Uutiset | Teksti: Solja Järvenpää | Julkaistu: 09.08.2007 klo 08:12:55 | Luettu: 2827 kertaa

Helsingin 22. sarjakuvafestivaalit 15. - 16.9.2007

Graafisen ilmeen on suunnitellut sarjakuvataiteilija Jyrki Nissinen
Graafisen ilmeen on suunnitellut sarjakuvataiteilija Jyrki Nissinen
Suomen sarjakuvaseura ry järjestää Helsingin 22. sarjakuvafestivaalit Kulttuuriareena Gloriassa 15. ja 16. syyskuuta 2007.

Helsingin sarjakuvafestivaalit ovat merkittävin alan tapahtuma Suomessa ja Pohjoismaissa. Vuoden ulkomaisia kunniavieraita ovat muun muassa Christophe Blain (Ranska), Keitaro Arima (Japani), Yvan Alagbé (Ranska), Florent Ruppert (Ranska), Jérôme Mulot (Ranska), (Belgia), Gunnar Lundkvist (Ruotsi), Helge Reumann (Sveitsi), Stripburger-ryhmä (Slovenia) ja Lamelos-ryhmä (Hollanti). Kotimaisista tekijöistä esillä ovat muun muassa Milla Paloniemi ja Pertti Jarla. Festivaalit laajentavat näyttelyohjelmaansa. MUU-galleriassa (Lönnrotinkatu 33) on Helge Reumannin ja Gunnar Lundkvistin yhteisnäyttely "Vertige".

Kuvitus Jyrki Nissinen
Kuvitus Jyrki Nissinen
Galleria Jangvassa (Uudenmaankatu 4-6) on esillä Stripburger-ryhmä "Honey Talks" -sarjakuvanäyttely, jonka lähtökohtana ovat olleet slovenialaiset käsinmaalatut mehiläisten lentolaudat. Päivälehden museon Kuplagalleriassa nähdään sarjakuvataiteilija ja runoilija Jyrki Heikkisen näyttely "Järjestyksen vuoksi". Eri näyttelyitä on yhteensä 12. Festivaaleilla on sarjakuvamarkkinat sekä suomalaisia ja kansainvälisiä vaihtoehtotekijöitä esittelevä Pienlehtitaivas. Festivaalien lavaohjelmassa nähdään tekijähaastatteluita ja paneelikeskusteluja.

Näiden ohella järjestetään erilaisia sarjakuva-aiheisia performansseja ja kisoja: sarjakuvamaaottelussa kohtaavat tänä vuonna suomalaiset ja hollantilaiset ja eturivin suomalaispiirtäjät mittelevät sarjakuvan Kylli-tädin tittelistä. Päätapahtumapaikkana on Kulttuuriareena Gloria (Pieni Roobertinkatu 12). Lavaohjelmaa nähdään festivaalilauantain ja -sunnuntain aikana myös Päivälehden museossa (Ludviginkatu 2-4), Kirjasto 10:ssä (Elielinaukio 2 G) ja Black Door -ravintolassa (Iso-Roobertinkatu 1).

Kuvitus Jyrki Nissinen
Kuvitus Jyrki Nissinen
Lisätietoja festivaalien ohjelmasta, vieraista ja näyttelyistä: www.sarjakuvafestivaalit.fi

Keskustelua Helsingin sarjakuvafestivaaleista.

Otto Sinisalo, tuottaja, otto.sinisalo(at)sarjakuvafestivaalit.fi puh. +358 50 542 6980
Solja Järvenpää
, koordinaattori, solja(miumau)narttu.net puh. +358 44 7671181

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali