Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Kolumnit ja matkaraportit: Mike Diana, epäsiveellinen (15.04.2018 klo 08:07:48)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
14.11.2018, klo 09:32:27

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
468646 viestiä 10440 aihetta kirjoittanut 7331 jäsentä. Uusin jäsen: matiashiiri
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Aku Ankka ja kumppanit
| | |-+  Roope-setä -lehti
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 ... 46 47 48 49 50 [51] 52 53 54 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Roope-setä -lehti  (Luettu 169973 kertaa)
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 635« Vastaus #750 : 20.10.2017, klo 11:44:07 »

--
Tuo mielikuva Ropsun heikommasta laadusta on siis luotu minunikäisilleni ihmisille, jotka viime vuosina olisivat olleet potentiaalinen kohderyhmä tilaamaan tai ostamaan lehteä omille lapsilleen (ja itsekään en juuri Ropsuun ollut useampaan vuoteen kiinnittänyt huomiota mutta Kvaakin keskustelupalstalla tuotiin esiin että se onkin viime vuosina ollut erinomainen julkaisu)

Yllättävästi moni täällä Kvaakin keskustelupalstalla ehdotettu asia näytti viipeellä vaikuttavan Ropsun sisältöön, mahtoiko toimitus lukea näitä meidän juttuja.

Ja mahtoiko lehti itse asiassa kaatua tasokkuuteensa - kiinnostiko keskivertolukijaa taiteilijaesittelyt, Castyn Mikki Hiiret, fantastiset historiaseikkailut Mik de Hiiret, X-Mickeyt (Heshukat) ja muutenkin vähän varttuneemmalle lukijalle toimitetut tarinat? Laatu ja Mikki Hiiri -tarinat vähensivätkin levikkiä vaikka nostivatkin tasoa?

Oliko Ropsu liian elitistinen?

tallennettu
hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 300« Vastaus #751 : 20.10.2017, klo 12:23:40 »

Ihan mahdollista, tunnen kuitenkin ihmisiä jotka jostain periaatteesta eivät Mikki-tarinoita lue ja joita ei mikään kehu Castyn tai Faracin tai muiden taidoista auta...ja satunnaisemmalle lukijalle taitaa yhä olla Barks ja Rosa ne ainoat tunnetut ja merkitykselliset tekijät.
Sekalaisten erikoistaskarien ja taskarisarjojen runsaus varmaan oli se niitti, että kaupassa ostava käsi päätyi kuitenkin ostamaan useimmiten jonkun muun kuin Ropsun...
tallennettu
Gothicus
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 758« Vastaus #752 : 20.10.2017, klo 13:12:14 »

Uskooko Hyyppä oikeasti, että ihmiset luulivat Ropsun sisältävän vain Roope-tarinoita? Onko edes olemassa sellaisia potentiaalisia ostajia, jotka eivät tienneet lehden sisältöä? Lehden, jonka vilkaiseminen onnistuu liki joka putiikissa.
Joo, tuo on kyllä aivan höpöhöpö-väite.
tallennettu

"Ihminen on ihmiselle kettu."
Darzee
Valistunut arvailija
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 908


Me likes prairie dogs!


« Vastaus #753 : 20.10.2017, klo 13:19:06 »

Oliko Ropsu liian elitistinen?

Tämä selitys tuli ensi itsellenikin mieleen, mutta jos kuitenkin koettiin lehden keskittyvän liikaa Roopeen, niin luulisi muiden hahmojen esiintymisen sitten miellyttäneen. Aika kummalliselta kyllä tuntuu, ettei (muovittamatonta) lehteä edes sekunnin verran vilkaisisi läpi, jolloin sisällöstä jo saa jonkinmoisen kokonaiskuvan.

Pahimpina taskarihäntäaikoina päätöstä antaa Ropsulle kirvestä ei olisi näin kitkerästi harmitellut, mutta silloin vielä kauppa kävi vähän kakkoslaadullakin. Eikä silloin toisaalta olisi osannut ennustaa, että tulevaisuudessa sarjakuvalehtien asema ylipäänsä horjuisi niin paljon.
tallennettu
Secos-Bill
Galleriataiteilija
****
Poissa

Viestejä: 731


« Vastaus #754 : 20.10.2017, klo 15:28:13 »

Joo, tuo on kyllä aivan höpöhöpö-väite.

Piti oikein tarkistaa omasta kokoelmasta, vaikka lopputulos onkin jokaiselle täällä jo etukäteen selvä. Viimeisestä kymmenestä numerosta Roope esiintyy vain kuuden kannessa, näistä yksin ainoastaan yhdessä ja silloinkin viikinkiajan sotisovassa - ei siis ole edes nykyajan Roope.
Lisäksi Mustakaapu on yksin yhdessä kannessa, samaten Aku ja jopa Hessu, muut ovat ryhmäkansia. Äkkiseltään selaillen Roope ei esiinny kolmasosassa kansista, joten höpöhöpöä hyvinkin.

( Huomasin samalla, että n:o 448:n selkämyksessä lukee 458...  Shocked )
tallennettu
TOSA
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 445


« Vastaus #755 : 20.10.2017, klo 15:58:14 »

Olen tilannut Roope-setää numerosta 1/2008 tähän saakka. Lisäksi olen ostanut kirppiksiltä ja vaihtanut divareista aikaisempia numeroja. Kokoelmasta puuttuu 33kpl+vajaa kymmenen paksumpaa erikoisnumeroa/tilaajalahjaa.

Kuitenkin olen lukenut Roope-setää aktiivisesti viimeksi 90-luvulla ja sen jälkeen erittäin satunnaisesti. Viimeksi 2002 olen tainnut lukea ja sen jälkeen vain säilönyt hyllyyn.

Monta vuotta olen miettinyt tilauksen lopetusta mutta eipä ole tullut lopetettua. Nyt ei tarvitse sitä enää miettiä. En tiedä yhtään minkä tasoinen Roope-setä on ollut mutta eiköhän se selviä sitten joskus kun löytyy aikaa noiden lukemiseen. Toisaalta harmittaa että lehti loppuu mutta toisaalta taas ei harmita yhtään. Duck tales nyt sitten tulee tilalle postilaatikkoon kun tilausjakso olisi jatkunut kesäkuuhun asti. Ehkä tämän suhteen pitää tehdä tarkistus ja oikeasti lukea pari numeroa ennen kuin niitäkin on hyllyssä vuosien lukemattomat pinot.

Suurin syy miksi olen itse tilauksen lopettamista miettinyt on ollut kova hinta. Joskus alkuvuodesta meinasin postin vaurioittaman tilalle ostaa uuden kaupasta ja vasta silloin kiinnitin huomiota järjettömän kalliiseen irtonumerohintaan ja jätin ostamatta. Olisin kyllä saanut uuden tilalle ilmaiseksikin mutta kun etsiskelystä huolimatta en silloin nettisivuilta löytänyt mihin olisin viestin saanut lähettää ja se sitten jäi. Luulisin että suurin syy myynnin laskuun on tuo hinta. Kun vertaa Taskaria ja Roope-setää kaupan hyllyssä niin varmaan aika moni ottaa sen taskarin kun on enemmän sivuja samaan hintaan. Vai onko taskari jopa halvempikin? Myös se saattaa osaltaan vaikuttaa että Roope-sedällähän ei käytännössä ole mitään jälleenmyynti-/vaihtoarvoa jos edes huolitaan mihinkään. 

Saa nähdä kun tästä muutama vuosi mennään eteenpäin mitä Disney-lehtiä on enää fyysisenä kauppojen hyllyissä jäljellä.

Onko Jumbon loppuminen muuten jossain uutisessa varmistettu?
tallennettu
Dennis
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 2 608« Vastaus #756 : 20.10.2017, klo 16:12:12 »

Ei ole virallisesti vahvistettu, mutta ei ole ilmestynyt ja nyt Jumbot ovat alennusmyynnissä Aku Ankka-verkkokaupassa.

Jos kerran Roope-lehti ei kannattanut tai miellyttänyt toimitusta, niin ei ole toivoa mistään Mikki-lehdestäkään, Mikki on vieläkin vieraampi junioreille kuin Roope joka taitaa olla liian vanhentunut ja "uruantunut" hahmo junnuille.
tallennettu

Je suis alle kuuden euron pizza!
hdc
Architectus urbis caelestis
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 2 300« Vastaus #757 : 20.10.2017, klo 17:39:27 »

Piti oikein tarkistaa omasta kokoelmasta, vaikka lopputulos onkin jokaiselle täällä jo etukäteen selvä. Viimeisestä kymmenestä numerosta Roope esiintyy vain kuuden kannessa, näistä yksin ainoastaan yhdessä ja silloinkin viikinkiajan sotisovassa - ei siis ole edes nykyajan Roope.
Lisäksi Mustakaapu on yksin yhdessä kannessa, samaten Aku ja jopa Hessu, muut ovat ryhmäkansia. Äkkiseltään selaillen Roope ei esiinny kolmasosassa kansista, joten höpöhöpöä hyvinkin.

( Huomasin samalla, että n:o 448:n selkämyksessä lukee 458...  Shocked )

Oletat nyt että ihmiset tekevät esim. ostopäätöksiä tosiasioihin eikä mielikuviin nojaten Smiley Idealismi on tietysti ihailtava piirre mutta...
tallennettu
Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 17 628


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #758 : 20.10.2017, klo 20:01:09 »

Vielä kerran:

Lukijatutkimukset:
"lukijatutkimukset ovat osoittaneet lehteä pidetyn yksipuolisena julkaisuna, joka keskittyisi vain Roopen raha-asioihin ja taisteluihin Karhukoplaa ja Milla Magiaa vastaan."

Timo
tallennettu

Sampsa Kuukasjärvi
Avustava toimittaja
*
Poissa

Viestejä: 3 607


« Vastaus #759 : 20.10.2017, klo 21:32:56 »

Sanoisin, että ”kaikki” tietävät, että Roope-setä-lehti luonnollisesti keskittyy Roopen elämään, mutta samalla he tietävät, että lehdessä on muutakin kuin Roopen elämää ja esiintyy muitakin Disney-hahmoja.

Onko edes olemassa sellaisia potentiaalisia ostajia, jotka eivät tienneet lehden sisältöä? Lehden, jonka vilkaiseminen onnistuu liki joka putiikissa.

Aika kummalliselta kyllä tuntuu, ettei (muovittamatonta) lehteä edes sekunnin verran vilkaisisi läpi, jolloin sisällöstä jo saa jonkinmoisen kokonaiskuvan.

Joskus lehden uudet numerot olivat pussien sisällä, jolloin sen selailu kaupassa ei onnistunut. Pussit on mainittu myös tässä ketjussa vuosia sitten.

Iltalehden jutun kommenteissa joku piti Roope-setää kalliina, eikä sen takia ostanut lehteä kuin tarjouksesta esimerkiksi aiemmin ilmestyneen numeron kanssa.

Korkeampi hinta vaikutti varmasti.

Myös Sanoman omat Disney-julkaisut kilpailivat Roope-sedän kanssa lompakon kolikoista. Esimerkiksi Taskarin talvijännäri ja muut vastaavat oli hinnaltaan kilpailukykyisiä Roope-sedän kanssa. Tuskin tarinatkaan Roope-sedän perusnumeron ja tuollaisen välillä ovat hirveästi laadullisesti olleet eri luokkaa.

Tämä. En ymmärrä, miksi taskukirjoja täytyy julkaista yhtä aikaa niin helskutin järjetön määrä. Seikkailujen laatu laskee, julkaisut syövät toisiaan ja söivät myös Roopea. En ole pitänyt taskareiden laatua korkeana enää vuosikymmeniin, eivätkä ne kiinnosta minua. Roope-setä-lehtikin oli takavuosina usein huono, mutta se erottui taskareista juuri Roopeen keskittymisellä.

On itse asiassa aika vaikea löytää haplon mainitsemia Iltalehden uutisten kommentteja, koska ne on piilotettu Facebookiin. Täällä on Roope-uutisen kommentit. Ja täällä on lisää nettikommentteja Roopen loppumisesta. Tuolla tulee esiin, että viime aikojen koko oli jollekulle liian iso. Koon suurentamisen syynä oli ilmeisesti mahdollisuus julkaista nelirivisiä tarinoita.
tallennettu
Lurker
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 635« Vastaus #760 : 20.10.2017, klo 21:39:51 »

-- Tuolla tulee esiin, että viime aikojen koko oli jollekulle liian iso. Koon suurentamisen syynä oli ilmeisesti mahdollisuus julkaista nelirivisiä tarinoita.

Voi hyvänen aika sentään.

"En minäkään pitänyt siitä kun muuttivat kokoa jo siksikään, että aikaisemmin lehden lukeminen ja sivujen kääntely onnistui yhdellä kädellä, mutta uuden koon ja kovemman kansipaperin vuoksi se ei enää ollutkaan niin helppoa."
tallennettu
Sampsa Kuukasjärvi
Avustava toimittaja
*
Poissa

Viestejä: 3 607


« Vastaus #761 : 21.10.2017, klo 15:37:33 »

Kyllä tuossa kritiikissä on sikäli järkeä, että lehti oli periaatteessa taskulehti. Yleisemmin varmaan toki uusi isompi koko häiritsee muiden ropsujen rinnalla kuin käsissä pidettävänä.
tallennettu
Dennis
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 2 608« Vastaus #762 : 21.10.2017, klo 16:05:46 »

Minä repesin tuhon Halnoir-blogin kommenttiin jossa valitettiin tuosta ettei yhdellä kädellä voi enää lukea  laugh

Voi hyvää päivää näitä nykyajan ihmisiä Grin
tallennettu

Je suis alle kuuden euron pizza!
Darth Mika
Insinööri
Toimittaja
**
Paikalla

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3 602


The Comics be with us...always!


« Vastaus #763 : 21.10.2017, klo 16:17:54 »

Minä repesin tuhon Halnoir-blogin kommenttiin jossa valitettiin tuosta ettei yhdellä kädellä voi enää lukea  laugh

Voi hyvää päivää näitä nykyajan ihmisiä Grin
Jos sarjakuvaa lukee yhdellä kädellä, niin kuinka onnistuu sivujen kääntö? En mä vaan osaa.
Tietysti semmoiselle ihmiselle, jolla on toinen käsi amputoitu, niin semmoinen yhdellä kädellä toimiva lukutaskukirja olisi mainio.
Mut jos ei jaksa kahdellä kädellä lukea sarjakuvaa...laiskuuden maksimointia.

Hmmmm. Eikös noilla jollain jotain välinettä soittavilla ihmisillä ole jokin tekninen väline, jolla ne voi kääntää nuottivihkoa. Muistaakseni jokin leffakin on tehtynä pianistin sivunkääntäjästä...
http://www.imdb.com/title/tt0487503/?ref_=fn_al_tt_1
Palkkaa tommoisen sivunkääntäjän, niin ei tarvii käyttää yhtään kättä. Kääntää sivuja ja pitää sarjakuvaa, että voi lukea...kyllä toimii!
tallennettu

"Opinions are like assholes, everybody has one" (The Dead Pool, 1988 Clint Eastwood)
Darzee
Valistunut arvailija
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 908


Me likes prairie dogs!


« Vastaus #764 : 07.11.2017, klo 15:08:44 »

Nyt kun Ropsun loppumisen aiheuttamat tunnekuohut alkavat laantua, voitaneen lausua sananen uusimmasta platinanumerosta, joka samalla jää ainakin toistaiseksi viimeiseksi laatuaan. Cavazzanolle tämä siis on omistettu, mikä miehen massiivinen ura ja tasavuosisynttärit huomioiden on varmaan perusteltua. Giulio Chierchinin tai Luciano Gatton omaa platinaa olisin tämän sarjan loppusoitoksi kaivannut, mutta hyvä näinkin.

Lehden avaava Mikki-tarina pyrkii luotaamaan päähenkilöiden vuorovaikutusta ja erityisesti Mikin ja Mustan Pekan välistä suhdetta tavanomaista syvemmältä. Tavoitteessa onnistutaan ihan kohtuullisesti tekemättä Pekasta lämminhenkistä pikkukonnaa italialaistuotannossa vähitellen yleistyneen tulkinnan mukaisesti. Kääntäjälle kunniamaininta kekseliäistä henkilön- ja paikannimistä.

Kun kyseessä on nimenomaan kuvittajamestarille omistettu erikoisnumero, nostan "Nobelia Mummon tapaan" tämän platinan parhaaksi tarinaksi. Juoni on köykäinen, mutta piirroselokuvan maailmasta ammentava runonkuvitusjakso, jossa välimerkit tanssivat, on hengähdyttävän hieno ja vie ajatukset jonnekin Hassunkurisiin sinfonioihin. Sinänsä itsestään liikkuva kynä tai sivellin toki on tuttu animaatiomotiivi.

Platinan päättävä Mikki on samalla teoksen vanhin tarina ja julkaistu alkukielellä jo vuonna 1991. Tuolloin Cavazzanon tyyli oli ehkä parhaimmillaan. Ilmeikkäät hahmot ovat erittäin selkeästi hänen kynästään ja taustat tunnelmallisia, kuten toimitussivuilla muistetaan aiheellisesti hehkuttaa. Muotokieli ei vielä ole yhtä pelkistetyn poukkoilevaa kuin uusimmassa tuotannossa, mikä oikeastaan on hyvä. Juonellisesti tarina valitettavasti lässähtää pahan kerran loppuaan kohden. Alkupuolen huolella pedattu jännitys olisi ansainnut purkautua vähän toisenlaiseen loppuratkaisuun.


 
tallennettu
Sivuja: 1 ... 46 47 48 49 50 [51] 52 53 54 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: