Uutiset | Teksti: Reima Mäkinen | Julkaistu: 06.08.2003 klo 18:45:58 | Luettu: 2958 kertaa

Juba teki rekat

Viivi ja Wagner no6 - Viriili Vesipeto, ilmestyi 40 000kpl:n painoksena! Toimitus kävi kvaakkimassa muutama tunti sitten päättyneessä, vuoden merkittävimmässä kotimaisen albumin julkistuksessa.

Tilaisuuden juonsi tänä vuonna "banaanin kalustoon" kuuluva Vesa Anttonen (kuvassa Juban kanssa). Viime vuoden showmeiningistä oli tilaisuuden henkeä reivattu korkeakulttuurisempaan suuntaan. Kovakantisen version ilmestyminen ykkösalbumista ja tieto keväälle buukatusta gallerianäyttelystä, sekä sofistikoitu taustamusiikki antoivat ymmärtää, että asiaan tulee suhtautua vakavasti.

Juba esiintyi rennosti ja kertoi että "Fiilis on hyvä - kun on uusi kirja ulkona." Lyhyessä haastattelussa palattiin sarjan alkuaikoihin.
"Asuin Pariisissa, irti kaikesta...", vastaa Juba sarjan syntyhetken tuntoja luotaavaan kysymykseen. "Hauskuutin itseäni", hän jatkaa.
HS:n Eeva Lepistö kertoi puolestaan pelänneensä kiukkuisten vastalauseiden tulvaa kiinnittäessään stripin maan suurimpaan päivälehteen vuonna 1996. Pöydässäni istunut syväkurkku tiesi kertoa, että Viivin ja Wagnerin myymisessä kyseiseen lehteen oli todellakin käytetty lähes tulkoon kaikki mahdolliset keinot. Ote lehdistötiedoteesta:"...suomalaiset ovat osoittaneet uteliaisuutta, ennakkoluulottomuutta ja erilaisuuden sietokykyä...".
Menestyssarjassa on mukana sekä omaa että lainattua. Toimivaan reseptiin kuuluu esimerkiksi Tintin kasvot, Mikki Hiiren housut ja Monty Pythonin lentävästä sirkuksesta peräisin oleva kävelytyyli. Kaikkien sarjan ystävien iloksi Juba on kyennyt jatkuvasti uusiutumaan ja tuomaan mukaan uusia ja ajankohtaisia teemoja. Tällä kertaa seurataan yritteliästä Wagneria muun muassa kukkakaupan ja tv-aseman omistajana.

Edellä kerrotun lisäksi tilaisuudessa vihjailtiin jälleen kerran pariskunnan seikkailujen myymisestä ulkomaille. Kustantamon johtaja, Harto Pasonen kertoi lisää yllätyksiä olevan luvassa myöhemmin syksyllä. Juba ei unohda fanejaan myöskään oheistuoterintamalla. Seuraavaksi kauppaan tulevat Wagner -minipehmot.

Turkulainen Jussi Tuomola (s.1965) on kustannusyhtiö Arktisen banaanin kruununjalokivi. Uuden strippikokoelman ilmestymisestä on tullut jokasyksyinen traditio. Kaikkien Viivi ja Wagner albumien yhteenlaskettu painosmäärä nousi nyt 225 tuhanteen! Kirjoja on tuotettu nyt rekka-autollinen eli 52,5 tonnia!
Taiteilija riensi Postitalolta kirjakauppaan signeeraamaan ja huomenna torstaina hänet tavoittaa samasta puuhasta Tampereella.

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Antti kommentoi 08.08.2003 klo 10:11:47 seuraavaa:
Vierailu Tampereella oli ilmeisen onnistunut. Varatut puolitoista tuntia eivät riittäneet kummassakaan kirjakaupassa, vaan henkilökunnan piti katkaista jono kesken. Molemmissa paikoissa jonottajia riitti kadulle saakka.

Ainakin jälkimmäinen tapahtuma alkoi vajaan vartin kestäneellä haastattelunpätkällä. Juba kertoi mm. piirtävänsä vuodessa noin 300 strippiä, joista albumiin valikoituu 174 eli aineistoa jää vielä reilusti varastoon. "Joku ahne kustantaja" voi kuulemma julkaista nämä hänen kuolemansa jälkeen. Albumiin pääsevät srtipit Juba valitsee itse fiilispohjalta.

Mikko kommentoi 27.09.2003 klo 11:13:50 seuraavaa:
Numero kutonen on kyllä albumeista kaikista hauskin. Siihen on saatu juuri ne oikeat stripit mukaan..!

kommentoi 02.03.2007 klo 06:56:56 seuraavaa:
eläköön Jusi!

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali