Arvostelut | Teksti: Anne Muhonen | Julkaistu: 19.08.2005 klo 13:18:23 | Luettu: 5169 kertaa

Girls, girls, girls

Muun muassa "Tyhmä tyttö" –albumistaan tunnetun Tiitu Takalon julkaisema kuudes Irtoparta –antologia kattaa tällä kertaa 17 mielenkiintoista tekijätärtä.


Irtoparta 6

Kansi: Anna-Kaisa Laine
Kansi: Anna-Kaisa Laine

Hyeena kustannus
54 s, A5, mv
3 euroa, postikulut + 1 euro
hyeena(at)animail.net


Tiitu Takalo
Tiitu Takalo
Yhtä monta kuin albumissa on tekijöitä, yhtä monta piirrosjälkeä sen sivuilta myös löytyy. 54-sivuinen mustavalkovihko esittelee niin suvereenin selkeää, taiteellisuutta tavoittelevaa kuin hieman haparoivampaakin kädenjälkeä. Osa töistä on ammattitaitoisen loisteliasta, osa taas harrastelijamaisempaa hakemista. Yhtä kaikki ja mikä tärkeintä: jokaisesta tekijästä ja tarinasta huokuu tekemisen into ja kertomisen nautinto.


Mistä ne tyttöjen tarinat sitten kertovat? Muun muassa naisena olemisen ihanuudesta ja vaikeudesta; ensisuudelmista ja rakastumisen huumasta;

Tyttielina Riikonen
Tyttielina Riikonen
noitavainoista ja perinteisistä rooliodotuksista. Monipuoliseen kokoelma-albumiin mahtuu mukaan sekä filosofisen pohtivaa että yksiselitteisen toteavaa kerrontaa.


Johanna Lonka
Johanna Lonka
Vaikka jutut kenties aukenevat parhaiten saman sukupuolen lukijoille, valaissee se myös miehenpuolikkaille erinäisiä tosiasioita.


Irtoparta 6:ssa mukana tällä kertaa: Amina, Anna-Kaisa Laine, Diana Waldscheck, Elina Lind, Elina Ovaskainen, Hannele Richert, Hanneriina Moisseinen, Henna Raitala, Heta Laitakari, Johanna Lonka, Kaija Papu, Mirkka Jalvo, Outi Vuoriranta, Solja Järvenpää, Teresa Camara Pestana, Tiitu Takalo, Tyttielina Riikonen.

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Jutta80 kommentoi 14.09.2005 klo 14:44:00 seuraavaa:
Luin tämän uusimman irtoparran ja täytyy sanoa että olin todella pettynyt! Muutama sivu oli täyttä p****a, kuten tarina jossa tyttö löytää pojan ja pussaa sitä. Kuuluisi mieluummin ala-asteikäisille.Ei ollut yhtään hyvää sarjakuvaa, Tiitunkin pätkä oli aika "käytetty". Ei mitään uutta eikä oivaltavaa. odotan usein innolla naissarjakuvia, mutta jäi maku suuhun, että tähän oli valittu mukaan naisia periaatteella "kuka vaan pääsee tekemään sarjista"

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali