Uutiset | Teksti: Timo Ronkainen | Julkaistu: 18.05.2004 klo 11:47:17 | Luettu: 2764 kertaa

Jack Bradbury kuollut

Pitkän linjan animaatio- ja sarjakuvaveteraani Jack Bradbury kuoli 15.5.2004 89-vuotiaana. Disneylle ja Warnerille työskennellyt mies teki myös huomattavan määrän funny animal -genren sarjakuvia. Suomessa hänet tunnetaan parhaiten Aku Ankan piirtäjänä.

Bradburyn ura alkoi parikymppisenä kun hän aloitti Disneyllä 1934. Hän animoi kohtauksia Bambiin, Fantasiaan ja Pinokkioon. Vuonna 1947, työskenneltyään lyhyen aikaa Warnerilla Fritz Frelengin animaatioyksikössä, aloitti Bradbury pitkän uransa Western-yhtiön sarjakuvapiirtäjänä ja kuvittajana.

Satojen Westernille tehtyjen lastenkirjakuvitusten ja sarjakuvien joukosta tunnetuimmat ovat hänen Disney-sarjakuvansa, ainakin Suomessa. Nakke-lehdessä kuitenkin julkaistiin myös hänen piirtämiään sarjoja. Hän teki sarjoja niin Väiskistä, Putte Possusta kuin Disneyn aikoinaan menettamästä Osku Kanista (Oswald). Bradbury piirsi sarjakuvia myös pienemmille kustantamoille, niillekin lähinnä monenlaisia eläinsarjakuvia kuten Hucky Duck tai Fox and Crow.

Heikentyvä näkökyky rajoitti hänen piirtämistään 1970-luvulla ja hän teki enää lähinnä Disneyn värityskirjojen kuvituksia.

Lähde: Mark Evanier - News from Me

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Jukka Laine kommentoi 18.05.2004 klo 12:27:38 seuraavaa:
Fox and Crow oli DC:n sarjakuva, ei ihan pieni kustantamo.

kommentti vaan kommentoi 18.05.2004 klo 13:03:16 seuraavaa:
Isälläni oli tapana sanoa että "ensimmäinen elonmerkki häneltä oli kuolinilmoitus". Sama tuntuu pätevän näihin ankka-piirtäjiin. Näilläkin sivuilla on jo aika monta kuolinilmoitusta näistä rivipiirtäjistä!

Timo kommentoi 18.05.2004 klo 13:34:21 seuraavaa:
Pertsana, juu näinpä onkin DC:n, vaikka sitä Kettua ja Korppia piirsikin tämä Sangor Shopin eli ACG:n Jim F. Davis...

Mr Comic kommentoi 18.05.2004 klo 14:14:37 seuraavaa:
Huono juttu on , että monia legendaarisia Disney-piirtäjiä kuolee. Yhdeksän vanhan miehen rivit ovat pienentyneet päivä päivältä. Ja huonoa kyllä, suosikkipiirtäjät aina kuolevat

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali