Uutiset | Teksti: Timo Ronkainen | Julkaistu: 14.01.2007 klo 14:54:19 | Luettu: 2548 kertaa

Näytillä kuvia ja kuplia

Sarjakuvanäyttely Kuvia ja kuplia täyttää taidemuseon sarjakuvista sekä sarjakuvan muotokieltä hyväksi käyttävästä taiteesta. Sekä perinteisempi kuvataide että sarjakuvat ovat lainanneet ahkerasti vaikutteita toisiltaan. 1960-luvulla alkoi poptaiteen myötä sarjakuvien ja kuvataiteen rajat hämärtyä. Nykyään sarjakuva on oma tunnustettu taiteenlajinsa. Näyttelyssä esitellään tunnettuja sekä vähän tuntemattomampiakin kansainvälisiä ja kotimaisia taiteilijoita. Näyttelyyn liittyy myös sarjakuvatyöpajoja, jotka on tarkoitettu kaikenikäisille sarjakuvien ystäville mutta suunnattu erityisesti koululais- ja opiskelijaryhmille.

Näyttelyn taiteilijat:
Mikko Aspa, Anke Feuchtenberger (Saksa), Alvar Gullichsen, Matti Hagelberg, Markus Heikkerö, Matti Helenius, Kristian Huitula, Solja Järvenpää, Anssi Kasitonni, Kaisa Leka, Roy Lichtenstein (USA), Leo Lindsten, Leo Niemi, Ville Pirinen, Ville Ranta, Jenni Rope, Kaj Stenvall, Ville Tietäväinen, Jukka Tilus, Jupu Tolonen, Katja Tukiainen ja Marko Turunen.

Lähde: Lahden taidemuseo

Keskustelua näyttelystä Kvaakissa

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Ville-Matti Rautjoki kommentoi 15.01.2007 klo 15:28:30 seuraavaa:
Moi!
Lahden taidemuseon Kuvia ja kuplia -näyttelyyn on tosiaan tulossa paljon sarjakuvataidetta, josta suuri osa on originaalipiirustuksia. Mukana on myös sarjakuvamaista taidetta mm. Lichtensteinilta, Stenvallilta ja Gullichsenilta. Lisäksi nähdään animaatioita Feuchtenbergerilta, Hagelbergilta, Huitulalta, Kasitonnilta, Tukiaiselta ja Turuselta.
Näyttely aukeaa 26. tammikuuta.
Kannattaa tulla vilkaisemaan!

Terv.
V-M Rautjoki / Lahden taidemuseo

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali