Uutiset | Teksti: Jukka Laine | Julkaistu: 28.11.2007 klo 15:22:51 | Luettu: 2921 kertaa

Aku ja kumppanit jälleen Suomessa

Roope Ankan 60-vuotisjuhlien kunniaksi Aku Ankka -lehdessä on jo kuukauden ajan seurattu kuusiosaista jatkosarjaa, jossa ankat seikkailevat pitkin Eurooppaa.

Käyty on jo Saksassa, Puolassa, Hollannissa, Tanskassa ja Norjassa. Nyt on vuorossa Suomi, tarkemmin sanottuna Lappi ja Ivalo. Kannoilla seuraavat Milla Magia ja Kulta-Into Pii.

Paikan päällä kirjoittaja, ruotsalainen Per-Erik Hedman, ja piirtäjä, argentiinalainen Wanda Gattino (hän ei ole nainen) eivät ilmeisesti ole olleet, koska tarina voi tapahtua ihan missä vain pohjoisissa talvisissa olosuhteissa. Saunoja sentään näyttää riittävän. Lopuksi ankat päätyvätkin saunaan, kannattaa lukea vielä tehtäväpähkinäsivu lehden lopusta..

Mukana on myös Aku Ankan toimituksen laatima selvitys Disney-hahmojen aikaisemmista Suomen-vierailuista. Kyllä, niitä on enemmänkin kuin Don Rosan Sammon salaisuus. Italialaisessa näytteessä - Mikki Hiiren saunomisesta - jopa puhutaan suomea. Mutta Italiassa näköjään saunotaan tohvelit jalassa ja vihta on siellä ilmeisesti vitsa.

Numero 48/2007 on myynnissä lehtipisteissä viikon päivät. Ensi viikon numero 49/2007 on varsinainen juhlanumero, ja siitä voi lukea Euroopan-kiertueen päätöksen. Myynnissä paraikaa olevassa Teemataskari 15:ssa käydään myös Suomen Lapissa Joulupukkia tapaamassa.

Keskustele Euroopan-seikkailusta Kvaakin foorumilla.

kuvat © DISNEY

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali