Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
12.12.2018, klo 08:26:25

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
469520 viestiä 10439 aihetta kirjoittanut 7340 jäsentä. Uusin jäsen: Samu
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Lännensarjat
| | |-+  Maxi-Texit & paras Maxi-Tex- äänestys
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Äänestys
Kysymys: Eli valitse mielestäsi paras Maxi-Tex
Läpi lyijytuulen ja luotituiskun
Merihevosen mysteeri
Dodge City
Kalmankalinaa Wyomingin luutarhassa
Konfederaattien kulta
Kalkkarot ja pahemmat käärmeet
Rio Hondo
Tuulen poika
Meksikon luotijuna
Pitkäsarvisten surmanajo
Valkoisen biisonin pojat
Kobran Myrkky
Vaarojen Saartamana
Oklahoma
Fort Sahara
Irlannin poika Pat
Paholaisen eskadroona
Texas Bill
Viikatemiehen tiellä
Patakuningatar
Karibian verikoirat
Vuoren vartija
Verilöylyn hetki
Vaarojen Panama
Oikeuden mies
Kadonnut poliisipäällikkö
Alaskan ihmissyöjät
Keltainen koira
Luopioiden etuvartio
Cheyenne Club
Lakia ja oikeutta
Kit Carsonin menneisyys
Taistelujen silta
Mefiston varjo
Nueces Valley
Kultasola

Sivuja: 1 ... 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Maxi-Texit & paras Maxi-Tex- äänestys  (Luettu 158315 kertaa)
Hannu
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 183« Vastaus #690 : 12.03.2017, klo 15:29:48 »

Roll Eyes Roll Eyes Orjuus, rasismi ( jota oli tietysti jonkin verran pohjoisessakin ) ja vankileirit ( Andersonville, Belle Island... ) olivat järjestään pahempia kuin pohjoisessa... en kyllä oikein keksi, miten joku voi väittää tuollaista, paitsi jos tietämys on saatu Tuulen Viemästä... Ja aika uskomatonta yhdistää äärikapitalistinen Unioni bolsevikkeihin.

On tietysti selvää, että fanaattisia ideologeja ( John Brown jne ) löytyy puolelta, joka haluaa muutosta, mutta ruohonjuuritasolla vahvempia mielipiteitä näistä ideologisista asioista oli todennäköisesti etelässä.
Sisällissota oli kuitenkin enemmän bisnestä kuin ideologiaa ja etelähän taistelut aloitti puolustakseen taloudellisia etujaan.

Italia taas tosiaan oli heti sodan jälkeen varsin sosialistinen ja luovilla taiteilijoilla puolestaan tapaa olla suhteellisen liberaali maailmankuva, mutta ei Texeissä minusta ole muuta ideologiaa kuin vastustetaan epätasa-arvoa ja korruptiota - kuten jokaisen säällisen ihmisen pitäisikin. Muutenhan kehykset tosiaan ovat varsin konservatiivisia.

Hyvin sanottu, Secos-Bill, yhdyn täysin tähän! Varsin kökköä on yrittää oikeisto-vasemmisto skeemaa tähän sotkea; eivät kommarit todellakaan voittaneet USAn sisällisotaa; kyllä kyse oli aivan muista asioista. Enkä myöskään usko että pelkästään vasemmistolaiset "punaiset" uskovat kaikkien ihmisten - etnisestä taustasta, sukupuolesta jne riippumatta - tasa-arvoon; ja tämä asiahan seisoo niin Suomen kuin USA:n perustuslaissa!

Tämä oli niin hyvin sanottu, että laitan sen tähän vielä uudestaan: "..ei Texeissä minusta ole muuta ideologiaa kuin vastustetaan epätasa-arvoa ja korruptiota - kuten jokaisen säällisen ihmisen pitäisikin." (Secos-Bill)

Ja kyllähän Texin tarinoissa niitä konnia on löytynyt joka leiristä, eivät ne aina ole olleet etelä-valtioiden joukoista.
tallennettu

Kaikki on miltä se kulloinkin näyttää
PeisosKronnonen
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 104


« Vastaus #691 : 13.03.2017, klo 01:41:53 »

Roll Eyes Roll Eyes Orjuus, rasismi ( jota oli tietysti jonkin verran pohjoisessakin ) ja vankileirit ( Andersonville, Belle Island... ) olivat järjestään pahempia kuin pohjoisessa... en kyllä oikein keksi, miten joku voi väittää tuollaista, paitsi jos tietämys on saatu Tuulen Viemästä... Ja aika uskomatonta yhdistää äärikapitalistinen Unioni bolsevikkeihin.


Kolme ensimmäistä ovat pikkukaloja, bagatelleja. Kannattaa muistaa, että Pohjoisen ideologistien alkuperäinen suunnitelma oli lähettää jokaikinen musta takaisin Afrikkaan, tuhota Etelän tilalliset ja siirtää Pohjoisen paisuvan väestön köyhälistä Etelän "puhdistetuille" alueille.

Ja aika uskomatonta sokeutta on vedota Pohjoisen kapitalistisuuteen, kun kyse on nimenomaan ideologisen retoriikan yhtäläisyyksistä. Bolševikkien käsitys mm. sodasta oli se, että kaikki mikä edistää bolševistista vallankumousta ja kaikki mikä haittaa sitä on laitonta ja siten rikollista. Tämä vastustajan rikolliseksi leimaaminen oli keskeinen osa Pohjoisen propagandaa ja se on ollut sitä sen jälkeen koko amerikkalaisen sotapropagandan perusta. Pohjoisen soveltama "totaalisen" sodan periaate oli sen ajan eurooppalaisen sodankäyntitavan näkökulmasta suorastaan barbaarinen.

Tietysti jos historiakuva perustuu Hollywoodin ja Tavja-tädin näkemykseen, niin toki on älyllisesti helpompaa toistella turvallisia iskulauseita kauheista "rasisteista", ja siitä toki palkitaankin "hyvän" ihmisen sädekehällä, jolla voi retostella "hyvien" ihmisten kekkeressä.
tallennettu
Secos-Bill
Galleriataiteilija
****
Poissa

Viestejä: 735


« Vastaus #692 : 13.03.2017, klo 05:57:48 »

Juu, olen varma, että juuri tuota Texin kirjoittajat tuumivat laatiessaan juttujaan.

Eiköhän ole parasta siirtyä Sekalaiset-osastoon, jos haluat jatkaa tästä aiheesta, ei saastuteta Tex-ketjua politiikalla.
tallennettu
Jamoz
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 126« Vastaus #693 : 13.03.2017, klo 15:58:04 »

Tex kannattaa ottaa aivan puhtaana viihteenä ja heittää realismi sekä faktat romukoppaan kun sitä lukee  Cheesy
tallennettu
TexKiller
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 452« Vastaus #694 : 15.03.2017, klo 14:12:04 »

Muutaman vuoden tauon jälkeen tuli kerrattua "kalkkarot ja pahemmat käärmeet" ja muistui kyllä hyvin mieleen miksi annoin tälle ääneni. Erittäin tiukat, toimintapitoiset tarinat ja Repe on erinomainen taiteilija ja näissä ei sortunut ihan niin pahasti perisyntiinsä=samannäköisiä hahmoja mitä nyt viiksillä ja parroilla rukattu.

Tosin jos cheyenne club tai kit carsonin menneisyys olisi listassa mukana saattaisi tämä vaihtua...
tallennettu
Morgan Kane
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 98


« Vastaus #695 : 13.04.2017, klo 13:51:16 »

Kommentoin nyt että olen lukenut vain yhden maxi-Texin ja se oli Alaskan...jolle annoin ääneni. Voin vaan kuvitella kuinka hyviä muut ovat olleet kun sekin huonosti sijoittuneena oli niin hyvä, lukiessa meni useampi tunti hitaasti nautiskellen ja juoni oli mielenkiintoinen  ja henkilohahmot moniuloitteisia.
tallennettu
Secos-Bill
Galleriataiteilija
****
Poissa

Viestejä: 735


« Vastaus #696 : 13.04.2017, klo 19:43:19 »

Eipä se Alaska nyt niin musertavan huono kokonaisuutena ollut, mutta kamalien kasvojen lisäksi käsikirjoituksessa oli joitakin todella turhauttavia ratkaisuja. Keskustelu löytyy täältä. Mutta kannattaa tosiaan perehtyä muihinkin, itse äänestin Patakuningatarta ( näköjään ainoana  Embarrassed )

Mutta olen aika malttamattomana odottanut, että mikä oli PeisosKronnosen lopullinen vaikutelma uusimmasta Taistelujen silta-tarinasta. Turhaanko ootan...
tallennettu
TexKiller
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 452« Vastaus #697 : 14.04.2017, klo 14:06:23 »

Karibian verikoirat saanut harmillisen vähän ääniä, se on aika hyvä maksi mutta heikko taide painaa kokonaisvaikutelmaa alas. Paremmalla kuvituksella voisi jopa suositella.

Tuulen pojasta suosittelen morgania pysymään kaukana, ns taide on aivan kamalaa, teksi näyttää joltain hemmetin keharilta ja sama pätee myös miehen myöhempään Luopioiden Etuvartioon. Tuulen pojasta saattaa jotain iloa löytyä tarinasta mutta luopioista ei, kolmas lukukerta oli viimeinen naula arkkuun. Petturisoltut tehty paremmassa tarinassa ja varsinkin taiteessa muutamaan kertaan.
tallennettu
exi_bel
Uusi jäsen
*
Poissa

Viestejä: 28


Työmatkapyöräilijä


« Vastaus #698 : 14.04.2017, klo 21:33:33 »

Taistelujen silta luettu.

Tykkäsin. Sekä tarinasta että piirtäjän kynänjäljestä.
 
Jamoz kehoitti heittämään realismin ja faktat romukoppaan kun Texiä lukee.
Ehkä näin, mutta kyllä minua hiukan närästi se kohta jossa Tex ensin riisuu paidan pois ja sitten juoksee palavaan taloon.

Paremmalta olisi näyttänyt jos olisi kastellun viltin ja kietonut sen ympärilleen paidan lisäksi ja sitten vasta rynnännyt sankarihommiin  Smiley
tallennettu

Vamonos Dynamiitti. Vielä viimeinen ponnistus.
trendkiller
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 340

Kvaak!


« Vastaus #699 : 25.08.2017, klo 14:13:16 »

Vajaan kahden viikon päästä ilmestyy Yama-klassikko Mefiston varjo. Suomessa julkaistu 11-15/83.
tallennettu

Welcome back, Frank.
Mr. Font
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 444« Vastaus #700 : 04.09.2017, klo 18:35:47 »

Kyllä loppui kertaheitolla postin myöhästelyt tänään, voi pyhät pyssyt!! Kaksi päivää etuajassa laatikosta löytyi töistä palatessa uusin maxi eli Mefiston varjo. Tyylikkäässä sinertävässä ulkokuoressaan. Ai että, tulikin maanantai-illalle hyvää tekemistä Smiley

Saisi tulla aina maanantaisin tilaajille nämä nyt kun posti ei jaa enää tiistaina ilmeisesti ollenkaan.
tallennettu
Janne
Tex-fanaatikko sekä muun lännen viihteen suurkuluttaja!
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 465


Hornan kekäleet!


« Vastaus #701 : 13.09.2017, klo 23:06:13 »

Mefiston varjo. Kuin vanha, hyvä ystävä olisi tullut kylään. Erinomainen kansikuva, mikä auttoi nostamaan fiiliksen uusiin huippulukemiin tämän ehkä parhaan Mefisto-tarinan parissa. Suurta iloa kesti sivulle 72 saakka. Tästä alkoikin sitten melkoinen rasteroituminen tai pikselöityminen ihan loppuun saakka. En ole ihan varma kumpi, todennäköisesti rasteroituminen, mutta joka tapauksessa Galepin viiva on tämän jälkeen piikkilankaa. Jotakin on mennyt jossain vaiheessa ratkaisevasti pieleen. Voihan surkeus! Niille, jotka kärsivät heikentyneestä lähinäöstä, minulla on ilosanoma: teitä tämä ei haittaa!
tallennettu

"Tex-tieteen yli-morisco"
Dennis
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 2 620« Vastaus #702 : 14.09.2017, klo 20:12:47 »

Juu jopa meikä huomasi tuon rasterin tai mikä se sitten lienekään, jotenkin muuttui tuhruksi. Harmittaa aivan vietävästi.

Sääli, kyse on yhdestä parhaasta tai ainakin klassisimmista Tex-seikkailuista.

Toisaalta hyvä että saatiin yhtenä niteenä, ensi kerralla tarkempaa jälkeä!
tallennettu

Je suis alle kuuden euron pizza!
El Reijo
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 538« Vastaus #703 : 14.09.2017, klo 22:01:55 »

Harmi että linja petti kun pari aiempaa Mefistoa on jo kovissa kansissa ja tämä jos mikä olisi sen myös ansainnut...
tallennettu
Janne
Tex-fanaatikko sekä muun lännen viihteen suurkuluttaja!
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 465


Hornan kekäleet!


« Vastaus #704 : 15.09.2017, klo 01:17:50 »

Koska kovakantisia Texejä ei ainakaan toistaiseksi enää julkaista, niin ainakin minulta saa täyden kannatuksen julkaista näitä parahimpia maxeissa. Ja nytkin aie oli niin hyvä, että saa paljon anteeksi, vaikka toteutus tällä kertaa meni vain sinne päin.
tallennettu

"Tex-tieteen yli-morisco"
Sivuja: 1 ... 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: