Uutiset | Teksti: Juha Kouvalainen | Julkaistu: 17.12.2004 klo 17:21:16 | Luettu: 2018 kertaa

Kirjastoapurahoja tarjolla sarjakuvantekijöillekin

Sarjakuvarahaa voivat hakea kaikki piirtäjät, joiden sarjakuvia on julkaistu, samoin kuvittajat. Kirjalijoiden apurahaa taas haetaan vain tekstin osalta, eli kirjoina julkaistujen sarjakuvateosten tekstin kirjoittajat. Jos se on piirtäjä itse, niin hän voi hakea molemmista luukuista.


Jos et viime vuonna rahaa saanut, älä lannistu vaan hae uudelleen. Ainoa varma tapa olla saamatta apurahaa on se, ettei tee hakemusta. Alla on molempien hakujen viralliset tekstit. Lomakkeita saa verkosta tästä osoitteesta. Selatkaa kohdan "kaikki apurahat".


Kuvittajien ja sarjakuvataiteilijoiden kirjastoapurahat


Käyttötarkoitus: Apuraha kuvittajille, joiden teoksia on julkaistu kirjoissa, kirjoina tai eri medioissa sekä sarjakuvataiteilijoille, joiden teoksia on julkaistu sarjakuvakirjoina, albumeina tai eri medioissa. Apurahat myönnetään työskentelyyn. Hakuaika: 31.1. mennessä.


Lisätietoja antaa jaoston sihteeri Seppo Kauhanen p. 09-1607 7378


Kirjailijoiden ja kääntäjien kirjastoapurahat Käyttötarkoitus: Opetusministeriön asettama Kirjastoapurahalautakunta jakaa vuosittain apurahoja ja avustuksia kirjailijoille ja kääntäjille. Niitä myönnetään sekä kaunokirjallisuuteen että tietokirjallisuuteen kuuluvien teosten tekijöille ja kääntäjille, jotka asuvat tai ovat asuneet pysyvästi Suomessa ja joiden kirjallinen työ rikastuttaa kulttuurielämää Suomessa. Kenelle myönnetään: Apurahat myönnetään kirjailijoille ja kääntäjille luovaan kirjalliseen työhön. Apurahaa ei yleensä myönnetä hakijalle, jolla on samana vuonna valtion taiteilija-apuraha tai muu vastaava apuraha tai taiteilijaprofessuuri. Hakijalta edellytetään vähintään yhtä julkaistua teosta. Apurahaa koskevia hakemuksia käsiteltäessä kiinnitetään huomiota aikaisempaan tuotantoon ja nykyiseen luovaan työvaiheeseen sekä työsuunnitelmaan.


Avustukset myönnetään iäkkäille kirjailijoille ja kääntäjille, jotka elävät ahtaissa taloudellisissa oloissa sekä erityisissä tapauksissa kirjailijoille ja kääntäjille, jotka sairauden tai työkyvyttömyyden johdosta ovat joutuneet taloudellisiin vaikeuksiin. Apurahoja ja avustuksia ei myönnetä tieteellisten tutkimusten tai oppikirjojen taikka niihin rinnastettavien teosten tekijöille tai kääntäjille. Hakuaika: 31.1. mennessä.


Lisätiedot: suunnittelija Anni Tappola, puh. 09-1607 7382 Lähde: Heikki Jokinen

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali