Uutiset | Teksti: Jukka Laine | Julkaistu: 06.03.2007 klo 17:13:48 | Luettu: 2504 kertaa

Yvan Delporte on poissa

Delporte Franquinin piirtämänä
Delporte Franquinin piirtämänä
Yvan Delporte syntyi 24.6.1928 Brysselissä, jossa myös kuoli 5.3.2007.

Yvan Delporte oli yksi tärkeistä Dupuis-koulukunnan jäsenistä. Hän toimi Spirou-lehden päätoimittajana lehden kulta-aikoina 1955-68.

Hänet tunnetaan parhaiten käsikirjoittajana. Mm. Peyo, André Franquin, Will, Jean Roba ja Claire Bretécher tekivät Delporten kanssa yhteistyötä. Delporten nimi tuli suomalaisille lukijoille tutuksi monien Ruudun ja Non Stop -lehtien tekijäluetteloista.

70-luvulla Delporte avusti Franquinia Mustien sivujen teossa. Vielä 1990-luvulla Delporte palasi kirjoittamaan Johannesta ja Pirkaletta näiden comebackiin. Näitä albumeita tuli kaksi suomeksikin tuoreeltaan.

Suomessa tunnettuja Delporten(kin) kirjoittamia ja/tai ideoimia sarjoja: Niilo Pielinen, Strumffit, Benjamin, Vili & Bill, Mustat sivut, Johannes ja Pirkale

Delporten tuotantoa Spiroussa (ranskaksi)
Delportea muistellaan Kvaakin foorumilla

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali