Uutiset | Teksti: Reima Mäkinen | Julkaistu: 20.07.2004 klo 22:55:42 | Luettu: 3287 kertaa

Viime viikkoina sarjakuvassa

Sarjakuva jaksaa kiinnostaa kesälläkin. Listasin Kvaakin sarjakuvauutisten viikkopalstan lomaa paikkaamaan joitakin viime viikkojen kuulumisia.

Tutut julkaisut jatkavat ja uusiakin putkahtelee esiin. Manga-osastossa Ranma on ehtinyt yhdeksänteen kirjaan ja Dragon Ball yhdenteentoista. Animeconin kunniaksi näki päivänvalon kotimainen harrastaja-antologia Finnmanga. Turkulainen Anna Stenman veti projektia pitkästi yli vuoden ennen kuin sen varsinainen hedelmä oli kypsä. Jyväskylässä myytiin nopeaan tahtiin kolmasosa tämän 80 -sivuisen liimaselkälehden painoksesta (100kpl). Lisätietoja japanilaisen tyylin innoittamana tehdyn lehden tiimoilta löytyy Finmangan kotisivulta. Lehden irtonumerohinta on 5 euroa. Nettitilauksissa summaan lisätään postikulut.

Sarjakuvantekijät ry. julkisti vihdoin viime viikolla kopiostoapurahansa saajat. Tänä vuonna päätettiin tukea sarjakuvan tekemisen ja painattamisen lisäksi myös koulutusta ja sarjakuvakirjoittelua. Muun muassa Ville Hänninen ja Harri Römpötti saivat 3000 euroa kotimaisia taidesarjakuvantekijöitä käsittelevän haastattelukirjan toimittamiseen. Hakuaika päättyi tammikuun lopussa ja kaikkiaan apurahaa jaettiin 15 000 euroa.

HS huomioi näyttävästi "Perskles, sarjakuvia Tampereelta" -näyttelyn Minne mennä -palstallaan (14.7.) Heikki Jokinen oli käynyt katsomassa näyttelyn Tampereella ja haeskeli myös esillä olevista sarjakuvista Tamperetta. Tampereen talousalueen Aamulehdessä oli puolestaan sivu kaupalla sarjakuva-asiaa lauantaina 10.7. Johanna Vehkoo kirjoitteli supersankareista Spiderman 2 -elokuvan tiimoilta.

Maanantaina HS kertoi Taloussivuillaan Marvelin haastaneen Disneyn oikeuteen. Syynä on piirroshahmojen käytöstä maksettavat lisenssimaksut. Riitainen asia periytyi Disneylle sen vuonna 2001 ostaman Fox Family Worldwide yhtiön mukana.

Jussi Tuomolan Jubatuotanto on avannut Viiville ja Wagnerille omat kotisivut. www.viivijawagner.net -lätkä ilmestyi huippusuosittuun sarjakuvaan muutama päivä sitten.

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Leo Lehtinen kommentoi 21.07.2004 klo 22:41:57 seuraavaa:
Hienot sivut Viivillä ja Wagnerilla!
Aloin minäkin pitää Jubasta heti paljon enemmän noiden sivujen myötä. Hienoja ne sarjakuvat, mitä oli laitettu sivuille :)

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali