Uutiset | Teksti: Terhi Ekebom | Julkaistu: 07.07.2005 klo 15:30:27 | Luettu: 4310 kertaa

”Suru, ahdistus ja masennus kuuluvat jokaiselle.”

"Suru, ahdistus ja masennus kuuluvat jokaiselle." Jos ne valtaavat koko elämän, muille tuntemuksille ei jää tilaa. Ihmisestä tulee itsekeskeinen ja paatoksellinen.

Hannele Richertin Suurta filosofiaa -näyttelyssä käsitellään ahdistusta huumorin avulla. Näyttelyn sarjakuvat, maalaukset ja installaatiot yhdistyvät toisiinsa löyhän tarinallisesti. Alussa luodataan synkempiä tuntoja ja loppupuolella kaivaudutaan ylös, hyppelemään kevyesti oksalta toiselle. "Huumorintajuttomassa paatoksessa on oma raskassävyinen kauneutensa, ja jos uskaltautuu ensin ottamaan itsesäälissä kieriskelyn vakavasti, sille voi vähitellen alkaa nauraa, hyväntahtoisesti."

Hannele Richertin sarjakuvia on julkaistu Hämäläisosakunnan Hälläpyörä -lehdessä (2003) sekä Nettinartussa http://www.narttu.net/ ja Irtoparrassa (2005).

Hannele Richert, Suurta filosofiaa -näyttely 5.7.-31.8.2005 Suomen sarjakuvaseuran pylväissä (Kirjastokeskus Aralis, Hämeentie 135a, Helsinki). Avajaiset keskiviikkona 20.7. klo 17.00. Luvassa boolia ja hyvää seuraa, tervetuloa!

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali