Uutiset | Teksti: Timo Ronkainen | Julkaistu: 16.10.2007 klo 14:22:15 | Luettu: 3051 kertaa

Uusi sarjakuvapalkinto: Sarjakuva Finlandia.

Logo: Eeva Laine
Logo: Eeva Laine
Kirjallisuuden Finlandia-palkinnon mukaan mallinnettu Sarjakuva Finlandia on suuruudeltaan 5 000 euron palkinto, joka myönnetään vuosittain parhaalle kotimaiselle sarjakuvateokselle.

Palkinnolla pyritään tukemaan kasvavan sarjakuva-alan kehittymistä ja alan arvostuksen kasvua Suomessa. Sen taustalla ovat sarjakuvaseura Tampere Kuplii sekä Tampereen kaupungin Luova Tampere -hanke.

Ensimmäinen Sarjakuva Finlandia myönnetään ensi keväänä Tampere Kuplii -sarjakuvatapahtumassa.

Sarjakuvaseura Tampere Kuplii ry:n vuosittain asettama valintalautakunta seuloo ehdotettujen teosten joukosta kymmenkunta ehdokasta. Palkinnon saajaksi voi ehdottaa suomen- tai ruotsinkielisiä sarjakuva-albumeita.

Lopullisen valinnan ehdokkaiden joukosta tekee kirjallisuuden Finlandia -palkinnon mallin mukaisesti lautakunnan nimeämä ulkopuolinen henkilö. Vuoden 2008 valitsija ilmoitetaan tammikuussa.

Sarjakuva Finlandia -ehdokkaaksi voi ehdottaa teoksia palkinnon kotisivuilla.

http://www.sarjakuvafinlandia.fi/

Keskustele aiheesta Kvaakissa

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali