Uutiset | Teksti: Timo Ronkainen | Julkaistu: 02.07.2003 klo 12:00:09 | Luettu: 2936 kertaa

Scott McCloudin uusi nettisarja avautui

Suomessakin vieraillut sarjakuvan tekijä ja teoreetikko Scott McCloud on julkaissut uuden nettisarjansa ensimmäisen osan. The Right Number -niminen sarjakuva avaa uusia uria nettijulkaisun alalla, McCloud käyttää BitPass-yhtiön mikromaksutapaa. Kyseisen menetelmän avulla lukija maksaa hyvin pieniä summia nettisivujen sisällöstä sen tekijöille. McCloud veloittaa 25 centtiä.

The Right Number on lyhyt kertomus "seksistä, pakkomielteistä, puhelinnumeroista ja matematiikasta". McCloudin kotisivuilta voi lukea lyhyen näytteen ilmaiseksi. Kuvat seuraavat toisiaan vallan veikeästi Flash -tekniikalla toteutetussa jutussa. Maksullisen sarjan ruudut ovat puolta isommat kuin ilmaisen näytteen.

Scott McCloudilta on suomennettu oivallinen sarjakuvan perusteisiin pureutuva teos Sarjakuva - näkymätön taide. Kirjan jatko-osaa Reinventing Comics, joka keskittyi eritoten mm. sähköiseen sarjakuvan julkaisuun, ei suomennettu.

Lähde: Comics Journal iJournalista!

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali