Uutiset | Teksti: Jari Lehtinen | Julkaistu: 26.06.2006 klo 21:27:13 | Luettu: 2524 kertaa

Nekocon kutsuu Kuopijoon

Animen ja mangan, eli japanilaisen animaation ja sarjakuvan, suosio on viime aikoina kasvanut Suomessa voimakkaasti. Suomen kielellä julkaistaan säännöllisesti useita manga-sarjoja, ja suomeksi tekstitettyjä anime-DVD-julkaisuja tuodaan markkinoille jatkuvasti lisää. Etenkin nuorten keskuudessa harrastajien määrä on merkittävä. Monilla harrastukseen liittyy myös esimerkiksi kiinnostus cosplayhin (costume play, animehahmoksi pukeutuminen), manga-tyyliseen piirtämiseen sekä Japanin kieleen ja kulttuuriin.

Kesällä 2006 järjestetään ensimmäistä kertaa Kuopiossa valtakunnallinen anime- ja mangatapahtuma. Nimeä Nekocon kantava tapahtuma pidetään 1.-2.7.2006 Kuopion Musiikkikeskuksella. Pääjärjestäjänä toimii Kuopion Anime- ja Mangayhdistys ry (KAMY).

Kaksipäiväisen tapahtuman tarkoituksena on kerätä yhteen animen ja mangan harrastajia ympäri Suomen sekä esitellä harrastusta myös heille, joille aihe on ennestään tuntematon. Nekoconin odotetaan houkuttelevan paikalle 1 000 – 2 000 kävijää. Valtaosa maamme anime- ja manga-aiheisista tapahtumista järjestetään Etelä-Suomessa, joten maantieteellisesti keskeisemmän sijaintinsa vuoksi Nekocon tulee varmasti kokoamaan harrastajia laajalta alueelta.

Ohjelmassa on mm. esitelmiä, paneelikeskusteluja, kisoja, työpajoja sekä suosittu cosplay-pukukilpailu. Tapahtumapaikalle ei ole pääsymaksua. Nekocon järjestetään alan harrastajien vapaaehtoisvoimin, ja se rahoitetaan pääosin avustuksilla sekä sponsori- ja mainostuloilla.

Ohjelmisto on runsasta ja monipuolista. Kissankorvatyönpaja, cosplay-kilpailu ja tanssimattokisa ovat muodostuneet jo pysyviksi klassikoiksi alan tapahtumissa. Lukuisten asia-, ironia-, ja viihde-esitysten lisäksi ohjelmistossa on mm. kendonäytös ja elokuvajulistenäyttely. Sarjakuvan syvemmästä olemuksesta kiinnostuneille mielenkiintoisimpia ohjelmanumeroita ovat lauantaiset Anna Stenmanin esitys mangan piirtämisen ja kirjoittamisen opiskelusta Japanissa sekä Impromanga-paneeli.

Kissamaisen viikonlopun täydellinen ohjelma, majoitusvinkit, ja kartat ynnä muut aiheelliset tykötarpeet ovat saatavissa Nekoconin sivustolta.

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mie kommentoi 27.06.2006 klo 02:31:54 seuraavaa:
Ketä on paneeleissa keskustelemassa?

PTJ Uusitalo kommentoi 27.06.2006 klo 02:57:47 seuraavaa:
Tieto löytyy artikkelin ainoan linkin takaa löytyvästä ohjelmistosta. Eli Tiina Munde, Antti Myller, Mikko Jokinen ja Anna Stenman.

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali