Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Arvostelut: Pelko on aseeni (09.10.2018 klo 21:05:19)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
15.10.2018, klo 12:24:37

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
467493 viestiä 10408 aihetta kirjoittanut 7321 jäsentä. Uusin jäsen: mikaelblackmoon
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvamarkkinat
| |-+  Tapahtumat, näyttelyt ja koulutus
| | |-+  Suomen sarjakuvaseura Helsingin Kirjamessuilla 26.–29.10.
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Suomen sarjakuvaseura Helsingin Kirjamessuilla 26.–29.10.  (Luettu 1003 kertaa)
Aino Sutinen
Päätoimittaja, Sarjainfo, tiedottaja, Suomen sarjakuvaseura ry, piirtäjä, Neon Tunisia
Ylläpitäjä
****
Poissa

Viestejä: 538


I know


« : 25.10.2017, klo 12:25:53 »

Tervetuloa tutustumaan Suomen sarjakuvaseuran ja Sarjakuvakeskuksen toimintaan Helsingin Kirjamessuilla! Osastollamme on viikonlopun mittaan tarjolla erilaisia yleisölle avoimia sarjakuvapajoja sekä tietoa toiminnastamme pääkaupunkiseudulla ja ympäri Suomea. Tule mukaan piirtämään, tutustumaan Sarjainfo-lehteen tai jopa liittymään seuramme jäseneksi! Myös Goethe-Institutin osastolla on Sarjakuvakeskuksen pajoja.

Tarjoamme nyt messuilla jäseniksi liittyville kampanjalahjaksi kolme viimeisintä Sarjainfo-lehteä sekä kolme vapaavalintaista sarjakuva-albumia sarjakuvaseuran julkaisusarjasta.

Tarkemmat tiedot ohjelmasta täällä.
tallennettu
Reima Mäkinen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 8 751


Facts are meaningless. You can use facts to prove


« Vastaus #1 : 27.10.2017, klo 23:33:36 »

Kirjamessuila myös hieno Antikvariayhdistyksen näyttely lehtien ja kirjojen kansista!
tallennettu

"Facts are meaningless. You can use facts to prove anything that's even remotely true." Homer Simpson
Darth Mika
Insinööri
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 3 561


The Comics be with us...always!


« Vastaus #2 : 28.10.2017, klo 01:47:50 »

En löytänyt Helsingin kirjamessut 2017 keskustelua, enkä jaksa semmoista aloittaa...niinpä kirjoitan tähän.

Nyt olen kaksi kertaa ollut kirjamessuilla ja monesti muulla messuilla messukeskuksessa. Aina siinä suuressa hallissa eksyy...yrittää kartasta etsiä jotain paikkaa, mutta se kartan numerointi on täysin sekavaa. Olisi paras kuin katossa menisi selvät numeroinnit ja kulkukäytävät olisivat selkeästi numeroituja. Esim. Egmontia etsin varmaan tunnin, kunnes löysin sen. Se messukeskuksen systeemi on ihan järjetön.

Sitten eri kirjakustantamoiden pitäisi vähän petrata. Esim. olin Otava kustantamon messupisteellä ja yritin etsiä siellä myyjää, joka olisi tiennyt sarjakuvista jotain. Kaikki oli keskittynyt vain kirjoihin. Kysyin yhdeltä myyjältä, että onko ketään, joka tietäisi sarjakuvista...ei kuulemma ollut. Pläääh! Taas huomasi kuinka vähän kustantamot, jotka julkaisee sarjakuvia, niin panostavat siihen sarjakuvaan oikeasti.
Sama juttu toistui monella muulla kustantamolla. Ainoastaan Sanomilla tiedettiin jotain. Olisi ollut kiva, jos tästä uudesta Duck Tales-lehdestä olisi ollut jotain prototyyppiä messissä.

Sitten mitä #¤&% tekee joku sänkykauppa, korukaupat kirjamessuilla...eikö niille ole ihan omat messut. Antikvariaatti osasto oli taaskin tänä vuonna mukavan runsas. Ongelma vaan, että rahaa ei ole koskaan tarpeeksi tämmöisille messuille. Silmäni kohtasivat ihan uskomattoman hienon Star Wars-kirjan tai sanotaan boksi, jota en ole Suomessa ennen nähnyt, tuskin onkaan. Hinta 400 euroo ja se oli Star Wars asuja käsittelevä kirja + muut hilpetöörit mukana. Lompakko ei vaan suostunut avautumaan...pahus!

No joo muuten oli ihan mukavat messut...sain 2 sarjakuvakeräystänikin nyt päätökseen, joten ilo oli suuri. Törsäsin satasen verran, joten pääsin onneksi helpolla.
tallennettu

"Opinions are like assholes, everybody has one" (The Dead Pool, 1988 Clint Eastwood)
Clavia Z
Kummajainen
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 780« Vastaus #3 : 28.10.2017, klo 07:34:13 »

Pääsinpä minäkin vihdoin käymään kirjamessuilla torstaina, ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen riitti rahaa vielä näihinkin kinkereihin.

En ajatellut hirveästi kuluttaa, lähinnä oli mielessäni etsiä Kekkosesta kertovia kirjoja ja käydä Antikvariaatti Makedonian ständillä tarjontaa penkomassa. Ohjelmapuolella ei juurikaan mitään kiinnostavaa, mitä nyt Jake Nymanin huomasin aikovan puhua uutuuskirjastaan Kielletyt levyt.

Kävelin suoraan aivan hallin perälle asti, ja sieltä järjestelmällisesti kaikki käytävät läpi, pikkuhiljaa hivuttautuen takaisin sisäänkäyntiä kohti. Tosin Makedonian kohdalla sitten eksyin suunnasta ja sen jälkeen etenemiseni muuttui enempi harhailuksi ja siksakkailuksi. Uskon kuitenkin vähintään vilkaisseeni jokaista ständiä joka siellä oli.

Ensimmäinen osasto josta tuli jotain ostettua oli Makedonia. Siellä oli tarjolla aikamoinen satsi ruotsalaisia BD-käännöksiä, löytyi Tardin Adelea peräti kolmen albumin verran, Pierre Winingerin Nicéphore Vaucanson -sarjan avaus Mysteriet Evergreen, Bourgeonin Les passagers du vent -sarjan neljäs osa... Loiselin La quête de l'oiseau du temps -sarjan ensimmäinen osa löytyi vielä, tosin ei albumina vaan lehdessä nimeltä Casablanca - Serieäventyr för vuxna, numero 9/1987. Albumi on siis tuossa lehdessä ihan kokonaisena vaikkakin kahteen osaan eri puolille lehteä pilkottuna. Siinä välissä saa lukea ensimmäiset 26 sivua Massimo Rotundon kovaksikeitetystä dekkarista Pas de pitié pour le privé vuodelta 1985. Lopussa tarjoillaan vielä Antonio Seguran ja José Ortizin Hombre-sarjaa 15 sivun verran.

Vielä löytyi Pahat unet -Valerian, jonka omistan vihdoinkin nyt myös suomeksi. Mukava yllätys oli huomata, että Zoom Teufeliltä on tullut toinen Siegfried, joten se vielä pinon päälle. Makedonia-hankinnat maksoivat yht. 90 euroa, ei paha tuollaisesta herkkumäärästä.

Toinen ständi josta ostin jotain oli Wanhat kirjat -antikka, josta päätin noukkia mukaani Mika Waltarin Turms kuolemattoman 15 eurolla. Seitsemäs painos, vuodelta 1984. Omistaja oli iäkäs ja liikkui raihnaisesti, mutta jaksoi kovasti kehua ostamani kirjan kuntoa. Puolet hinnasta kuulemma tuli kansipaperin moitteettomasta kunnosta ja siitä että se paperi ylipäätään on tallella. Mies harmitteli miten monet oppivat heittämään nuo kansipaperit roskiin, oli itsekin moiseen sortunut nuorena.

Jep, kävin kaikki mahdolliset osastot läpi, mutta kirosin mielessäni sitä, että Mannerheimista kyllä riittää kirjoja joka paikassa, mutta Kekkosesta ei mitään. Minulla on jo neljä kirjaa Marskista ennestään, enemmän kuin tarpeeksi.

Jaksoin silti kärsivällisesti ja väsymättä etsiä UKK-kirjoja, ja niinhän siinä sitten kävi että viimeisestä vasta löysin etsimäni. Antikvariaatti Salpakirjan ständi oli viimeinen paikka jossa kävin, ja sieltä löytyivät Jukka Seppisen Urho Kekkonen - Suomen johtaja sekä Juhani Suomen Kuningastie yhteensä 15 eurolla. Jess! Siellä oli tarjolla myös Kekkosen 30- ja 40-luvusta kertovat Myrrysmies- ja Vonkamies-kirjat, mutta tyydyin noihin kahteen. Kuningastiekin käsittelee vain vuodet 1950-56, jolloin Kekkonen oli vasta pääministeri ja ulkoministeri, mutta takakansiteksti oli niin hyvä ja lupaava, että mukaan lähti.

Jäin vielä lyhyeksi toviksi kuuntelemaan Jake Nymanin haastattelua, sitten suunnistin hakemaan takkini lähteäkseni ulos. Makedonian antaman ison muovikassin kahvat pettivät jo kirja- ja sarjakuvasaaliin painosta.

Mieleenpainuvin osasto oli Rauman Antiikkikellarilla. Hirveästi wanhoja sanomalehtiä, kellastunutta historiaa jostain 50- ja 60-luvulta. Vanhan painotuotteen haju oli aika voimakas sillä osastolla. Varmasti kirjatkin haisivat, osa kirjoistakin taisi olla tosi vanhoja.
tallennettu

Timo Ronkainen
professionaali amatööri, sarjakuvaneuvos
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 17 554


"Ja rangaistus on greippi!"


« Vastaus #4 : 28.10.2017, klo 11:49:16 »

Paikka on kieltämättä erittäin sekava kaikin tavoin. Opastusta ei huomaa ennenkuin on ihan vieressä. Esiintymispaikkojen kyltit pitäis olla korkeammalla, niin että näkyisivät joka suuntaan, niistä tulis hyvä kiintopiste suunnistamiseen. Käytävien numeroinnit liian pienellä... ja... mitäs mää näitä tänne laittelen, pitänee laittaa palautetta kirjamessujen tuottajille. Mutta niitä ihmettelin niitä ihan kaikkein ylimmäksi laitettuja kylttejä, joissa oli eri muodostelmissa tummanharmaalla pohjalla valkoisia ruutuja. Ei mitään funktiota. Samalla korkeudelle kunnon infoa.

Kiertelin eilen antikkaosastoa (julmetun iso). Löysin mm. Valojuova-lehden vuodelta 1945, jossa jakso Ami Hauhion Koltan perintöä. Mutta tänään uudelleen vielä. Jos nyt niitä uutuuksia.

Timo
tallennettu

Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: