Uutiset | Teksti: Timo Ronkainen | Julkaistu: 31.07.2003 klo 19:24:33 | Luettu: 3208 kertaa

Guido Crepax kuoli

Italialainen erikoisesta tyylistään ja sarjoissaan omaperäisiä ruutujakoja suosinut sarjakuvataiteilija Guido Crepax kuoli 31.7. 2003. Eroottisista Valentine -sarjakuvistaan tunnettu piirtäjä oli syntynyt Milanossa 1933.

Saatuaan arkkitetehtiopintonsa valmiiksi debytoi Crepax sarjakuvillaan Tempo Medico -lehdessä 1959. Italian legendaarisimpaan sarjakuvalehteen Linusiin hän teki vuonna 1965 fantasiasarjaa Neutron. Kyseisessä sarjassa esiintyi naisreportteri Valentina pienessä sivuosassa. Valentinasta tuli hänen tunnetuin luomuksensa.

Crepax kokeili rohkeasti erilaisilla kerronnallisilla keinoilla, pieniin tai erikokoisiin ruutuihin jaetuilla sivuillaan. Tarinat olivat usein surrealistisia. Suomeksi Crepaxilta on julkaistu 1975 albumi Mieletön talo (Otava) ja kolme Semicin kustantamaa Emmanuelle -albumia (1991) sekä klassikkomukaelma Tri Jekyll ja Mr Hyde (WSOY 1992).

Lähde AfNews

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali