Uutiset | Teksti: Reima Mäkinen | Julkaistu: 13.09.2006 klo 16:22:37 | Luettu: 2747 kertaa

Jadesoturi myös sarjakuvaksi

Albumin kansi
Albumin kansi
Suomalainen Kung Fu -elokuva vyöryttää monessa mediassa. Lokakuun puolivälissä ensi iltaan tulevan Antti-Jussi Annilan (s.1977) Jadesoturi -elokuvan oheistuotteena julkaistaan sarjakuva. Teos kantaa nimeä Jadesoturi - Sangfu ja sen on piirtänyt Tuomas Lius (s.1976).


Sarjakuvan tarina päättyy siihen mistä elokuva alkaa. Molemmissa luotetaan vahvasti fantasiaan. Piirretyn tarinan lisäksi kirja sisältää stillikuvia elokuvasta.

Tuomas Lius muistetaan mm. suurehkossa ilmaisjakelulehdessä vuosina 2000-2002 ilmestyneestä sarjasta "Vitun törkeet jätkät", Joensuun Sarjakuvaseuran Karelikummaa -albumista (2001) sekä uutisteksteistä Egmont kustannuksen nettisivuilla.


Elokuvan budjetti, 2,5 miljoonaa euroa, on suomalaisittain verrattain suuri. Levitysoikeudet on myyty 20 maahan. Tuotantoyhtiö Blind Spot Picturesin lisäksi tuotantoon osallistuu mainostoimisto Steinmann Klinik, joka on ideoinut päätuotteen ympärille kaiken laista. Sarjakuvan lisäksi tulemme näkemään ainakin soundtrackin, englanninkielisen mobiilipelin, oman vaatemalliston, kaulariipuksen ja raaputusarvan.

Lähteet:
Like
Digitoday
http://www.jadesoturi.net

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Tero Kaukomaa kommentoi 14.09.2006 klo 12:52:55 seuraavaa:
moi,

kaikki muu pitää paikkaansa, mutta steinmann klinik tieto on vanhaa! kaikki oheistuotteet on ideoitu ja toteutettu tuotantoyhtiön toimesta.

t.tero

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali