Uutiset | Teksti: Reima Mäkinen | Julkaistu: 30.07.2003 klo 11:48:00 | Luettu: 3505 kertaa

Max, pay!

Amerikkalainen Darryl Peterson nosti kymmenen miljoonan dollarin korvauskanteen "identiteettinsä varastamisesta", suomalaista pelifirmaa Remedy Entertainmentia vastaan.

Aihetta uutisoitiin mediassa ympäri maailman alkuviikosta. Suomalaiset yksin eivät ole joutumassa lakitupaan, vaan haaste koskee myös seuraavia yhtiöitä: "Rockstar Games Inc.", "3D Realms Entertainment" ja "a Gathering of Developers". Nyt jo eläkepäiviä viettävä show-painija Paterson esiintyi aikanaan taiteilijanimellä Maxx Payne. Mukavasti pelimerkkejä tahkonnut suomalainen kultti- ja hittipeli Max Payne kalskahtaa melkein samalta!

Remedy Entertainmentissa työskentelee parikin ns. sarjakuvapiireissä tuttua kaveria, Marko Leinonen ja Sami Saramäki. Itse pelin tiimellyksessä tapahtumat etenevät välillä sarjakuvana. Ilmeisesti on lupa odottaa, että pelin kakkososan "The Fall of Max Payne" työstämisessä panostetaan entistä enemmän myös sarjakuvaosuuksiin.
Nähtäväksi jää, kuinka Petersonin ja Paynen käy? Ja kuinka enteellinen työn alla olevan pelin nimi lopulta on?!

Lisätietoja:
Alkuperäinen uutinen The Salt Lake Tribunessa 26.7.
HS 29.7.
HS 30.7.

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Juha Kouvalainen kommentoi 30.07.2003 klo 14:40:36 seuraavaa:
Herran jestas. Kuinkahan moni Harry Potter, Robert Banner tai vaikka Tommy Vercetti voisi maailmassa nostaakaan kanteen identiteetin tahi nimensä varastamisesta?

Kaikki on kai mahdollista maassa, jossa jopa ylipainoiset yrittävät saada korvauksia hampurilaisketjuilta siksi, ettei heille ole kerrottu rasvaisen ruoan lihottavan.

Huokaus.

Rami Selin kommentoi 30.07.2003 klo 15:46:05 seuraavaa:
Mitä Helv...! Eihän tuo ole mahdollista. Ai Amerikasta? No just joo. Petersoniahan haluaa vain "identiteettinsä" takaisin, eikä niitä rahoja:)

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali