
25.07.2011, klo 15:22:18              
Memmil, viivat eivät ole koneella piirrettyjä vaan normalisti paperille tussattuja. Viivapiirrosten tekemistä koneella en ole harrastanut, koska ne ovat A6-kokoisella piirtolaudalla aivan liian tuskallisia tehdä.

Mitä tuohon "oikeasti käsin piirrettyyn" tulee, niin näiden sivujen värittäminen/harmaasävyttäminen käsin maalaten, piirtäen tai muuten olisi aivan liian hidasta jos joskus meinaisin saada valmista. Sen sijaan olen miettinyt(nyt kun asiasta on huomautettu, kiitos siitä) että varioin tietokonesävyjä lisäämällä rakeisuutta, tekstuuria, yms. harmaasävyjen päälle. Luulen tämän ratkaisun toimivan, mitä noihin liukuväreihin tulee.

Tertsi- tummensin penkkien taustoja myöhemmin, se tuntui auttavan noihin ongelmiin. Latasin uuden kuvan edellisen tilalle.
Viimeksi muokannut: Juuso Laasonen 25.07.2011, klo 15:26:36
juhar
Viestejä: 28
26.07.2011, klo 01:33:42              
En ymmärrä tuota kitinää harmaasävyistä. Sävyt eivät ole tasaisen platkuja, eivätkä perusliukuja. Yritystä on ja hyvältä näyttää. Hivenen steriili saundi, mutta sopii tarinaan ja tyyliin.
Gothicus
Viestejä: 2741
26.07.2011, klo 13:18:35              
Niin... mä en tiedä tarpeeksi tietokoneella piirtämisestä, että pystyisin ketään siinä neuvomaan. Siitä mikä näyttää hyvältä ja mikä ei pystyn sanomaan oman subjektiivisen mielipiteeni.

Hengettömyydellä tarkoitan jonkinlaista "liukuhihnamaista" persoonatonta tylsyyttä. Harmaasävysi ovat sinällään siistit, mutta kaipaisin enemmän erilaisten sävyjen vaihtelua ja aiheeseen sopivaa naturalismia. Kyniä ja pensseleitä, luonnollisuutta keinotekoisen ja kylmän kliinisyyden sijasta.
Juuso Laasonen
Viestejä: 96
28.07.2011, klo 15:35:02              
Kiitti, juha, gothicus-

Gothicus, olen kyllä itse miettinyt samaa mutta ratkaisut ovat vain olleet liian vaikeita/kalliita/hitaita toteuttaa. Tarkoitan siis lähinnä perinteisiä tekniikoita. Eri brushien käyttö saattaisi lisätä vähän luontevamman otteen tietokoneella, mutta se olisi pitänyt toteuttaa heti ekalta sivulta alkaen, sillä nyt minulla olisi 40 sivua korjailtavana... toisin sanoen annan ekan osan mennä tällaisena ja panostaa ainakin muihin osa-alueisiin enemmän.  

Joka tapauksessa, kokeilin muuttaa harmaasävyjen ulkonäköä lisäämällä rakeisuutta väreihin, ja tulos on oheisessa linkissä:

http://penuser.deviantart.com/#/d41mv8b

Ainakin omasta mielestäni jälki näyttää hieman paremmalta, jos nyt ei kuitenkaan ihan parhaalta mahdolliselta.
Viimeksi muokannut: Juuso Laasonen 28.07.2011, klo 15:35:17

Kommentoi kuvaa

HUOM! Ennen kuin kommentoit, lue seuraavaa:
  • Kommentoi vain jos sinulla on oikeaa sanottavaa työstä tai tekijästä. Vältä turhia, sisällöttömiä kommentteja. Arvostele ainoastaan työn alla olevilla tähdillä jos et keksi järkevää kommentoitavaa.
  • Kohdista kommenttisi ainoastaan kuvaan tai tekijään. Muista aiheista keskustellaan foorumilla. Tämä ei ole myöskään chatti!
  • Pysy asiallisuuksissa. Samat keskustelufoorumin säännöt pätevät myös täällä ja ylläpito valvoo kommenttejasi.

  • Kiitokset kommentistasi! Kommenttisi ei kuitenkaan näy julkisesti, ennen kuin ylläpito on tarkistanut ja hyväksynyt sen.