Uutiset | Teksti: Timo Ronkainen | Julkaistu: 09.12.2006 klo 21:03:11 | Luettu: 4617 kertaa

Jukka Murtosaari palaa ankantekijäksi

Murtosaaren omakuva
Murtosaaren omakuva
Suomalaisten ankantekijöiden määrä kasvaa jälleen. Kari Korhosen ja Kai Vainiomäen lisänä on nyt Jukka Murtosaari.

Murtosaari ei ole ankkojen piirtäjänä kuitenkaan eilisen teeren poika, hän teki kansikuvia Disney-yhtiön jukaisemiin lehtiin jo 1990-luvun alkupuolella.

Murtosaaren Disney-taidetta 1990-luvun alusta
Murtosaaren Disney-taidetta 1990-luvun alusta
Välissä hän on toiminut monipuolisena kuvittajana ja mm. Muumien piirtäjänä. Disney-artistiksi hän palaa tekemällä Sanoma-Magazines Oy:n omistuksessa olevalle hollannin Donald Duck -lehdelle kansikuvia ja sarjakuvia.

Ensimmäinen kansikuva on jo tehty ja valmisteilla on 7-sivuinen Hannu Hanhi -sarja Tommy Kvarsvikin käsikirjoitukseen. Portugalissa majailevan Murtosaaren kansikuvia tullaan näkemään Suomen Aku Ankoissa aikaisintaan kuitenkin joskus vuonna 2008 ja sarjakuvia todennäköisimmin Ankan Kuukausiekstroissa.

Murtosaaren esittely (englanniksi) Ankkalinnan Pamauksen sivuilla.

Murtosaaren esittely Good Fellows-sarjakuvakaupan sivuilla

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

markustus kommentoi 12.12.2006 klo 16:06:23 seuraavaa:
täähän on hieno homma

Rami kommentoi 13.12.2006 klo 13:18:36 seuraavaa:
Loistava uutinen! Murtosaari on mielestäni erinomainen piirtäjä ja hän onkin ollut jo turhan kauan katveessa sarjakuvahommista.

Mainos:

Yhteistyössä:




© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali