Uutiset | Teksti: Wade Koivurinne | Julkaistu: 11.06.2007 klo 12:01:45 | Luettu: 5340 kertaa

Ken Parker ratsastaa jälleen!

Tämän kesän, jopa koko vuoden miellyttävin sarjakuvauutinen on nyt julkaisukelpoinen: 20 vuotta taukoa pitänyt Ken Parker ratsastaa jälleen Suomen markkinoille.

Ken Parker on Giancarlo Berardin ja Ivo Milazzon luoma oikeamielinen lännenhahmo, joka poikkeaa kollegastaan Tex Willeristä sen realistisuudella ja omaperäisyydellä. Parker ei toki ole suomalaisille uusi tuttava, vaan sitä nähtiin jo Texin kokoisina pokkareina 1980 lähtien aina vuoteen 1987, jonka jälkeisten sarjojen julkaisemattomuutta murehditaan vieläkin.

Tämän italialaisen hahmon muistavat lähes kaikki 80- luvulla vähänkään sarjakuvamarkkinoita seuranneet, tai Tex Willeriä lukeneet ihmiset. Parker herättää monien empatiat menetettyään monesti kaverinsa. Hänen seikkailujensa skaala onkin suuri, sen pystyy todeta jopa niistä 44 numerosta, joita Suomessa julkaistiin 80- luvulla.
Ivo Milazzon kansitaidetta
Ivo Milazzon kansitaidetta


Parkerin julkaisu aloitetaan kronologisesti alusta asti, mutta välissä nähdään myös uusia, ennenjulkaisemattomia tarinoita toivesarjoina. Päätavoite on haalia vanhan ja uskollisen lukijaporukan lisäksi uutta polvea lukijakuntaan.

Lehdet ilmestyvät kahden seteissä, eli ns. Maxi- Keneinä, joissa siis kaksi tarinaa on nidottu yksiin kansiin. Ensimmäisessä lehdessä nähdään alkuperäistarinat 1 ja 2, mutta jo toisessa tarinat 45-46, eli jo tämän vuoden puolella saatetaan nähdä ennenjulkaisematonta Parkeria. Ensimmäisten 44 tarinan suomennoksesta vastaa legendaarinen Renne Nikupaavola kaikkine etukansimateriaaleineen, mutta näiden jälkeisiä tarinoita on mukana suomentamassa myös Texistä uusi tuttavuus, Jukka Nyman.


Kysymykseen painomäärästä, ei osattu vielä Egmontin puolelta sanoa sen suurempia, kun painosopimusta ei ole vielä tehty. Alustavien kaavailujen mukaan puolet Parkerin kollegan, Tex Willerin levikistä, joka tekisi noin 15 000 kappaletta kutakin.

Teknisesti painojälki on taattu hyväksi, sillä kyseessä on Italiassakin käytettyjen Parkereiden digi-materiaali. Hyvää tavaraa on siis tulossa, josta saakin etsiskellä pikseliä todellakin suurennuslasien kanssa. Formaatti on myös hiukan suurentunut entisestä, melkein nyky-Texin kokoihin!
Ennennäkemättömässä matskussa on koeteltu tekniikoita.
Ennennäkemättömässä matskussa on koeteltu tekniikoita.


Ensimmäinen Parker nähtäneen jo syyskuussa, toinen toivottavasti ennen joulua. Julkaisusta vastaa Egmont Kustannus.

Aiheesta on keskusteltu jo jonkin aikaa Kvaak.fi:n foorumilla.


Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali