Uutiset | Teksti: Reima Mäkinen | Julkaistu: 18.02.2005 klo 23:35:02 | Luettu: 3722 kertaa

Uusi kotimainen strippisarja

foto: R. Mäkinen
foto: R. Mäkinen
Solja Järvenpään (s.1977) strippi "Kummajaiset" alkoi ilmestyä Etelä-Suomen Sanomien viikkolehdessä. Viikkolehti, Katu teki Järvenpäästä jutun ensimmäisen ilmestymiskerran kunniaksi torstaina 18.2.2005.

Järvenpää osallistui Sarjakuvan erikoitumisopintoihin Lahden Ammattikorkeakoulussa vuosina 2002-2003. Lisäksi hän on opiskellut mm. radiotyötä ja kudontaa. Hänen strippinsä Olga ja Arttu on nähty kuukauden kotimaisena Ilta-Sanomissa v. 2000, ja myös ensimmäinen omakustanne oli nimetty sarjan mukaan. Viime syksynä Suomen Yrityslehdet julkaisi Järvenpään albumin Helvetin hyvin menee. Tekijä muistetaan myös Nettinartun kantavana voimana Tällä hetkellä Solja Järvenpää opiskelee Lahdessa multimediaa.

(c) Solja Järvenpää
(c) Solja Järvenpää
Ensimmäisen stripin ja haastattelun perusteella Kummajaisista on tulossa nuorten aikuisten elämää kuvaava (parisuhde?)sarja. Päähenkilöillä vaaleahiuksisella tytöllä ja tummahiuksisella pojalla on vampyyrin kulmahampaat. "Haluaisin tavoitella kummajaisilla sellaista arkea, että lukijakin voi tulla sanomaan, että mullekin kävi just noin", luonnehtii Solja päämääriään sarjan suhteen.

Mäntsälän, Lahden ja Heinolan ympäristössä ilmestyvän Etlarin levikki on noin 61 000kpl ja sen päivittäinen tarjonta pitää sisällään sarjakuvat: Touhulan perhe, Lassi ja Leevi, Viivi&Wagner, Maisteri Jaatinen, Aapeli, Kamut, Karvinen ja Vastakarvaan.
Viikkolehti Kadun ensimmäinen Kummajaiset strippi oli jostain syystä pikselöitynyt, vaikka Esan Kirjapainossa osataan painaa päivälehden stripit kunnolla.

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Vesa K kommentoi 19.02.2005 klo 16:38:07 seuraavaa:
Onnittelut! Juuri näin, ei kannata sarjojaan haudata pöytälaatikkoon. Rahaakin tulee sitten joskus... ehkä. Mutta hieno juttu Soljalle, pidän hänen tyylistään.

bronkiitti kommentoi 25.02.2005 klo 14:37:43 seuraavaa:
Mutta sitä minä en käsitä miksi niiden pitää olla vampyyrejä niiden päähenkilöiden jos kerta sarjassa pyritään arkirealismiin eikä juttujen sisällön kannalta vampyriydellä ole mitään funktiota. Jossakin Adams Familyssä, niissä vanhoissa pilakuvissa siis ei elokuvissa, kuvattiin arkea erittäin osuvasti mutta se on silti kuvattu niiden hahmojen ja sarjan idean kautta. Tässä tuntuu että sarjan idea on yksi asia ja sitten sarjan sisältö toinen eikä niiden välille edes muodostu mitään mielenkiintoista keskustelua. Tuntuu siltä että tekijä pelkää sarjansa olevan tusinakamaa ilman tuota torahammas-elementtiä ja ankh-riipuksia ja muuta gootti-kamaa. En ole Nemiin tutustunut mutta oletan sen olevan just tätä samaa että nuorisoon vetoava elementti on täysin yhdentekevä juttujen sisällön kannalta. Sarjakuvastrippi on kuitenkin niin tiivis paketti ettei siinä saisi olla mitään ylimääräistä ja tuntuu että näissä arkisissa goottisarjoissa on ylimääräistä aika paljonkin!!!

Kaih kommentoi 28.02.2005 klo 11:52:54 seuraavaa:
Juu.
Kahden luetun stripin jälkeen kenenkään lienee turha alkaa arvostelemaan minkään teoksen sisältöä, saatika hahmojen ja tarinan välisiä suhteita.
Ymmärrän toki näkökulmasi vallitsevan muodin ollessa erittäin goottilais-ihannoiva, ja kyseiseen tematiikkaan vuosikausia läheltä tutustuneena tuo muoti jollakin tapaa ärsyttää minuakin.
Enemmänkin sekä Soljan tuotantoon että elämänkuvaan perehtyneenä voin kuitenkin melkolailla varmalta pohjalta väittää, ettei tässä kyseisessä strippisarjassa kuljeta pätkääkään vallitsevien nykymuotien viitoittamilla poluilla vaan enemmänkin täysin epänormaalin arjen kiemuroissa. Jos nyt joku sattuu olemaan goottilainen vampyyrishenkilö, niin mitä siitä? Oliskohan tällainen arvostelu tullut mieleenkään jos päähenkilöt olisivatkin olleet pussihousuisia suomiräppäreitä, sillä osa meistä ihmisistä on sellaisiakin.

bronkiitti kommentoi 16.03.2005 klo 13:08:28 seuraavaa:
Päätellen asenteestasi oletan että olet se mies siinä strippisarjassa. Solja on se tyttö. No, luettuani seuraavat kolme strippiä, mikään ei ole antanut syytä muuttaa alkuperäistä mielipidettäni. Siis, miksi ne on vampyyrejä?

Ah hhhaaaaahhah kommentoi 30.03.2005 klo 16:13:46 seuraavaa:
Se oli tosi hauuska toi strippi. Samaa tasoa kuin mun pikkusiskon pöytälaatikosta löytyneet sarjakuvat. ahah hahahahahh

Vilma Vacklin kommentoi 10.01.2007 klo 20:45:59 seuraavaa:
Hyvä strippi!! Hahahaaaa!!!!!!!!!<3

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali