Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Arvostelut: Luomakunnan kruunu pahasti hukassa (13.08.2018 klo 06:43:00)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
16.08.2018, klo 17:14:19

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
466033 viestiä 10342 aihetta kirjoittanut 7300 jäsentä. Uusin jäsen: -KUOLEMA-
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Manga ja anime
| | |-+  Tokyo Ghoul
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: [1] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Tokyo Ghoul  (Luettu 9547 kertaa)
Antti Valkama
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 743


« : 20.04.2016, klo 10:45:49 »

Täällä sekä täällä lukijain aatoksia Tokyo Ghoulin juuri Lehtipisteisiin ilmestyneestä ykkösosasta. Lieviä spoilereita, eli tasan puhtaalta pöydältä aloittamista halajavan ei kannata lukea.

Itse pidin enemmän toisella lukukerralla. Voi olla etten ensiksi keskittynyt tarpeeksi... Pääsin paremmin sisälle henkilöiden fiiliksiin ja tarina alkoi vaikuttaa jäntevämmältä. Piirrostyyli ei vieläkään ole lempparini, mutta se kyllä sopii varsin hyvin tarinaan. Harvinaisen tehokkaita kauhuefektejä, mielestäni.

Nuoremmille suunnatuista sarjoista tuttu mustavalkoinen jako hyviksiin ja pahiksiin puuttuu, mikä on sekin tarinaan ja sarjan henkeen hyvin sopiva juttu. Toisaalta minunlaistani palikkalukijaa häiritsee se, ettei varauksetta voi kannustaa ketään. Mutta se ei ole liian iso ongelma, koska kyse on pikemminkin inhimillisyyden(?) ja olosuhteiden aiheuttamasta harmaudesta kuin muka-viileistä antisankareista (yleensä tekijät yliarvioivat antisankariuden viileyden) tai "aikuisille" suunnatusta nihilismiyritelmästä.
tallennettu
PTJ Uusitalo
Mediaholisti
Valvoja
***
Poissa

Viestejä: 910« Vastaus #1 : 20.04.2016, klo 15:38:41 »

Pitäisi varmaan itsekin jatkaa lukemista pidemmälle. Luin pokkarin-pari silloin kuin anime aikoinaan julkistettiin, mutta siihen se sitten jäi.

Mutta nythän lukemisen jatkamiseen on hyvä tekosyy.
tallennettu

Antti Valkama
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 743


« Vastaus #2 : 20.04.2016, klo 16:57:29 »

Aina on parasta kun voi lukea sarjiksia työajalla.
tallennettu
Antti Valkama
Jäsen
****
Poissa

Viestejä: 743


« Vastaus #3 : 10.05.2016, klo 08:33:14 »

Ai juu. Ykkösluvun voi lukea maksutta täältä:

https://issuu.com/kirja/docs/tokyo_ghoul_1_lukun__yte/46

tallennettu
Laura Sivonen
Tunteikas siili
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: nainen
Viestejä: 1 414« Vastaus #4 : 28.05.2016, klo 09:03:47 »

Tulihan tämäkin hommattua jo heti ilmestymispäivänään. Tykästelin kovasti. Ihan piti heti tutustua animeversioonkin ja sitä tulikin maratoonailtua ahneesti niin että iski hetkellinen ähky. Grin

Manga oli kyllä ainakin ensimmäisen alpan osalta koherentimpi kuin animesisaruksensa. Tapahtumat oli kuvattu selkeämmin. Sanoisin jopa että mikäli en olisi lukenut sarjista alle, en välttämättä olisi saanut niin hyvin kiinni ensimmäisen jakson tapahtumista.

En sitten tiedä kuinka paljon manga ja anime jatkossa erkanevat toisistaan, mutta oikein kelvollista draamakauhua tuntui olevan. Jatkoon!
tallennettu

Dusting is a good example of the futility of trying to put things right. As soon as you dust, the fact of your next dusting has already been established.
PTJ Uusitalo
Mediaholisti
Valvoja
***
Poissa

Viestejä: 910« Vastaus #5 : 16.06.2016, klo 11:47:45 »

Luin koko ensimmäisen sarjan ja kirjoittelin siitä kahden sivun verran. Jälkimaku oli vähän kakskauttakolme, ja arvosanasta tuli samanmoinen.

Jotenkin kaikkialla oli vähän tuntu siitä että asioita oli keksitty lennossa, eikä tekijä ihan tiennyt että millaista sarjaa haluaa tehdä. Ihan aluksi näytti siltä että sarjasta tulee ghoulien välistä reviirikiistailua ja että kaikki ghoulit ovat pohjimmiltaan empatiakyvyttömiä hirviöitä. Sitten tästä poljettiin vähän takapakkia ja näytettiin, että ei näin olekaan, ja keksittiin vastustajaksi poliisit.

Hahmodesignit olivat sen verran realistisia (eli tylsiä), että naamarienkäyttö tuntui vain pikaisesti keksityltä ratkaisulta sen auttamiseksi. Ghoulien erilaisille kaguneille keksittiin omat nimityksensä ja eronsa, mutta ainakaan lukiessa ei koskaan jaksanut muistaa että kenellä oli millainenkin kagune ja mitä väliä sillä kuuluisi olla.

Piirtojälki on asiansa ajavaa mutta ei erityisen selkeää tai dynaamista tai siistiä. Osansa tässä on ehkä valokuvataustojen ryöstöviljelyllä. Olen alkanut tässä miettiä, että kun mangaka käyttää valokuvia taustoina, hän pystyy helposti huijaamaan itseään ajattelemaan että perspektiivit ovat täydellisen oikein.

Mutta oikeastihan näin ei ole, vaan taustat ja kuvakulmat pitäisi valita selkeyden ja flow'n ehdoilla – eikä sen perusteella että millainen se tyhjä rehusiilo tai muu rakennus jossa kohtaus tapahtuu OIKEASTI on, ja että miltä sen katto OIKEASTI näyttää kun katsotaan sammakkoperspektiivistä ylöspäin. Mangaka on käynyt paikalla ottamassa sen valokuvan ja tietää mitä kuvassa kuuluisi näkyä, mutta lukija ei ole.

Sarjan keskivaiheilla ja lopussa olivat sitten ne tylsimmät kohdat, kun ilmoille vyörytetään älytön määrä ghouleja ja poliiseja ja luetellaan näiden rankingeja ja kagunejen / quinquejen tyyppejä. Ja näistä isoista joukkotappeluista pitäisi sitten saada jotain tunnelatausta irti.

Kenties ongelma on siinä että sarja yrittää olla toimintasarja. Jos se olisi keskittynyt ensimmäisen pokkarin tapaan enemmän psykologiseen aspektiin ja ihmissuhteisiin, siitä olisi ehkä voinut tulla parempi. Mutta tällainen se nyt on.
tallennettu

haplo
Avustava toimittaja
*
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 366« Vastaus #6 : 20.09.2016, klo 09:11:47 »

Edellisessä viestissä on näköjään lueteltu asioita, joista työkaverikin on silloin tällöin jutellut. Mutta itsepä olen edennyt suomennoksen tahtiin ja vielä Tokyo Ghoul kiinnostaa.

Miten lie sitten tuo jatko, Tokyo Ghoul:re? Millainenhan meno siellä on? Sitä työkaveri tylyttää jo paljon enemmän...
tallennettu
Sivuja: [1] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: