Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Kolumnit ja matkaraportit: Tarinoita tuntureilta (26.08.2018 klo 11:58:16)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
21.05.2019, klo 20:44:03

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
474257 viestiä 10527 aihetta kirjoittanut 7397 jäsentä. Uusin jäsen: seitani
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
  Etusivu | Ohjeet | Haku | Jäsenet |   Galleria |   Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  

007 Kun omat keinot eivät riitä
Edellinen kuva | Seuraava kuva
© Kuvan tekijänoikeudet kuuluvat kuvan lisääjälle tai kuvauksessa ilmoitetulle taholle. Kuvan kopiointi tai luvaton käyttö ilman tekijänoikeuksien haltijan lupaa on ehdottomasti kielletty. Julkaisu Kvaakin sarjakuvagalleriassa tapahtuu kuvan
lisääjän hyväksymän julkaisusopimuksen lisensoimana.
0 Jäsenet ja 1 vieras katselee tätä kuvaa.

Kommentteja
Teräskäsine
Viestejä: 371
06.11.2007, klo 14:50:13              
Kaikkiaan hyvän näköistä. Ainoastaan realistiset ihmiset ovat liian siloposkisija ilman suurempia yksityiskohtia. Formula-auto on upein, joka pisti heti ensimmäisenä silmään.
Juha Kouvalainen
Viestejä: 1532
08.11.2007, klo 11:28:59              
Maurice de Bevere:n piirrostyylin yhdistäminen Stéphane Rosse:n tietoisen jäykkään realistiseen Naisen kanssa -kerrontatapaan eivät istu oikein samalle sivulle. Tai itse en oikein löytänyt perustetta miksi näin? Tykkään Morrisilta lainatusta tyylistäsi, vaikka jossain määrin se onkin toki yhtä persoonatonta ja kopioitua kuin oma Watterson-apinointini. Hienoa jälkeä kuitekin ja erityisesti tuo Formula on hieno.

Edit: Tosin Rossekin lainaa Hergeä minkä ehtii, joten so not...  Roll Eyes
Viimeksi muokannut: Juha Kouvalainen 08.11.2007, klo 11:32:45
Motorpop Comics
Viestejä: 4
08.11.2007, klo 21:11:00              
Moi ja paljon kiitoksia kommenteista!

Viimeaikana piirrostyylini on tosiaan muuttunut, koska itseäni kiinnostaa omaksua sarjakuviini jotain elementtejä poptaiteesta. Samanlaisia ideoita olen huomannut myös suomalaisista piirtäjistä juuri Rossen piirroksissa, eli viittauksia/lainauksia poptaiteeseen. Roy Lichtensteinhan aikanaan suurensi piirtoheittimen avulla sarjakuvaruutuja maalauksiksi, niin ajattelin että nyt on korkea-aika yrittää jalostaa jotain poptaiteilijoiden ideoita takaisin myös suomalaisiin sarjakuviin. Silti edelleen pidän Morrisin tyyliä tehdä huumorisarjakuvaa hauskimpana/tyylikkäimpänä/ (jopa nerokkaimpana), joten siksi pidän edelleen paljon Morrisin kaltaisien sarjakuvaruutujen tekemisestä.

Siinäpä syy miksi sarjakuvasta tuli tällainen: kulunut formula kausi piti tiivistää yhden sivun tarinaan kauden aikana tekemistäni töistä.  

Piirrosten erilaisuus paistaa kyllä helposti silmään alan ammattilaisille.

T: Antti
mastermind
Viestejä: 411
11.12.2007, klo 16:37:32              
Hienoja piirrustuksia.
[kivi]
Viestejä: 1570
24.11.2009, klo 01:36:00              
Voit hyvin kutsua tätä pop artiksi, mutta ennemmin tämä on Clip-artia kamalimmillaan. Ikävä sanoa, mutta mieleen tulee lapsi joka läpipiirtopaperin kanssa jäljentää eri lähteistä kuvia hahmottamatta kokonaisuutta, samalla tavalla tässäkään ei ole ehkä yhtään piirrosta josta voisit itse ottaa kunnian, olkoonkin että 40-luvun film noir -etsivä on niin luvattoman huonoa työtä etten keksi mistä olet sen voinut kähveltää. Luultavasti jostain siluettikuvasta johon olet itse yrittänyt piirustaa kasvot?

En yleensä suutu tällä tavalla, mutta luettuani kommentit ymmärrän, että täällä on piirustustaidottomia ja keskenkasvuisia paikalla, heille ei saisi antaa väärää kuvaa siitä, mitä piirtäminen on. Piirtäminen ei ole jäljentämistä ja eri lähteistä koottujen kuvien yhdistelyä, eikä piirros muutu omaksesi sillä että jäljennät sen ääriviivan.

Oletko mahdollisesti jossain mainostoimistossa töissä?


Viimeksi muokannut: [kivi] 24.11.2009, klo 01:48:27

Kommentoi kuvaa

HUOM! Ennen kuin kommentoit, lue seuraavaa:
  • Kommentoi vain jos sinulla on oikeaa sanottavaa työstä tai tekijästä. Vältä turhia, sisällöttömiä kommentteja. Arvostele ainoastaan työn alla olevilla tähdillä jos et keksi järkevää kommentoitavaa.
  • Kohdista kommenttisi ainoastaan kuvaan tai tekijään. Muista aiheista keskustellaan foorumilla. Tämä ei ole myöskään chatti!
  • Pysy asiallisuuksissa. Samat keskustelufoorumin säännöt pätevät myös täällä ja ylläpito valvoo kommenttejasi.

  • Kiitokset kommentistasi! Kommenttisi ei kuitenkaan näy julkisesti, ennen kuin ylläpito on tarkistanut ja hyväksynyt sen.