Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Uutiset: Puupäähatut Tiina Pajulle ja Sari Luhtaselle (17.01.2019 klo 12:45:07)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
21.01.2019, klo 19:03:13

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
470822 viestiä 10472 aihetta kirjoittanut 7355 jäsentä. Uusin jäsen: jonna88
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvamarkkinat
| |-+  Divari: Myydään ja ostetaan
| | |-+  Sotakirjasto.net uutuuksia
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 [2] | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Sotakirjasto.net uutuuksia  (Luettu 9674 kertaa)
Mikael Mäkinen
maziwapp
Valvoja
***
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 1 297


Ostapa kuule sarjakuvaa.


« Vastaus #15 : 29.12.2017, klo 19:18:27 »

Nyt on tullut Sotakirjastoon todellisia Sotakirjoja aiheesta kuin aiheesta! Tilaa omasi heti, muutamaa näistä ei ole kuin pieni varasto jäljellä!

Pertti Sarjanen: Simo Häyhä - Valkoinen kuolema

Valkoinen kuolema on kertomus pienen miehen matkasta suureen sotaan. Maineikkaalla Kollaan rintamalla karjalaisesta suojeluskunnan mestariampujasta Simo Häyhästä tulee valkoinen kuolema, hiljainen ja omien kunnioittama mies, joka antaa tekojen puhua puolestaan. Yhtenä lumipukuisista urheista taistelijoista, joita viholliset pelkäsivät.

Jukka Mäkinen: Itäraja liekeissä

Kun Suomi oli sodassa ja vihollisen tykistötuli vei miehiä helvetin porteille, rintamalla lausuttiin lukemattomia lupauksia. Jukka Mäkinen on koonnut niitä yksiin kansiin. Tässä teoksessa veteraanit muistelevat, millaista oli palvella sotapäälliköistä korkeinta, Kaikkivaltiasta Jumalaa. Kysymykset uskosta, varjeluksesta ja aseen käytöstä koskettavat niitäkin, jotka eivät sodasta tiedä muuta kuin historialliset vuosiluvut.

Marjaliisa Hentilä ja Seppo Hentilä: Saksalainen suomi 1918

Saksalaisen Itämeren divisioonan maihinnousu huhtikuussa 1918 punaisten selustaan auttoi valkoisia voittoon sisällissodassa. Taisteluiden tauottua toukokuun alussa saksalaiset, yli 10 000 miestä, jäivät Suomeen yli puoleksi vuodeksi. Marjaliisa ja Seppo Hentilän historiateos keskittyy vähän tutkittuun saksalaiseen Suomeen. Saksan avulla Suomi pelastui keisarikunnan romahtaessa, mutta kiitollisuus ensimmäisiä aseveljiä kohtaan kantoi jatkumona vuoteen 1941, kun aseveljet saapuivat uudelleen Suomeen.

Paavo Rantanen: Itärintamalta ei mitään uutta

Jatkosodan historia keskittyy usein vuoden 1944 dramaattisiin tapahtumiin ja sodan syttymiseen kesällä 1941. Kun Suomen ja Saksan hyökkäys itään pysähtyi vuoden 1941 lopussa, alkoi yli kaksi vuotta kestänyt asemasotavaihe. Rintamalta tai sen takaa ei juuri tullut suuria uutisia, minkä vuoksi tutkimuksissakaan ajanjaksoa ei ole juuri huomioitu. Itärintamalta ei mitään uutta osoittaa, että asemasotavaihe oli täynnä ulko- ja sisäpoliittisia jännitteitä, jotka panivat armeijan ja valtiojohdon kovalle koetukselle.

Juhani Leikola: Eino Suolahti - Isänmaan lääkäri6

Eino Suolahti (1879-1951) vaikutti voimakastahtoisena itsenäisyysmiehenä monin tavoin Suomen kohtaloihin. Sisällissodan Helsingissä 1918 hän toimi valkoisten salaisissa tehtävissä auttaen kaupunkiin jääneitä senaattoreita, mukaan lukien Svinhufvud. Viime sotien aikana Suolahti työskenteli puolustusvoimain ylilääkärinä ja järjesti persoonallisuutensa ja auktoriteettinsa voimalla lääkintähuollon esimerkillisellä tavalla. Eino Suolahti ehti toimia myös Suomen valtiollisen poliisin ensimmäisenä päällikkönä ja oli yhdessä veljensä Hugon kanssa perustamassa Kansallista Kokoomusta.

Teemu Keskisarja: Tolvajärven jälkeen

Puna-armeija jyrää ylivoimaisena Kannakselta Petsamoon. Talvisodan hengestä saati ihmeestä ei ole vielä tietoakaan. Toivottomuus painaa niin rivimiehiä kuin ylipäällikkö Mannerheimia. Moraalin terästämiseen on vain yksi keino: äkkiä ensimmäinen voitto jossain, ei niin väliä missä. Tolvajärvestä huurtui talvisodan varhaisin legenda. Mutta mitä voittajille tapahtui Tolvajärven jälkeen? Palkittu historioitsija Teemu Keskisarja kuvaa aiemmin tuntemattomien lähteiden pohjalta Aaro Pajarin komentamaa jalkaväkirykmenttiä ja erityisesti Mäntän tehtaanpiipputaajaman konekiväärimiehiä.

Kari Kallonen: Lauri Törni albumi

Suomen tunnetuimmasta sotasankarista Lauri Törnistä on kirjoitettu menestyselämäkertoja. Nyt kootut harvinaiset valokuvat antavat uudet ja monipuoliset kasvot miehelle, joka kantoi asetakissaan Mannerheim-ristiä. Törni on Suomen kuuluisimpia kansainvälisiä sotasankareita, Hollywood-elokuvassa hänen hahmoaan esittää John Wayne. Kari Kallonen kuului suomalais-amerikkalaiseen retkikuntaan, joka nouti salaisessa tehtävässä kadonneen Lauri Törnin Vietnamin viidakosta. Materiaalin kokoamisessa on korvaamattoman avun antanut Osasto Lauri Törni Perinnekilta ry.

Dmitri Frolov: Kuviin vangitut - Suomalaiset sotavangit valokuvissa

Kirja sisältää valokuvia talvi- ja jatkosodan suomalaisista sotavangeista, heitä koskevista asiakirjoista ja vankileireistä. Yli 200 kuvan joukossa on myös otoksia rintamalta ja joukko-osastoista venäläisten puolelta sekä propagandamateriaalista, jota neuvostoarmeija levitti suomalaisten saataville. Suurin osa kuvista on aiemmin julkaisemattomia, ja ne on kerätty monista entisen Neuvostoliiton arkistoista. Tekstiosuudessa kerrotaan muun muassa sotavankiasioiden organisoinnista Neuvostoliitossa, vankien terveyden- ja elintarvikehuollosta, propagandasta ja poliittisesta työstä leireillä sekä kotiin palautuksesta niiden vankien osalta, jotka eivät jääneet sille tielle.

Petri Sarjanen: Teräsnyrkki

Suomalainen SS-upseeri, Untersturmführer Rafael Kilpi odottaa tuomiotaan Münchenin SS-kasarmien selliosastolla. Hänen painajaisensa on alkanut syksyllä 1942 vapaaehtoisen suomalaispataljoonan täyttäessä epätoivoisesti järjetöntä käskyä kukkulan 701 valtaamiseksi. Vaikeasti haavoittunut Kilpi pistää tulevaisuutensa uhkarohkean suunnitelman varaan, mutta unelmat murskautuvat öisen Berliinin kaduilla Kilven surmatessa kaksi kimppuunsa käynyttä saksalaismiestä. Pidätettäessä Kilven hallusta löytyy suuri summa rahaa, timantteja sekä morfiiniampulleja. Kilpi
vaikenee tarkoitusperistään, mutta ei odota armoa. Kuolemantuomion sijaan Kilpi saa yllättävän ehdotuksen. Saksaan on saapunut Äänislinnasta komennuskunta opiskelemaan Suomeen hankittavien rynnäkkötykkien teknologiaa, hänen apuaan tarvitaan pikaisesti. Rafael Kilpi kylvää tuulta ja niittää myrskyä, mutta onnistuuko hänen lopultakaan paeta menneisyyttään?

Juha Harju ja Antti Sirkkala: Kunnian päivät - talvisota lapsille väritettävin kuvin

Oletko koskaan miettinyt miten kertoisit talvisodasta lapsille? Nyt tähän kysymykseen on vastaus! Talvisodan syttymisen muistopäivänä 30. marraskuuta julkistettu "KUNNIAN PÄIVÄT - talvisota lapsille väritettävin kuvin" on Suomen satavuotista itsenäisyyttä juhlistava historiallinen värityskirja talvisodan tapahtumista lapsille, mutta myös kaikille sotahistoriasta kiinnostuneille. Väritettäväksi tarkoitetun kuvituksen yhteydessä on nimenomaan lapset huomioon ottaen koottu tietopaketti Suomen kohtalonhetkistä, mutta tiukan asiasisältönsä takia teksti kiinnostaa varmasti myös aikuista lukijaa!

 


* itarajaliekeissa.jpg (109.91 kilotavua, 540x800 - tarkasteltu 111 kertaa.)

* kansi.jpg (197.51 kilotavua, 762x1080 - tarkasteltu 42 kertaa.)

* saksalainensuomi1918.jpg (81.89 kilotavua, 405x500 - tarkasteltu 36 kertaa.)
tallennettu

Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 074« Vastaus #16 : 15.08.2018, klo 07:57:25 »

Muistapa päivittää.
tallennettu

Sivuja: 1 [2] | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: