Uutiset | Teksti: Reetta Laitinen | Julkaistu: 11.04.2007 klo 22:07:03 | Luettu: 2232 kertaa

Jyrki Heikkisen näyttely

Jyrki Heikkisen näyttely "Kotiinpaluu" Arabianrannan kirjastossa (Hämeentie 135A, Helsinki) 13.4.-15.6.2007.


Näyttelyflyeri
Näyttelyflyeri

Jyrki Heikkinen (s. 1958 Kemissä, asuu nykyisin perheineen Kuopiossa) on sarjakuvataiteilija ja runoilija. Hän on julkaissut useita pienkustanteita ja ollut mukana antologioissa, minkä lisäksi hänen teoksiaan ovat kustantaneet muun muassa Suuri Kurpitsa, Asemakustannus ja Otava. Heikkisen uusin sarjakuvateos on Asemakustannuksen julkaisema Tohtori Futuro (2007).

Arabianrannan kirjastossa sijaitsevassa sarjakuvaseuran pylväsnäyttelyssä on Heikkiseltä esillä kolmenlaisia töitä: luonnoskirjan sivuja, piirroksia ja kaksi kuvaelmaa. Luonnoskirjan sivut ovat viime vuoden loppupuolelta. Ne ovat osa pitkää sarjaa, jonka lähtökohta on arjen pienissä sattumuksissa, äänissä ja tunnelmissa. Taiteilijan lähtökohtana ei ole ollut tehdä perinteistä päiväkirjaa vaan laajentaa ilmaisuaan moniääniseen, useammalle taholle kurkottuvaan kuvan ja sanan kohellukseen. Piirrosten innoittajina ovat olleet pikkuesineet, eläin- ja ihmisfiguurit ja suklaamunayllätykset, tuo epämääräinen muovitavara, joka seilaa lapsiperheiden lattialla. Vitriineihin Heikkinen on rakentanut Kotiinpaluu-kuvaelmat vanhoista leluista, jotka hän on maalannut akryyliväreillä.

Taiteilija on tavattavissa näyttelyn avajaisten yhteydessä perjantaina 13.4.2007 kello 16-18. Tervetuloa! Myös pientä tarjoilua luvassa.Keskustele näyttelystä Kvaakissa.

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali