Uutiset | Teksti: Jukka Laine | Julkaistu: 17.08.2006 klo 12:47:50 | Luettu: 2531 kertaa

Disney palaa sittenkin perinteisen näköiseen animaatioon

Disney-yhtiö ilmoitti taannoin Lehmäjengin olevan viimeinen 2D-animaatio, ja vastedes tehtäisiin vain 3D-tietokonepiirrettyjä. Heinäkuun 2006 Comic-Conissa ilmoitettiin että seuraava perinteisen tyylinen kaksiulotteinen, musiikkipitoinen, filmi on valmisteilla. Sammakkoprinsessan ensi-ilta olisi ilmoituksen mukaan vuonna 2008. Kysessä on vanha tuttu satu sammakosta joka muuttuu prinssiksi saatuaan suudelman prinsessalta. Sukupuoliroolit on tällä kertaa vain käännetty nurin.

Ohjaajina ovat Pienen Merenneidon ja Aladdinin ohjanneet Ron Clements ja John Musker. Musiikin elokuvaan säveltää Oscar-palkittu Alan Menken.

Tietokonepiirretty kyseessä on silti, kuten viime vuosina ennenkin. Vanha 2D-digitaalitekniikka vaihdetaan nyt uudempaan.

Darkhorizons.com

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

VesaK kommentoi 18.08.2006 klo 12:04:32 seuraavaa:
Näinhän siinä sitten kävi, kun WDC meni ja osti Pixarin vaivaisilla 8 miljardilla dollarilla. Animaatio-osaston uusi päällikkö, John Lasseter pisti samantein poikki Disneyn yksin hahmotteleman Toy Story kolmosen teon, kuin myös Elton John -animaatiomusikaalin (mistä kiitos). Lasseter ilmoitti lisäksi piirrosanimaatioiden teon jatkuvan Disneyllä: "Kyse ei ole toteutustekniikasta vaan tarinoiden laadusta!"

JL kommentoi 06.02.2007 klo 15:03:22 seuraavaa:
Viimeisten tietojen mukaan Sammakkoprinsessa sijoittuu 20-luvun New Orleansiin ja sankarit ovat mustia. Ensi kerran Disney-elokuvassa.

Vuosi 2008 lienee liian optimistinen arvio ensi-illalle kuitenkin.

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali