Uutiset | Teksti: Vesa Vitikainen | Julkaistu: 05.10.2005 klo 21:50:15 | Luettu: 3109 kertaa

Kirjailijoiden apurahat myönnetty

Valtion kirjallisuustoimikunta on jakanut vuoden 2006 alusta alkavat taiteilija-apurahat. Hakemuksia saapui 299 kappaletta ja apurahoja myönnettiin 39 kirjailijalle ja 7 kääntäjälle.

Apurahojen saajat ovat julkaistu netissä, lukuunottamatta paria jotka eivät ole sallineet nimensä nettijulkaisua. Sivulla www.taiteenkeskustoimikunta.fi voi kukin käydä tarkistamassa kuka on saanut mitäkin. Joukossa ei kuitenkaan näyttäisi olevan tunnettuja sarjakuvantekijöitä. Sivuilla ei kuitenkaan mainita mihin tarkoitukseen mikäkin apuraha on. Mikäänhän ei estä vaikkapa sarjakuvakäsikirjoittajaa hakemasta kirjallisuustoimikunnan apurahaa, vaikka pääosa apurahoista sarjakuvaan myönnetäänkin muotoilun puolelta.

Tällä kertaa hakemusten suuren määrän vuoksi jouduttiin moni hyvä hakemus hylkäämään. Ehkä ensi vuonna jaettavia apurahoja lisätään.

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali