Tavoita sarjakuvaharrastajat kotimaassa! Tutustu Kvaak.fi:n mediatietoihin.


Arvostelut: Mustanaamion pauhu! (05.01.2019 klo 21:17:10)
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?
16.02.2019, klo 14:38:48

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
471615 viestiä 10486 aihetta kirjoittanut 7362 jäsentä. Uusin jäsen: voma
Lue lisää pikkuilmoituksesta.
   Etusivu |   Ohjeet | Haku | Jäsenet | Galleria | Ylläpito ja toimitus | Kirjaudu | Rekisteröidy  
+  Kvaak.fi - keskustelu
|-+  Sarjakuvanlukijoiden keskustelut
| |-+  Toimintasankarit
| | |-+  Valiant-sarjat
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta. « edellinen seuraava »
Sivuja: 1 [2] 3 4 | Siirry alas Tulostusversio
Kirjoittaja Aihe: Valiant-sarjat  (Luettu 12271 kertaa)
Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 040


« Vastaus #15 : 27.04.2015, klo 00:10:30 »


Lisäksi huomattavaa on alun Matt Kindt -toteamus siitä, että supersankarit jo kyllästyttävät, mutta Valiant-sankarit ovat tässä suhteessa poikkeus. Itse olen miettinyt samaa ja tullut siihen tulokseen, että supersankareissa ei ole vikaa.


harvinainen lausahdus sinulta mutta sinänsä tosi: lajityypissä itsessään ei ole vikaa, kuten muutkin se taipuu vaikka mihin.

Ero lienee siinä että Valiant ja Image ovat enemmän tekijälähtöisiä kun taas Marvelilla ja DCllä täytyy olla sukupuolesta riippumatta valmiiksi nimekäs saadakseen enemmän siimaa ettei tukehdu toimituskuntaan ja markkinasegmenttitutkimuksiin.

Isojen lafkojen voima ja valta on siinä että voivat myydä puolivaillaista ja bootata aina uudestaan ja myy isosti silti. Valiant ja Image eivät omaa moista turvaverkkoa, on mentävä leuka edellä.
tallennettu
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 431« Vastaus #16 : 27.04.2015, klo 04:12:23 »

Minusta tuo Michael Lewisin Moneyball-kirjan strategia aliarvostettujen tekijöiden palkkaamisesta oli kyllä aika jännä strategia, ottaen huomioon kuinka hienosti tuo porukka on tähän asti vetänyt. Koko firmassa tuntuu olevan vähän sellainen henki, että nyt näytetään ja se näkyy myös sarjojen sivuilla.

On sekin mielenkiintoista, että strategia on valittu sen jälkeen kun päätoimittajaksi kiinnitetty Jim Shooter sai lähtöpassit 2009 (taustat tämän linkin takaa). Shooter ehti kirjoittaa lisämateriaalia vanhoja Valiant-sarjoja niputtaviin kokoelmajulkaisuihin.

Shooter vielä siinä vaiheessa kun uusi Valiant marssitti sarjansa ulos kirjoitti blogissaan (epäselvästi ulostettua hölinää kohdassa New Business Model Rant alkuvuodelta 2012), että liiketoimintamallin pitäisi olla sellainen, että investoidaan hurjasti rahaa ja palkataan maailmanluokan nimet. Tämä oli siis täysin päinvastainen strategia, jota uusi Valiant jo menestyneesti alkoi toteuttamaan!

Warren Simons muuten metsästi nämä aliarvostetut nimet.

Entä mikä sitten oli Shooterin tarina? Uudelta Valiantilta oli lipsahtanut osa lisensseistä sivu suun (Gold Key -hahmot) Dark Horselle. Shooter pelimiehenä otti vastaan DH:n tarjoaman pestin kirjoittaa juuri näitä Valiantille tärkeitä hahmoja. Ei mikään ihme, että yhtiömiehet antoivat kenkää sopimusrikkeestä.

Fanikunta, juuri se jolle DH:n sarjat oli tarkoitettu, suivaantui Dark Horselle kuin heitä olisi verisesti loukattu. Vähin äänin DH:n sarjat siirtyivät Dynamite Entertainmentin puolelle, jossa niitä parasta aikaa julkaistaan. Ovatko mistään kotoisin, mene ja tiedä kun minäkin suivaannuin.

Shooter varmaan miettii loppuikänsä, että tulipa tehtyä väärä peliliike.

Hieman sivuun edellisestä: yhteistyösopimus Sonyn kanssa oli käytännössä leimasinta vailla viime kuussa, kun fanista omistajaksi ja siitä pääjohtajaksi edennyt Dinesh Shamdasani, uuden Valiantin primus motor, kielsi kolmesti että lisenssipuoli, eli elokuvat ja pelit, heitä mitään kiinnostaisi. Tätä ennen on torvet soiden joka suuntaan huudeltu, että tahdotaan elokuviin... kuka ei nähnyt ennalta, mistä tuuli nyt puhalsi?
« Viimeksi muokattu: 17.05.2015, klo 00:48:21 kirjoittanut Jiksi » tallennettu
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 431« Vastaus #17 : 27.04.2015, klo 05:14:12 »

Olkoon tämä nyt toistaiseksi viimeinen Valiant-historiaa valaiseva viesti, mutta LA Weekly on kirjoittanut parhaan kuvauksen uuden Valiantin alkuvaikeuksista.

Julkisuudessa tuntemattomaksi jäänyt yritys (koska kiista Valiant-hahmojen oikeuksista ratkaistiin oikeuden ulkopuolella, sopimukseen kuului ettei oikeudet riitauttanutta yritystä nimetä) uhkasi riitauttaa Valiant-hahmojen oikeudet oikeusteitse.

Sen verran tuo taistelu on ilmeisesti siepannut Shamdasania, että hän LA Weeklyn haastattelussa antaa epäsuoran vihjeen, mistä tahosta on kysymys. Vaihtoehtoja on teoriassa kaksi: Random House (jolle Gold Key -hahmojen oikeudet tätä nykyä kuuluvat) tai Dark Horse.

Koska ensimmäinen oli riitauttamisen aikana jo myöntänyt oikeudet DH:lle ja vain DH:lloe Valiant-hahmojen oikeuksien riitauttamisesta olisi taloudellista hyötyä, kysessä on oltava Dark Horse. Tämä nimittäin – ensin oikeuksien rauettua ja palauduttua oikeuksien omistajalle – hankki oikeudet julkaista vanhoja Dell ja Gold Key -sarjoja. Osa tätä pakettia olivat Solar, Magnus ja Turok.

Ajallisesti tämä käy yksiin, eli ensin Acclaimin kaaduttua 2004 DH iski heti kiinni Gold Key -pakettiin, joka aiemmin oli sirpaloitunut. Vastaavasti DH julkisti suunnitelmansa julkaista uutta Solar-sarjaa 2008 ja uusi Valiant pukkasi ulos ensimmäisen vanhoja Valiant-sarjoja niputtaneen kokoelmajulkaisunsa (X-O Manowar: Birth). Eli heti kun sovinto oli syntynyt, riidan molemmat osapuolet etenivät tahoillaan.

Olisi epärealistista, että DH:n sisällä kukaan olisi kuvitellut voivansa epäsuorasti päästä käsiksi Valiant-hahmojen oikeuksiin riitauttamisen kautta.

Taustamotiivina lienee ollut estää tulevat vaikeudet eli se, että tuleva Valiant olisi riitauttanut Solar, Magnus ja Turok -oikeudet, joten siinä vain iskettiin piikit pystyyn ensimmäisenä itse DH:n taholta.

Tyhminä taitavat lakimiehet meitä harrastajia pitää. Tämän selvittämiseen menee normaali hoksottimilla ja Googlella varusteltulta harrastajalta kenties se 5 min. kuten Shamdasani viittaa.

EDIT: Onpa mielenkiintoista, Random Medialla on nimittäin vain julkaisuoikeus vanhoihin sarjoihin ja uudet sarjat tehdään entisen Classic Median, eli nykyisen DreamWorks Classics -lisenssillä. Tämä puolestaan näyttää olevan kaikin puolin ikävä yhteistyökumppani.
« Viimeksi muokattu: 17.05.2015, klo 00:02:15 kirjoittanut Jiksi » tallennettu
MTT
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 900« Vastaus #18 : 27.04.2015, klo 19:30:33 »

Painavan tekstin päälle kevyt kysymys. Jenkeissä näytti ilmestyvän kokoomakirja Armor Hunters sarjasta. Onko tuo hyväkin tarina?
tallennettu
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 431« Vastaus #19 : 27.04.2015, klo 19:42:15 »

Jenkeissä näytti ilmestyvän kokoomakirja Armor Hunters sarjasta. Onko tuo hyväkin tarina?

Kyse on X-O Manowar -sarjan spin-off. Itse olen kyseistä sarjaa seurannut vasta tuohon saakka, joten en osaa sanoa. Tuskin kuitenkaan kannattaa aloittaa siitä,  kun ainakin Bloodshot ja Harbinger -sarjoihin siinä mennään crossover-hengessä.

Koetan itse lukea sarjoja sopivaan kohtaan, ennen kuin kosken crossover-seikkailuihin, mutta kerron kyllä tunnelmia kun tartun siihen.
tallennettu
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 431« Vastaus #20 : 17.05.2015, klo 04:24:15 »

Julkisuudessa tuntemattomaksi jäänyt yritys

Bleeding Cool nimesi pääpahan mystisen sijoittajaryhmä Valiant Intellectual Properties LLC:n takaa: Dynamite Entertainment -omistaja Nick Barrucci.

Tosiaan, Dynamite Entertainment ja Valiant Entertainment kyllä molemmat perustettiin samoihin aikoihin. Erikoista kuitenkin, että kukaan koettaisi ilman sen suurempia perusteita hamuta tavaramerkkejä ilmaiseksi. Tässä mielessä ainakin kuvittelen Dark Horsen olleen ryhmässä mukana, olisi ollut nimittäin ässäveto edes yrittää saada Gold Key -hahmojen kautta julkaisuoikeudet myös koko vanhaan Valiant-materiaaliin.

Kiistan ratkeamisesta kertova lehdistötiedote ei edes listaa Gold Key -hahmoja, mutta sehän nyt ei sen suuremmin kerro mitään, tavaramerkit tältä osin ovat kiistatta DreamWorks Classics (tuolloin vielä Classic Media) omaisuutta.
tallennettu
Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 040


« Vastaus #21 : 25.03.2016, klo 18:54:24 »

Herätellään vähän...
DivinityTässä on hyvä esimerkki mikä Valiantissa viehättää. neuvostoliiton lähetystön luo hylätty musta lapsi kasvaa kunnon neuvostokansalaiseksi, saa kosmonauttikoulutuksen ja valitaan syvään avaruuteen lähtevälle salaiselle tehtävälle.
Tällä vuosikymmeniä kestävällä matkalla saa käytännössä jumalan voimat ja palaa maahan.Matt Kindtin teksti koukuttaa scifismillään ja Trevor Hairsine on kuvittajana ihan omissa sfääreissään.
Abram eli kommunistinen avaruusjumala ei ole ainoa henkilö jota seurata tässä. Erittäin kiehtova kurvipallo osoittaen ettei, periaatteessa kierrättämällä Ihmenelosten synty, tarvitse tuottaa vain samaa tylsää bulkkia.

Erittäin suositeltavissa varsinkin enemmän scifiin suuntautuneille ja niille jotka eivvät yleensä lue supersankareita
tallennettu
X-men
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 12 987


Comics costs too much, damned!!!


« Vastaus #22 : 25.03.2016, klo 19:35:43 »

Tuohan on Marvelin High Evolutionary.
tallennettu

There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.
Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 040


« Vastaus #23 : 25.03.2016, klo 19:41:23 »

....ei, ei se ole.
tallennettu
X-men
Jäsen
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 12 987


Comics costs too much, damned!!!


« Vastaus #24 : 25.03.2016, klo 20:02:42 »

....ei, ei se ole.

No ei mutta on samaa näköä.
tallennettu

There Are Too Many Comics Which Don't Get Published Here.
Jukka Laine
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 36 184« Vastaus #25 : 25.03.2016, klo 21:20:20 »

Ei vaan se on DC/Milestonen Icon.
tallennettu

Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 431« Vastaus #26 : 27.03.2016, klo 02:32:36 »

Tässä näköjään ehti venähtämään lähes kokonainen vuosi Valiant-taukoa.

En millään saanut itseäni tarttumaan Armor Hunters -tapahtumaan. Tähän saakka olin lukenut Valiant-sarjoja enemmän tai vähemmän kronologisesti, mikä tarkoitti että vaihtoehtoina oli jättää väliin tai mennä ryminällä yli.

Jenkeissä näytti ilmestyvän kokoomakirja Armor Hunters sarjasta. Onko tuo hyväkin tarina?

Ei ollut. Huonointa Valiantia, pakotettua kerrontaa. Hyvä, että on pois alta, nyt sitten taas normaaliin päiväjärjestykseen ja toivon mukaan parempia seikkailuja.
tallennettu
Jiksi
Toimittaja
**
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 6 431« Vastaus #27 : 04.04.2016, klo 00:27:57 »

Ninjak jäi toistaiseksi aloitusnumeroon. Ei voittanut puolelleen.

Sitten ilahdutin itseäni löytämällä perheellisen lelukaaoksen keskeltä lukematta unohtuneita opuksia. Harbinger Wars -tapahtumasta oli lukematta Harbingers-kokoelma ja itse tapahtuman mukaan nimetty kokoelma. Olin siis ehtinyt lukea vain Bloodshot-osuuden.

Harbingers-sarjan osuus potki hienosti. Harbinger Wars -kokoelmateos oli sen sijaan heikoin lenkki. Siinä käydään Bloodshot- ja Harbingers-sarjojen tapahtumat kuulusteluhuoneessa lävitse. Lisäksi esitellään HardCORPS, joka olikin melkoinen mulkerolauma tässä uudessa kokoonpanossa.

Aloitan nyt neljännen Bloodshot-kokoelman, jonka ensimmäinen numero on sarjan 14. Sarja oli nimetty tuossa vaiheessa Bloodshot and HardCORPS.
tallennettu
Curtvile
Ylläpitäjä
****
Poissa

Sukupuoli: mies
Viestejä: 15 040


« Vastaus #28 : 19.04.2016, klo 23:22:58 »

Hiljan löytyi se Delinquents sarjakin.

Iskee kovempaa kuin tavarajuna mutta tuskin on kaikkien makuun.
Päähenkilöthän siis ovat liki kuolematon juoppo, ääriuskovaisten tynnyrissä kasvattama taistelukone sekä veljekset joilla on atomitasonvoimat, toinen koettaa olla supersankari toinen on huijari. Ja edellisten kuollut isä, nykyisin vuohi.
Raskaana oleva sellainen


tämäkin tietty riittäisi. Mutta on paha monikansallinen agriyhtiö ja sen Hra LIHA jotka jahtaavat samaa kuin....ööö...sankarimme?
Eli siis Pultsarien Kuninkaan karttaa Pummien luvattuun aarremaahan yhdysvalloissa.
Joka on tatuoitu aiemman Pummien Kuninkaan perskannikoihin ja leikattu irti.
Ei ollut kirjoitusvirhe.


ei mitään väsynyttä peruskauraa siis. Monille varmaan turhan hapokasta, mutta aivan törkeän kovaa settiä kylläkin. Leikkaa liimaa taistelukohtaus on sekin aika hulppea.

Eikä liian monen sarjakuvan juoneen kuulu muutaman kuukauden Absinttiputki.
tallennettu
soikka80
Uusi jäsen
*
Poissa

Viestejä: 1


« Vastaus #29 : 20.12.2016, klo 09:13:54 »

Onko Suomessa kyseisen lafkan faneja? Itse olen hämmästynyt että ei ole saanut suurempaa suosiota, ovat meinaa harvinaisen laadukkaita ja vähintään samalla tasolla DC:n ja Marvelin kanssa (ja jotkut korkeammallakin)

Itse olen kerännyt kaikki graphic novelit jotka on relaunchin jälkeen julkaistu...
tallennettu
Sivuja: 1 [2] 3 4 | Siirry ylös Tulostusversio 
« edellinen seuraava »
Siirry: