Uutiset | Teksti: Timo Ronkainen | Julkaistu: 29.05.2003 klo 13:47:37 | Luettu: 2319 kertaa

Fantagraphics vaikeuksissa

Amerikkalainen sarjakuvakustantaja ja The Comics Journalin julkaisija Fantagraphics on ajautunut ottamiensa pankkilainojen vuoksi taloudellisiin vaikeuksiin.

Vuosien takaisten lainojen maksamiseksi Fantagraphicsin on nyt alkavan kuukauden aikana kerättävä 80 000 dollaria normaalimyyntinsä päälle. Fantagraphicsin omistajat Gary Groth ja Kim Thompson vetoavat yhtiön kotisivuilla ostavaan yleisöön.

Kirjojensa pääjakelijayhtiön konkurssin vuoksi otettu laina ja uuden jakelijayhtiön kokemattomuus on nykyisen tilanteen takana. Osansa on ottanut myös taantunut myynti ja suurin odotuksin kirjoista otetut ylisuuret painokset. Yhtiö joutuu todennäköisesti myös irtisanomaan väkeä.

Vaikeuksistaan huolimatta Fantagraphics on julkaissut viime aikoina runsaasti laadukasta uutta ja vanhaa sarjakuvaa. Palkittu, sarjakuva-alan tasokkain julkaisu Comics Journal ilmestyy kerran kuussa muhkeana yli satasivuisena pakettina.

Lähde:
Comics journal - Journalista


Lisää: Fantagraphics

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Reima Mäkinen kommentoi 29.05.2003 klo 15:34:35 seuraavaa:
Miälenkiintosta. Ekaks Top Self ja nyt nää (Kuinkahan muuten Ylähyllyn kävi, joko ne on kuivilla?)!.
Sinänsä hauska tuolla sivulla miten ne vakuuttelee, että kyseessä ei ole pelkkä markkinointitempaus.

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali