Arvostelut | Teksti: Anne Muhonen | Julkaistu: 19.09.2005 klo 13:57:26 | Luettu: 2880 kertaa

Näsäviisastelua

Strippimuotoinen Mikrokosmos ilmestyi alunperin vuosina 1998-2001 Ylioppilaslehdessä. Nyt pienen tytön maailmankaikkeus on koottu yksien kansien väliin.

Mikrokosmos


Käsikirjoitus: Jenni Janatuinen
Taide: Petteri Tikkanen
Värit & tekstaus: Hans Nissen
Tammi, 2005
48 s, nelivärinen

Mikrokosmosta hallitsee kaikkitietävä pikkutyttö, punapäinen Hilja-Inkeri, ja tämän toveri Pjotr. Yhdessä kaverukset vilistävät pitkin kotia ja katuja tehden oivaltavia havaintoja ja huomautuksia. Tiedonväläysten valossa myös tylsämielisen nuivat aikuiset jäävät sääntöineen ja komentoineen sanattomiksi.

Jenni Janatuisen käsikirjoittama Hilja-Inkeri ammentaa suurimman osan sukkelista sutkautuksistaan perinnetiedosta. Vanhan ajan viisaudet ovatkin hyvin mielenkiintoisia. Tiesittekö esimerkiksi, että ennen vanhaan uskottiin, että jos ihmisen herättää kesken unien, sielu ei ehdikään palata ruumiiseen, vaan jää vainoamaan herättäjää? Kannattanee siis varoa niitä aikaisia aamuherätyksiä…

Petteri Tikkasen kuvittama Mikrokosmos on ammattilaisen taidonnäyte. Pyöreän pehmeä piirrosjälki kuvaa hyvin pienen parivaljakon turvallisentuntuista maailmaa. Myös Hans Nissenin värivalinnat kuljettanevat kunkin lukijan nostalgiamatkalle omaan lapsuuteensa.

Huisin vänkää.

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Rami Nummi kommentoi 20.09.2005 klo 10:56:09 seuraavaa:
Luin juuri eilen Mikrokosmoksen. Melko omaperäinen sovellus "vanhempiaan älykkäämpi lapsi"-teemasta. Ei kyyninen eikä vitsejäkään ole väännetty väkisin. Mukavia näkökulmia, taitava piirrostyö, mukava väritys. Jutut jäävät välillä vähän ohuiksi, mutta tunnelma on ihan hyvä. Kannattaa lukea.

J kommentoi 30.09.2005 klo 11:01:32 seuraavaa:
Ärsyttävä. Johtunee siitä, että minun mieleen lapset osaavat olla ärsyttäviä... :P Ei minua maailma kaadu jos "viikset" ovat jääneet ajelematta ja karjun kyllä hiljaisuutta jos sitä tarvitsen.

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali