Arvostelut | Teksti: Anne Muhonen | Julkaistu: 23.07.2003 klo 10:06:48 | Luettu: 9262 kertaa

Kaisa Leka: I am not these feet


Kaisa Leka
I am not these feet
Absolute truth press

Kirjan alussa Leka kertoo epämuodostuneista jaloistaan, ja miten hän päätyi molempien jalkojensa amputaatioon. Pääpaino tarinassa on leikkauksesta kuntoutumisessa, niin henkisesti kuin fyysisestikin.


Vaikka luulisi, että näinkin henkilökohtaisen asian kertominen voisi olla vaikeaa, Leka paljastaa tarinansa lukijalle kuitenkin ihailtavan avoimesti. Albumi on täynnä pieniä asioita, joita ei yleensä ehkäpä tule ajatelleeksikaan; esimerkiksi varpaankynsiensä leikkaaminen, viimeistä kertaa. Toisaalta uskon sarjakuvan työstämisen ja ajatusten ulossaattamisen kenties myös osaltaan hyvän hoidon, ystävien ja Hare Krishnan ohella auttaneen paranemisprosessia.

Kerrontaa ja lukemista tavallaan helpottaa osaltaan myös Lekan kepeän selkeä ja pelkistetty piirrosjälki, jossa hän kuvaa mm. itsensä tyyliteltynä hiirenä. Mikäli piirrostyyli olisi karun "oikeaoppista" ja tarkkaa, saisi itse kerrontakin synkemmän sävyn.

Mutta onneksi näin ei ole, Kaisa Lekan sarjakuvapäiväkirja kun toimii tällaisenaan oivallisena innoittajana ja energiaa sekä uskoa valavana.

Mustavalkoista I am not these feet -albumia voi ostaa 7 euron hintaan suoraan tekijältä (kaisa@absolutetruthpress.com) sekä Akateemisesta että Kiasmasta.

www.absolutetruthpress.com/kaisa

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Vesa Kataisto kommentoi 02.08.2003 klo 22:26:49 seuraavaa:
Todella häiritsevä albumi, ihan myönteisellä tavalla kylläkin. En ole ikinä milloinkaan kuullut, että joku tekisi vastaavankaltaisesta aiheesta sarjakuvan.. toki omaelämäkerrallsia sairaskertomuksia löytyy (Harvey Pekar: Our Cancer Year). Hämmentävää lukea, suosittelen vaikka siitä harekrisnailusta ei olisi ollut niin väliksi.

vesa v kommentoi 26.01.2006 klo 21:32:08 seuraavaa:
itselläni tuli sattumalta tampereen kirjastosta mukaan, ja oikein asiallinen sarjis oli. se on kieltämättä hieman harekrisna-sävytteinen, mut ei sillai samallaista 'saarnaamista' kuin jotkut muut lukemani harekrisnha sarjakuvat. mut en kokenut häiritsevänä, vaan suht elämänmyönteisenä juttuna

me kaks... kommentoi 25.08.2006 klo 15:36:09 seuraavaa:
moi ja hyvää syksyä.....

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali